Narkoz yerine sedasyon ile rinoplasti olan var mi

eurocreme

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2009
66
0
96
43
Edirne
arkadaslar bu sedasyon denen yontemle ameliyat olan varmi aranizda. arastirmalarima gore avrupada genelde bu yontem kullaniliyormus asagida googledan buldugum makaleyi okuyabilirsiniz

Estetik burun ameliyatı, yapılacak ameliyatın büyüklüğüne, sizin ve cerrahınızın tercihine bağlı olarak lokal veya genel anestezi altında yapılabilir. Lokal anestezide genellikle hafif bir sedasyon uygulanır, burun ve çevresindeki alan uyuşuk olur; ameliyat süresince uyanık olacaksınız, ancak rahat ve ağrısız bir ameliyat geçireceksiniz.

ne demek istediğinizi anlamadım ama alt kısımda vermiş olduğunuz yöntem lokal anestezi oluyor bu da bölgesel narkoz demek,buna aslında siz değil doktorunuz karar veriyor,bazı doktoralr genel anestezi yaparken bazısı da lokal yapıyor,şahsen kimse bilinci yerindeyken gözleri açıkken bu ameliyatı olmak istemez

buradaki bir topikte okumustum birisi lokal arti sedasyon ile olmustu ve cok rahat bir ameliyat gecirdigini soylemisti.
arti narkozun yan etkilerine katlanmak da gerekmiyormus kusma fazladan morarma falan.

sedasyon da uyku haline sokuyor kontrollü bir şekilde,benim bildiğim kadarıyla diş tedavilerinde oldukça yayın,ama burun estetiğinde ülkemizde pek yayın olmayan bir yöntem

Back
X