• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Müdür yardımcısı (kadın) ile kavga ettim…

saulgoodman

Guru
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2014
1.081
2.925
333
38
Kızlar bir konu var günlerdir beni yiyip bitiriyor artık buraya da yazmaya karar verdim çünkü kaç gündür içim içimi yiyor. Eski konularımdan biliyorsunuz, eşimden ayrıldım ve biri özel 2 çocuğum var. Hayatım işim ve çocuklarımdan ibaret, işimi çok seviyorum çok iyi bir lisede çalışmıyorum ama ders programımı kızımın tedavisine göre yaptıkları için proje okullarına geçmeye çekindim. Okulda etwinning, Erasmus, STEM, TÜBİTAK sorumlusu benim, güzel bir ekibim var ve çok çalışıyoruz. Ayrıyeten ayda bir kariyer günleri yapıyoruz ve okul dergisi çıkarıyoruz. Okulda bir kutlama yapıyorsa ekip olarak yapıyoruz ve eğitimde iyi örnekler ödülü vb. alıyoruz. İyi derecede İngilizce ve Almancam var, Hacettepe’de yüksek lisansı bitirmeme az kaldı. Okulda diğer hocalar sürekli dedikodumu yapıyorlar. Nasıl bu kadar her şeye yetişebiliyorum? Ders anlatıyor muyum anlatmıyor muyum..Bir de kendime çok bakarım, güzel giyinirim 34 beden çıtı pıtı güzel bir kadınım. Hatta birlikte çalıştığımız bir erkek hocanın karısı beni ölümüne kıskandı, adamla aramızda bir şey var sandı, ben tüm mesajları kadına gösterdim kadın öyle sakinleşti ama adamla benim aynı projede yer almamı istemiyor, adamla aramızda hiçbir şey geçmedi ama şu an konuşmuyoruz. Çünkü okuldan biri adamın eşini aramış ve benim için Charlie’nin meleği demiş. Ben çok sinirlendim, idareden soruşturma talep ettim, idare delilin yok dedi soruşturma açmadı. Ben öyle iftira atıldığıyla kaldım. Neyse dedim boş ver. Mevzuya gelince de öğretmenler gününden bir gün önce veli toplantısı vardı. Projelerden sorumlu müdür yardımcısı ile iyi anlaştığımı sanıyordum ta ki o güne kadar. Veliyi beni şikayet etmesi için okula çağırıyor. Veli okula geliyor, benimle normal konuşuyor. Ertesi gün ekibim çok iyi bir öğretmenler günü etkinliği hazırlıyor, okulda müfettişler var onlar çok beğeniyorlar ve eğitimde iyi örneklere seçiliyoruz. Ertesi gün müdür yardımcısı dersime geliyor, bir öğrenciyi rastgele seçiyor Saulgoodman ders işliyor mu diyor öğrenci affalıyor, ben hocamı çok seviyorum diyor, sevip sevmediğini sormuyorum ders anlatıyor mu diyor müdüre götürüyor, müdürün haberi bile yok müdürün yanında öğrenci benim çok iyi ders anlattığımı ve çok iyi bir öğretmen olduğumu söylüyor. Ertesi gün öğrenci bana geldi, bunları söyledi, ben müdürü aldım yanına müdür yardımcısının odasına gittim masaya yumruğumu vurdum bayağı tartıştık. 657’ye göre benim disiplin amirim değil, hakkımda kovuşturma yapamaz. Okulda beni çok sever görünürdü içi çok fesatmış. Okulda öğle aram tenefüsüm yok canla başla çalışıyorum ve yaşadığım haksızlığı kabullenemiyorum önerilerinizi yorumlarınızı bekliyorum.

Müdürlerin ders denetleme hakları var arada girip bizim derslerimizi de dinliyorlar çocuklara da sorabilirler. Belki bu yüzden sormuşlardır. Diğer arkadaşlarınıza sordunuz mu onlara da daha önce yapılmış mı

Müdürlerin ders denetleme hakları var arada girip bizim derslerimizi de dinliyorlar çocuklara da sorabilirler. Belki bu yüzden sormuşlardır. Diğer arkadaşlarınıza sordunuz mu onlara da daha önce yapılmış mı
Yapan kişi müdür değil ama yardımcısı. Ve yardımcının yapmaya yetkisi yok

