• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Müdür yardımcısı (kadın) ile kavga ettim…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mudur yardimcisinin derse karismasi bana anormal gelmedi ama mevzuata aykiri diyosan yanlis tabi. Turkiye’deki isleyisi bilmiyorum.

Lakin bana boyle alakali alakasiz mevzularda karsi tarafin kadin oldugu belirten insanlar hic guven verici gelmiyor kusura bakma 😅 Hele bi de ardindan 34 bedenim, aman soyle guzelim boyle citi pitiyim diye anlatinca tamamen kredi kaybi oluyo bende. Konuya bakiyorum mudur yardimcisiyla sorun yasayan bir ogretmen. Yani ne ilk sizsiniz ne de son siz olacaksiniz. Baya yaygin bi durum. Sonra konunun icerigine bi giriyorum. "Aman Allah’im herkes beni kiskaniyor." konusuymus megerse.

Demem o ki biraz sakinlesip bakis acinizi degistirmeniz gerekiyor olabilir. Magdur psikolojisinden cikip biraz sakin hareket etmeniz lazim.

Zamaninda ben de yurt disinda bi okulda mudur yardimcisi olarak calisirken bi baska mudur yardimcisiyla problem yasamistim. Bunu yukariya tasirlarken "iki mudur yardimcisi tartisti" diye konusuldu hep. Cunku karsidaki kisi erkekti. Sonra baska bi mudur yardimcisi ile sorun yasadim. Fakat onda direk "iki kadin calisan sorun yasadi" diye iletmis ileten kisi. Yani bu "kadin" diye belirtme olayi tamamen mevzuyu kiskancliga vs vs indirgemek icin yapiliyo ve asiri cinsiyetci bi yaklasim. Bunu erkeklerin yapmasini bi nebze anliyorum, ozguvensizliklerinden kaynaklaniyo. Ama kadinlar yapinca bana ayri bi batiyo kusura bakmayin.

Dipnot : Bu arada sorun yasadigim o 2 mudur yardimcisi daha sonra islerini aksattiklari sebebiyle ve hatta ogretmenlerle polislik olacak derecede sorun yasadiklari icin isten cikarildilar. 😁 Ozel okuldu.
Herkes beni kıskanıyor düşüncesinde değilim. Sadece her şeye yetişmeye çalışıyorum bu kadın bu vakti nereden buluyor, ders mi anlatmıyor düşüncesi mi var acaba diyorum…Kadın olması daha üzücü, özel çocuğu olan bir kadına kadın yöneticinin daha anlayışlı davranması gerekirken bu vicdansızlık beni üzüyor. Türkiye’de disiplin amiri müdürdür, müdür yardımcısı öğretmene ve dersin işleyişine karışamaz.

Müdür yardımcısının gelip öğrenci seçip sizin ders anlatip anlatmamanizi sorgulaması aşırı saçma değil mi. Yani öğretmen değilim ama böyle bir muameleye maruz kalan öğretmene öğrenciler saygı duyar mı. O öğretmenin nasıl otorite kuracak. Kesinlikle kötü niyet ve iş bilmezlik var bence şikayet edin derim.

Müdür yardımcısının gelip öğrenci seçip sizin ders anlatip anlatmamanizi sorgulaması aşırı saçma değil mi. Yani öğretmen değilim ama böyle bir muameleye maruz kalan öğretmene öğrenciler saygı duyar mı. O öğretmenin nasıl otorite kuracak. Kesinlikle kötü niyet ve iş bilmezlik var bence şikayet edin derim.
Öğrenci de saygı duymaz öğretmen de saygı duymaz. Terbiyesiz biri işte. Teşekkür ederim desteğiniz için.

