Aşılama Morfoloji %0 ile Hamile Kalabilen Var mı?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kızlar yoklama yapıyorum. nerlerdesınız bakıyım. ben hergun bakıyorum ama yazan yok. umarım çok güzel meşguliyetlerdesiniz de ondan yoksunuz buralarda.
biz kızlarımla iyiyiz şükür. merak etmeyin. hepinizi çook öpüyorum....

burdayıııım:) ya maria doğum yaptımı acaba geçmişe bakıp hangi ay hamile kaldığına bkiim dedim bulamadım:)kızçelerle iyi olmanıza çok sevindim cnm.ay iyice büyümüşlerdir onlar:29: :)

burdayıııım:) ya maria doğum yaptımı acaba geçmişe bakıp hangi ay hamile kaldığına bkiim dedim bulamadım:)kızçelerle iyi olmanıza çok sevindim cnm.ay iyice büyümüşlerdir onlar:29: :)

ben baktım geçmişine sanırım aramızda 5 hafta kadar var. yani şimdi 34-35. İnşalah bir sıkıntısı yoktur.haftalarda.

5 aydır %2 zannedip yükseltmek için yapmadığım kalmadı oysa ki 2 zannettiğim değer 0 mış. Bu kadar da olur mu yaa?

Yalniz esimde sorun hormonlardi onu duzeltmek icin bu kullandigi hap.sizde ne sorun?

bizde de hipotroid vardı tedavi görüyoruz,

baharcım sana mesajına cevap yazıyorum ancak dolu diye uyarı veriyor, lütfen gereksiz mesajlarını sil ;) yoksaaaa sana yollayamammm ;(
canım hallettim. mesajını da beklerim. çok öpüyorum bitanem.

canim gecmis olsun öncelikle Rabbi´m insallah bize tez zamanda bebek sahibi yapar.
benimde esimin sper sayisi az yani hersey iyi ama sperm sayimiz 2.5-4.5milyon arasi ama yinede olmadi hatta biz 3defa tüp bebek yaptik hersey cok ama cok iyi olmasina ragmen olmadi hatta her seferinde embiryolar blastosi embiyoydu yani cok iyi kalitede embiryo oluyordu ama hic biri rahimde tutmadi.oysaki yüzde yüz sans verdiler bende yani sorum yok bende histereskopi oldum hatta 3üde tutar diye her seferinde 2tane transfer ettiler ama gelde gör daha 1hafta önce aldim 3üncü negativi.bizde 5yillik evliyiz yani diyecegim bu yok morfolojiymis vey sayiymis hepsi bos Rabbim isterse ol derse zaten önüne gecilmez olur tabi bizimde cabalamamiz ve dua etmemiz umudumuzu kesmememiz lazim cün bunu 3üncü denememde anladim bebekler bile en iyi kalitede oluyorlar hersey cok iyi oluyor ama Rabbim nasip etmiyor zamani gelince zaten olur.bizde kromozon testi yaptik cok sükürki oda temiz cikti ama olmuyor iste....

canım gerçekten senin adına çok üzüldüm,dediklerin çok doğru Allah ol derse oluyor,gerisi hep boş buna inanıyorum ben.ben hamileyken hep dua ettim Allahım hayırlısıysa ver diye,düşük yaptım,2 yıldır oyalanıp duruyoruz ama olmuyor işte,yok rahimde eğrilik dendi,yok tüplerde dendi.onları hallettik sonra herşeyin normal süper dendi ama bu sefertüp bebek için gittiğimizde kan pıhtılaşması çıktı,önemli değil iğnelerle halledilir hem bu sadece bir olası denilip bu aya tüp bebeğe karar verildi ama bu seferde eşimide bu sorun çoktu.sürekli karşımıza bir engel çıkıp duruyor,kesinlikle Rabbim'in şu anda istemediğini düşünüyorum,bunlar hep bahane,vardır bundada bir hayır deyip geçiyorum artık.senin herşeyinin mükemmel olup tutmaması da böyle birşey işte canım.ben kendi kendime neden vermediği konusunda senoryolar yazıyorum,bana verilen bir ceza gibi düşüncelere kapılıyorum,sonrada o yazdığım senoryalara oturup birde ağlıyorum.

arkadaşlar hoşgeldiniz topigimize, yazdıklarınızı okudum. çok tanıdık geldi. bir kaç sene önceki hallerimiz. inşallah rabbim günü zamanı geldiğinde yavrularınıza kavuşmanızı kısmet edecek. ben de çok umutsuz haldeydim. çok şükür kısmet oldu. daha çok yeni ama inşallah sağlıcakla sonuna kadar gideriz. size de yılmadan mücadelenize devam etmenizi tavsiye ediyorum. moraliniz elbette bozulacak ama allahtan umut kesilmez. morfoloji için yaptıklarımızı yazdık hep önceden. onlara da bakarsınız. birde sekine duasını okumanızı öneriyorum. allah yardımcınız olsun. mutlu hayırlı haberlerinizi almak dileğiyle.

