Nasıl başarıyorsunuz?

_Verda_

𝓚𝓾𝓼̧𝓸̈𝓵𝓾̈𝓻𝓼𝓮𝓷𝓾𝓬̧𝓾𝓼̧𝓾𝓱𝓪𝓽ı𝓻𝓵𝓪
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2015
19.171
116.774
Öncelikle merhaba arkadaşlar, canım bugün çok sıkkın..
İlk açtığım konuyu eltim hakkında açacağım aklımın ucuna bile gelmezdi.
Ama artık burama kadar geldi derler ya o durumdayım..

Bir eltim var düşman başına..
Ve aynı binada yaşıyoruz. (Aile apt. yani)
Misafirimin yanında çok moralimi bozdu bugün..
Patavatsız dengesiz tavırları var, eltimle yaşıtız
ama kaynım benden büyük yani eşimin abisi, o nedenle büyük sıfatına eltim de giriyor.

Sizlere sorum, aynı binada yaşayan evli hanımlar,
eltinizle görümcenizle nasıl anlaşıyosunuz?
Bir arada olmanın getirdiği zorunlu akrabalık ilişkilerini
iyi yönde ilerlemesini nasıl sağlıyorsunuz?

M ManzaramDeniz Hani şartlar öyle gerektirdi diye bir kelam var ya ondan aile apt. ye geçtik. Henüz 3 yıllık evliyiz. Bende istemedim başta, ama yapacak fazla da birşey yoktu. Ömür boyu aile apt'de oturacak değiliz, ama diyorum bir arada olduğumuz sürece uyumu nasıl sağlayabiliriz? Yorum için teşekkürler..

:) Mesafeyi baştan koyanlar derneği kurak.

Aynı apartmandaysanız kapınızı kapatıp etliye sütlüye karışmamayı öğrenmeniz lazım, bir süre soğuk/mesafeli olmanız sorun olur ama daha sonra artık azalan ilişkilerle daha kolay hayatınızı geçirirsiniz. Haftanın her günü evde bitiveren birini çekmek başka, yeri geldiğinde güler güzle ikram yapmak başka çünkü.

Sizde mi aile apartmanında oturuyorsunuz?

yok canım ben 1100 km ötedeyim ama seneye aynı il olacak kısmetse ama gene de sağlamayı düşünmüyorum hiç kendimi yoramam valla

:) Mesafeyi baştan koyanlar derneği kurak.

Aynı apartmandaysanız kapınızı kapatıp etliye sütlüye karışmamayı öğrenmeniz lazım, bir süre soğuk/mesafeli olmanız sorun olur ama daha sonra artık azalan ilişkilerle daha kolay hayatınızı geçirirsiniz. Haftanın her günü evde bitiveren birini çekmek başka, yeri geldiğinde güler güzle ikram yapmak başka çünkü.

yan daire aynı mahalle alt kat üst kat hep aynı bence yaa baştan kabul etmemek lazım gerçi ailede cıva kıvamı varsa sen kaçsan da er geç bulurlar seni o saatten sonra iş cinnete kadar gider

yan daire aynı mahalle alt kat üst kat hep aynı bence yaa baştan kabul etmemek lazım gerçi ailede cıva kıvamı varsa sen kaçsan da er geç bulurlar seni o saatten sonra iş cinnete kadar gider

Orası öyle balık baştan kokar da, demokrasilerde de çareler tükenmez, iki-üç ay "nemrut gelin" imajından sonra senden rahatı yok, ay yok ben kimseyi kıramam, kimseyle kötü olmak istemem :KK43: kafasındaysan cinnete bile takatin kalmaz sonra :/

Bizde onceleri eltimle cok yakin oturuyorduk ama ben bastan mesafemi korudum ki öyle olmasi gerektigine inananlardanim. Sizde öyle yapin, evine gidip gelmeyin siklikla, geldiginde samimi olmamaya calisin anlasin.

Şimdi biraz daha konuyu açsanız çalışıyor musunuz çoluk çıcuk var mı ve gün içinde her gün görüşüyor musunuz

Aynı apartmanı bilemem ama biz yakın oturmaya başlayınca daha az görüşmeye başladık tel edilmeden gidilip gelinmez karşılıklı bloklardayız balkondan konuşulur mesafede

Çalışmıyorum ama ünv mezunuyum, çocuğum yok.. Düşünüyoruz, ama olmuyor..
Mesela örnek vereyim; ben evlendiğimde eltim 5 yıllık evliydi ve yeni hamileydi (biz nişanlıyken)
tedaviyle bebek sahibi olmuş. O zamanlar ben bilmiyodum tabi, tedavi sürecini..
Şu an aynı durumdayım ben de, bana destek olacağı yerde köstek oluyor..
Şöyle ki, doktora gidip geliyorum aramızda geçen konuşma şu;

Evime geliyor..

Eltim: Ne dedi doktorun enyalios? Ne yaptın?
Ben: Klomen işe yaramamış (yumurta geliştirici hap) umutlar öbür aya kaldı.
Eltim: Eee napıcakmış doktorun? Acaba senin hiç yumurtan yok mu?
Ben: Nasıl yani? :S
Eltim: Bebeğin olmuyor ya yumurtan yoktur senin. Ondan olmuyordur...

