muhabbet kuşum çok hareketsiz :(

Clementinn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
19
4
Uc hafta önce iki aylik yavru bir muhabbet kuşu aldim. Cok ilgileniyorum alismasi icin. Kafesine elimi sokup yem yediriyordum elime alismasi icin. Elime alıştı, artik elimi yemsiz soktugumda da korkmuyor. Elimle oksuyorum onu. Ama hâlâ evdeki ilk günü gibi ne kafesinde yer degistiriyor ne ötüyor ne de oynuyor. Sadece dinlesin diye kus sesleri actigimda ötüyor. Hasta degil çünkü yem yiyor dışkısıda gayet iyi. Kafesin kapisi hep acik ama disarida cikmiyor. Ben yardim ediyorum cikmasina. Çıktıktan 3 4 saat sonra kafesini bulup giriyor. Avizenin tepesinde duruyor. Elime alıştı ama parmagima gelmiyor. Zaten tuaf olanda o. Kafesinde de bi sopasindan digerine atlamiyor ki. Hic enerjisi yok gibi. Neden sizce:KK43:

bilgisayardan kuş sesi dinletin bir iki
siz de konuşun sürekli onunla
biraz açılır belki?
bir de dışarı çıkarın arada olur mu:)

Uc hafta önce iki aylik yavru bir muhabbet kuşu aldim. Cok ilgileniyorum alismasi icin. Kafesine elimi sokup yem yediriyordum elime alismasi icin. Elime alıştı, artik elimi yemsiz soktugumda da korkmuyor. Elimle oksuyorum onu. Ama hâlâ evdeki ilk günü gibi ne kafesinde yer degistiriyor ne ötüyor ne de oynuyor. Hasta degil çünkü yem yiyor dışkısıda gayet iyi. Kafesin kapisi hep acik ama disarida cikmiyor. Ben yardim ediyorum cikmasina. Çıktıktan 3 4 saat sonra kafesini bulup giriyor. Avizenin tepesinde duruyor. Elime alıştı ama parmagima gelmiyor. Zaten tuaf olanda o. Kafesinde de bi sopasindan digerine atlamiyor ki. Hic enerjisi yok gibi. Neden sizce:KK43:

Kafesinde sürekli tüylerini kabartıp mı duruyo? arada suyuna vitamin koyun yumurta maması falan hazırlayın belki hastadır

Kuş sesi kesinlikle dinletme o daha çok psikolojisini bozuyor.
Çünkü ortamda başka bir kuş daha var zannediyor ve göremeyince de üzülüyor.

Kafesin yerini değiştirmemeye çalış.
Bazen alışma süresi böyle uzun olabilir sabırlı ol.
Bir ötmeye başlayınca da hiç susmuyor diyeceksin :)

Bu arada halsizlik varsa suyuna vitamin kat.

Evet kus sesleri dinleyince deli gibi bagiriyor sonra iyce durgunlasiyor bende dinletmiyorum artik. Suyuna vitamin koyuyorum. Ama dediginiz gibi sanırım alışma süresi her kuşta farkli : / önceden de kuş beslemistim bi hafta da alışmışlardi. Bu tembeldende aynisini bekliyorum ama tık yok :)

Son düzenleme:
kalabalık bir kuş ortamının içinden alındığı için şaşkın, ürkek ve üzgündür.. hemen ele alışması için çabalamanız yanlış olmuş, önce ortama alışmalı.. bir süre çok el teması yapmadan ilgilenmeye çalışın, yüksek sesle konuşun, kafesin kapısını da her zaman açık bırakın, tabi cam ve pencereler kapalıysa :)

bol muhabbetli günler :)

Evet kus sesleri dinleyince deli gibi bagiriyor sonra iyce durgunlasiyor bende dinletmiyorum artik. Suyuna vitamin koyuyorum. Ama dediginiz gibi sanırım alışma süresi her kuşta farkli : / önceden de kuş beslemistim bi hafta da alışmışlardi. Bu tembeldende aynisini bekliyorum ama tık yok :)

Benimki erkek kuş 4 günde alıştı.
Arkadaşımın kuşu daha aldığı günün akşamı alıştı :)
Değişebiliyor yeter ki sabırlı ol :)

Kuş sesi yerine müzik dinlet.
Kuş sesi ona pet shoptaki arkadaşlarını hatırlatıyordur.
Yazık.