Okula dilekçe verin olmazsa ilçe meb.Cimer vs.Elinizde kanıt olması için müdür yardımcısına mesaj atabilirsiniz durumla ilgili.Neden böyle yaptın vs diye.Delillerinizi de dilekçeye ekleyin gerisini onlar düşünsün.Öğrenci de kesin şahit olursa işiniz kolaylaşır.Uğraşırsanız onlarında canı sıkılır.Sizinle uğraşıyorlar anlattığınız gibiyse olaylar.Mobinge de girebilir bu durum.

müdür yardımcısının kadın olduğunu belirtmeniz ve diğer verdiğiniz detaylardan yola çıkarak güzel ve çalışkan olduğunuz için insanlar tarafından kıskanıldığınızı düşündüğünüz anlaşılıyor. Ama anlatmaya çalıştığınız şeyi anladım. İdare neden sizin dersinizden öğrenci alıp da ders anlatıp anlatmadığınızı sormuş olabilir? Biri sizi şikayet mi etti? Müdür yardımcısı veliye baskı mı yaptı şikayet dilekçesi için. Yoksa tamamen keyfi bir durum mu bu? Maarif müfettişleri dersinizi mi dinledi? Müdür konu ile ilgili bir görev mi verdi müdür yardımcısına? Bilgi eksikliği fazla. Siz daha önce size yapılanlarla birleştiriyor olabilir misiniz? Bir süre önce benim de başıma benzer bir şey geldiği için soruyorum. Müdür yardımcısıyım iki ayrı sınıftan bir grup öğrenci X öğretmenin hiç ders anlatmadığını, dersleri sohbetle geçiştirdiğini ve başka öğretmen istediklerini söylemek üzere geldiler. Doğal olarak benim böyle bir işlem yapmaya yetkim olmadığını ve öğrenci sözü ile hareket edemeyeceğimi, şikayetçi olanların veli dilekçesi ile gelebileceğini söyledim. Böyle bir durum geçmiş olabilir mi? Projeye almadığınız ya da sizden hoşlanmayan birtakım öğrenciler sizi şikayete gitmiş ve müdür yardımcısı da olayı anlamak için başka bir öğrenciyi seçmiş olabilir mi? Lütfen yanlış anlamayın idare gözüyle bakmaya çalıştım. Yaşadığınıza ben de çok sinirlenirdim ve şikayet yoluna giderdim. Sizin amiriniz değil herkes yerini bilsin.

müdür yardımcısının kadın olduğunu belirtmeniz ve diğer verdiğiniz detaylardan yola çıkarak güzel ve çalışkan olduğunuz için insanlar tarafından kıskanıldığınızı düşündüğünüz anlaşılıyor. Ama anlatmaya çalıştığınız şeyi anladım. İdare neden sizin dersinizden öğrenci alıp da ders anlatıp anlatmadığınızı sormuş olabilir? Biri sizi şikayet mi etti? Müdür yardımcısı veliye baskı mı yaptı şikayet dilekçesi için. Yoksa tamamen keyfi bir durum mu bu? Maarif müfettişleri dersinizi mi dinledi? Müdür konu ile ilgili bir görev mi verdi müdür yardımcısına? Bilgi eksikliği fazla. Siz daha önce size yapılanlarla birleştiriyor olabilir misiniz? Bir süre önce benim de başıma benzer bir şey geldiği için soruyorum. Müdür yardımcısıyım iki ayrı sınıftan bir grup öğrenci X öğretmenin hiç ders anlatmadığını, dersleri sohbetle geçiştirdiğini ve başka öğretmen istediklerini söylemek üzere geldiler. Doğal olarak benim böyle bir işlem yapmaya yetkim olmadığını ve öğrenci sözü ile hareket edemeyeceğimi, şikayetçi olanların veli dilekçesi ile gelebileceğini söyledim. Böyle bir durum geçmiş olabilir mi? Projeye almadığınız ya da sizden hoşlanmayan birtakım öğrenciler sizi şikayete gitmiş ve müdür yardımcısı da olayı anlamak için başka bir öğrenciyi seçmiş olabilir mi? Lütfen yanlış anlamayın idare gözüyle bakmaya çalıştım. Yaşadığınıza ben de çok sinirlenirdim ve şikayet yoluna giderdim. Sizin amiriniz değil herkes yerini bilsin.
Hayır yazılı bir dilekçe yok, sadece bir veli beni şikayet ediyor (güya) müdür yardımcısı sınıfa soruyor öğrenci sert tepki gösterince elinde patlıyor. O öğrenci müdür yardımcısı ile aşırı samimi, odasından çıkmıyor, o öğrencinin kılık kıyafetine karışılmıyor. Veli o gün neden benimle hiç konuşmadı esas anlam veremediğim nokta burası. Yazılı vermemiş ki kimliği açığa çıkmasın diye bence.

