Mutsuzum, mutsuzluğumdan uyuyorum..

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
Merhaba arkadaşlar, sorunum uyumak değil tabi ki.. Öyle mutsuzum ki kafayı vurup uyuyorum mutsuzluğumdan.. Sorunum hem somut hem de soyut olarak yalnız oluşum.. Somut derken etrafımda çok kişi yok, soyut oluşu da etrafımda yakın olanların da uzak oluşu. Yaşım 30 u geçti, bu zamana kadar evlenmeyi öyle ciddi ciddi düşünmedim. Düşünsem de öyle biri karşıma çıkmadı.. Yaşıtım arakdaşlar evlenip 2. 3. çocuğunu doğuruyor.. Her ne kadar evlenmeye hazır olmasam da onları görüp kendi yalnızlığımı fark ediyorum.. Benden küçük kardeşim benden önce evlendi. O hep hazır olmuştu evlenmeye. Ben daha E harfini bile düşünmezken. Evlenmeyi hem düşünmüyorum hem de daha şimdi bu kadar yalnızsam ilerde ne olacak diyorum.. Evlenmekten de korkuyorum. Kendi işlerimi zor idare ediyorum. Bazen hayat enerjim olmuyor bişey yapmak istemyorum. Kendimle anca ilgileniyorum.. Yine o mutsuz ve kafayı vurup uyuduğum zamanlardayım.. Ya hu illa evlenmek şart değil bir iki tane adam gibi dostun arkadaşın olsun diyorum Allah beni nası bir imtihan ediyorsa ne hayat arkadaşı ne yakın dost vermiş..

Edit: İlla ama evlenmem lazım gibi anlaşılmasın.. Burada anlatmak istediğim şey, arkadaşlara, etrafa bakınca yalnız olduğumu fark ediyorum.. Onu anlatmak istedim

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, sorunum uyumak değil tabi ki.. Öyle mutsuzum ki kafayı vurup uyuyorum mutsuzluğumdan.. Sorunum hem somut hem de soyut olarak yalnız oluşum.. Somut derken etrafımda çok kişi yok, soyut oluşu da etrafımda yakın olanların da uzak oluşu. Yaşım 30 u geçti, bu zamana kadar evlenmeyi öyle ciddi ciddi düşünmedim. Düşünsem de öyle biri karşıma çıkmadı.. Yaşıtım arakdaşlar evlenip 2. 3. çocuğunu doğuruyor.. Her ne kadar evlenmeye hazır olmasam da onları görüp kendi yalnızlığımı fark ediyorum.. Benden küçük kardeşim benden önce evlendi. O hep hazır olmuştu evlenmeye. Ben daha E harfini bile düşünmezken. Evlenmeyi hem düşünmüyorum hem de daha şimdi bu kadar yalnızsam ilerde ne olacak diyorum.. Evlenmekten de korkuyorum. Kendi işlerimi zor idare ediyorum. Bazen hayat enerjim olmuyor bişey yapmak istemyorum. Kendimle anca ilgileniyorum.. Yine o mutsuz ve kafayı vurup uyuduğum zamanlardayım.. Ya hu illa evlenmek şart değil bir iki tane adam gibi dostun arkadaşın olsun diyorum Allah beni nası bir imtihan ediyorsa ne hayat arkadaşı ne yakın dost vermiş..

Rabbim hakkınızda hayırlısını versin iyi insanlarla karşılaştırsın. Yalnızlık sadece Allaha mahsustur çok iyi anlıyorum sizi

Yalniz degilsiniz. Korkularinizin sebebi tamamiyle evliligi gozunuzde buyutmenizden kaynaklaniyor..

Keyif alacaginizi dusunuyor musunuz hic ? Bakin bi zamanlar evliligin -e sini bile dusunmemissiniz. Olumsuz dusuncelerden kurtulmaniz lazim..
Dediginiz gibi evlilik sart degil..

Hayattan keyif almak icin bir dostunun olmasina da gerek yok aslinda. Bazi insanlar tek olmaktan feci keyif alirlar..

Bence acele etmeyin. Etraftan kaynakli psikolojik baski altinda falan hissediyorsaniz kendinizi eger , hic bosa uzulmeyin..
Evlenen coluk cocuk sahibi olan insanlar kadar, evlenmemis insanlarda var.

Keyif almaya bakin..

canim yaa bosverr bu konulari mutlu olacagin seyleri dusun... evlenince sorun bitiyor mu? evliyim mutluyum ama cocuksuzum bende :KK43: yani demek istedigim hayatin her ani mutlu olunacak diye bisey yok evlenincede dorunlar olabilir...

Yalniz degilsiniz. Korkularinizin sebebi tamamiyle evliligi gozunuzde buyutmenizden kaynaklaniyor..