Herkes beni kıskanıyor düşüncesinde değilim. Sadece her şeye yetişmeye çalışıyorum bu kadın bu vakti nereden buluyor, ders mi anlatmıyor düşüncesi mi var acaba diyorum…Kadın olması daha üzücü, özel çocuğu olan bir kadına kadın yöneticinin daha anlayışlı davranması gerekirken bu vicdansızlık beni üzüyor. Türkiye’de disiplin amiri müdürdür, müdür yardımcısı öğretmene ve dersin işleyişine karışamaz.
Bu arada hakkaten ogrenciye sormak mudur de olsa mudur yardimcisi da olsa asiri sacma. O konuda yuzde yuz haklisin. Ben olsam sanirim sikayet ederdim bu konuda.

Bu arada hakkaten ogrenciye sormak mudur de olsa mudur yardimcisi da olsa asiri sacma. O konuda yuzde yuz haklisin. Ben olsam sanirim sikayet ederdim bu konuda.
Müdür bana okulda çok yardımcı oluyor, ders programım istediğim gibi kızımın tedavisine göre ayarlanıyor, şikayetçi olursam müdür bana tavır alır mı çok kararsızım.

Kızlar bir konu var günlerdir beni yiyip bitiriyor artık buraya da yazmaya karar verdim çünkü kaç gündür içim içimi yiyor. Eski konularımdan biliyorsunuz, eşimden ayrıldım ve biri özel 2 çocuğum var. Hayatım işim ve çocuklarımdan ibaret, işimi çok seviyorum çok iyi bir lisede çalışmıyorum ama ders programımı kızımın tedavisine göre yaptıkları için proje okullarına geçmeye çekindim. Okulda etwinning, Erasmus, STEM, TÜBİTAK sorumlusu benim, güzel bir ekibim var ve çok çalışıyoruz. Ayrıyeten ayda bir kariyer günleri yapıyoruz ve okul dergisi çıkarıyoruz. Okulda bir kutlama yapıyorsa ekip olarak yapıyoruz ve eğitimde iyi örnekler ödülü vb. alıyoruz. İyi derecede İngilizce ve Almancam var, Hacettepe’de yüksek lisansı bitirmeme az kaldı. Okulda diğer hocalar sürekli dedikodumu yapıyorlar. Nasıl bu kadar her şeye yetişebiliyorum? Ders anlatıyor muyum anlatmıyor muyum..Bir de kendime çok bakarım, güzel giyinirim 34 beden çıtı pıtı güzel bir kadınım. Hatta birlikte çalıştığımız bir erkek hocanın karısı beni ölümüne kıskandı, adamla aramızda bir şey var sandı, ben tüm mesajları kadına gösterdim kadın öyle sakinleşti ama adamla benim aynı projede yer almamı istemiyor, adamla aramızda hiçbir şey geçmedi ama şu an konuşmuyoruz. Çünkü okuldan biri adamın eşini aramış ve benim için Charlie’nin meleği demiş. Ben çok sinirlendim, idareden soruşturma talep ettim, idare delilin yok dedi soruşturma açmadı. Ben öyle iftira atıldığıyla kaldım. Neyse dedim boş ver. Mevzuya gelince de öğretmenler gününden bir gün önce veli toplantısı vardı. Projelerden sorumlu müdür yardımcısı ile iyi anlaştığımı sanıyordum ta ki o güne kadar. Veliyi beni şikayet etmesi için okula çağırıyor. Veli okula geliyor, benimle normal konuşuyor. Ertesi gün ekibim çok iyi bir öğretmenler günü etkinliği hazırlıyor, okulda müfettişler var onlar çok beğeniyorlar ve eğitimde iyi örneklere seçiliyoruz. Ertesi gün müdür yardımcısı dersime geliyor, bir öğrenciyi rastgele seçiyor Saulgoodman ders işliyor mu diyor öğrenci affalıyor, ben hocamı çok seviyorum diyor, sevip sevmediğini sormuyorum ders anlatıyor mu diyor müdüre götürüyor, müdürün haberi bile yok müdürün yanında öğrenci benim çok iyi ders anlattığımı ve çok iyi bir öğretmen olduğumu söylüyor. Ertesi gün öğrenci bana geldi, bunları söyledi, ben müdürü aldım yanına müdür yardımcısının odasına gittim masaya yumruğumu vurdum bayağı tartıştık. 657’ye göre benim disiplin amirim değil, hakkımda kovuşturma yapamaz. Okulda beni çok sever görünürdü içi çok fesatmış. Okulda öğle aram tenefüsüm yok canla başla çalışıyorum ve yaşadığım haksızlığı kabullenemiyorum önerilerinizi yorumlarınızı bekliyorum.
Neden çevrenizde ders anlamadığınız dair bir intiba oluşmuş bunu anlayabildin mi? Bu sadece başarılı projelerde bulunmanız ile ilgili olamaz değil mi?.

