mutfak bütçesini nasil ayarliyorsunuz?

edaligeceler

Du bist mein schatz...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2014
519
683
Tum borclarim kesildikten sonra elimde 600€ kaliyor.Butun ay mutfak paramiz olarak..

Ama ay sonuna 10 gun kala bitiyor param.
Siz nasil alisveris yapiyorsunuz?
Haftalik mi aylik mi? Ben hergun hergun marketteyim.

Aylik alsamda koyacak yerim yok gerci okadar.

Sizin planlarinizdan ornek cikarmak istiyorum,tesekurler.simdiden.

Kuzum lazim olan seyleri liste yap haftalik olarak markete git ama tok karnina ve sabah saatlerinde git benim taktigim bu boylece gereksiz seyleri almiyorum aburcubur kesinlikle almiyorum hazir paket gidalar almamaya calisiyorum ornek tavuk bulyon alacagima tavugun kendisini alip hasliyorum suyunu kucuk saklama kaplarina bolup buzluga atiyorum
Mevsim sebze meyveleri disinda almiyorum fazlasina gerek yok diye dusunup sadece yetecek kadar aliyorum hem param cebimde kaliyor hem de saglikli besleniyorum
Sarma borek pogaca gibi seyleri fazla yapip buzluga atiyorum boylece param israf olmuyor sen de boyle yapabilirsin canim

600 euro ile türkiyede insanlar bütün bir ay geçiniyor. Hangi ülkedesiniz? Biz ihtiyaç oldukça alıyoruz. Hiç öyle bir bütçe oluşturmadık ama merak ettim biz ne kadar harcıyoruz acaba

ben haftalık yemek listesi yapıyorum
plan program çok önemli
listeme bakıyorum ptesi karnıyarık mı yapacağım , iki kişiyiz patlıcanın büyüklüğüne göre iki veya dört tane alıyorum
plansız olunca markete giriyorsun sekiz dokuz tane patlıcan alıyorsun karnıyarık yapacaksan içinden sadece iki üçünü kullanıyorsun diğerleri boşa oluyor

aylık 200 tl toplu alısverıs
onun harıcınde haftalık 30 tl pazar oluyor toplamda 320 tl hadı ıvırı zıvırıyla 400 dıyorum evde her aksam yemek pısıyor 2-3 cesıt

600 euro ile türkiyede insanlar bütün bir ay geçiniyor. Hangi ülkedesiniz? Biz ihtiyaç oldukça alıyoruz. Hiç öyle bir bütçe oluşturmadık ama merak ettim biz ne kadar harcıyoruz acaba
Belcikadayim ben.
Bende ihtiyac oldukca aliyorum ve paralar ucuyor:KK43:

Valla yetmiyo,nereye gidiyo para bilmiyorum. Alisveristen geliyorum dolabim dolu degil hala..
2 kisiyiz birde..
selamlar...:)
2 değil 3 kişisiniz,çocuklar mutfak canavarı olurlar,onun etkisi vardır..bir de 4.yolda onun da etkisi vardır:):)
hergün alışveriş yerine haftalık yaparsan daha mantıklı olur..deterjan şampuan vs gibi ana maddeler için aylık(aldıklarımı 2-3 aylık büyük paket alıyorum)diğer yiyecek alışverişlerimi haftalık yapıyorum.

sadece mutfak alışverişi için bu para çok fazla. bu paranın içinde dışarda yediğiniz günlerde varsa, o yüzden yetmiyor olabilir. dışarda yemek, o gün için az bir mebla fakat toplamda külfetli oluyor.
bizde 2 kişiyiz ve taş çatlasın 500 liradır. hatta okadarda olmazda bazen tatlı olaylarını abartıyorum:)
nerede yaşıyorsun bu arada..

sadece mutfak alışverişi için bu para çok fazla. bu paranın içinde dışarda yediğiniz günlerde varsa, o yüzden yetmiyor olabilir. dışarda yemek, o gün için az bir mebla fakat toplamda külfetli oluyor.
bizde 2 kişiyiz ve taş çatlasın 500 liradır. hatta okadarda olmazda bazen tatlı olaylarını abartıyorum:)

evet nerede olduğunu öğrendim:)
hayat pahalı demek ki gurbet ellerde :)

Bende yurtdışındayım ve iki kişiyiz evde herşeyimizde alabiliyoruz allaha şükür 400 € en fazla gidiyor aylık. Belçika çok pahalı yer mi yoksa? Bir şişe su 50 cent bile değil burda

600 euro bize çok gibi geliyor da, şöyle düşünün bizde bi şişe su 50 kuruşsa orada 50 cent. yani 600 tl 600 euro gibi düşünüp hareket etmek lazım sanırım.
gittiğim bi kaç ülkede hep çok pahalıydı marketler.
Aynen,cok cok pahali hersey. Buranin parasida buraya yetmiyor:KK43:

Bende yurtdışındayım ve iki kişiyiz evde herşeyimizde alabiliyoruz allaha şükür 400 € en fazla gidiyor aylık. Belçika çok pahalı yer mi yoksa? Bir şişe su 50 cent bile değil burda
Bir sise su 85 cent... 6 li aliyorum 6euro de duz hesap. Oda iki gun yetiyor:)

Mutfak,detarjanlar falan. Disari hic cikmiyoruz.

X