Müdahale etmeyen polis

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
İnsanın olduğu hiçbir yerde dert bitmez.
Gece tam uykuya dalmak üzereyken duyduğum sesle yataktan fırladım resmen. İlk önce ne olduğunu anlamadım, pencereden bakınca sokağın karşısındaki evlerinde birinden bangır bangır yayılan müziğin sesi olduğunu anladım. Çok şaşırdım çünkü dört yıldır burada oturuyoruz ve ilk kez böyle terbiyesizce bişeyle karşılaştım. Müziğin kaynağı sokağın karşısındaki evlerden birisiydi ve aramızda mesafe olmasına rağmen çalan müzik benim odamı inletiyordu. On dk kadar bekledim belki susar diye, susmayınca polisi aradım, ihbar ettim ve beklemeye başladım, polis gelsin ve kesilsin şu ses çünkü uyumak imkansız. Neyse aradan on dk geçtikten sonra geldi polis, ben de odamın camından bakıyorum ama tabi önüme ağaçlar geliyor, kısmen görebiliyorum ancak ama gördüm geldiklerini. Polis geldi, tam da sesin geldiğini tahmin ettiğim evin önünde durdu. İki memur indi içinden, o esnada ses bangır bangır mahalleyi inletmeye devam ediyor tabi. O iki memur o sesi biraz dinledi ve hiçbir şey yapmadan arabaya atlayıp gitti. Ben şok oldum ama. Gürültü hâlâ devam ediyordu. Hemen tekrar aradım, söyledim işte geldiler ama bişey yapmadan gittiler diye. Tekrar yollanacağı söylendi ama bu defa da gelmedi bile. İnanılmaz sinir oldum, uyuyamadım ve bu gürültü şu an hala devam ediyor. Anlamış değilim, çevresinde o kadar ev var, kimse mi rahatsız olmuyor bundan sabaha kadar? Şaka gibi! Kimse mi şikayet etmez de susturmaz? Hadi kimse bulaşmak istemedi diyelim, polis neden geldiği halde müdahale etmedi? Ben polise güvenemeyeceksem kime güveneceğim? Ellerim titriyor sinirden ve uykusuzluktan hâlâ daha.... İkinci kez aradığımda polis bana ne dedi biliyor musunuz? Bulamamışlar! Ben de bulduklarını, sesi duymalarına rağmen bişey yapmadan basıp gittiklerini, gürültünün devam ettiğini söyledim. Öyle söyleyince ekibi tekrar yollayacağını söyledi ama gelmedi bile... Bu nasıl bişey? Pencereyi kapattığım halde bass'ları evin içindeydi yani, pencere kapamak da çözüm değil. Kaldı ki hava sıcak, neden bi çatlak yüzünden bunu yapmak zorundayım?
ÖNEMLİ GUNCELLEME: Olay müzik falan değilmiş arkadaşlar, evde kızın birine tecavüz ediyorlarmış aslında, kız bu sabah gidip şikayetçi olmuş. Mahalle kaynıyor şimdi, herkes bunu konuşuyor, polisin geldiğini gören başka insanlar da var çevreden. Duyduğuma göre kız bağırmış ama müzikten duyulmamış muhtemelen. Beni karakola ifade vermeye çağırdılar, her şeyi söyledim, polisi gürültü yüzünden aradığımı ki kayıtlarda da var zaten, polisin geldiğini ama bişey yapmadan gittiğini falan... Haklarında ne yapılır bilmiyorum, tecavüz eden uç kişi yakalanmış zaten. Gelip evlerinden almış polisler sabah, ben görmedim o kısmı. Gürültü gibi saçma (!) bi sebepten çağırılan polis gece eve baksaydı suç üstü yakalayacaktı muhtemelen, belki kızın çığlığını bile duyarlardı onlar ama yapmadılar. Rahatsız olduğunuz en ufak şeyde polisi aramaktan çekinmeyin arkadaşlar, benim çağırdıklarım ihmal etti ama sizin çağırdığınız da ihmal edecek diye bi kural yok. Ortalığın çivisi çıkmış resmen.

Son düzenleme:
inanın hemen hemen aynı olayı bende daha önce yaşadım polis geldi işte uyardı v.s derken geçti gitti alt kat komşu olduğu için(Kısmen) ses duyabildim polisler gittikten sonra tam gaz devam ettiler hiçbir şey değişmedi

Benimde bu tür şikayetlerim oluyor etrafımdaki çoğu kişininde. Ben hiç böyle olayla karşılaşmadım anında gelinip tutanak tutuldu uyarıldı. En yakın olay ramazanda oldu. Hemen geldiler tutanak tuttular ve gittiler. Adamlar tekrar ses yapmaya başladılar ben tekrar aradım tekrar geldiler. Yani benim için her zaman polis eşittir güvendir.Olay nerede geçti acaba?

Polis ve güven kelimeleri aynı cümle içinde oldukça ilginç geldi.toplumsal olay,barışçıl bir gösteri olsaydı bak bakalım nasıl ilgileniyordu o polisler.