yaa niye gelmiyo acaba.inş. sıkıntısı yoktur...

badem ne haber? nasılsın* ne güzel sayfamıza yazmışsınız sevindim görünce. tedaviye ne zaman başlayacaksın biraz şekillendi mi? yaz bana öptüm seni de kocaman. allaha emanet ol canım arkadaşım.

merhaba arkadaşlar;

3 sene önce başladı herşey,korunmayı bıraktıktan sonra 8.ayımda kendi kendime hamile kalmıştım,zaten doktorlar 12.aya kadar denenmeli,eğer hamile kalınmazsa doktora gidilmeli deniyordu.eeeee ben 8.ayımda hamile kaldım güzel,ilk keseye bakmak için gittiğimizde doktor dediki bu kese normal değil,yerleşimde sıkıntı var,dış gebelik yaşayabilirsin 1 hafta sonra gel tekrar bakalım,1 hafta sonra ooo kese normal yerine yerleşmiş dedi,2 hafta sonra kalp atışını dinlemek için gittiğimizdeyse hayır ben bu işin içinden çıkamıycam ben size bakmak,bu sorumluluğu almak istemiyorum diye bizi apar topar profesöre göndermesiyle başladı benim hikayem...

profesör herşey normal yerleşimde normal diyerek bizi eve yolladı ama benim arara ara kanamalarım oluyordu hep ,bulunduğum ilçedeki doktorsa progestan verip yolladı sürekli,derken ben tam 16 haftalıkken düşük yaptım arkadaşlar.düşükten sonra mecbur 3 ay korunduk sonra tekrar çalışmalara başladık(bu arada sağolsun doktorlar bebeği alıp araştıralım demedi,bizimde o acıyla aklımıza bile gelmedi.)neticede düşükten sonra toplam 10 ay sonra daha geçmesine rağmen hala hamile kalamayınca gittim rahim filmi çekildim herşey normal denildi,2 ay daha denedik yine olmayınca bu sefer Antalyada ünlü bir doktora gittik.adam senin rahminde hafif şekil bozukluğu var bu düşük sebebi olabilir dedi,tüplerde boğum boğum buda hamile kalmana engel olabilir dedi,laporoskopi ve histereskopi ameliyatı istedi.doktor o kadar ünlü ki,tamam dedim ve geçen sene nisan ayında bu ameliyatları oldum.e tamam ben önlemleri aldım,şekil bozukluğundan düşük yapmışımdır onu hallettik,düşük sırasındada tüpler enfeksiyon kapmıştır ondan boğum boğum olmuştur ama evelallah onuda hallettik diye düşünürken aradan zaman geçti ben hala hamile kalamayınca bu sefer iğnelere başladık yine yok,aşılama yapalım dedi,bu fikri benimseyinceye kadar tabi biz hala çalışıyoruz,işte gün aşırı ilişkiler,ilişkisi sonrası ben ayağımı havaya kaldırıp beklemeler,kürler vs vs...

derken bu sene kasımda aşılama yaptırdım ve yine o beklenen tarihteki büyük hayal kırıklığı ve sonuç yine negatif.tüm oklar benim üzerimde bu arada sürekli kontrollere gidiyorum,hormon testleri veriyorum,kist vs yok,yumurtlamalarım iyi ve herşey mükemmel ama yok yok yok. kafamda hep bir soru var neden ameliyattan sonra tekrar rahim filmi çekilmedi,doktorada söyledim gerek yok,başa döneriz falan dedi.eeee doktor bu ben dahamı iyi bilicem...!derken kasım ayında aşılama yaptırdık ama yine hamile kalamadım.2.aşılama dedi tamam dedim ama artık sabrım kalmadı çünkü böyle böyle vakit geçiyordu ve ben düşük yapalı bu sene 6 martta tam 2 sene oldu.eşimle sonra aramızda konuşup 2.aşılamayı yaptırmamaya karar verdik direk tüp bebeğe gidelim derken geçen ay antalya memorial tüp bebeğe geldik,önce bir düşük hikayem olduğu için eşimden ve benden kromozom vs..testleri,benden ayrıca hormon ve eşimden sperm testi istedi.kromozomlar normal çıktı,benim hormonlarda herzamanki gibi iyi,ama bende kan pıhtılaşması çıktı,bu düşük nedeni olabilir,bebek aspirini ve folikasite başla,eğer hamile kalırsan iğneye başlarız dedi.eşiminde spermlerine ara ara başka yerlerde baktırmıştık hep normal çıkmıştı.