O projeler de canla başla çalışırken Öğrencilerinizee hakkı ile ders alatabiliyor musunuz bu konuda kendinize eleştirel bakıyor musunuz?

Ben buna benzer çok örnek duydum çevremden. Bazı Öğretmenler Projelerin peşinden koşarken sınıflarına hakkıyla ders anlatmıyorlar.

Hatta bir tanesi Okulun sevimli hocalarından diyeyim siz anlayın* sınıflarında dersi özet geçip sürekli projelerinden ve başarılarından, projeler sayesinde gezebildiği Ülkelerden bahsedip çıkıyormuş sınıftan tabi Öğrenciler ne anlasın Öğretmenimiz ne ponçik, ne tatlı diye anlatıyorlarmış.

İnşallah sizde öyle bir Öğretmen değilsinizdir.

Neden çevrenizde ders anlamadığınız dair bir intiba oluşmuş bunu anlayabildin mi? Bu sadece başarılı projelerde bulunmanız ile ilgili olamaz değil mi?.

O projeler de canla başla çalışırken Öğrencilerinizee hakkı ile ders alatabiliyor musunuz bu konuda kendinize eleştirel bakıyor musunuz?

Ben buna benzer çok örnek duydum çevremden. Bazı Öğretmenler Projelerin peşinden koşarken sınıflarına hakkıyla ders anlatmıyorlar.

Hatta bir tanesi Okulun sevimli hocalarından diyeyim siz anlayın* sınıflarında dersi özet geçip sürekli projelerinden ve başarılarından, projeler sayesinde gezebildiği Ülkelerden bahsedip çıkıyormuş sınıftan tabi Öğrenciler ne anlasın Öğretmenimiz ne ponçik, ne tatlı diye anlatıyorlarmış.

İnşallah sizde öyle bir Öğretmen değilsinizdir.
Öyle bir öğretmen asla değilim buna emin olun. Benden özel ders isteyenleri kabul edemiyorum aslında maddi zarara bile uğruyorum. Okul birincisi benim sınıfımda, zaten en çok tepkiyi o gösterdi. Son sınıflara ders notu verdim akıllı defter gibi boş yerleri dolduruyorlar, hocam biz notlarımızı müdüre gösteririz diye beni teselli ettiler. Ev ziyaretine gittiğim veli beni aradı çok üzgün olduğunu söyledi, Cimer’e teşekkür yazısı yazmış. Ders işlemesem zaten anında açacaktı soruşturmayı da elinde patladı. Bir de maarif modeli için müfettişler ders denetimi yapıyorlar, kimsenin öyle bir lüksü yok şu an.

Öyle bir öğretmen asla değilim buna emin olun. Benden özel ders isteyenleri kabul edemiyorum aslında maddi zarara bile uğruyorum. Okul birincisi benim sınıfımda, zaten en çok tepkiyi o gösterdi. Son sınıflara ders notu verdim akıllı defter gibi boş yerleri dolduruyorlar, hocam biz notlarımızı müdüre gösteririz diye beni teselli ettiler. Ev ziyaretine gittiğim veli beni aradı çok üzgün olduğunu söyledi, Cimer’e teşekkür yazısı yazmış. Ders işlemesem zaten anında açacaktı soruşturmayı da elinde patladı.
Siz, vicdanınız ve Öğrenciler başbaşasınız sınıfta..
Kendinizden eminseniz,.

Çocuklarınız için istediklerinizi Öğrencileriniz için de isteyip yapıyorsanız.

