Mutluluğunuzu Bilmeye İhtiyacım Var :)

musunmutlu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2015
12
5
34
Hanımlar Merhaba :)
Siteyi uzun süredir üye olmadan takip ediyordum ve bugün sadece bu konu için üyelik açtım.
Ben bekar 23 yaşında bir bayanım. Üniversiteden bu sene mezun oldum ve malumunuz evlilik mevzuları gündemde. Zaten bu sebeple bu siteye giriyorum.Birçoğunuz evlilik konusunda ince detaylar için bana çok yardımcı oldunuz ANCAK çoğu konuda okuduğum problemli evlilik-nişanlılıkların beni korkutmaya, isteksizleştirmeye, endişelendirmeye başladığını farkettim.o_O :110: Yanlış anlamayın elbette insanlar burada dertleşiyor, birbirine destek oluyor bu çok güzel.
Sadece benim mutlu olan evlilik ve nişanlılıkları duymaya ihtiyacım var. Yaşantınızda sizi neler mutlu ediyor? Hangi süreçler harikadır? İyi ki evliyim, iyi ki nişanlıyım, nişanlılığın şusu çok güzel, evliliğin şusu her şeye bedel dediğiniz durumlar nelerdir biraz anlatır mısınız? :KK66:
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyor ve herkesin mutluluğuna maşaAllah diyorum.:KK28:

Ekleme: Yorumların daha isabetli olması için yazmak istedim. 2 yıldır tanıdığım ve çok sevdiğim birisi var. Henüz evlilik düşünmüyoruz. Sadece ben buradaki konuları okumamla oluşan endişelerin evlilik düşüncemin önüne geçmesini engellemek istediğim için bu konuyu açtım. Bunu dikkate alarak destek olan herkese tekrar teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
Konu bdv ye uygun olmadigindan tasinir kesin ama yine de fikrimi yazayim. Mutluyum, huzurluyum cok sukur. Iyiki 27 yasimda evlenmisim:21:bilmem anlatabildim mi canim? :KK66:

Konu bdv ye uygun olmadigindan tasinir kesin ama yine de fikrimi yazayim. Mutluyum, huzurluyum cok sukur. Iyiki 27 yasimda evlenmisim:21:bilmem anlatabildim mi canim? :KK66:
Biliyorum bu dünyada mutlu evlilikler de var, cevam verdiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim anladım tabiki ancak neden mutlusunuz mesela? Yani biraz motive olmaya ihtiyacım var. Mutsuz olanlar eşlerinin ilgisizliğinden, kvsinden, hamile kalamamaktan mutsuz. Mutlu olanlar neden mutlu ? :)

bende cok mutluyum...
27 yasımda mayıs 20 de sözlendim, 31 de nişanlandım
3 ay sonra eylul 14 de evlendım .
10 aylık evlıyım :)
süpürgelı bı cadı kaynanamla tam cingene bı eltım olmasına ragmen :KK70:
dıs kapının dıs mandalı yaparsan onları super olur
daha yenı ama ıyıkı evlenmısım dıyorum, herseyden önce kendı duzenın oluyor.
senın kuralların , senın mısafırın, senın komsun.
evlendıkden sonra annemlere cay ıcmeye gıttıgımızde kendımı bı degısık hıssedıyorum :)
evlendıkden sonra ınsanların da davranısı sana karsı daha adam yerıne koyar sayar oluyor :)
ıstedıgın saatde esınle gez ıstedıgın yere gıt ıstedıgını gıy ıstedıgını ye...
evını ve kocanı ıhmal etmedıkden sonra senden ıyısı yok :)
yeterkı allahım gercekden namuslu karakterlı bırını karsına cıkarsın..
allahım tum kadınları mutlu etsın.

