- 24 Kasım 2014
- 1.087
- 2.930
- 333
- 38
- Konu Sahibi saulgoodman
-
Bir de bunu nerden duydunuzVeliyi beni şikayet etmesi için okula çağırıyor.
Yapan kişi müdür değil ama yardımcısı. Ve yardımcının yapmaya yetkisi yokMüdürlerin ders denetleme hakları var arada girip bizim derslerimizi de dinliyorlar çocuklara da sorabilirler. Belki bu yüzden sormuşlardır. Diğer arkadaşlarınıza sordunuz mu onlara da daha önce yapılmış mı
Müdür yardımcısı almış müdürün yanına götürmüş ya aklıma öyle geldi. Müdür yardımcısına sor demiş de olabilir.Yapan kişi müdür değil ama yardımcısı. Ve yardımcının yapmaya yetkisi yok
Müdürün yetkisi var ama müdür yardımcısının böyle bir yetkisi yok.Müdürlerin ders denetleme hakları var arada girip bizim derslerimizi de dinliyorlar çocuklara da sorabilirler. Belki bu yüzden sormuşlardır. Diğer arkadaşlarınıza sordunuz mu onlara da daha önce yapılmış mı
Eksiğim vardır fazlası yoktur inanın.Olaylar anlattığınız gibiyse meyve veren ağaç taşlanır diyorum
Öğrenci söyledi.Bir de bunu nerden duydunuz
Hayır yazılı bir dilekçe yok, sadece bir veli beni şikayet ediyor (güya) müdür yardımcısı sınıfa soruyor öğrenci sert tepki gösterince elinde patlıyor. O öğrenci müdür yardımcısı ile aşırı samimi, odasından çıkmıyor, o öğrencinin kılık kıyafetine karışılmıyor. Veli o gün neden benimle hiç konuşmadı esas anlam veremediğim nokta burası. Yazılı vermemiş ki kimliği açığa çıkmasın diye bence.müdür yardımcısının kadın olduğunu belirtmeniz ve diğer verdiğiniz detaylardan yola çıkarak güzel ve çalışkan olduğunuz için insanlar tarafından kıskanıldığınızı düşündüğünüz anlaşılıyor. Ama anlatmaya çalıştığınız şeyi anladım. İdare neden sizin dersinizden öğrenci alıp da ders anlatıp anlatmadığınızı sormuş olabilir? Biri sizi şikayet mi etti? Müdür yardımcısı veliye baskı mı yaptı şikayet dilekçesi için. Yoksa tamamen keyfi bir durum mu bu? Maarif müfettişleri dersinizi mi dinledi? Müdür konu ile ilgili bir görev mi verdi müdür yardımcısına? Bilgi eksikliği fazla. Siz daha önce size yapılanlarla birleştiriyor olabilir misiniz? Bir süre önce benim de başıma benzer bir şey geldiği için soruyorum. Müdür yardımcısıyım iki ayrı sınıftan bir grup öğrenci X öğretmenin hiç ders anlatmadığını, dersleri sohbetle geçiştirdiğini ve başka öğretmen istediklerini söylemek üzere geldiler. Doğal olarak benim böyle bir işlem yapmaya yetkim olmadığını ve öğrenci sözü ile hareket edemeyeceğimi, şikayetçi olanların veli dilekçesi ile gelebileceğini söyledim. Böyle bir durum geçmiş olabilir mi? Projeye almadığınız ya da sizden hoşlanmayan birtakım öğrenciler sizi şikayete gitmiş ve müdür yardımcısı da olayı anlamak için başka bir öğrenciyi seçmiş olabilir mi? Lütfen yanlış anlamayın idare gözüyle bakmaya çalıştım. Yaşadığınıza ben de çok sinirlenirdim ve şikayet yoluna giderdim. Sizin amiriniz değil herkes yerini bilsin.
Olayı olduğu gibi anlatmak istedim. Belki biri farklı bir detay görür.Parantez içindeki kadın ifadesini anlayamadım, müdür yardımcısı kadın olsa ne erkek olsa ne
Aynen öyle. Hem beni okulun işine koşuyor yemek yarışmasına gönderiyor hem de arkamdan dedikodu yapıyor iftira atıyor. İki günüm boş. Etkinliğimi genelde boş günlerde yapıyorum, kızımı beklerken bile çalışıyorum.Kıskanç çekememiş sizi, bunlar kafasında her şeye nasıl yetişiyor kesin ders işlemiyor diye düşünmüşlerdir. Ki öğretmen değilim ama ders saatleri ayrı etkinlik ayrı olur.
Bakanlık müfettişi akrabam var bana Cimer’e şikayet et dedi, müdür sakin ol hocam dedi. Muhakik gelirse onların aleyhine olur. Hayatımda ne soruşturma geçirdim ne de kimseyi şikayet ettim. Bakalım pazartesiyi bekliyorum.Okula dilekçe verin olmazsa ilçe meb.Cimer vs.Elinizde kanıt olması için müdür yardımcısına mesaj atabilirsiniz durumla ilgili.Neden böyle yaptın vs diye.Delillerinizi de dilekçeye ekleyin gerisini onlar düşünsün.Öğrenci de kesin şahit olursa işiniz kolaylaşır.Uğraşırsanız onlarında canı sıkılır.Sizinle uğraşıyorlar anlattığınız gibiyse olaylar.Mobinge de girebilir bu durum.
Aynı fikirdeyim. Benim hiçbir şeyden haberim olmazdı bu kadar üzülmezdim, durumu kötüleştirdi sadece, çalışma barışını bozdu.Biri şikayet etmişse öğrenciye sormak yerine gelip dersinize girseydi müdür bey.simdi kızanlar olacak ama bende kaç tane kadın müdür yardımcısıyla çalıştıysam hepsi böyleydi kadınlara kötü davraniyorlardi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?