- 17 Temmuz 2013
- 10.974
- 17.801
- 298
- Konu Sahibi AlisVolatPropriis
-
Ailen evlilik kurumu ne bilmiyor mu yoksa akıllarıyla zorları mı var ne demek bu Allah aşkına ?? Karışmayın benim evliliğime de zor muMerhaba kızlar. Bundan bir kaç hafta önce eşimin iş yerine gitmiştik ablamla. Bir işimiz vardı. Aşçı ablada o gün yoktu. Eşimin misafirleri vardı eşim çay getirmem için benden rica etti. Ben de getirdim. Bunun bu kadar büyük bir olay olduğunu bilmeden. Her neyse üstünden 2 hafta falan geçti. Bugün babam beni aradı. Senin işin mi çay getirip götürmek bu nasıl bir saygısızlık diye kızdı. Ablam anlatmış. Eşinle de konuşcam bu böyle olmaz vs diye. Daha konuşcağım şeyler de var dedi. Ben de ne var bunda rica etti getirdim dediysem de üste çıkamadım. Eşim anladı ona da anlatmak zorunda kaldım. O kadar sinirlendi ki haklı olarak. Ben konuşcam onlarla bu artık bizim aramızı bozmak, sen ben çocuk değiliz ki, yeri gelince annem de getiriyor ondan da rica ediyorum bizim evliliğimize kimse müdahele etmesin dedi. İpler gerilirse de gerilsin dedi. Şuan napcağımı bilmiyorum nolur yardım edin
Yok aynı yerdeydik babam benimle konuştuğunda anladı zaten mecbur anlatmak zorunda kaldım, simdi eşim diyor ki ipler gerilirse gerilsin ben kendimi anlatamamışım demekki bana karisilmamasi gerektigini anlatıcam diyor, anlat tabi ki ama sinirle değil
Kalkip kendisi getirecekti. Ama ortamda “kadin” gorunce nedense boynunun borcu oldugunu dusunup ondan istemis. Ozru kabahatinden buyuk “anamdan da istiyorum” demis. Bana gore ayip etmis.Siz olmasaydı kimden isteyecekti, ben o detayı merak ettim.
Mesela çalışan kadın izinli, eee?
Bana da aşırı tuhaf geldi.Kalkip kendisi getirecekti. Ama ortamda “kadin” gorunce nedense boynunun borcu oldugunu dusunup ondan istemis. Ozru kabahatinden buyuk “anamdan da istiyorum” demis. Bana gore ayip etmis.
Hic bir yerde patron karisinin cay tasidigini gormedim,herkes kalkar kendisi alir en kotu ihtimal.
Merhaba kızlar. Bundan bir kaç hafta önce eşimin iş yerine gitmiştik ablamla. Bir işimiz vardı. Aşçı ablada o gün yoktu. Eşimin misafirleri vardı eşim çay getirmem için benden rica etti. Ben de getirdim. Bunun bu kadar büyük bir olay olduğunu bilmeden. Her neyse üstünden 2 hafta falan geçti. Bugün babam beni aradı. Senin işin mi çay getirip götürmek bu nasıl bir saygısızlık diye kızdı. Ablam anlatmış. Eşinle de konuşcam bu böyle olmaz vs diye. Daha konuşcağım şeyler de var dedi. Ben de ne var bunda rica etti getirdim dediysem de üste çıkamadım. Eşim anladı ona da anlatmak zorunda kaldım. O kadar sinirlendi ki haklı olarak. Ben konuşcam onlarla bu artık bizim aramızı bozmak, sen ben çocuk değiliz ki, yeri gelince annem de getiriyor ondan da rica ediyorum bizim evliliğimize kimse müdahele etmesin dedi. İpler gerilirse de gerilsin dedi. Şuan napcağımı bilmiyorum nolur yardım edin
Bu ablamın kaçıncı böyle yapmasıBabanız abartmış bence. Ablanızda laf taşımakla ayıp etmiş.
Kesinlikle,olaydaki cinsiyetci yaklasima sinir oldum ben de. Esinin is yerinde calisabilir bir insan,yardima gidebilir, ama misafirine cay getirtmesi farkli bir durum. Bu yardim degil,beraber calismak destek olmak da degil. Kadin olunca yapilmasi gereken sey gibi algilanmis. Babasindan istemiyor anasindan istiyor adam,karisindan istiyor. Ne munasebet bana ne senin misafirinden? O kisi de ayiplamistir zaten,hic bir yerde patron karisi cay may tasimaz. Birlikte calisiyor dahi olsalar adam kalkip kendisi getirmeliydi nezaket icabiBana da aşırı tuhaf geldi.
Eşimin dükkanı olduğu dönem böyle bir talebi olsaydı ‘pardon, önce maaşımı yatır o zaman’ derdim.
Sırf ‘kadın’ olduğum için hizmet etmekle görevli olmam kanıma dokunur.
Kimsenin eline yapışmaz, o ayrı mesele.
Kibir, büyüklük de değil durum, bayağı cinsiyetçi yaklaşım var.
Ortak yapiyoruz. Ev temizligi,yemek yapilmasi sirf kadin oldugunuz icin size iteleniyorsa siz de yapmayin. Ezdirmeyin kendiniziKonuyu cinsiyetçiliğe getiren arkadaşlar umarım eşinizin hiç bir işini yapmıyorsunuzdur. Herkes yemeğini kendi yapıyor, çamaşırını kendi yıkıyor, ütüsünü kendi yapıyordur UMARIM.
Yok, ütüleri hiç yapmam koca yapar, çamaşırı da koca yıkar, düzenlemeler de ona ait.Konuyu cinsiyetçiliğe getiren arkadaşlar umarım eşinizin hiç bir işini yapmıyorsunuzdur. Herkes yemeğini kendi yapıyor, çamaşırını kendi yıkıyor, ütüsünü kendi yapıyordur UMARIM.
Ailenizin haklılık payı olabilir mi, bu açıdan baktınız mı?Kendi de getirir normalde gocunmaz, ben de gocunmam, ki her zaman el üstünde tutar beni. Biz o şirketten ekmek yiyoruz sonuçta hiç art niyetli olarak düşünmedim düşünmem, ama aileme kaç kere uyarıda bulundum sayamıyorum artık, eşimde şuan cephe almış durumda ben konuşacağım seni ezdiğimi düşünüyorlar bunu aşamadık bir türlü diyor. Gerçekten de öyle aşamadık yani.
Kendi işiEşiniz bir yerde eleman olarak mi çalışıyor yoksa kendi işi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?