Moral sıfır, çekip gidiyor. Bana kalan düşünceler...
Artık içten içe, çocuğumun olmasını istemiyor gibi hissediyorum..
Tavırları onu gösteriyor.

Belki ben hassasım bu aralar diyorum, ama çevremdeki insanlarda fark ediyo bu durumu.
Ben ne kadar belli etmek istemesem de, dedikleri şey sadece şu: Eltin seni kıskanıyor mu,
kıskanç içi fesat bir insan ancak böyle davranır diyolar.. Bizimde yan yana dairelerimiz..

Ve bugün bu konuyu açmaya sebep olan şey;
misafirimin yanında dengesiz bir hareket yaptı.
Ben de onu sesimi yükseltmeden uyardım.. Misafirimin yanında değil, başka odada.
Sustu. Biraz oturdu gitti sonra.. Surat astı.
Konuşmadım hala..

Çalışmıyorum ama ünv mezunuyum, çocuğum yok.. Düşünüyoruz, ama olmuyor..
Mesela örnek vereyim; ben evlendiğimde eltim 5 yıllık evliydi ve yeni hamileydi (biz nişanlıyken)
tedaviyle bebek sahibi olmuş. O zamanlar ben bilmiyodum tabi, tedavi sürecini..
Şu an aynı durumdayım ben de, bana destek olacağı yerde köstek oluyor..
Şöyle ki, doktora gidip geliyorum aramızda geçen konuşma şu;

Evime geliyor..

Eltim: Ne dedi doktorun enyalios? Ne yaptın?
Ben: Klomen işe yaramamış (yumurta geliştirici hap) umutlar öbür aya kaldı.
Eltim: Eee napıcakmış doktorun? Acaba senin hiç yumurtan yok mu?
Ben: Nasıl yani? :S
Eltim: Bebeğin olmuyor ya yumurtan yoktur senin. Ondan olmuyordur...

Moral sıfır, çekip gidiyor. Bana kalan düşünceler...
Artık içten içe, çocuğumun olmasını istemiyor gibi hissediyorum..
Tavırları onu gösteriyor.

Belki ben hassasım bu aralar diyorum, ama çevremdeki insanlarda fark ediyo bu durumu.
Ben ne kadar belli etmek istemesem de, dedikleri şey sadece şu: Eltin seni kıskanıyor mu,
kıskanç içi fesat bir insan ancak böyle davranır diyolar.. Bizimde yan yana dairelerimiz..

Ve bugün bu konuyu açmaya sebep olan şey;
misafirimin yanında dengesiz bir hareket yaptı.
Ben de onu sesimi yükseltmeden uyardım.. Misafirimin yanında değil, başka odada.
Sustu. Biraz oturdu gitti sonra.. Surat astı.
Konuşmadım hala..

Kelin ilaci olsa basina surermis canim :KK70::KK70:
Bana arkadaslar takma dediler. Sen de takma. Konusma. Fazla deger verme. Ne demisler 3 kurusluk adamlara 5 kurusluk deger verirsen 2 kurusa da seni satarlar.
Cok dogru bir laf..

Ayni apartmanda yasasak kesin kavga ederdik, gerci benim eltim falan yok ama kayinvalidem, esimin akrabalari bayilir gidip gelmeye. Kendi evlerine giren cikan belli degil, ben de hic semem boyle seyler. Aramizda iki sokak var, gorusmuyoruz. Su an evimde buyuk bi huzur var. Gorustugumuz zaman basliyor huzursuzluklar. Yok niye bulasik yikamamisim, yok niye cay koymamisim, boyle abuk sabuk seylerle esimi dolduruyorlardi. Ben varken yuzume guluyorlar, ben yokken esimi gazliyorlar. Ne muhattap olcam sizle.

@Bilgece
Resmen bir gün arayla birbirine yakın konular açmışız.
Kendimi övmeyi sevmem ama ben ona hep iyi niyetimle yaklaştım karşılığını hiç alamadım..
Aynen canım çok doğru söylediğin son söz...

Bu konu kişilikle alakalı bence, bizde (gelinimizle) aynı apartmandayız ama en son ne zaman evine gittim hatırlamıyorum:KK22: Aramızda çok iyi:KK24:İlişkileri mesafeli tutmak en güzeli bence:KK66:Allah kolaylık versin...

Bende elti ve kayinvalidemle aynı binada yaşıyorum ama aramız iyi çok şükür. Görümcemlerle de yakın sayılır iyiyiz valla.

Ne güzel canım ben çok imreniyorum birbirleriyle iyi anlaşan eltilere..
İnşallah hiç bozulmaz böyle gider, yorum için teşekkürler..

Bu ara elti konuları sıklaşmaya başladı mevsimlik mi cozutuyor bu eltiler yav? :KK53:
sinirinizi her kim bozuyorsa mesafeli olun. Eşiniz dışındakiler umrunuzda olmasın kafanız rahat olsun.

X