Selam. :)
su 2. universite isini ben de mi dusunsem napsam ya?
Ay neyse aman diyorum. :) 2. universiten ise ilkinden de bildigin gibi zaten bircok sinava girmis bulunuyoruz.biraz daha tecrubeliyiz.
Simdk gelelim fasulyenin faydalarina. Benim kendi capimca tavsiyelerimi soyleyeyim, oncelikle cikmis sorulari bi coz. Deneme sinavi yapar gibi gercek sinava girer gibi ve dogrularini kontrol et. Bu sana ne kadar eksigin oldugnu iyice belli eder. daha sonra hangi konularda yanlislarin varsa o konulari ilk asamaya yerlestir. İlk o konulari halletmeye basla. Mesela en sevmedigin konudan halletmeye basla. :) Matematik ve tum dersler icin tavsiyem budur. sayisal bi bolum okudugum icin ozellikle matematik konusunda soyle bi tavsiye verebilirim; ornek soru cok coz. (eger cok kotuyse)
Kardesim ygs-lys ye hazirlaniyor bu sene o da sayisal ve ben gosteriyorum derslerini. bana gore ygs mat, kpss mattan daha bile kasinti/zor. O yuzden cikmis tum osym sorularini mutlaka coz, matematik ile. Kpss olur, mufettislik olur ne bulursan. Ayrica ben, problemler kismi icin ozellikle konusursam; kitaplari begenmiyorum. Ben mesela kitaplardaki problemleri catir catir yapiyorum denemelerde de (kpss) ayni sekilde. Gecen gun kardesim bi ygs mat sordu; soru cok kolay cozumu ama anlamasi denkleme dokmesi mesele. 5-10 dk. ugrastim ve oyle buldum. O yuzden; mantik problemleri kitabi almani tavsiye ederim mutlaka. Koklu sayilalr cart curt tiriska konular zaten her kitapta var. Onlari yaparsin. Bir de paragraf soru bankasi tavsiye ederim; turkce icin en az her gun 10 soru cozsen; okuman hizlasir. sene sonunda ucar netlerin. Haftasonu da, haftaici derslerinin tekrari yapabilirsin.
Kendine bir defter al, bulamadigin matematik sorularini yaz ve cozdur birilerine. :) Faydasi olur, yazarak calismaya ozen goster. Ben tarih calisiyorum; su an 500 sayfalik kitabi 3. Tur yaziyorum ve sesli calisiyorum. mih gibi aklinda kaliyor.
Umarim ise yarar. kolay gelsin. :)