Arkadaşın böyle bir durumu olmuş diye tüm polislere mal etmeyelim. Niye güven duyulmasinmis ? Ben de aradığım da hemen gelmiş ve müdahale etmislerdi mesela !! İşini tam yapmayan kişiler her meslekte var da bu genellenmemeli.

Ben daha hicbir polisin boyle seylere mudahale ettigini gormedim zaten ancak cinayet falan islenirse geliyorlar
Sirf bu ilgisizliklerinden dolayi ev degistirdik biz o nedenle seni cok iyi anliyorum
Agzimi doldura doldura birsey soylerdim simdi o polislere ama olmaz ayip :KK66: hemen kaciyorum o nedenle

Ben daha hicbir polisin boyle seylere mudahale ettigini gormedim zaten ancak cinayet falan islenirse geliyorlar
Sirf bu ilgisizliklerinden dolayi ev degistirdik biz o nedenle seni cok iyi anliyorum
Agzimi doldura doldura birsey soylerdim simdi o polislere ama olmaz ayip :KK66: hemen kaciyorum o nedenle
yalandan kaza ihbarı yüzünden iki polisimiz şehit oldu siz hala polislerden nefret etmeye devam edin onlarda bizim için canını vermeye devam etsin ne diyim Allah ıslah etsin sizi.

yalandan kaza ihbarı yüzünden iki polisimiz şehit oldu siz hala polislerden nefret etmeye devam edin onlarda bizim için canını vermeye devam etsin ne diyim Allah ıslah etsin sizi.
Hanfendi olaylarin ne boyutlarda oldugunu biliyorum ama bizim de yasadiklarimiz bugun vuku bulmadi!!!cocuklugumdan beridir hep ilgisiz olanlara denk geldik gozumuzle gorduk yasadik!allah esas sizi islah etsin bilip bilmeden konusmayin

Arkadaşın böyle bir durumu olmuş diye tüm polislere mal etmeyelim. Niye güven duyulmasinmis ? Ben de aradığım da hemen gelmiş ve müdahale etmislerdi mesela !! İşini tam yapmayan kişiler her meslekte var da bu genellenmemeli.
Şahsi fikrimi beyan ederken sizden yada başka birinden izin veya icazet alacak değilim.Bir kaç tane ünlem de ben koyayım da ciddiyetim belli olsun!!!

Hanfendi olaylarin ne boyutlarda oldugunu biliyorum ama bizim de yasadiklarimiz bugun vuku bulmadi!!!cocuklugumdan beridir hep ilgisiz olanlara denk geldik gozumuzle gorduk yasadik!allah esas sizi islah etsin bilip bilmeden konusmayin
Neyi bilip bilmeden konuşuyorum hanfendi !! o begenmediğiniz polisler canları burnunda geziyor haince şehit ediliyor , o ihbar yalan ihbar olabilirdi hele ki şu günlerde gitmeleri bile hata olmuş , önceden sivil bir ekip gönderip ihbar doğrumu gerçkmi o evde ne var bakılmalıydı , zaten canımız yanmış polislerimiz şehit olmuş gelmiş burada hakaret ediyorsunuz polislere bir küfür etmediğiniz kaldı eden olursa zaten direk şikayet edeceğim , yok böyle bir şey ya başınız sıkıştığında aramayın polis o zaman madem begenmiyorsunuz herkes kendi başının çaresine baksın !!

Neyi bilip bilmeden konuşuyorum hanfendi !! o begenmediğiniz polisler canları burnunda geziyor haince şehit ediliyor , o ihbar yalan ihbar olabilirdi hele ki şu günlerde gitmeleri bile hata olmuş , önceden sivil bir ekip gönderip ihbar doğrumu gerçkmi o evde ne var bakılmalıydı , zaten canımız yanmış polislerimiz şehit olmuş gelmiş burada hakaret ediyorsunuz polislere bir küfür etmediğiniz kaldı eden olursa zaten direk şikayet edeceğim , yok böyle bir şey ya başınız sıkıştığında aramayın polis o zaman madem begenmiyorsunuz herkes kendi başının çaresine baksın !!
Ben kalkip da kimseye kufur etmem kendi icimde saklarim bazi laflari
Ben size yazayim polisle ilgili yasadiklarimi Allah sizin basiniza vermis olsaydi siz ne dusunurdunuz soyleyin madem?
On yasindaydim annemle yalniz yasiyoruz evimize hirsiz girdi polis uzerinde bile durmadi esyalarin sigortasi varmis yaaaa halledin siz dedi basti gitti
On bes yasindaydim yine hirsiz girdi evimize polis geldiginde anneme kizinizin sevgilisi var mi diye sordu o yaptirmis olmasin dedi! Ben 15 yasinda cocugum daha ne sevgilisi?
20 yasindaydim yanimdaki kiz arkadasim sokak ortasinda kapkaca ugradi yerlerde suruklendi ustu basi yara bere polise gittik yuzumuze bakan olmadi pazar gunu ne diye cikmis geziyormusuz hem de oglen saati sucumuza bak?!
Dort yil once kurban bayraminda trafigin ortasinda arabam durduruldu uc tane araba tarafindan allahin trafik magandalari gunduz gozune para istediler arabayi birakip kacacaktim neredeyse elim ayagim titredi polise gittigimde plakalari verdim ilgilenen bile olmadi
Gecen yil yeni evliyiz evimizin onunde her allahin gecesi sabahlara kadar sarhoslar muzik caldi gobek atti her seferinde polisi cagirdik gelenler ilgilenmedi ilgilenmedi gitti en sonunda bir gece esimle beraber ekip arabasini cay corba ictikleri benzin istasyonundan alarak (!)olay yerine getirdik adamlar abi naapalim yetkimiz yok dediler!
Bu olaylarin hepsi elimde tutanaklarla mevcut her turlu ispat ederim zaten artik mumkun mertebe polise isi birakmamaya calisiyorum toplumda sessiz ve okuz kalmayi tercih ediyorum yanimda birinin basina bir is gelse bile aramam umursamam zaten degisen birsey oldugunu hic gormedim
Simdi gidin ve kime isterseniz yapin sikayetinizi hanimefendi ve bence dua edin de siz benim durumuma dusmeyin!!!uydurmuyorum ben bunlari