bugün reglimin 2.günü,randevu almıştık gittik,eşim geçen hafta spermlerini vermişti ve bugün sonuçları alıp içeriye girdik.doktor kağıtlara bakıp sonuçlara bakıyor eşimin v ebenim kromozomlar normal,üstüne çizik attı,benim hormonlar normal çizik,kan pıhtılaşmasını telefonda söylemişti biliyoruz üstüne bir çizik,eşimin sperm hareketliliği ve sayısı üstüne bir çizik.doktorun gözlerinin içine bakıyorum,biran bir kağıda bir bilgisayara baktı sustu emin oldu ve dediki bu 40 ta birde olsa olabilecek birşey,bu şekilde hamile kalmışsınız ,eşime dönerekte sprmlerinizde bilmem bilmem neyiniz 0 dedi.şok olduk!ne diyor bu doktor,sıfır olan ne biz daha önce eşime 3-4 kere sperm testi yaptırmıştık hani normaldi,meğer spermlerde şekil bozukluğu varmış,eee eski yaptırdığımız sperm tahlilleri neydi peki?onlar eski yöntemlere göre bakılmıştı çünkü,hareketlilikte ve sayıda sıkıntı yok hatta sperm sayısı çok ama işte morfoloji koskoca bir 0.
1 bile değil,giderken yanımda eski rahim filmimi de götürdüm,ve ne dedi biliyormusunuz bu filmde hiçbir sorun yok doktor boşu boşuna ameliyat etmiş dedi.

sabahtan beri kafam karmakarışık arkadaşlar,eve gelir gelmez bunu araştırdım ve işte buraya kadar geldim kader arkadaşlarım.doktor 2 ay kullanması için eşime solgar verdi.2 ay sonunda tekrar eşimin spermlerine bakıcak eğer yükselme görürse sana tüp bebek yapmak istemiyorum,kendi kendine hamile kalırsın ama bu değerlerde yükselme olmazsa o zaman tüp bebeğe karar veririz dedi ama sanırım bu değerlerin yükselmesi biraz zor ben öyle anladım.peki ben nasıl hamile kaldım acaba şimdi onu düşünüyorum,acaba o bebek problemliydide ondanmı düştü yada kan pıhtılaşmasındanmı?o rahimdeki eğrilikte sebep olabilirmi.ama yooo bu doktor orada problem yok dedi,ama öbürü var dedi ameliyat etti,eee peki eşimde morfoloji varsa ve ben hamile kalırsam o bebekte sorun çıkarmı,bunun gibi milyonlarca soruyla dolu şu anda beynim.doktor pazartesi gel bir daha rahim filmi çekelim,ameliyattan sonra neden o doktor tekrar çekmedi dedi,ağlamamak için kendimi zor tuttum,oysa 1 sene önce ben öbür doktora demiştim.

işte böyle kızlar biraz uzun ve karışık anlattım ama kafamın karışıklığına verin,bunu okuyan herkese ders olsun diye yazdım bunları.senelerdir neden eşimin spermlerine ayrıntılı bakılmadı,bakıldı ama bu detaya bakılmamıştı meğer bu apayrı birşeymiş,ama neden bu detay atlanıyor.parayı geçtim bu hem vakit kaybı,hemde psikolojik olarak eşimde bende yıprandık.gerek olmayan ameliyatlar yapıldı,yada gereklimiydi gerçekten bilemiyorum,her doktor farklı şey söylüyor.en başta yapılması gereken araştırmalar yapılmadı,biz kendi kendimize buralara kadar aşama kaydettik.köyde yaşayan bir ahmet bir ayşe ne yapsın,onların parası yok diye özellerde bu testler yapılmasınmı,çocuğumuz olmuyor diye ölene kadar çocuksuzmu kalsınlar,araştırılsalar belki çocuk sahibi olacaklar,hayat bu kadar basitmi anlamıyorum.

kızlar size sormak istediğim bu morfoloji doğuştan olan birşeymi,ilaçlarla yükselme ihtimali ne kadar,diyelim ki kendi kendime hamile kaldım,spermlerde şekil bozukluğu varsa bebekte Allah korusun sorun çıkarmı?

mrb arkadaşım hikayeni okudum ve benimkine benzettim.bana da rahim eğri dedi dr ameliyat etti.ameliyattan 2 gün sonra karın ağrısı şikayetim oldu diye apar topar açık cerrahi müdahale yaptı.tüplere de bakmış bir sorun yok dedi.rutin kontrollerde eşimin sperm testine baktı ve morfoloji 1 ileri hızlı 0 eşinden kaynaklı dedi.tüp bebek önerdi.ben de antalyadayım gelecek tüp bebekte bu ay tedaviye başlıcam. burdaki dr boşuna ameliyat olmuşsun boşuna açmış dedi.sinirden kudurdum.ama olan oldu tabi.tekrar rahim filmi çekelim dedim ben dr gerek görmedi.ama merak ediyorum eski dr um sezeryan gibi kesti beni ne yaptı acaba.memorial nasıl ben randevu almıştım ama gidemedim.gitsek Batu bey eşime de solgar verir sanırım.offf çok karışık oyalayan drları Allaha havale ediyorum.

