Müdür yardımcısı (kadın) ile kavga ettim…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Charlie'nin melegi derken ne demek istemis yahu, orada takildim kaldim odaklanamadim konuya.
Şimdi bu adam benden 15 yaş falan büyük, eşi bizim okuldaydı emekli oldu. Adam çok çalışkan, çok titiz, çok düzgün bir insan. Bir gün ben öğretmenler odasındayken ( o zaman kızıma hamileydim) benden bir şey rica etmiş, eşi önümüzden geçmiş eşini görmemiş. Kadın bunu kafaya takmış ama ses etmemiş fazla. Sonra kadın emekli oldu. Biz proje ekibi olarak bir stand hazırladık, 7 kadın sadece o erkek sonra fotoğraf çekimi için müdür geldi o da erkek. Okulda güya stanttaki kadın ve o hoca için Charlie’nin melekleri diye alay etmişler okulda bu kadının bir arkadaşı da bu hocanın eşini aramış ve bu densizliği söylemiş. Kadın da kafayı zaten daha önce bana taktığı için bu laf üzerine çok sinirlenmiş ve eşiyle kavga etmiş. Şimdi o adam tüm projelerden çekildi, karısı benimle konuşmasına izin vermiyor, ben dedikoduculardan ve eşini arayan kişiden şikayetçi oldum ama delilin yok deyip olayı kapattılar.

Ben gayet saygılı biriyim fikrinize de saygı duyuyorum, sonuçta gerçek dünyada tanışmıyoruz yazdıklarımdan böyle anlayabilirsiniz ama kibirli ve egolu biri değilim okulda kantinci, hizmetli, öğretmen herkesle diyaloğum var, ego yapacak be param ne pulum var öyle bir durumum yok inanın.

Ekibim dediğiniz kişiler kim?
Öğrenciler mi? Yoksa Öğretmen arkadaşlarınız yani meslektaşlarınızdan mı bahsediyorsunuz? Kusura bakmayın buna biraz takıldım. Ancak olaylar anlattığınız gibi ise, bu kadar uğraşmayın derim. Böylece kıymetiniz anlaşılır

Öğretmen ve öğrenci karışık. Üstünlük taslama amacım yok dil alışkanlığı da olabilir, okulda aslında proje ekibimiz diye bahsediyorum, yani öğretmenlerle eşitiz onların üstü değilim sadece proje koordinatörü gibi çalışıyorum. İstedikleri zaten çekilmem, dün Adana’dan aradılar, atölye yapmamı istiyorlar ve tüm masraflarım karşılanacak, çocuklarımı alıp gideceğim kafa dinleyeceğim. Bu projelerde uzmanlaşınca isteseniz de pek kopamıyorsunuz, okul istemezse il istiyor başka il istiyor vs…Kıymet bilecek insan olsalar beni bu kadar kırmazlar hala sinirim geçmiyor..

Ben size saygısız demedim zaten

Evet ben de aynı şeyi yazmıştım

Veli kendi isteğiyle,kimsenin etkisi altında kalmadan gelip şikayet etmiş olamaz mı?
Nasıl bu kadar eminsiniz birinin ittirmesi ile şikayete geldiğinden?
Siz bence kafanızda biraz fazla ve yanlış kuruyorsunuz. İfadeleriniz hep,öyle düşünmüşlerdir,böyle kiskanmıslardır şeklinde,birebir şahit olduğunuz bir durum yok mış li ,miş li konuşmalarınız tuhaf bence. Başkasının ne düşündüğünü, ne yapmış olabileceğini vs bilemezsiniz ,gözünüzle görmediğiniz konular bunlar ama kesin kanıya varıp oradan yürüyorsunuz.
Kızım 8.sınıfta,teknoloji tasarım dersinde sınıfı 2ye bölmüşler,2 ayri öğretmen giriyor derslerine. Bir grup keyifli,eğlenceli gayet güzel ders yaparken,diğer grup öğretmeni derse geç geliyor ,ders işlemiyor,grupta konuşuldu geçen gün,şikayete gidildiğini düşünüyorum. Benim kızım ilk grupta ben sorun yaşamadım ama sorun yaşayan veliler kendi insiyatifleri ile pekala şikayet edebilirler. Sizin durumunuzda da neden masaya elinizi vurdunuz anlamadım,sormuşlar(sorabilirler çocuklara bunda ne sakınca var anlamadım)çocuk ders işliyoruz demis zaten. Her şikayette bunu yaparsanız çok sorun yaşarsınız. İnsanlar haksız şikayette bulunup sizi karalamaya ,aşağı çekmeye de çalışabilirler(olmasa iyi olur tabi ama bu da maalesef çalışma hayatının bir gerçeği,var böyle hazımsız insanlar her yerde) siz de hakkınızı tabi ki savunun ama fevri davranmayın derim.

