Müstakbel kv ve şimdiden başlayan sorunlar

narantikibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
4.691
2.426
Öncelikle herkese iyi geceler....
İlk olarak kendi hatalarımı biliyorum bunları yazayım.Uzun süren bir beraberliğim var ve şartlar dolayısıyla müstakbel kv kp ve dıdısı bilmem nesi ile erkenden tanışmak zorunda kaldım.Tanıştıktan sonra öncelikle yine zorunlu sebeplerden dolayı gitmeler gelmeler başladı ve istekli olarak devam etti çok sık olmasa da oldu yani.(Hata 1 Ne gerek varsa sanki )

Neyse hoş sohbet muhabbet annelerimiz ve akrabalardan kadınlar iki tarafta tanışıyor.Yakında söz kesme durumumuz var.Bir gün sevgilimle çarşıda iken annesi kendine koltuk takımı vs bakacakmış benim fikrimi de önemsiyor ya bizi çağırdı pek istekli değildim ama sevgilimi kırmamak adına gittim(Hata 2)

Hazır mobilyacıları geziyorken bizde sevgilimle kendi aramızda beğeniyoruz fikir alışverişi yapıyoruz zevklerimizi öğreniyoruz falan sevgilim bir mobilya fiyatı sordu vs konuşurken ne olduysa müstakbel kv daha ortada fol yok yumurta yok dedi ben şok.o zaman orayı terk edecektim salak kafam işte.Sonra suratım düştü falan ben üzüldüğümü dile getirmek isterken hoopp bir anda müstakbel kv yi kötülüyor konumuna düştüm sinirlendim ya çenemi tutamadım keşke daha duygusal konuşsaymışım sinirime yenik düşmeseymişim.(Hata 3)

Genel olarakta müstakbel kv ve sevgilimden bahsedeyim.Biz sevgilimle ne alırız ne yaparız gibi herkesin konuştuğu şekilde planlar yapıyoruz net karar vermiyoruz ama ihtimaller.Tabi aynı konular onlarda konuşulunca hep annesi ters düşüyor.Mesela beyaz eşya konusunda biz seçiyoruz vs onlarda beyaz eşya alma konusu açıldığında annesi şöyle böyle olsun diyormuş.Bizde tekrar konusu açıldığında annesinin önerisini söylüyor bana bende sinirler hopluyor.Tamam fikir sunsun sorun yok ama benim kendimi savunma çabalarım sürekli annesinden şikayet ediyormuşum hissi yaratarak sevgilimi uzaklaştırıyorum ve annesine karşı gıcık olduğumu her düşüncesine ters düşmek için uğraştığımı düşünüyor.

Ya bir insan söz nişan tarihine de mi karışır ya gelecek paraları varmış ondan önce yapmak istiyormuş da bilmem ne ben sürekli tarih konusunda fikrimi belirtiyorum ama annesi de biliyorum ki sevgilimin sürekli kafasına kafasına işliyor.Bende yine sinirleniyorum. E bu da sürekli annesine karşı çıktığımı düşündürüyor.Aslında kızdığım sevgilimin annesi mi sevgilim mi bilmiyorum.Belki de her ikisi.

Uzun oldu kusura bakmayın ama sizden yardım istediğim konu ise sevgilimin kafasındaki bu anneme hep terssin gıcık oluyorsun düşüncesini nasıl silebilirim ve yine bu gibi konularda öfke kontrolü nasıl sağlarım kırmadan yine şimşekler üstümde olmadan durumdan sıyrılabilirim.Teşekkürler...