Son düzenleme:
BAHAR cnm msj attım gelmedi mi?acaba kutu mu doluydu tüh brisürü yazmıştım:) iyiyim cnm hamdolsun tedavi belli olmadı daha . iki hafta kadar eşimle şehir dşında olucaz dönüşte belli olur heralde cnm...sen nasılsın kuzunla :)çalışıyomusun yoksa evedemisin..ya banada dua edin melisede sizlerin duası kabul olur..ben bakıyorum sürekli cnm kimseler yazmayınca bende pek bişey yazmadım son zamanlarda malum tedavide yok..öyle ,işte benden haberler:)

hepinize kocaman selamlar arkadaşlarımm, ben de bi çoğumuz gibi forumu sürekli takip ediyorum fakat kimse yazmayınca yazmak içimden gelmiyordu, tabi yazıcak çok da fazla bi gelişmem yok, o da ayrı bi konu. biz hala beklemedeyiz. Ama size sormak istediğim birşey var, bu son adetim benim çok az oldu. Normalde 5 yada 6 gün yoğun sürerdi. Şimdi sadece 3 gün sürdü ve bunun son iki günü sadece kahve akıntı şeklinde geldi. İlk gün kahve akıntıyla başlayıp , normal kanamamdan daha az miktarda bi kanamam oldu ama. Bu durum beni korkutmaya başladı çünkü bundan önceki adetimde aşırı yoğun olmuştu, öyle ki saatte bir ped değiştirmiştim. Ne yapmalıyım,sizce bu durumu ciddiye almalı mıyım kızlar?

merhaba kızlar bizim de ileri hız ve morfoloji nerdeyse sıfıra yakın.
biz de kesin olarak 1 yıldır uğraşıyoruz ama yok..
Rabbim kucaklarımızı boş bırakmasın..

