nasıl bıraktırırım ??? çök üzgünüm

cokcokcuk1

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
170
55
28
sevgilim ailevi problemler yüzünden sigaraya başladı aslında hep ağzındaydı sigara der dururdubahneyide ailevi problemlerde buldu bir seneye yaklasti günde iki dal içiyor bağımlı olmuşmudur çok korkuyorum kıyamıyorum ciğerlerine bişey olacak diye bana bi yol gösterin istemediğim üzüldüğümü söyledim ama bişey olmaz abartıyorsun diyor laf geçiremiyorum

Gunde 2 sigarayla bagimli olunmaz, bence de abartiyorsun. 2 sigara iciyorsa istedigi zaman birakir zaten dusme ustune

Günde iki sigaran bağımlı olunmaz. Çok abartmışsın, isterse bırakır bence iki tane içiyorsa, ama onun istemesi ile olur bu, senin değil.

Neden bıraktırıyormuşsun ki? Sevgilin olabilir, onunda kendi hayatı var. Sigarası kendine zarar isterse bırakır.

ben 12 yıldır içiyorum hiçbir sevgilim bu kadar dertlenmedi benim için. bak üzüldüm şimdi, yine içeceğim bir tane.
işin esprisini bir yana bırakırsak, sen bıraktıramazsın. her bağımlılık gibi sevgilinin kendi isteği ile bırakması lazım.
bu arada 12 yıldır içiyorum ama bağımlı mısın diye sorarsan bence hayır, çünkü bir paket sigarayı 1,5 ayda içerim (1 pakette 20 tane var) eğer sigaram kalmamışsa gidip almaya da üşeniyorsam gidip almam :KK70:
bağımlılık farklı bir şeydir, karşı durma refleksi geliştiremezsin, o sigara akla düştüyse içilecek mesela, bende böyle bir durum yok, olmayan başkalarını da gördüm ama komodinin üzerinde sigara paketiyle uyuyanını da gördüm.
keşke sigara içmese elbette sevgilin ama bu konuda fazla dertlenip de bunaltma adamı bu sefer sen yanında değilken 2 yerine 5 tane içecek sırf senin yanında içmemek için

bende çok abartmak istemiyorum çokta abartmıyorum dua ediyorum nolur bıraksın diye kıyamam ben ona anlayın beni benim resmen sigaraya karşı bi takıntım var birtek sigaraya değil alkol vc tüm kötü alışkanlıklar:KK17:

sevgilim ailevi problemler yüzünden sigaraya başladı aslında hep ağzındaydı sigara der dururdubahneyide ailevi problemlerde buldu bir seneye yaklasti günde iki dal içiyor bağımlı olmuşmudur çok korkuyorum kıyamıyorum ciğerlerine bişey olacak diye bana bi yol gösterin istemediğim üzüldüğümü söyledim ama bişey olmaz abartıyorsun diyor laf geçiremiyorum
öncelikle ciğerine bir şey olursa diye bir şey yok.çünkü oldu. tek hastalık akciğer kanseri değil.akciğerinin kapasitesi azaldı kesinlikle. ve eskiye dönmeyecek tamamen. koah olan hastalar var yıllarca içip ya da içilen ortamda durup kanser olmuyorlar. ama onlara sorduğumda en çarpıcı ifade her nefesimi hissederek ve zorlanarak almak zorundayım her nefeste hastalık benle diyorlar.boğularak ölmek bir nevi. gırtlak özefagus kanserleri ya da tümörlerine de zemin hazırlıyor. hatta erkeklerde prostat kanseri risk faktörü aynı zamanda sigara. kana da geçiyor unutmayın. bence bağımlılık kısmını geçin bıraktırtmaya bakın.

Canim hayatinda hic sigara icmemis ama ileri derece akciger hastalari var.ölüm ve hastalik gelecek olduktan sonra sigaraya bakmaz.2 dallada biseycik olmaz kasma skma bukadar ne kendini ne onu.

bende çok abartmak istemiyorum çokta abartmıyorum dua ediyorum nolur bıraksın diye kıyamam ben ona anlayın beni benim resmen sigaraya karşı bi takıntım var birtek sigaraya değil alkol vc tüm kötü alışkanlıklar:KK17:

Sizi anladım, bunların hiçbirinin olmadığı birini bulun rahat edin.

Veya duyduğunuz herşeye bahane diye bakacağınıza ailevi problemleri neymiş onları öğrenip çözmesine yardımcı olun, hem onun da kafası rahatlar hem de sigara içmek için sebebi kalmaz, kendi kendinize içmesin noolur :KK43: diye dert etmenin duruma faydası yok.

öncelikle ciğerine bir şey olursa diye bir şey yok.çünkü oldu. tek hastalık akciğer kanseri değil.akciğerinin kapasitesi azaldı kesinlikle. ve eskiye dönmeyecek tamamen. koah olan hastalar var yıllarca içip ya da içilen ortamda durup kanser olmuyorlar. ama onlara sorduğumda en çarpıcı ifade her nefesimi hissederek ve zorlanarak almak zorundayım her nefeste hastalık benle diyorlar.boğularak ölmek bir nevi. gırtlak özefagus kanserleri ya da tümörlerine de zemin hazırlıyor. hatta erkeklerde prostat kanseri risk faktörü aynı zamanda sigara. kana da geçiyor unutmayın. bence bağımlılık kısmını geçin bıraktırtmaya bakın.
ah beni anlayan çıktı sonunda ne yapmam gerekiyor üsteleyince daha kötü oluyor ne yapabilirim bırakması için

Sizi anladım, bunların hiçbirinin olmadığı birini bulun rahat edin.

Vaya duyduğunuz herşeye bahane diye bakacağınıza ailevi problemleri neymiş onları öğrenip çözmesine yardımcı olun, hem onun da kafası rahatlar hem de sigara içmek için sebei kalmaz, kendi kendinize içmesin noolur diye dert etmenin duruma faydası yok.
sorununu biliyorum her ailede olan şeyler ufak şeyler ve durduk yere aklına bile gelmiyor kadar küçük bi sorun ki gerkesizdi sigaraya başlaması dedim ya bahane buldu ben onun her derdiyle ilgilenmeye can atıyorum zaten ilgisiz bi sevgili olmadım hiç bi zaman:nazar:

Canim hayatinda hic sigara icmemis ama ileri derece akciger hastalari var.ölüm ve hastalik gelecek olduktan sonra sigaraya bakmaz.2 dallada biseycik olmaz kasma skma bukadar ne kendini ne onu.
orası öyle ama kaşınmaya gerek yok ki erkenden yaşlanacaksın tenin değişecek rengi kararacsk dişerin sararacak hep zarar hep zarar

X