bende cok mutluyum...
27 yasımda mayıs 20 de sözlendim, 31 de nişanlandım
3 ay sonra eylul 14 de evlendım .
10 aylık evlıyım :)
süpürgelı bı cadı kaynanamla tam cingene bı eltım olmasına ragmen :KK70:
dıs kapının dıs mandalı yaparsan onları super olur
daha yenı ama ıyıkı evlenmısım dıyorum, herseyden önce kendı duzenın oluyor.
senın kuralların , senın mısafırın, senın komsun.
evlendıkden sonra annemlere cay ıcmeye gıttıgımızde kendımı bı degısık hıssedıyorum :)
evlendıkden sonra ınsanların da davranısı sana karsı daha adam yerıne koyar sayar oluyor :)
ıstedıgın saatde esınle gez ıstedıgın yere gıt ıstedıgını gıy ıstedıgını ye...
evını ve kocanı ıhmal etmedıkden sonra senden ıyısı yok :)
yeterkı allahım gercekden namuslu karakterlı bırını karsına cıkarsın..
allahım tum kadınları mutlu etsın.
İlginiz ve samimi cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Mutluluğunuz daim olsun :)

Biliyorum bu dünyada mutlu evlilikler de var, cevam verdiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim anladım tabiki ancak neden mutlusunuz mesela? Yani biraz motive olmaya ihtiyacım var. Mutsuz olanlar eşlerinin ilgisizliğinden, kvsinden, hamile kalamamaktan mutsuz. Mutlu olanlar neden mutlu ? :)
esimle dogru zamanda karsilastik. Ikimiz de evlilik icin gereken olgunlugu taşıyorduk bence en onemli sebeb bu. Burada okudugum konulardan hemen yaslari tahmin edebiliyorum. Sorunlu olanlarin neredeyse hepsi 25 yas alti evlilikler. O yuzden biraz daha bu konudan uzaklasip hayatinizi yasamanizi tavsiye ederim. Ben atandiktan sonra 4 yil, esim de 6 yil tek basimiza yasamistik. Bize neler katti neler... o kadar faydasini hissediyorum ki. O yuzden nerede mezun olur olmaz evlenen birini gorsem yuregim ciz ediyor.

pardon ama evlilik yaşamın amacı olmuş senın ıçın,sen mutsuz olursun bu anlayışla
çok ama çok gençsin,mezun olmuşun,asla bunlara kafa yormaman gerekli,kitap oku,gez toz,kariyer hayat,bunlarla ilgili konu açmalıydın,evlilik öle düşünce olan bişey değil,br gün gelir birine aşık olursun yada seversın guvenırsın,işte o adam sana evliliği düşündürür,ve evlenırsın,haaa olmadımı bölr bişey evlenmeszın tatlım,hayat evlilik değil,bunu düşünmeye bile değmez hayat,hayat çok güzel...ama bakıyorum herkes hayat =eş+çocuk yanı hayata verdıklerı anlam bu,36 yaşındayım hayat bu değil emın ol

esimle dogru zamanda karsilastik. Ikimiz de evlilik icin gereken olgunlugu taşıyorduk bence en onemli sebeb bu. Burada okudugum konulardan hemen yaslari tahmin edebiliyorum. Sorunlu olanlarin neredeyse hepsi 25 yas alti evlilikler. O yuzden biraz daha bu konudan uzaklasip hayatinizi yasamanizi tavsiye ederim. Ben atandiktan sonra 4 yil, esim de 6 yil tek basimiza yasamistik. Bize neler katti neler... o kadar faydasini hissediyorum ki. O yuzden nerede mezun olur olmaz evlenen birini gorsem yuregim ciz ediyor.
Hmm anlıyorum. 2yıldır tanıdığım ve çok sevdiğim birisi var ancak dediğiniz düşündüğüm için gibi henüz evlenmeyi düşünmüyorum. Sadece burada oluşan korkumun beni evlilikten tamamen soğutmaması için bu konuyu açtım. Desteğiniz ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Mutluluğunuz daim olsun :)

Ben kötü bir nişanlılık dönemi geçirdim, buradaki konulardan sonra da evlilikten iyice soğudum ama hala mutlu insanlar görmek çok güzel belki de bdv de bu kadar gezmemeliyiz ::KK66:

çok ama çok gençsin,mezun olmuşun,asla bunlara kafa yormaman gerekli,kitap oku,gez toz,kariyer hayat,bunlarla ilgili konu açmalıydın,evlilik öle düşünce olan bişey değil,br gün gelir birine aşık olursun yada seversın guvenırsın,işte o adam sana evliliği düşündürür,ve evlenırsın,haaa olmadımı bölr bişey evlenmeszın tatlım,hayat evlilik değil,bunu düşünmeye bile değmez hayat,hayat çok güzel...ama bakıyorum herkes hayat =eş+çocuk yanı hayata verdıklerı anlam bu,36 yaşındayım hayat bu değil emın ol
Aşık olduğum birisi var bunu ilk başta belirtmediğim için sizi bu şekilde düşündürmüş olmalıyım şimdi ekleme yaptım. Yine de tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum :)

Hmm anlıyorum. 2yıldır tanıdığım ve çok sevdiğim birisi var ancak dediğiniz düşündüğüm için gibi henüz evlenmeyi düşünmüyorum. Sadece burada oluşan korkumun beni evlilikten tamamen soğutmaması için bu konuyu açtım. Desteğiniz ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Mutluluğunuz daim olsun :)
bence isin sirri evlilikten dogru seyleri beklemekte bitiyor. Ve bu konuda es adayiyla hem fikir olmakta.. evlilige fazla anlam yuklememek gerektigine inaniyorum ben. Hayatiniz öyle birden bire farklilasmayacak, kucuk nuanslar olacak. Yillar gectikce bazi seyler diğerleriyle yer degistirecek. Bunlari kabullenmek ve normal karsilamak en guzeli.

Valla seninle aynı fikirdeyim ama ek olarak ben erkek arkadaşımla bunları konuşuyorum. İnsalar şöyle mutsuz, böyle sorunlu şeyler yaşıyor. Evlenince bir anda sıkıcı kişilere dönüşüp mis gibi ilişkilerini bozup kayınvalide, arkadaş, komşu tartışmalarına giriyor diye düşünüyorum. O da bana sen sıradan biri değilsin ki, ben de öyle değilim nasıl bir anda sıkıcı birilerine dönüşelim diyor. Bir statünün, evliliğin ya da bir şeyin bizi değiştirmeyeceğine inanıyor. Ben nişanlı falan değilim ama 2 kuzenim, 1 arkadaşım evlenmiş olacak 1-2 ay içerisinde. Tesadüf mü bilmem ama çok mutlular. Ev yerleştirme telaşları, yeni evde ilk kahvaltı diye balkonda piknik yapmışlar. :) Davetiye tasarımları, sürekli faal tüm etkinliklere katılırlar falan falan. Sen evlilikten ne bekliyorsun, sen nasıl birine dönüşeceksin, o nasıl birine dönüşür asıl soru bu bence. Dönüşmedne kalabilmek dileğiyle, :)

bence isin sirri evlilikten dogru seyleri beklemekte bitiyor. Ve bu konuda es adayiyla hem fikir olmakta.. evlilige fazla anlam yuklememek gerektigine inaniyorum ben. Hayatiniz öyle birden bire farklilasmayacak, kucuk nuanslar olacak. Yillar gectikce bazi seyler diğerleriyle yer degistirecek. Bunlari kabullenmek ve normal karsilamak en guzeli.
Yani beklentilerini küçük tutmak mutluluğun sırrı olabilir diyorsunuz. Haklısınız. Ben mutlu olmaya koşullanıyorum ve evlilikten mutluluk bekliyorum. Bu beni en ufak sorunda yıkıma uğratır. Halbuki bazı sorunları kafamda kabullensem evlenince en ufak bir şeyde mutsuz olmam. Nasıl ki evlenmeden önce iyisiyle kötüsüyle yaşıyoruz, evlendikten sonra da öyle olacak. Böyle düşünmeliyim. Teşekkür ederim gerçekten :)