merhaba kizlar,
biz de bu sorunla 3 yili askin bir süredir ugrasiyoruz... sorun ilk önce benim prolaktinimle basladi, tüplere bakmak icin ilk laparoskopi, olmayinca 2 ay önce yine laparoskopi ile 5 cmlik kist alindi, kan pihtisi temizlendi ve sol yumurtalik kanali kapatildi... ayrica ben prolaktin icin 2 yildir ilac kullaniyordum. bunlarin yani sira esimde spermiogram testi yaptiriyordu arada ama üroloji doktoru hicbir sorun olmadigini söylüyordu... taakii biz türkiyede test yaptirana kadar. esim gecen sene tatile gittigimizde bir labaratuarda yaptirdi ve nerdeyse hicbir degerin düzgün olmadigini gördük. s.kalitesi düsüktü, morfoloji sifirdi vs....
bunlarla mücadele ederken bir taraftan da (sizlerin yasadigi gibi) biz de etrafimizdaki merakli sorularla ve bazi kisilerin igneleyici sözleriyle urasmak zorunda kaldik ve hala ugrasiyoruz. özellikle cocugu ilk torun olan ve pasalar gibi sevilen(Allah uzun ömür versin) eltim her firsatta bana, ''dua et seninde olsun'', ''Allah olmayanlara versin'', (bir toplulukta oturunca) ''kizlar esinize ''kereviz yedirin'' demeler, bana arada bir (isim vererek) su kisinin olmuyor senin de olmuyor demeler...(bu arada eltim sorunumuz oldugunu bilmiyor, 3 senelik evli olunca bir sorun oldugunun farkinda ve icini kemiriyor bu durum.. yani paylassam hayatta basedemem) ama ben onu Allaha havale ettim ve ona cevap vererek onun seviyesine düsmemek ve günaha girmemek icin sadece mecbur olunca görüsüyorum, en dogru bu bana göre...
unutmadan, gecen yaz yaklasik 600 lira verip aktardan bitkiler macunlar falan aldik ama ne yazik ki benim sacimi cogaltmaktan baska bir ise yaramadi, olsun buna da sükür...sonrasinda esime 2 ay kullanmasi icin 2 ilac aldik ama degerlerinde hicbir degisiklik olmadi..
ben 1 ay önce türkiyeye bir is icin gittim, gitmeden son bir kez doktora görünmek istedik kontrol amacli.. laparoskopiden yaklasik 3 hafta sonrasiydi. doktor 3 cm civarinda endometriozis var dedi, elime bir brosür tutusturdu(icinde endometriozisle ilgili bilgiler vardi)
ben türkiye'ye gittim iki gün sonra adetim geldi ve yaklasik 9 gün sol kasigimda agriyla dolastim. gece uykumdan bile uyandiriyordu. annemler telaslandilar, doktora götürmek istediler. derken babam reklam afislerinde doktor aytug kolankayanin tüp bebek icin seminer verecegini görmüs, ben evime dönmeden 3 gün önce.. ne yaptik ettik gittik annemle, bu arada taninmamak icin sapka falan taktik, ajanlar gibiydik:))) biz kameraya cikmamak icin artik binbir takla atarken bizim disimizda herkes kameraya fotograflara cikmak icin yarisiyordu. gelenlerin coguda doktor ünlü ya onu görmek icin gelmisti.. o an birkez daha yasamayan insanlarin bizi asla anlayamayacagini düsündüm. neyse, seminer basladi doktor sesten gürültüden konusabildigi kadar konustu, %50 indirimli tüp bebek cekilisi icin 4 aile secildi(tabii bana cikmadi) son ailenin ismi okununca ben basladim oldugum yerde aglamaya, ellerim bacaklarim titriyor annem beni sakinlestirmeye calisiyordu. bogazim dügümlenmisti. sonra kendime gelince doktorun asistanini buldum hemen ve almanyaya geri dönecegimi vaktim olmadigini en kisa zamanda muayeneye gelip gelemeyecegimi sordum(muayene ücretsizdi) kizda cep numarasini verip beni arayin, hemen o gün gelebilirsiniz dedi, sagolsun. pazartesi oldu biz annemle gittik. doktorla konusmaya basladigimda 2 senedir ictigim ilaclarin yanlis oldugunu kortizon ilaci oldugunu ve vücuduma aslinda zarar verdigini söyledi. benim babamda doktordu ve bu tedaviyi 30 sene önce yapiyordu, dedi. ultrasonda baktiginda da ''ne yapmis bunlar böyle, kistiniz oldugu gibi duruyor, endometriozis hemen ilerler ve bana kalirsa acele etmelisiniz tüp bebek icin'' dedi.. ama benim anlamadigim ameliyatta kist alinmamismiydi yoksa ameliyattan hemen 3 hafta sonra yeni bir kist mi cikmisti?????
ben almanyaya döndüm, esimle konustum ve neyimiz var neyimiz yok ortaya döküp önümüzdeki nisan ayinda tüp bebek yaptirmaya karar verdik.... sonuc ne olacak bilmiyorum...
ben de böyle yazdim durdum ama sizlerin her yazisinda kendimden bir hikaye okudugum icin yakin hissederek icimi dökmek istedim, malum icimizde patlamak üzere olan kocaman bir bomba var.
bu arada tüp bebegi hangi merkezde yaptiracagima karar veremedim, aytug beye muayene oldum ama acikcasi bu sittede adindan hic te hos bahsedilmiyor, korkuyorum o yüzden.. amerikan hastanesi mi alman hastanesi mi yoksa umut tüp bebek mi bilemedim. bu merkezleri bilen varsa yardimci olursa gercekten cok sevinirim...
umarim hepimiz icin hayirlisi olur ve hepimiz o mutlu ani paylasiriz burda, en kisa zamanda...