Keyif alacaginizi dusunuyor musunuz hic ? Bakin bi zamanlar evliligin -e sini bile dusunmemissiniz. Olumsuz dusuncelerden kurtulmaniz lazim..
Dediginiz gibi evlilik sart degil..

Hayattan keyif almak icin bir dostunun olmasina da gerek yok aslinda. Bazi insanlar tek olmaktan feci keyif alirlar..

Bence acele etmeyin. Etraftan kaynakli psikolojik baski altinda falan hissediyorsaniz kendinizi eger , hic bosa uzulmeyin..
Evlenen coluk cocuk sahibi olan insanlar kadar, evlenmemis insanlarda var.

Keyif almaya bakin..

canim yaa bosverr bu konulari mutlu olacagin seyleri dusun... evlenince sorun bitiyor mu? evliyim mutluyum ama cocuksuzum bende :KK43: yani demek istedigim hayatin her ani mutlu olunacak diye bisey yok evlenincede dorunlar olabilir...

Hala daha tam düşünmüyorum.. Yalnız, yalnız olmaktan çok sıkıldım.. evlendiğinde sorunlar tabi ki bitmiyor, herkes şanslı olmuyor. Ne kötü evlilikler var.. Sadece bu kadar yalnızlık çok garip.. Ya hu öyle mesela çirkin bir de değilim Allah a şükür. Yalnızlığın bu kadarı çok garip..

selam dertli,

bu durumu kendine sorun haline getirmişsen çözüm yoluna açıksın demektir. bazıları şikayet bile etmiyor. bir adım öndesin süper!

ben sen anlatırken ablamı düşündüm. mutsuz olduğu için hiç bir şey yapamıyor, sürekli uyumak istiyor, uyanıyor, mutsuz, bir şey yapmak istemiyor, uyuyor, uyanıyor, mutsuz olduğu için bir şey yapmak istemiyor, uyuyor.....Aynı kısır döngü ben ablamı bildim bileli var.

ben de ise mutsuzluk yemek yemeyi getiriyor, yiyorum kilo alıyorum, şişmanlıyorum, mutsuz oluyorum, yemek yiyorum, şişmanlıyorum, mutsuz oluyorum...... Böyle devam ediyor silsile

herkes aynı kısır döngüyü farklı bileşenlerle bence yaşıyordur. bu döngüden kurtulmak için bileşenlerden birini çıkarmak lazım. en kolayı hangisi? ben senin yerinde olsam, kesinlikle önce uyku işini geceden başka saatte yapmam. gündüz uymadığın için canın çok sıkılıp kendini başka iş yapmaya ve dışa açılmaya sevk ediceksindir. umarım çalışıyorsundur. o zaman çok kolay. birilerini iş çıkışı yemeğe davet et. ve içinden ne geliyorsa anlat. paylaşmanın ne kadar zevkli olduğunu tatman lazım. hem belki hayatının aşkı senin bu hamleni bekliyordur.:21:

Hala daha tam düşünmüyorum.. Yalnız, yalnız olmaktan çok sıkıldım.. evlendiğinde sorunlar tabi ki bitmiyor, herkes şanslı olmuyor. Ne kötü evlilikler var.. Sadece bu kadar yalnızlık çok garip.. Ya hu öyle mesela çirkin bir de değilim Allah a şükür. Yalnızlığın bu kadarı çok garip..
haa bir de şu var; mesela evli olmayı ben çok sevdim, maalesef kocam yetinmeyi bilmedi. evlilik illa mutluluk için şart olmamalı. mutluluk yalnız da olabilir, hatta daha iyi olur. evlilik ise en az 2 kişilik olduğundan, sırf bu çokluluk yüzünden mutlu olmak bir o kadar zor. ve lütfen dualara sığın. yanımızda kimse yokken Allah var.

Önce yalnızlığın tadını çıkar bence. Çünkü hayatındaki her insan zamanla dert katsayını arttıracak. Boşver arkadaşım tuzum kuru de önüne bak... Tek başına tatile git, kurslara git kendin için yap birşeyler... Sonra bir gün bakacaksın ki etrafında insan dolu. Bu seferde insanlar beni üzüyor diye konu açarsın burda. Sadece uyuma kalk bir duş al kuaföre git süslen giyin ve kendin için ilk adımı at.

Ya 2., 3. çocuğu doğuruyorlar da halleri perişan. Onlarda özenilecek pek bir şey göremiyorum açıkçası. Çocuklar 18-20 yaşına gelince anca rahatlarlar.

aynen canım halim perişan çocuklar yeni yeni büyüdüde yalnız kalmak kafa dinlemek istiyorum doğru tespit.ama bu insanoğlu kalabalık sıkılır yalnız olur sıkılır

Önce yalnızlığın tadını çıkar bence. Çünkü hayatındaki her insan zamanla dert katsayını arttıracak. Boşver arkadaşım tuzum kuru de önüne bak... Tek başına tatile git, kurslara git kendin için yap birşeyler... Sonra bir gün bakacaksın ki etrafında insan dolu. Bu seferde insanlar beni üzüyor diye konu açarsın burda. Sadece uyuma kalk bir duş al kuaföre git süslen giyin ve kendin için ilk adımı at.