Merhabalar! 3 tane yavru muhabet kuşumuz oldu, yaklaşık 3 haftalık en büyükleri, neredeyse tüm tüyleri çıktı, ancak kafesin içinde genelde bacakları açık bir şekilde duruyorlar, ayakta duramıyorlar çok fazla, kafesten çıkmak için çabalıyorlar aslında, arada gagalarıyla tutunup, yuvanın yuvarlak bölümünden çıkmaya çabalaıyorlar, ancak çok fazla ayakta duramıyorlar, endişelenmeye başladım, bilgisi olan var mı, erken olduğu için mi ayakta duramıyorlar, yoksa sakat olabilirler mi endiş etmeye başladım :KK43: İnternetten araştırdım, yeterli bilgiye ulaşamadım, çarpık bacak diye sakatlık varmış ama belirtilerini bulamadım, bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen :KK43:

Merhaba kuşunuz 3 haftalik yani daha bebek. O yüzden ayakta duramıyordur muhtemelen. Benim kuşum 8 haftalikdi geldiğinde. Hareketsiz olduğu için veterinere götürdüm hastami acaba diye korktum. Ama bebek oldugu icin dedi. Bi ay sonra düzelir dedi ve dedigi gibi de oldu. Şimdi daha hareketli. Alışma süresi her kuşta farkli oluyor sanırım daha tam alışabilmis değil. Endişe etmeyin çünkü sizin kuşunuz gerçekten cok küçük daha:)

Dişiyse alışması çok zor.
Alışsa bile erkek kuşlar kadar aktif olmuyorlar.
Mesela benim kuşum 1 seneden fazladır bizimle hala elimize gelmiyor uçsa bile asla yanımıza yaklaşmıyor hemen ısırıyor :KK45:
Onu böyle kabul ettik artıkın :confused:

Mesela benim kuşum 1 seneden fazladır bizimle hala elimize gelmiyor uçsa bile asla yanımıza yaklaşmıyor hemen ısırıyor :KK45:
bizimkisi erkek ablası çok çılgın dün asılı olan çanın üzerinde resmen striptiz yapar gibi dönüyordu :KK70:

bizimkisi erkek ablası çok çılgın dün asılı olan çanın üzerinde resmen striptiz yapar gibi dönüyordu :KK70:

Onu benimki de yapıyor heheh crazy kuş :)
Bir de benimki yemliğin tutunma yeri varya oradan aşağı doğru kafasını sokup takla atıyor.
Sonra da alttan kafasını sokup üstten çıkıyor insanın başı dönüyor
:confused:

Sahibi gibi çılgııınnn :KK53::KK53:
Bizim ki ballı kraker verdiğim de mutlu oluyor sadece o kadar :KK53:
tam benim kuş ya var mı böyle cinsi diye düşünüyordum daha önce başka bir kuşumuz vardı o tepemizden inmezde ne yersek dibimizde biterdi ısırmazdı bu kuş öyle değil 3 yıl oldu alalı hala ısırıyor canı isteyince geliyor sadece elime birde manyak bir huyu var uçmak istemiyor uçuncada kebndini duvara çarptıyor duramıyor baya uğraştık sonra kendi haline bıraktık önceden ötmüyordu bile şimdi en azından susmuyor buda bir gelişme:KK70: birde o ballı krakeri verince benden iyisi yok o bitene kadar çok uslu hiç ısırmıyor çok seviniyor sonra bitince yine aynı:KK48:

X