Valla seninle aynı fikirdeyim ama ek olarak ben erkek arkadaşımla bunları konuşuyorum. İnsalar şöyle mutsuz, böyle sorunlu şeyler yaşıyor. Evlenince bir anda sıkıcı kişilere dönüşüp mis gibi ilişkilerini bozup kayınvalide, arkadaş, komşu tartışmalarına giriyor diye düşünüyorum. O da bana sen sıradan biri değilsin ki, ben de öyle değilim nasıl bir anda sıkıcı birilerine dönüşelim diyor. Bir statünün, evliliğin ya da bir şeyin bizi değiştirmeyeceğine inanıyor. Ben nişanlı falan değilim ama 2 kuzenim, 1 arkadaşım evlenmiş olacak 1-2 ay içerisinde. Tesadüf mü bilmem ama çok mutlular. Ev yerleştirme telaşları, yeni evde ilk kahvaltı diye balkonda piknik yapmışlar. :) Davetiye tasarımları, sürekli faal tüm etkinliklere katılırlar falan falan. Sen evlilikten ne bekliyorsun, sen nasıl birine dönüşeceksin, o nasıl birine dönüşür asıl soru bu bence. Dönüşmedne kalabilmek dileğiyle, :)
Ben malesef askerde olduğu için onunla uzun uzun görüşemiyorum bu konuları. Ancak mesajınız ilaç gibi geldi çok teşekkür ederim gerçekten :)

Ben malesef askerde olduğu için onunla uzun uzun görüşemiyorum bu konuları. Ancak mesajınız ilaç gibi geldi çok teşekkür ederim gerçekten :)
Rica ederim, inşallah siz de mutlu olursunuz çok. Annemle babam hala plansız yolculuğa çıkar, evde uzun uzun yemek hazırlar müzik dinlerler, tatile, bara, alışverişe giderler, üşenmez haftasonu yazlığa kaçarlar kışın falan falan. Önemli olan o insanın fıtratında bunlar var mı, sevgiliyken gençlik telaşı yapar belki ama ruhunda varsa heep kalır. :)

Metroda tanıştık, heycanlı aşk yasadık
nişanlılık dönemimiz 6 ay sürdü ve monoton idi.

Evlendik mutluyuz,mutlulugumun sırrı kocamı cok sevsemde onu bır yere kadar kafama takmam
bır yerden sonra bana gore negatıf yonlerını gormuyorum bu benı rahatsız etmıyor sallamıyorum takmıyorum
bılıyorumkı onunda benım ıcın bu sekılde dusundugum yonlerım elbette vardır.

bayramda 2-3 gunlugune tatıle gıdıcez kayınvalıdemde gelmek ıstıyor sorun etmem hatta annemıde alırım cocugu bakarlar bende aksamları kocamla gezerım dıye dusunuyorum .

genel olarak tavrımda tarzımda rahattır o sebeble benı sıkan bogan seylerın ıcınde olmadım hıc bır zaman.

fakat ben evlenemden oncede gayet mutluydum 2 konusur 5 gulerdım , hayata pozıtıf bakıyorum ,aksı olsaydı ılla kı bır sorun bır kulp bulurdum dıye dusunuyorum.

evlılıgın en guzel yanı temas ,

kavgadan sonra barışmak .

Yemekten sonra kahve ıcmek

Metroda tanıştık, heycanlı aşk yasadık
nişanlılık dönemimiz 6 ay sürdü ve monoton idi.

Evlendik mutluyuz,mutlulugumun sırrı kocamı cok sevsemde onu bır yere kadar kafama takmam
bır yerden sonra bana gore negatıf yonlerını gormuyorum bu benı rahatsız etmıyor sallamıyorum takmıyorum
bılıyorumkı onunda benım ıcın bu sekılde dusundugum yonlerım elbette vardır.

bayramda 2-3 gunlugune tatıle gıdıcez kayınvalıdemde gelmek ıstıyor sorun etmem hatta annemıde alırım cocugu bakarlar bende aksamları kocamla gezerım dıye dusunuyorum .

genel olarak tavrımda tarzımda rahattır o sebeble benı sıkan bogan seylerın ıcınde olmadım hıc bır zaman.

fakat ben evlenemden oncede gayet mutluydum 2 konusur 5 gulerdım , hayata pozıtıf bakıyorum ,aksı olsaydı ılla kı bır sorun bır kulp bulurdum dıye dusunuyorum.

evlılıgın en guzel yanı temas ,

kavgadan sonra barışmak .

Yemekten sonra kahve ıcmek

Çok mantıklı ve güzel bir düşünce biçimiyle yaşıyorsunuz. Rahat olmayı deneyeceğim. Mesajınız için teşekkür ederim :)

X