merhaba kizlar,
biz de bu sorunla 3 yili askin bir süredir ugrasiyoruz... sorun ilk önce benim prolaktinimle basladi, tüplere bakmak icin ilk laparoskopi, olmayinca 2 ay önce yine laparoskopi ile 5 cmlik kist alindi, kan pihtisi temizlendi ve sol yumurtalik kanali kapatildi... ayrica ben prolaktin icin 2 yildir ilac kullaniyordum. bunlarin yani sira esimde spermiogram testi yaptiriyordu arada ama üroloji doktoru hicbir sorun olmadigini söylüyordu... taakii biz türkiyede test yaptirana kadar. esim gecen sene tatile gittigimizde bir labaratuarda yaptirdi ve nerdeyse hicbir degerin düzgün olmadigini gördük. s.kalitesi düsüktü, morfoloji sifirdi vs....
bunlarla mücadele ederken bir taraftan da (sizlerin yasadigi gibi) biz de etrafimizdaki merakli sorularla ve bazi kisilerin igneleyici sözleriyle urasmak zorunda kaldik ve hala ugrasiyoruz. özellikle cocugu ilk torun olan ve pasalar gibi sevilen(Allah uzun ömür versin) eltim her firsatta bana, ''dua et seninde olsun'', ''Allah olmayanlara versin'', (bir toplulukta oturunca) ''kizlar esinize ''kereviz yedirin'' demeler, bana arada bir (isim vererek) su kisinin olmuyor senin de olmuyor demeler...(bu arada eltim sorunumuz oldugunu bilmiyor, 3 senelik evli olunca bir sorun oldugunun farkinda ve icini kemiriyor bu durum.. yani paylassam hayatta basedemem) ama ben onu Allaha havale ettim ve ona cevap vererek onun seviyesine düsmemek ve günaha girmemek icin sadece mecbur olunca görüsüyorum, en dogru bu bana göre...
unutmadan, gecen yaz yaklasik 600 lira verip aktardan bitkiler macunlar falan aldik ama ne yazik ki benim sacimi cogaltmaktan baska bir ise yaramadi, olsun buna da sükür...sonrasinda esime 2 ay kullanmasi icin 2 ilac aldik ama degerlerinde hicbir degisiklik olmadi..
ben 1 ay önce türkiyeye bir is icin gittim, gitmeden son bir kez doktora görünmek istedik kontrol amacli.. laparoskopiden yaklasik 3 hafta sonrasiydi. doktor 3 cm civarinda endometriozis var dedi, elime bir brosür tutusturdu(icinde endometriozisle ilgili bilgiler vardi)
ben türkiye'ye gittim iki gün sonra adetim geldi ve yaklasik 9 gün sol kasigimda agriyla dolastim. gece uykumdan bile uyandiriyordu. annemler telaslandilar, doktora götürmek istediler. derken babam reklam afislerinde doktor aytug kolankayanin tüp bebek icin seminer verecegini görmüs, ben evime dönmeden 3 gün önce.. ne yaptik ettik gittik annemle, bu arada taninmamak icin sapka falan taktik, ajanlar gibiydik:))) biz kameraya cikmamak icin artik binbir takla atarken bizim disimizda herkes kameraya fotograflara cikmak icin yarisiyordu. gelenlerin coguda doktor ünlü ya onu görmek icin gelmisti.. o an birkez daha yasamayan insanlarin bizi asla anlayamayacagini düsündüm. neyse, seminer basladi doktor sesten gürültüden konusabildigi kadar konustu, %50 indirimli tüp bebek cekilisi icin 4 aile secildi(tabii bana cikmadi) son ailenin ismi okununca ben basladim oldugum yerde aglamaya, ellerim bacaklarim titriyor annem beni sakinlestirmeye calisiyordu. bogazim dügümlenmisti. sonra kendime gelince doktorun asistanini buldum hemen ve almanyaya geri dönecegimi vaktim olmadigini en kisa zamanda muayeneye gelip gelemeyecegimi sordum(muayene ücretsizdi) kizda cep numarasini verip beni arayin, hemen o gün gelebilirsiniz dedi, sagolsun. pazartesi oldu biz annemle gittik. doktorla konusmaya basladigimda 2 senedir ictigim ilaclarin yanlis oldugunu kortizon ilaci oldugunu ve vücuduma aslinda zarar verdigini söyledi. benim babamda doktordu ve bu tedaviyi 30 sene önce yapiyordu, dedi. ultrasonda baktiginda da ''ne yapmis bunlar böyle, kistiniz oldugu gibi duruyor, endometriozis hemen ilerler ve bana kalirsa acele etmelisiniz tüp bebek icin'' dedi.. ama benim anlamadigim ameliyatta kist alinmamismiydi yoksa ameliyattan hemen 3 hafta sonra yeni bir kist mi cikmisti?????
ben almanyaya döndüm, esimle konustum ve neyimiz var neyimiz yok ortaya döküp önümüzdeki nisan ayinda tüp bebek yaptirmaya karar verdik.... sonuc ne olacak bilmiyorum...
ben de böyle yazdim durdum ama sizlerin her yazisinda kendimden bir hikaye okudugum icin yakin hissederek icimi dökmek istedim, malum icimizde patlamak üzere olan kocaman bir bomba var.
bu arada tüp bebegi hangi merkezde yaptiracagima karar veremedim, aytug beye muayene oldum ama acikcasi bu sittede adindan hic te hos bahsedilmiyor, korkuyorum o yüzden.. amerikan hastanesi mi alman hastanesi mi yoksa umut tüp bebek mi bilemedim. bu merkezleri bilen varsa yardimci olursa gercekten cok sevinirim...
umarim hepimiz icin hayirlisi olur ve hepimiz o mutlu ani paylasiriz burda, en kisa zamanda...