Size uygulanan davranışlar da haksızlık var o zaman.

Yanlış anlamayın ama aklıma ilk gelen Began sendromu oldu...👉🏻😳👈🏻
Nasıl bu kadar her şeye yetişebiliyorum? Ders anlatıyor muyum anlatmıyor muyum..Bir de kendime çok bakarım, güzel giyinirim 34 beden çıtı pıtı güzel bir kadınım. Hatta birlikte çalıştığımız bir erkek hocanın karısı beni ölümüne kıskandı, adamla aramızda bir şey var sandı, ben tüm mesajları kadına gösterdim kadın öyle sakinleşti ama adamla benim aynı projede yer almamı istemiyor, adamla aramızda hiçbir şey geçmedi ama şu an konuşmuyoruz. Çünkü okuldan biri adamın eşini aramış ve benim için Charlie’nin meleği demiş.

Siz, vicdanınız ve Öğrenciler başbaşasınız sınıfta..
Kendinizden eminseniz,.

Çocuklarınız için istediklerinizi Öğrencileriniz için de isteyip yapıyorsanız.

Size uygulanan davranışlar da haksızlık var o zaman.
Bana bu sene yayınevlerinden bir sürü hediye kitap geldi hepsini öğrencilerime dağıttım. DYK açtım yoksul öğrenciler için, kızımın fizik tedavisiyle çakıştı devam ettiremedim. Zaten öğrencilerim gariban aile çocuğu. Bazıları hem okula geliyor hem çalışmak zorunda kalıyor. Öğrenciler bana sürpriz doğum günü kutlaması yaptılar. Benim haberim bile yok. 3 yıldır sınıf öğretmenleriyim. Veli demiş ki, saul ders işlemediği için öğrenciler onu çok seviyorlar, o yüzden doğum gününü kutlamışlar demişler. Böyle bir şey olabilir mi…İçimdeki duygusal boşluğu meslek aşkımla kapatıyorum. Bazı tipler var reklamını iyi yaparlar, okulda bir şey yapmazlar havalarından geçilmez. Ben öyle bir öğretmen değilim bu yüzden de gururuma dokunuyor.

Bana bu sene yayınevlerinden bir sürü hediye kitap geldi hepsini öğrencilerime dağıttım. DYK açtım yoksul öğrenciler için, kızımın fizik tedavisiyle çakıştı devam ettiremedim. Zaten öğrencilerim gariban aile çocuğu. Bazıları hem okula geliyor hem çalışmak zorunda kalıyor. Öğrenciler bana sürpriz doğum günü kutlaması yaptılar. Benim haberim bile yok. 3 yıldır sınıf öğretmenleriyim. Veli demiş ki, saul ders işlemediği için öğrenciler onu çok seviyorlar, o yüzden doğum gününü kutlamışlar demişler. Böyle bir şey olabilir mi…İçimdeki duygusal boşluğu meslek aşkımla kapatıyorum. Bazı tipler var reklamını iyi yaparlar, okulda bir şey yapmazlar havalarından geçilmez. Ben öyle bir öğretmen değilim bu yüzden de gururuma dokunuyor.
İnşallah tam da Dediğiniz gibi bir Öğretmensinizdir🤷‍♀️

Peki başka bir öğrenci veya veli şikayet etmiş müdür yardımcısı da rastgele bir öğrenciden teyit almak istemiş olabilir mi?
Öğrencinin ilk verdiği cevap ders anlatıyor değil de öğretmenimi çok seviyorum ama olmuş. Çocuklarla güzel bağ kurmuş olabilirsiniz. Ama ders anlatımınızı beğenmeyenler olabilir arada. Hepimiz öğrenci olduk. Çeşit öğretmen var öğrenci var veli var. Bir de sizinle ilgili ders anlatmıyor dedikodusu var. Siz dersinizi anlatıyorsanız duymayın gitsin yani. Bu kadar kafayı takmayı değer bir şey göremedim. 12 yıldır özel sektörde çalışıyorum. Neler yaşadık yani.