Tatile bir süredir kendim gidiyorum. Bu sene de öyle bir imkan var ama yalnız tatil ve yalnızlık bir yere kadar güzel. Yalnız güzel olmuyor artık. Gitmek istemiyorum.. Kurslara gidiyorum.

Tatile bir süredir kendim gidiyorum. Bu sene de öyle bir imkan var ama yalnız tatil ve yalnızlık bir yere kadar güzel. Yalnız güzel olmuyor artık. Gitmek istemiyorum.. Kurslara gidiyorum.
ay öle mutluyuki tek başınalıktan,bir yazmıştı,kalabalık yalnızlıktan iyidir tek başına yalnızlık dıye,

aynı sorundan bende müzdaribim. yaşım 29 oldu. ne sevgili var ne bişey. o konularda neye elimi atsam kuruyor sanki. hep başlamadan bitiyor. artık hırçınlaşmaya başladım. tatildeyim yatıp uyumak istiyorum uyuyamıyorum. gece 2 oluyor hala uykum yok. biliyorum bu durum tamamen psikoljik. en yakın arkadaşım evlendi. sanki her geçen gün bu şehirde daha da yalnızlaşıyorum. 29 yıl boyunca bir insanın hiç mi sevgilisi olmaz. ailem desen ayrı bi dert. hala küçük görüyorlar. :KK43: hava kararmadan eve gel bilmem ne. diyorum 30u ma geldim diyorum. arkadaşlarımla tatile bile gitmeye izin yok.
önceden sürekli senin gibi uyuyordum. şimdide uyuyamama sorunum var. bu hayat ne zamana kadar böyle devam edecek bilmiyorum.
artık yeni bir okul okumayı bile düşünüyorum. çevrem değişir belki diye. her geçen gün boğulacak gibi oluyorum.
arkadaşım dediğim güvendiğim bir erkek arkadaşım görüşelim dedi. sonra sesi soluğu kesildi. aramıyor artık. yine başlamadan bitiyor. bu kısır döngüden kurtulamıyorum. kafam o kadar yoğun ki. aslında dokunsalar ağlarım ama sürekli eğlenme derdinde olan biri gibi davranıyorum. mutsuzluğumu kamufle etmeye çalışıyorum. :KK43:

haa bir de şu var; mesela evli olmayı ben çok sevdim, maalesef kocam yetinmeyi bilmedi. evlilik illa mutluluk için şart olmamalı. mutluluk yalnız da olabilir, hatta daha iyi olur. evlilik ise en az 2 kişilik olduğundan, sırf bu çokluluk yüzünden mutlu olmak bir o kadar zor. ve lütfen dualara sığın. yanımızda kimse yokken Allah var.
Allah kimseye ilerde bela olacak eş,dost vermesin amin canım .En güzel dost bizi Yaradanımızdır Allahü Teala bizi nefsimizle şeytanlaşmış insanlarla karşılaştırmasın amin Koşankaplumbağa kardeşim Allah yar ve yardımcın olsun canım amin

gel beraber gidelim tatile:) ben yalnız sen yalnız...
bak bir de şu var ki kendini daha iyi hisset diye diyorum: sen hep yalnızdın. aynı tadda bir yalnızlık seninki. ben 5 yıldır yalnız değildim. eskisi gibi bir yalnızlığım olmayacak hiç. daha beter anlatabildim mi? beterin beteri var de ve önünde tertermiz bir gelecek var. umarım beklediğine değecek biriyle hayatını doldurursun.

• Beğen
Reactions: mb1
Sanırım herkese aynı şeyi söylüyorum ama daha iyi bir çözüm yolu olduğunu düşünmüyorum: Sosyalleşin. Kurslara gidin mesela, atölyelere katılın ne bileyim bir müzik aleti çalın resim yapın vs. Ücretsiz bir sürü kurs var. Ücretsiz olanını bulamazsanız çok uygun olanları da var. Sosyalleşip yeni insanlarla tanışmadan yeni ortamlara girmeden sevebileceğiniz şeyler yapmadan çözemezsiniz sorunlarınızı. Naçizane tavsiyemdir.

Cnm her şeyin bir zamanı vardır hayırlısı olsun bak bende evliyim ama Mutsuzum

Çevresi dolu olanlar da inanın yalnız aslında. Ben bakıyorum çevrem kalabalık ama bana göre bende çok yalnızım. Aslında mutlu insan o kadar az ki. Hayat zor. İnsanlar sahte. Bu dünyada mutu olmayı beklemek ütopik bence. Yani ben misal bekliyorum ama hava alıyorum. Ondan beklememekivarolana alışmak ve yaşamak gerek.

X