Erkek İnfertilitesi Morfoloji %1 Hızlı İleri %0 Yavaş ileri %22 total:43 milyon

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

masalperest_anne

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2011
2.024
2.057
333
Selamlar

Morfoloji %1
Hızlı İleri %0
Yavaş ileri %22
total:43 milyon

Bu değerlere göre sizce durum ne olur?
Eşim de ben de macun kullanmaya basladik(epimedyumlu).Var mi bi umut?

Selamlar

Morfoloji %1
Hızlı İleri %0
Yavaş ileri %22
total:43 milyon

Bu değerlere göre sizce durum ne olur?
Eşim de ben de macun kullanmaya basladik(epimedyumlu).Var mi bi umut?
Merhaba hiz sayisi ve morfoloji cok dusuk yuzde sifir onun en az yuzde 35 olmasi lazim esimde ayni durumdaydi 6 ay once vorikasel amelyati oldu doktor opstravent diye bi ilac verdi onun yaninda bizde her turlu kuru uyguladik 11 ocakta kontrolu var insAllah sayi duzelmistir sizde bi ultrasondan baktirin vorikasel olabilir sperm sayisi cok iyi ama hareket hizi olmadiktan sonra o spermler ise yaramaz

Bunu yazdiktan 1 ay sonra hamile kalmistim ama 7 haftalikken dusuk yaptim kalbi durdu. Sebebini henuz bilmiyoruz bi daha da hamile kalamadim.
Spermde sorun olan çoğu kişinin bebeklerinin kalbinin durduğunu gördüm yaaa tesadüf mü acaba benim de öyle oldu canımm çok geçmiş olsun doktor bi şey demedi mi peki kalbi neden durmuş?

Spermde sorun olan çoğu kişinin bebeklerinin kalbinin durduğunu gördüm yaaa tesadüf mü acaba benim de öyle oldu canımm çok geçmiş olsun doktor bi şey demedi mi peki kalbi neden durmuş?
Bebekte genetik bir bozukluk oluyormus spermden kaynakli ve vucut onu atmaya calisiyormus sagliksiz oldugu icin. Ama yine de pihtilasma ve genetik testlerini yaptirdik sonuc bekliyoruz. Tesekkur ederim.
Bizde bes senelk evlyz hiç gebe kalamadm ileri hareketli 0 ileri yavas %9 asılama denedk olmadı amdi tüp bebege baslamak için tahliller verdk bakalm
Peki varikosel mi var eşinizde? Morfolojiniz kaç? Insallah tüp bebek tutar. Biz tup bebekten de korktuk tutmama ihtimali varmis bosuna kendimizi hirpalamayalim dedik varikosel ameliyati olcak eşim. Once degerleri duzeltmemiz lazim.

Benim eşim de varikoselden oldu sayı çok düşüktü bizde. 6 ay bekledik sayı daha da düştü kürler ilaçlar hiç bi işe yaramadı çok zaman kaybettirdi bize.

Tek tarafli miydi peki öncesinde nasildi sayi hiz morfoloji? Tup bebek mi yaptiniz ?
Tek taraflıydı. Bizim tek sıkıntımız sayıydı. Hareketlilik %80 normal sperm %95 filandı. Sayı 12den 6milyona düştü ameliyat sonrası. En son rapor alırken 4 milyondu mesela. Tüp bebek yaptırdık mecbur. Erkek kaynaklı olunca hemen çıkıyor rapor

Benim eşim de varikoselden oldu sayı çok düşüktü bizde. 6 ay bekledik sayı daha da düştü kürler ilaçlar hiç bi işe yaramadı çok zaman kaybettirdi bize.
Seninle durumlarimiz cok benzer benim de esim sanirim varikoselden ameliyat olcak 2 kere kaybettim hende. Erkek kaynakli sikintilarda hamile kalinsa bile ilk 3 ay da genelde dusukle sonuclaniyo ben bunu hem kendimde hemde burda tecrube edindim.. saglikli sperm olmayincada ilerlemiyo gebelik tedaviylede tedavisizde kalan istisnalarda var

Ya cok moralim bozuldu simdi 1 seneye kadar bekliycez artik duzelmezse mecbur tüp bebek ama hic istemiyorum asilamada bile alt üst oldum. Insallah hersey yolunda gider, bizim şu an sayimiz cok iyi ml başina 60 milyon oldu ama ona rağmen gebelik olmadi hiz dusuk cunku.

Bende ilk aşılama istedim doktor boşa zaman kaybı dedi mesela ilişkiden bi farkı yok zaten aşılamanın. Raporu alırken de mesela sayının hareketli kısmı baz alınıyo haberin olsun. Hareketsiz kısım umursanmıyo zaten. Yaşın varsa bence bekleme hiç zaman kaybetme derim tüp bebek göründüğü kadar zor değil muayene gibi düşün

Rapor devlet hast icinmi gecerli yoksa nasil oluyo canimm biraz aciklayabilirmisin ?

Rapor devlet hast icinmi gecerli yoksa nasil oluyo canimm biraz aciklayabilirmisin ?
Araştırmak hastanelerinin tüp bebek bölümü var. Ben ilk oraya gittim iki aşılama şartı var dediler ama sayı az olunca hiç bşye gerek kalmıyomuş direk çıkıyo rapor. İşte o zaman 6milyondu mesela %80 hareketli 4.8 milyon çıkıyo ortalama. Toplam hareketlilik 5milyon altındaysa direk raporun çıkıyor. O raporu özelde kullandım ben. İlaçlar devletten. 1500ünü de devlet ödüyo. İstersen devlette kullan ama özel mantıklı geldi bana

Canim cok tesekkur ederim cevabin icin Allah razi olsun.. saglicajlakucagina al bebegini bizlerede dua et insallah bu raporu bizde cikaralim o zaman ben ilk denememde kaybettim 8 haftalikti kalbi durdu.dunya paralar dokulduk cok uzulduk esimle hayirlisi tabi ama raporu cikaralim bunu ben sadece devlette zannediyodum. Iyiki ogrendim en azindan ilaclara az para oderiz canimm

İlaçlara hiç ödemiyosun zaten onlar 4-5 bin çıkıyo çok avantajı var. Hatta bazı özel klinikler raporu bile kendi çıkarıyormuş duyduğuma göre. İşin içine girdim mi çabuk ilerler. Eşime çok üzülüyodum ben ilaç kür bilmem ne adam zehirlenicekti zorlamanın bi alemi yok bence bi süre sonra

Evet esime uzuluyorum ozellikle ilki normalde digeri tuple olmustu cok uzuldu.kendini suclasinda istemiyorum artik. Ayrica Suan yoldayiz ve prof urolog gidiyoruz ameliyat derse ilerleyen gunlerde ameliyat olacak ve yoldayken buraya bakmam seninle konusmam bile tevafuk bence. Ve haklisin ilaclar 5 6 bini bulmustu hatirladigim en azindan devlet karsilamos olur maddi zorlugu bi nebze gider ustumuzden.peki arastirmadan raporu urolog gitcek demi esim ordan biz tup icin rapormu istiyoz diycez?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…