İnanın hiç duymadım bi chat gpt’ye sorayım 😂 O bile bilmiyor ne demek istediniz 😂
Ben de baktım bulamadım bu sendromu.

Galiba kendinizi güzel, kıskanılan biri zannetmeyle ilgili bir şey mi? Laf sokmaya çalışmış gibi anladım.

Ben sizi anlıyorum. Hoş bir kadın olunca herkes kıskanacak diye bir kaide yok ama 1-2 takık kişi sırf güzel bir kadın olduğunuz için bile sizinle uğraşabilir. Benim de başıma geldi, ilkokulda da geldi, lisede de, iş hayatında da. Ama benden üst konumda olmadıkları için bir sorun yaşamadım. Kendi kendilerine kıskandılar.

Peki başka bir öğrenci veya veli şikayet etmiş müdür yardımcısı da rastgele bir öğrenciden teyit almak istemiş olabilir mi?
Öğrencinin ilk verdiği cevap ders anlatıyor değil de öğretmenimi çok seviyorum ama olmuş. Çocuklarla güzel bağ kurmuş olabilirsiniz. Ama ders anlatımınızı beğenmeyenler olabilir arada. Hepimiz öğrenci olduk. Çeşit öğretmen var öğrenci var veli var. Bir de sizinle ilgili ders anlatmıyor dedikodusu var. Siz dersinizi anlatıyorsanız duymayın gitsin yani. Bu kadar kafayı takmayı değer bir şey göremedim. 12 yıldır özel sektörde çalışıyorum. Neler yaşadık yani.
Okulda bunun yalakası 2-3 öğretmen var. Bunların iddiasına göre bir öğretmen hem proje yapıp hem ders anlatamaz. Bir ürün ortaya koyacak kapasiteleri yok çünkü. Bunu ispat etmeye çalıştılar o da boş çıktı. Aslında gülüp geçilecek bir şey ama gururuma dokundu.

Ben de baktım bulamadım bu sendromu.

Galiba kendinizi güzel, kıskanılan biri zannetmeyle ilgili bir şey mi? Laf sokmaya çalışmış gibi anladım.

Ben sizi anlıyorum. Hoş bir kadın olunca herkes kıskanacak diye bir kaide yok ama 1-2 takık kişi sırf güzel bir kadın olduğunuz için bile sizinle uğraşabilir. Benim de başıma geldi, ilkokulda da geldi, lisede de, iş hayatında da. Ama benden üst konumda olmadıkları için bir sorun yaşamadım. Kendi kendilerine kıskandılar.
Anlatmak istediğim şey şuydu, makyajsız okula gelmiyor, iyi giyiniyor, çocuklarına bakıyor, sosyal yaşantısı var, ablası ve babası kanser onlara da yetişiyor, eşi de yok tüm projelerin başında buna nasıl yetişiyor ? Cevap: Kesin ders işlemiyordur kanaati oluşuyor, öğretmenliğim sorgulanıyor ben eleştireye de açık biriyim arkamdan iş çevrilmesine öfkeleniyorum. Okulun sosyal medyasında hep ben varım, biz ders işliyoruz ondan ön plana çıkmıyoruz o reklamını yapıyor diye düşünen öğretmenler var.

Anlatmak istediğim şey şuydu, makyajsız okula gelmiyor, iyi giyiniyor, çocuklarına bakıyor, sosyal yaşantısı var, ablası ve babası kanser onlara da yetişiyor, eşi de yok tüm projelerin başında buna nasıl yetişiyor ? Cevap: Kesin ders işlemiyordur kanaati oluşuyor, öğretmenliğim sorgulanıyor ben eleştireye de açık biriyim arkamdan iş çevrilmesine öfkeleniyorum. Okulun sosyal medyasında hep ben varım, biz ders işliyoruz ondan ön plana çıkmıyoruz o reklamını yapıyor diye düşünen öğretmenler var.
Kaç yıllık Öğretmensiniz? Yeni atanmış Öğretmenlere bazen böyle baskılar yapılıyor. O

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X