O düşünceyi silemezsin çünkü adam haklı bende bile şuan o düşünceler oluştu tabiiki karışacak kadın nikah tarihine söz tarihine bu bütün aileyi etkileyecek bir durum çünkü

karısması guzel bırsey ama emır verıp benım dedıgım olacak demıyorsa düğün nısan tarıhıne elbettekı karısacak bunda bır sakınca gormedım ben ortak nokta bulmaya calısın

O düşünceyi silemezsin çünkü adam haklı bende bile şuan o düşünceler oluştu tabiiki karışacak kadın nikah tarihine söz tarihine bu bütün aileyi etkileyecek bir durum çünkü
Peki beyaz eşyaya ne demeli benim evime alınacak sonuçta ve hep ısrarcı davranıyor.Söz tarihinde bir iki gün değil aylar oynayacak ben geç olsun istiyorum çünkü düğünle arası uzayacak ama o ısrarla gelen paradan önce olsun diyor bu sefer ben yine ters düşmüş gibi oluyorum niyeyse annesinin düşüncesinin bana ters düştüğü hiç olmuyor.

Şu ailelerini sevgililerinize, eşlerinize şikayet etmekten vazgeçin. Belki kadının maddi durumu o tarihte müsait olacak belki o tarihte uygun olacak. O istediğini desin beyaz eşya alınacağı zaman git nişanlınla hangini istiyorsan onu al. Ama o ne karışıyor neden yorum yapıyor diye şikayetlerde bulunma bence.

Canm mecbur karısacak sen kv nasıl oluyor sanıyordun ki:KK43: Arada cıkıyor böyle şeker kayınvalidelerde onlar istisna işte.
Sen ufak seyleri alttan almaya bak ki sevgilinle tadınız kaçmasın.
Beyaz esyayı fln secmeye nasılsa beraber gideceksiniz orda kv ile yuzyuze konusursun ben bu modeli istiyorum diye.
Şimdi sen burdan soyluyorsun kv ordan soyluyor arada sevgilin kalıyor. Böylesi daha kötü olur.

Sen daha önceden fikirlerini belirt böylece ona ters düşmüş olmazsın.

karısması guzel bırsey ama emır verıp benım dedıgım olacak demıyorsa düğün nısan tarıhıne elbettekı karısacak bunda bır sakınca gormedım ben ortak nokta bulmaya calısın
İnatla istediği tarihte yapmaya çalışıyor tarihte ay belirledik gün karar veremiyoruz durumu değil aylar girecek araya.Tabi ki aileler fikir beyan edecek ama bu ötesi yani.Ben geç olsun düğünle arası çok olmasın derdindeyim o ise oğluna şöyle diyor : Ne yani demesinler mi ki X oğlunu sözledi-nişanladı derdi söz-nişan yapmak.İnatla kafasına sokuyor sevgilimin.Sevgilime de kızıyorum kabul etmiyor tamam ama belki olur hesabı bana söylüyor bunu ikimizde ortak karara varabilecekken var da sen düşün nasıl ısrar ettiğini ki normalde de inatçı istediğini yaptırabilen bir kadın.

Sen daha önceden fikirlerini belirt böylece ona ters düşmüş olmazsın.
Ah ah zaten sinirimi bozan da bu ya ben belirtiyorum ama ona rağmen ben ters düşüyorum bir kere kafaya yerleşti ya anneme ters düşüyor gıcık oluyor düşüncesi.Ya da iyi işliyor annesi.İşim zor.

Ne yapacağım ben ya belki de susup otursam zamanı geldiğinde benim dediğim olacak ama çenemi tutamıyorum işte.

seni bilmem ama ben susamazdım ve susmadım da bu tür konular hiçı içime atamam

kendimi yer bitiririm uygun bir dille rahatsızlığını dile getir nişanlına

sessiz duranı herkes ezmeye kalkıyor bu devirde

Ah ah zaten sinirimi bozan da bu ya ben belirtiyorum ama ona rağmen ben ters düşüyorum bir kere kafaya yerleşti ya anneme ters düşüyor gıcık oluyor düşüncesi.Ya da iyi işliyor annesi.İşim zor.
Aradaki dengeyi kuracak olan nişanlın. Sen düşünceni söyledikten sonra kayınvalide söylüyor ve buna rağmen sen ters düşüyor oluyorsan zaten sıkıntı.
Bir de şikayetini şikayet ederek belirtme. Onların da iyiliğini düşündüğünü göstererek ılımlı konuş. İnan daha etkili olur.Bir konuşacaksan iki düşün:KK66:

