Motora sıkışan kediyi ilkokul öğrencisinin dikkati kurtardı

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
293.960
605.026
43
29829160.jpg

TEKİRDAĞ’ın Süleymanpaşa İlçesi’nde ilkokul öğrencisi 8 yaşındaki Eren Kuşoğlu, bir midibüsün kaputunun içinden kedi sesi gelince şoföre uyarı olarak "Motorda kedi yavrusu var lütfen dikkatli olun" notunu bıraktı. Bir süre sonra araç sahibine ulaşılınca motor kısmına sıkışan kedi, itfaiye tarafından kurtarıldı.
Yunusbey Caddesi üzerinde park halindeki midibüsün motor kaputundan kedi sesi geldiğini duyan ilkokul öğrencisi 8 yaşındaki Eren Kuşoğlu, aracın sahibine ulaşmak istedi ancak başarılı olamadı. Kuşoğlu, bunun üzerine üzerinde "Arabanın önünde veya içinde yavru kedi var, bağırıyor" ve "Motorda kedi yavrusu var lütfen dikkatli olun" yazılı notları midibüsün şoför kapısı ve ön camına koydu. Bir süre sonra çevredekiler ve polisin yardımıyla sürücüye ulaşıldı. Motor kısmına sıkıştığı tespit edilen kedi, çağrılan itfaiye ekibince kurtarıldı. Eren Kuşoğlu, kedinin kurtarılmasına yardım edenlere teşekkür etti.

Kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/2...em_hayvanlar/hayvanhaklari_sondakikahaberleri

Kedicik kurtulmus ne güzel.

Bugun oyle kotu bir olaya sahit oldum ki :KK43:

Evin onundeki esnaflardan biri yavru kedi bulmus bizim evin onunde yeni yavrulayan kedinin yanina koydu. Ama kedi istemedi yavruyu iteleye iteleye yola attı. Kizimla izliyorduk camdan cagirdik mandal attik yoldan ayrilsin diye ama gec kaldik agaba ezdi. Yaa icim parcalaniyor gordugumden beri . Kizim da acayip etkilendi uykudan uyandi" anne kediyi doktorlar iyi etti dimi " diyo:KK43::KK43::KK43: Kendimi cok suclu hissediyorum

:KK61::KK61:
Yazık kuzuma:KK42:sokakta, yolda tehlikede olan bir hayvan görünce yardım edin ne olur:KK42:
Havalar ısındı artık kablumbağa'dan karıncaya her hayvan dışarıda, doğanın dengesini mi bozuyoruz böyle yaparak bilmiyorum ama ben yolda Karşıdan karşıya geçen kaplumbağa görünce bile durduruyorum eşimi, ezilmesin diye karşıya biz geçiriyoruz, şimdide evde bir sümüklü böcükümüz var, yolda bulduk ezilip ölmesin diye yeşillikler arasına koymak için bu gece misafir ediyoruz kendisini.

8 yaşındaki Eren kuzuma da helal olsun, onu yetiştiren annesine helal olsun, ne güzel bir çocuk yetiştirmiş:KK9::KK9:
Yavrum benim senin o minik kediyi koruduğun gibi Allah'ta seni korusun inşallah:nazar:

Guzel yurekli cocuk.Allah bana senin gibi vicdanli bir evlat nasip eder insallah.

Kedicik kurtulmus ne güzel.

Bugun oyle kotu bir olaya sahit oldum ki :KK43:

Evin onundeki esnaflardan biri yavru kedi bulmus bizim evin onunde yeni yavrulayan kedinin yanina koydu. Ama kedi istemedi yavruyu iteleye iteleye yola attı. Kizimla izliyorduk camdan cagirdik mandal attik yoldan ayrilsin diye ama gec kaldik agaba ezdi. Yaa icim parcalaniyor gordugumden beri . Kizim da acayip etkilendi uykudan uyandi" anne kediyi doktorlar iyi etti dimi " diyo:KK43::KK43::KK43: Kendimi cok suclu hissediyorum
keşke hemen inip alsaydınızz.. çok üzücü olmuşş olayy.. kızınızda etkilenmiştir.. ah yavrucakk..

:KK61::KK61:
Yazık kuzuma:KK42:sokakta, yolda tehlikede olan bir hayvan görünce yardım edin ne olur:KK42:
Havalar ısındı artık kablumbağa'dan karıncaya her hayvan dışarıda, doğanın dengesini mi bozuyoruz böyle yaparak bilmiyorum ama ben yolda Karşıdan karşıya geçen kaplumbağa görünce bile durduruyorum eşimi, ezilmesin diye karşıya biz geçiriyoruz, şimdide evde bir sümüklü böcükümüz var, yolda bulduk ezilip ölmesin diye yeşillikler arasına koymak için bu gece misafir ediyoruz kendisini.