Kıskanç çekememiş sizi, bunlar kafasında her şeye nasıl yetişiyor kesin ders işlemiyor diye düşünmüşlerdir. Ki öğretmen değilim ama ders saatleri ayrı etkinlik ayrı olur.
Aynen öyle. Hem beni okulun işine koşuyor yemek yarışmasına gönderiyor hem de arkamdan dedikodu yapıyor iftira atıyor. İki günüm boş. Etkinliğimi genelde boş günlerde yapıyorum, kızımı beklerken bile çalışıyorum.

Okula dilekçe verin olmazsa ilçe meb.Cimer vs.Elinizde kanıt olması için müdür yardımcısına mesaj atabilirsiniz durumla ilgili.Neden böyle yaptın vs diye.Delillerinizi de dilekçeye ekleyin gerisini onlar düşünsün.Öğrenci de kesin şahit olursa işiniz kolaylaşır.Uğraşırsanız onlarında canı sıkılır.Sizinle uğraşıyorlar anlattığınız gibiyse olaylar.Mobinge de girebilir bu durum.
Bakanlık müfettişi akrabam var bana Cimer’e şikayet et dedi, müdür sakin ol hocam dedi. Muhakik gelirse onların aleyhine olur. Hayatımda ne soruşturma geçirdim ne de kimseyi şikayet ettim. Bakalım pazartesiyi bekliyorum.

Biri şikayet etmişse öğrenciye sormak yerine gelip dersinize girseydi müdür bey.simdi kızanlar olacak ama bende kaç tane kadın müdür yardımcısıyla çalıştıysam hepsi böyleydi kadınlara kötü davraniyorlardi.

Biri şikayet etmişse öğrenciye sormak yerine gelip dersinize girseydi müdür bey.simdi kızanlar olacak ama bende kaç tane kadın müdür yardımcısıyla çalıştıysam hepsi böyleydi kadınlara kötü davraniyorlardi.
Aynı fikirdeyim. Benim hiçbir şeyden haberim olmazdı bu kadar üzülmezdim, durumu kötüleştirdi sadece, çalışma barışını bozdu.

Mudur yardimcisinin derse karismasi bana anormal gelmedi ama mevzuata aykiri diyosan yanlis tabi. Turkiye’deki isleyisi bilmiyorum.

Lakin bana boyle alakali alakasiz mevzularda karsi tarafin kadin oldugu belirten insanlar hic guven verici gelmiyor kusura bakma 😅 Hele bi de ardindan 34 bedenim, aman soyle guzelim boyle citi pitiyim diye anlatinca tamamen kredi kaybi oluyo bende. Konuya bakiyorum mudur yardimcisiyla sorun yasayan bir ogretmen. Yani ne ilk sizsiniz ne de son siz olacaksiniz. Baya yaygin bi durum. Sonra konunun icerigine bi giriyorum. "Aman Allah’im herkes beni kiskaniyor." konusuymus megerse.

Demem o ki biraz sakinlesip bakis acinizi degistirmeniz gerekiyor olabilir. Magdur psikolojisinden cikip biraz sakin hareket etmeniz lazim.

Zamaninda ben de yurt disinda bi okulda mudur yardimcisi olarak calisirken bi baska mudur yardimcisiyla problem yasamistim. Bunu yukariya tasirlarken "iki mudur yardimcisi tartisti" diye konusuldu hep. Cunku karsidaki kisi erkekti. Sonra baska bi mudur yardimcisi ile sorun yasadim. Fakat onda direk "iki kadin calisan sorun yasadi" diye iletmis ileten kisi. Yani bu "kadin" diye belirtme olayi tamamen mevzuyu kiskancliga vs vs indirgemek icin yapiliyo ve asiri cinsiyetci bi yaklasim. Bunu erkeklerin yapmasini bi nebze anliyorum, ozguvensizliklerinden kaynaklaniyo. Ama kadinlar yapinca bana ayri bi batiyo kusura bakmayin.

Dipnot : Bu arada sorun yasadigim o 2 mudur yardimcisi daha sonra islerini aksattiklari sebebiyle ve hatta ogretmenlerle polislik olacak derecede sorun yasadiklari icin isten cikarildilar. 😁 Ozel okuldu.

Back
X