seni bilmem ama ben susamazdım ve susmadım da bu tür konular hiçı içime atamam

kendimi yer bitiririm uygun bir dille rahatsızlığını dile getir nişanlına

sessiz duranı herkes ezmeye kalkıyor bu devirde
Sessiz durmaya niyetim yok zaten şu an konuları birebir müstakbel kv ile konuşmadığımdan sorun oluyor o ortada fol yok yumurta yok diyen annesi niyeyse her şeye karışıyor zaten benimle konuşulsa ona da söylerim düşüncelerimi.Benm derdim sevgilimin benim için annesine gıcık olduğumu ve inatlaştığımı düşünmesi.Sanırım şimdiye kadar her dediği eşi ve çocukları tarafından yapılmış olmasından kaynaklı bu davranışlar.Ama ben her zaman kendi istediklerimi yapan biri olarak büyüdüm düşüncelerine saygım olur ancak istediği her şey olmayacaktır.

Aradaki dengeyi kuracak olan nişanlın. Sen düşünceni söyledikten sonra kayınvalide söylüyor ve buna rağmen sen ters düşüyor oluyorsan zaten sıkıntı.
Bir de şikayetini şikayet ederek belirtme. Onların da iyiliğini düşündüğünü göstererek ılımlı konuş. İnan daha etkili olur.Bir konuşacaksan iki düşün:KK66:
Ya annesine demiyor ki tamam senin istediğin olacak ama bana da düşüncesini söylemekten geri kalmıyor.Ilımlı konuşmaya başlıyorum gayet hoş gidiyorum ama sonra akıl devre dışı :KK17:

kendin biliyormuşsun işte cevabı çeneni tutcan başka çıkar yol yok.
Biliyorum ama o an kendimi nasıl sakin tutabilir de orta yollu cevaplar verebilirim diye düşünüyorum.Mutlaka vardır böyle davranıpta kendini daha sonra sakinleştirip de hataya düşmeyen.Sakin cevaplar vermeyi öğrenebilen bunu nasıl becerebilirim onu öğrenmek istiyorum.

bana şu aşamada "ortada fol yok yumurta yok" demesi garip gelmedi. belli ki aranız iyi, samimiyetinize güvenmese zaten kendi evine alacağı eşyayı seçmeye de çağırmaz. ve gerçekten henüz ortada fol yok yumurta yok. uslubunu bilemem ama söylediği abes birşey değil. söz-nişan tarihlerine fikir beyan edecek olan da zaten asıl ailelerdir diye düşünüyorum. sözü nişanı ayrı yapacaksanız erken olmasının ne sakıncası var? zaten söz yapmaktaki amaç bu değil mi, nişan uzun zaman sonra yapılacaksa söz yapılır, yoksa direkt nişan olur diye bilirim ben. beyaz eşyanıza karışması da tavsiye niteliğinde olsa gerek, çünkü tekrar söylemiş olacağım ama, şu aşamada fol yok yumurta yok, siz zaten beyaz eşya almıyorsunuz ki, geleceğe dönük tavsiye veriyor bence size, şöylesi iyi böylesi iyi manasında? bu konularda dengeyi kuracak olan nişanlınızdır. ama sizin yazım tarzınızdan ve uslubunuzdan gerçekten söylediklerinizde haklı olsanız bile nişanlınızda annesine gıcık olduğu izlenimini yaratmış olacağınızı siz söylemeseydiniz bile tahmin ederdim, çünkü gerçekten gıcık olmuş gibi konuşuyorsunuz.
bu imajı silmek için geleceğe yönelik şimdiden kesin sınırları çizilmeyen sohbetlerde şimdilik onay vermenizi, "evet teyzecim sepet teyzecim" şeklinde onaylamanızı ve meseleyi ciddiye bininceye kadar ertelemenizi, bu durumu da sevgilinizin gözüne sokmanızı tavsiye ederim. yani aksini yapın, biraz da annesine önem veriyor, fikirlerine değer veriyor imajı çizmek için uğraşın, sizin için mühim konularda vakti gelince göğüs göğüse çarpışırsınız gerekirse:)

X