Mutfak sorunları

biseydenicem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2015
37
24
35
Hanımlar merhabalar,

ODTÜ endüstri ürünleri tasarımı 4.sınıf öğrencisiyim. Bitirme projem kapsamında yürüttüğüm bir araştırma ile meşgulüm bu aralar. Mutfakta, yemek yaparken hazırlık aşamasından pişirip servis etme aşamasına kadar yaşanan sorunları araştırıyorum. Bunlardan yola çıkarak bir probleme odaklanıp, o probleme çözüm getirecek bir ürün tasarlayacağım :) Uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum ve bütün sorularımın cevabını buluyorum :) bu yüzden bununla da ilgili sizlere danışmanın çok doğru bi yol olacağını düşündüm.
Yemek yaparken, malzemeleri hazırlarken, özellikle ocağınızı, fırınınızı, buharlı pişiricinizi ( kullandığınız her türlü pişirici aleti), hatta tost makinenizi kullanırken yaşadığınız sorunları benimle paylaşırsanız bir gencin eğitim hayatına büyük katkıta bulunacaksınız .:KK73: Proje bitince sizinle de payşalırım söz :KK15:
Şimdiden teşekkürler herkese

Alakalı. En ufak sorun bile alakalı. Atıyorum temizliği ile ilgili bi soruna bile çözüm bulunabilir. Ne bileyim bir kaç farklı kap yemek yapılacaksa mesela ocağa sığmaması bir sorun olabilir. Teşekkür ederim bu arada :)
( Yeni üyeyim, zamanla oğrenirim)

Şu ocakların çakmakları geldi aklıma ya. Çabuk bozuluyorlar. Takılıp devamlı çıt çıt ses çıkarıyorlar ama konuyla alakalı mı bilemedim :KK51:
Alakalı. En ufak sorun bile alakalı. Atıyorum temizliği ile ilgili bi soruna bile çözüm bulunabilir. Ne bileyim bir kaç farklı kap yemek yapılacaksa mesela ocağa sığmaması bir sorun olabilir. Teşekkür ederim bu arada :)

Şu ocakların çakmakları geldi aklıma ya. Çabuk bozuluyorlar. Takılıp devamlı çıt çıt ses çıkarıyorlar ama konuyla alakalı mı bilemedim :KK51:
Bende ayni seyi yazacaktim ocak cakmaklari beni delirtiyor.cit cit valla piknik tupu aldircam ewe en sonunda kafayi bozdum:KK62:

Tencereleein dip tutması benim işimi zorlaştırıyo. İstediğim sonuca ulaşamıyorum
Peki atıyorum ısıyı ayarlayıp sabit ısıda tutabilen tencereleriniz olsa güvenip kullanır mıydınız? belki de ocakta ısıyı ayarlamanın zor olmasından kaynaklıdır dip tutma olayı?

Oncelikle basRilar cnm.umarim guzel bir sorunbulur,sonra guzelmi guzel muhtesem cozum bulursun...

Ben sunu isterdim,yemek yaparken ocagimin bir veya iki bolumunun yuksek atesten kisik atese otomatik gecisini kendiliginden yapmasni cok isterdim.basinda bekleyip kisik atese almayi beklemekten nefretettim..birde acaba yemegin altini kistimmi demekten.

Ocakta dogalgaz bir dakika acik kalksin o citcitlar citmayinca dogalgaz alarmi hemen otuyor dogalgaz alarmlari iki dakika sonra otsun:KK45:

Oncelikle basRilar cnm.umarim guzel bir sorunbulur,sonra guzelmi guzel muhtesem cozum bulursun...

Ben sunu isterdim,yemek yaparken ocagimin bir veya iki bolumunun yuksek atesten kisik atese otomatik gecisini kendiliginden yapmasni cok isterdim.basinda bekleyip kisik atese almayi beklemekten nefretettim..birde acaba yemegin altini kistimmi demekten.
Teşekkür ederim :) inşallah. Ne güzel bir soruna parmak bastınız öyle :) bunları değerlendireceğim. Hatta aklıma gelen şeyler olursa tekrardan sormak isterim :)

( Yeni üyeyim, zamanla oğrenirim)
Ankastre ürünlerin temizliği zor oluyor,özellikle gri olanların ona çözüm olabilir aslında.