en iyi biz anlarız birbirimizi..
bazen giriyorum topiklere ilk ayında ya da 3. 5. ayında kalıyorlar hamile.. sonra bir güzel sana ders vermeye kalkıyorlar.. işte stres yapmayın yok efendim ayakları kaldırmadan bile olurmuş olacağı varsa..
ama şu gerçek ki bizi en çok biz yani uzun süredir uğraşanlar anlar.. ve erkek infertilitesini yaşayanlar..

kesinlikle yasamayan anlamiyor. bazen bakiyorum beni annem bile anlayamaniyor, ki benim stresimi gören paylasan bir tek o olmasina ragmen. anlayamiyor, cünkü o bu durumu birebir yasamamis. cünkü, o hemen hamile kalabilmis hic problemsiz. bazen bana cok kafana takiyorsun, bukadar düsünme, hersey olucana varir, diyor(tabii ki bir anne olarak benim üzülmeme üzülüyor) ama o bile üzüntümü bildigi halde beni anlayamayabiliyor.. o yüzden baskalarinin da beni anlamasini beklemiyorum artik. ne kadar beklentide olursak, o kadar hüsrana ugrariz. ben hayattan bunu ögrendim. önce Allahtan sonra iyi bir doktordan baska birsey istemiyorum bu konuyla ilgili...

kesinlikle yasamayan anlamiyor. bazen bakiyorum beni annem bile anlayamaniyor, ki benim stresimi gören paylasan bir tek o olmasina ragmen. anlayamiyor, cünkü o bu durumu birebir yasamamis. cünkü, o hemen hamile kalabilmis hic problemsiz. bazen bana cok kafana takiyorsun, bukadar düsünme, hersey olucana varir, diyor(tabii ki bir anne olarak benim üzülmeme üzülüyor) ama o bile üzüntümü bildigi halde beni anlayamayabiliyor.. o yüzden baskalarinin da beni anlamasini beklemiyorum artik. ne kadar beklentide olursak, o kadar hüsrana ugrariz. ben hayattan bunu ögrendim. önce Allahtan sonra iyi bir doktordan baska birsey istemiyorum bu konuyla ilgili...

işin açığı ben kafama da takan biri değilim.. yaşım da çok büyük değil belki de biraz onun rahatlığı var ama olmuyor işte spermde hız olmayınca morfoloji bozuk olunca 5 tane çok kaliteli yumurtam oldu hem de günde 1 seropheneyle ama olmuyor işte..
bunu bazı insanlara anlatamaıyorsun bazıları da gerçekten anlayamıyor...

selam canim bende Almanyada yasiyorum burda 3negativ tüp bebek yaptim ve halende yapmaya devam edicem insallah Rabbim nasip eder bize en kisa zamanda.
evet bende bazen anneme bakiyorum o bile anlamiyor diyorum beni anneminde 3yilda bi cocugu oluyormus ama yine anlamiyor bazen bana cok kiziyor yeter bu kadar doktorlara gitme biliyorum o üzüldügü icin ve benim icin söylüyor ama o öyle deyincede benim zoruma gidiyor hatta babam son negativte bana demedi birsey ama anneme ona söyle üzülmesin bak etrafinda 12yildir cocuk isteyenler var senin daha 5yil olmus zor deyince bende anneme dedim babama söyle demekki erkenmis ha merak etmesin ben 20yilda beklerim cok zoruma gitmisti ama o tabi üzülmemem icin örnek göstermisti bana ama o örnekleri görünce zaten insan daha cok korkuyor ya bende 15-20yil beklersem o zaman ne olacak.
yani kisacasi bizi bizden baska kimse anlamaz canim o yüzden Rabbim bize merhamet etsin insallah.

selam canim bende Almanyada yasiyorum burda 3negativ tüp bebek yaptim ve halende yapmaya devam edicem insallah Rabbim nasip eder bize en kisa zamanda.
evet bende bazen anneme bakiyorum o bile anlamiyor diyorum beni anneminde 3yilda bi cocugu oluyormus ama yine anlamiyor bazen bana cok kiziyor yeter bu kadar doktorlara gitme biliyorum o üzüldügü icin ve benim icin söylüyor ama o öyle deyincede benim zoruma gidiyor hatta babam son negativte bana demedi birsey ama anneme ona söyle üzülmesin bak etrafinda 12yildir cocuk isteyenler var senin daha 5yil olmus zor deyince bende anneme dedim babama söyle demekki erkenmis ha merak etmesin ben 20yilda beklerim cok zoruma gitmisti ama o tabi üzülmemem icin örnek göstermisti bana ama o örnekleri görünce zaten insan daha cok korkuyor ya bende 15-20yil beklersem o zaman ne olacak.
yani kisacasi bizi bizden baska kimse anlamaz canim o yüzden Rabbim bize merhamet etsin insallah.
bunu ben de düsünüyorum, bana 10-20 yillik evli ciftleri göstediklerinde, Allahim acisi üstünde kalsin nolur beni bukadar uzun bekletme diyorum. hersey yasinda güzel ama Rabbim nasip etmeyince napalim bekliycez umudumuzu yitirmeden.
ben almanya da hic tüp bebek yaptirmadim, biz türkleri kobay olarak kullandiklarini düsünüyorum, deneme yanilma yöntemiyle. benim türkiyedeki doktorum, almanya da ki ictigim ilaclari hemen birakmami söyledi. 30 sene önceki tedaviyi uyguluyorlar, teknoloji gelisti artik dedi. üstelik gecen yil laparoskopi ile tüplerin acik olup olmadigina bakmislardi, ozaman yumurtalikta kist oldugunu gördükleri ve fotografini cektikleri halde kisti almadan kaptmislar ameliyati. ben sonradan ameliyat fotolarini gördüm:((( o yüzden güvenmiyorum artik onlara. bence sen de eger imkanin varsa ki insallah vardir, türkiyede tedavini gör canim..