Ben kalkip da kimseye kufur etmem kendi icimde saklarim bazi laflari
Ben size yazayim polisle ilgili yasadiklarimi Allah sizin basiniza vermis olsaydi siz ne dusunurdunuz soyleyin madem?
On yasindaydim annemle yalniz yasiyoruz evimize hirsiz girdi polis uzerinde bile durmadi esyalarin sigortasi varmis yaaaa halledin siz dedi basti gitti
On bes yasindaydim yine hirsiz girdi evimize polis geldiginde anneme kizinizin sevgilisi var mi diye sordu o yaptirmis olmasin dedi! Ben 15 yasinda cocugum daha ne sevgilisi?
20 yasindaydim yanimdaki kiz arkadasim sokak ortasinda kapkaca ugradi yerlerde suruklendi ustu basi yara bere polise gittik yuzumuze bakan olmadi pazar gunu ne diye cikmis geziyormusuz hem de oglen saati sucumuza bak?!
Dort yil once kurban bayraminda trafigin ortasinda arabam durduruldu uc tane araba tarafindan allahin trafik magandalari gunduz gozune para istediler arabayi birakip kacacaktim neredeyse elim ayagim titredi polise gittigimde plakalari verdim ilgilenen bile olmadi
Gecen yil yeni evliyiz evimizin onunde her allahin gecesi sabahlara kadar sarhoslar muzik caldi gobek atti her seferinde polisi cagirdik gelenler ilgilenmedi ilgilenmedi gitti en sonunda bir gece esimle beraber ekip arabasini cay corba ictikleri benzin istasyonundan alarak (!)olay yerine getirdik adamlar abi naapalim yetkimiz yok dediler!
Bu olaylarin hepsi elimde tutanaklarla mevcut her turlu ispat ederim zaten artik mumkun mertebe polise isi birakmamaya calisiyorum toplumda sessiz ve okuz kalmayi tercih ediyorum yanimda birinin basina bir is gelse bile aramam umursamam zaten degisen birsey oldugunu hic gormedim
Simdi gidin ve kime isterseniz yapin sikayetinizi hanimefendi ve bence dua edin de siz benim durumuma dusmeyin!!!uydurmuyorum ben bunlari
Hanımefendi polis 24 saat iş bıraksa evde polisi arayacak telefonun kalmaz!! hatta sizi kaçırıp tüm organlarınızı satarlar ! kıymetlerini anlamanız için bunu mu yapmaları gerek ? Allah aşkına bırakın bu muhabbetleri , gidin bir gece polislerle birlikte çalışın görün ne kadar yoğun ve sıkıntılı çalıştıklarını, kaç dakika dayanacaksın acaba arabanın içinde aynı sokaklarda dolap beygiri gibi dönmeye, o zaman gel konuş işte !

önüne gelen polise yükleniyor şamar oğlanı oldular bu ne ya!!

Polis ve güven kelimeleri aynı cümle içinde oldukça ilginç geldi.toplumsal olay,barışçıl bir gösteri olsaydı bak bakalım nasıl ilgileniyordu o polisler.
başınız sıkışınca öyle demiyorsunuz ama hemen polis yokmu diye bağırıyorsunuz niye ilginç geldi onlar olmasa bakalım bu kadar rahat olabilirmiydiniz şehit verdiğimiz bu günlerde düşüncelerinizden utanın 1-2 yanlış yapılmayla hemen çamur atıyosunuz hemde kime vatanı ,vatandaşı korumakla yükümlü insanlara sanki onlar bayılıyorlar polemiklere ,problemlere ..
uyuyamadığınıza üzüldüm ilgilenilmemiş onada üzüldüm ancak şuan çok daha büyük stresler içindeyken sanırım göz ardı edilmişsiniz..
ayrıca polis diye ver yandım yapmak yerine gidip komşunuzu uyarmanız gerekmezmiydi rica etseniz olmazmıydı...

X