moralsizlik ve enerji düşüklüğünü öteleme ?

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
kızlar dert değil şükür ama ciddi bir tavsiyeye ihtiyacım var... moral motivasyon enerji yada ne bileyim kendini iyi hissetmek için günlük hayatta basit yada önemli neler yapıyorsunuz???
absürt bile olsa birkaç tavsiye yazan olursa çok sevinirim...
sabah kalkıyorum, kalkasım yok.. gece yatıyorum uyku yok.. sürekli yorgunluk, sebepsiz yere moral bozukluğu, üşengeçlik... daha saysam sayarım yani..
bazen duyuyorum çevremde arkadaşlarımda, işte şunu yapıyorum çok enerjik hissediyorum, evimde şunu bulunduruyorum çok moral veriyor vs diye...
bir arkadaşım doğal taşlar kullanıyordu mesela.. ametist akik vs.. denedim bende işe yaramadı :)
bana en çok huzur veren şeylerden biri çiçek yetiştirmek.. birsürü çiçeğim var ama yetmiyor... onlara baktıkça huzur doluyorum... ama elbette biryere kadar....
bildiğiniz huzur ve moral verici evde neler olmalı? çok basit bir şey bile tüm motivasyonunuzu değiştirebiliyor bazen... ama ne???

Spor yapmak. Spor yaparken motive oluyorsun, sonucu görünce de spor yapmak için motive olmuş oluyorsun. :KK76: Onun dışında gece yatmadan yarın yapacağım şeyleri hayal edip plan yapıyorum, mutlu uyanıyorum. Veyahut da, gece yatağa giresim yoksa elime bi kitap alıp giriyorum yatağa, beyne uyarı mı gidiyor nedir uykum geliveriyor :KK70:

Evcil hayvan sahiplenmek de (eğer bakabilecek durumdaysan) insanın ruh halini müthiş değiştiriyor.

Spor yapmak. Spor yaparken motive oluyorsun, sonucu görünce de spor yapmak için motive olmuş oluyorsun. :KK76: Onun dışında gece yatmadan yarın yapacağım şeyleri hayal edip plan yapıyorum, mutlu uyanıyorum. Veyahut da, gece yatağa giresim yoksa elime bi kitap alıp giriyorum yatağa, beyne uyarı mı gidiyor nedir uykum geliveriyor :KK70:

Evcil hayvan evlatlık edinmek de (eğer bakabilecek durumdaysan) insanın ruh halini müthiş değiştiriyor.

canım sporu çok düzenli olmasa da yapıyorum...
kitap okumak zaten çok sevdiğim bir şey...ama nedense bir moralsizlik söz konusu bende...
moralim düşük, sanki canım birşeye sıkılmış gibi.. eşim bile soruyor, bir şey mi oldu, canın mı sıkkın... annemle tel de konuşuyoruz, ne oldu sesin bozuk geliyor diye :KK57:
oysa alakası yok şükür iyiyim anne desem de boş... yani çevremde bile artık moralsiz ve bir düşüklük pozisyonundayım sanırım...

Yürüyüs yapmak
Zinde mutlu hissettiriyor
Bir de şu hayatta bir amacınız olmalı
Yakın uzak hedefler koyun kendiniE
Amaçsızca yaşamak da moral bozuyor bence

DGS'ye hazırlanıyorum, şuan en büyük umutlarımdan ve meşgalelerimden biri...
ama sanırım benimki manevi bir moralsizlik değil, enerjik nasıl olunur unuttum vallahi :)

pilates değil ama ona benzer birşeyler yaparım devamlı..
ama kendimi şöyle demir gibi zinde ve enrjik hissettirecek şey nedir onu bulamadım :)
hani derler ya zımba gibiyim, herşey okey :)
demeyeli çok uzun zaman oldu...
Bende bir aralar seninle aynı durumdaydım.Böyle moralimi bozacak bir sey yok ama moralim nedensizce asırı bozuktu icimde kötü bi his vardı sevgilime herkese yansıtıyordum ister istemez.Hicbir sey yapasım yoktu hicbir seyden keyif almıyordum.Sonra da arastırıp yogayı gördüm.Özellikle de nefes cok önemli yoga da ve en cokta o ise yarıyor kendini iyi hissetmek icin.İlk yapısta bile daha iyi hissettim ve devam ettim bir arastır yoganın faydalarını isine yarıycak sey o görürsün

Dini yönden ne durumdasiniz bilemiyorum, belki bunun verdiği manevi bir bosluk da olabilir :KK66:

yok canım öyle bir şey değil.. Allaha şükür imanımın gereklerini yapmaya gayret gösteriyorum.. ama bu sanırım biraz biyolojik gibi... yorgunluk düşüklük hali...

Kendime kalk diyorum...

Kalk, kalk, kalk...

Zaten yapmam gereken bir sürü iş var. Bu işleri yaparken zevk alıyor muyum? Hayır. Ama en azından görevlerimi yerine getirmiş oluyorum. Buda geçici bir huzur veriyor.

Seker tuketimini azaltin, seker tam bir enerji dusmani.

D vitamini eksikliginiz olabilir, ozellikle kis gunlerinde hayattan kopartir, gucsuz hissettirir cunku.

Bir de omega 3... Bir mucize...

Goze ve cilde basta olmak uzere faydalari sınırsız.

Demir eksikligi de en yaygin halsizlik sebeplerinden.

Kisacasi bir kan sayimi problemin kaynagini gormenizi saglayabilir.

X