8 yaşındaki Eren kuzuma da helal olsun, onu yetiştiren annesine helal olsun, ne güzel bir çocuk yetiştirmiş:KK9::KK9:
Yavrum benim senin o minik kediyi koruduğun gibi Allah'ta seni korusun inşallah:nazar:

Ya dün Altunizade'de çok işlek bir caddede kuş vardı caddenin ortasında, kanadı yaralanmış öyle duruyordu şaşkın şaşkın. Arabaları durdurup zar zor yakaladık bir arkadaşımla ama inanır mısın kornaya basıp el kol yapan sürücüler vardı ne meşgul ediyorsunuz yolu diye. Hayvanın ezilmesi falan umurlarında değil yeter ki beklemesinler 10 saniye!

Ya dün Altunizade'de çok işlek bir caddede kuş vardı caddenin ortasında, kanadı yaralanmış öyle duruyordu şaşkın şaşkın. Arabaları durdurup zar zor yakaladık bir arkadaşımla ama inanır mısın kornaya basıp el kol yapan sürücüler vardı ne meşgul ediyorsunuz yolu diye. Hayvanın ezilmesi falan umurlarında değil yeter ki beklemesinler 10 saniye!
Maalesef bu tip varlıklar çok diyeyim sen anla Duka:KK43:
Valla çevremizde nasıl algılanıyoruz, gerçi eşiminde benimde umrumuzda değil ya neyse, biz Yardıma ihtiyacı olan her canlıya yardım ediyoruz, kim söylenirse söylensin, eşimin bir Lafı var, çok severim, bizim inancımıza göre "canlılara saygı Allah'a saygıdır" der.
Allah'a şükür ki ikimizde doğaya ve canlılara saygı duyuyoruz.

Maalesef bu tip varlıklar çok diyeyim sen anla Duka:KK43:
Valla çevremizde nasıl algılanıyoruz, gerçi eşiminde benimde umrumuzda değil ya neyse, biz Yardıma ihtiyacı olan her canlıya yardım ediyoruz, kim söylenirse söylensin, eşimin bir Lafı var, çok severim, bizim inancımıza göre "canlılara saygı Allah'a saygıdır" der.
Allah'a şükür ki ikimizde doğaya ve canlılara saygı duyuyoruz.

Tebrik ederim sizi. Biz de elimizden geldiğince sessiz dostlarımıza destek oluyoruz. Onlara yardım etmenin verdiği huzur ve mutluluk gerçekten bambaşka.

Ya bir de hayvanlar türden de bağımsız çok tatlı değiller mi ? Çevreme bakıyorum kedi, köpek, kuş, kaplumbağa, sincap, kuzu, inek, at, salyangoz, kelebek, kirpi, tavuk, ördek...Hayatı güzelleştiriyorlar resmen. İnsanlar nasıl eziyet eder ya da yaralı bir hayvanı nasıl görmezden gelir nasıl acımaz anlayamıyorum :KK43:

Tebrik ederim sizi. Biz de elimizden geldiğince sessiz dostlarımıza destek oluyoruz. Onlara yardım etmenin verdiği huzur ve mutluluk gerçekten bambaşka.

Ya bir de hayvanlar türden de bağımsız çok tatlı değiller mi ? Çevreme bakıyorum kedi, köpek, kuş, kaplumbağa, sincap, kuzu, inek, at, salyangoz, kelebek, kirpi, tavuk, ördek...Hayatı güzelleştiriyorlar resmen. İnsanlar nasıl eziyet eder ya da yaralı bir hayvanı nasıl görmezden gelir nasıl acımaz anlayamıyorum :KK43:
Duka,
bizim en sevdiğimiz şey, koşuşturmalardan fırsat buldukça doğayla iç içe olacağımız mekanlara kaçmak, geçtiğimiz haftasonu çok sevdiğimiz doğal bir yere gittik, orda tavuklar, ördekler, hindiler, çeşit çeşit kuşlar kısaca kedisi köpeği ne ararsan var, bir yanın çam ormanı, bir yanın masmavi deniz, oraya gittiğimizde aslında ne güzel bir Dünya'ya sahip olduğumuzu hissediyoruz, ne güzel bir denge kurulmuş, hepsi birbirinden güzel canlılar, bilmiyorum ya, ben doğaya aşığım, kuş sesleri duymayınca, etrafta kedi köpek görmeyince yaşam enerjim tükeniyor.

Eziyet ediyorlar işte çünkü ne yazık ki insan bencildir, hayatta kendinden başka canlının varlığını kabullenmez, ağaçlar pislik yapan, kedi köpekler evlerine girip yemeklerini murdar eder düşüncesine sahipler:KK43:

Oysa Dünya onlarla güzel.

X