Veli neden benimle konuşmuyor, 3 yıllık velim bir de benim veli whatsapp grubum var isteyen veliler birlikte hareket edebilirdi. Ama toplantıya gelip benimle hiç konuşmaması hatta gayet normal konuşması planlı geldiğini gösterir. O öğrenciyle o müdür yardımcısı çok samimi kadının odasından çıkmıyor. Kendimi ihanete uğramış hissediyorum. Ders işlememek benim için namussuzluk ve hırsızlıkta eş değer bir de yalan ifadeler var ben öğrencilerle kıyafet konuşuyormuşum vs..19 yıldır çalışıyorum böyle bir şey duymadım ve gerçekten sarsıldım.

Kıskanıyor demek istemedim, bir kadın yöneticiden bunu beklemezdim ayrıca yetkisi benden fazla beni niye kıskansın..Onun fiziki özelliklerini belirtseydim anlardım ama bahsetmedim bile.
Niye kadın erkek is hayatında eşit değil mi?
Öğretmenlik gibi bir meslekte zaten eşittir yani niye kadın sizi korumak,savunmak durumunda olsun? Kadının fiziki özelliklerinden bahsetmenize gerek yok,konunun gidişatı(erkek öğretmenin eşi ile ilgili detay da dahil)sizin kıskanılma,çekilememe durumunuz ,kısacası anlattıklarıniz" herkes beni kıskanıyor "a çıkıyor.

Açıkçası yazınızı okurken asıl sorunlarınızdan çok, kendinizi övme ihtiyacınız dikkatimi çekti. Çalışkan olmanız, projelerde yer almanız elbette güzel ama “34 beden olmak”, “çok güzel giyinmek”, “çıtı pıtı olmak” gibi detaylar konuya tamamen alakasız ve gereksiz bir kibir havası katmış.

Yaşadığınız sıkıntı mesleki iken, anlatımınız kişisel vitrine dönmüş. Bu da iddianızın ciddiyetini zayıflatıyor. İnsanlar sizi dedikoduya konu ediyorsa bunun nedeni genelde çok çalışmanız değil, bu tarz üstten bakma ve sürekli kendini parlatma dili olabilir.

Siz gerçekten donanımlı ve emek veren bir öğretmenseniz bunu beden ölçüsüyle, güzellikle ya da başkalarının sizi kıskanmasıyla açıklamanıza gerek yok. Aksi hâlde anlattığınız mağduriyetten çok, dışarıdan kibirli bir algı oluşuyor.

Bunu neden velinize sormuyorsunuz?
Belki sizin mış lı, muş lu tahminleriniz dışında gerçek bir sebebi vardır? Bilmediğiniz,tahmin etmediğiniz? Kendi kendinize öyle olmuştur, böyle olmuştur demeniz tuhaf. Yüzleşin,öğrenin durumu,birinin parmağı var mı yok mu netleştirin.
Madem bu kadar samimiyetiniz var. X hanım yada X bey,sorun nedir? Benimle ilgili bir sorun mu var? diye acik acik sorabilirsiniz.
Dediğim gibi kendiniz söyleyip(öyle demişlerdir vb)kendiniz inanıyorsunuz. Sorup gerçeği öğrenmek varken. Böylesi mi işinize geliyor anlamadım?

Velinin kimliğini idare bana açıklamadı, öğrenciler söylediler. Bir soruşturma süreci olursa veliyi ararsam aleyhime olur. Belki olaylar yatışırsa ararım ama şu an değil.

Böyle anlaşılacağını düşünmedim her şeyi olduğu gibi anlattım ki biri soru sorarsa her şey ana mesajda olsun diye. Kibirli ve egolu olsam öğretmenlere öğretmenler gününde sürpriz yapmak için uğraşmam. Ama siz idareyle yaşadığım soruna odaklanın çünkü can sıkıcı kısmı orası. İçimde onca emeğe karşı büyük bir hayal kırıklığı var içimi acıtıyor bunu açıklamak istedim sadece.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…