Son düzenleme:
Merhaba kizlar ben ilk kez yaziyorum yeniyim.esim dun test yaptirdi morfoloji %5 cikti bizde korktuk doktor normal dedi ama biz ikna olmadik bu degerle hamile kalabilir mym

Merhaba kizlar ben ilk kez yaziyorum yeniyim.esim dun test yaptirdi morfoloji %5 cikti bizde korktuk doktor normal dedi ama biz ikna olmadik bu degerle hamile kalabilir mym

eger baska bir sorun yoksa (sen de dahil) hamile kalirsin bana göre canim. o degerlerle hamile kalan cok burda. benim esimin morfoloji hic yoktu, son birkac aydir %1 oldu:50:

bunu ben de düsünüyorum, bana 10-20 yillik evli ciftleri göstediklerinde, Allahim acisi üstünde kalsin nolur beni bukadar uzun bekletme diyorum. hersey yasinda güzel ama Rabbim nasip etmeyince napalim bekliycez umudumuzu yitirmeden.
ben almanya da hic tüp bebek yaptirmadim, biz türkleri kobay olarak kullandiklarini düsünüyorum, deneme yanilma yöntemiyle. benim türkiyedeki doktorum, almanya da ki ictigim ilaclari hemen birakmami söyledi. 30 sene önceki tedaviyi uyguluyorlar, teknoloji gelisti artik dedi. üstelik gecen yil laparoskopi ile tüplerin acik olup olmadigina bakmislardi, ozaman yumurtalikta kist oldugunu gördükleri ve fotografini cektikleri halde kisti almadan kaptmislar ameliyati. ben sonradan ameliyat fotolarini gördüm:((( o yüzden güvenmiyorum artik onlara. bence sen de eger imkanin varsa ki insallah vardir, türkiyede tedavini gör canim..

canim almanya konusunda hakli olabilirsin normal alman doktorlari zaten hic birsey anlamiyor ama gittigim tüp bebek merkezi cok iyi ilk denememi Alman doktorda yaptim sonraki iki denememi bana birbucuk saat uzakta olmasina ragmen sirf türk doktoru diye oraya gittim ama gel görki Rabbim nasip etmeyince olmuyor ilk denedigim tüp bebek merkezinde yani alman doktorda benden sonra 4türk arkadasimin cocuklari oldu hepside ikizlerdi hatta o biri türkiyedede denemisti ama nasip burdaymis o yüzden bende simdi tekrar ilk yaptigim merkeze geri döndüm bakalim ne olacak gerci suanda halen baslamayi düsünmüyorum kismetse Ramazan ayindan sonra insallah.

canim almanya konusunda hakli olabilirsin normal alman doktorlari zaten hic birsey anlamiyor ama gittigim tüp bebek merkezi cok iyi ilk denememi Alman doktorda yaptim sonraki iki denememi bana birbucuk saat uzakta olmasina ragmen sirf türk doktoru diye oraya gittim ama gel görki Rabbim nasip etmeyince olmuyor ilk denedigim tüp bebek merkezinde yani alman doktorda benden sonra 4türk arkadasimin cocuklari oldu hepside ikizlerdi hatta o biri türkiyedede denemisti ama nasip burdaymis o yüzden bende simdi tekrar ilk yaptigim merkeze geri döndüm bakalim ne olacak gerci suanda halen baslamayi düsünmüyorum kismetse Ramazan ayindan sonra insallah.
eger senin icine siniyorsa sorun yok zaten canim ama ben (büyük konusmayim ama) türkiyeye daha cok güveniyorum, belki de yasadigim olaylardan ötürü olabilir. bebeslerimiz olsun hayirlisiyla da nerde olursa olsunn:16:

Son düzenleme:
Back
X