Nasil unuttururum

TheQueeninthenorth

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.284
20.177
598
Belki hatirlayanlariniz vardir. Esimin ne bebegimizin bakimi ne de ev isleri konusunda hicbir sorumluluk almadigindan, tum yuk benim uzerimde oldugu icin her acidan yiprandigimdan bahsetmistim. 19 ayini doldurmak uzere olan bir oglum var ve tum gun hem onunla arti ev isleriyle ugrasmak beni cok yipratiyor. Bu sebeple son kinusmamizda esim artik insafa gelmis olacak ki artik ben mutfakla ilgilenirken o da oglumuzla ilgileniyor. Demek isterdim...ancak esim 19 aylik bir bebegi oyalamanin ennguzel yolu olarak onun eline tablet vermeyi uygun gormus. Benim ufaklik.su anda "ta taaa" sini istiyor. Onu alamadiginda aglama krizleri basliyor. Elinden almanin tek yolu sarja koyacagimizi soylememiz. Sarja taktigimizi gorunce birakiyor. Cok gecmeden gene istiyor. Parmagiyla youtube dan video acmasi ( su aya kadar video izledigi bir elin parmagini gecmemistir. Onu da anneannesi acmis bir kac kez) o videolara eslik edip el cirpmasi babasi icin muthis bir ovunc kaynagi. Adeta mutlu oluyor bak bizim oglan neler basariyor dercesine. Ama uzun sureli ekran maruziyetinin cocuklar uzerindeki zararlarinin bilincindeyim, zaten ogretmenim. Ogluma nasil unutturacagim bu tableti? Sadece tablet degil, babasinin ve benim telefonlarimiza da acayip merak salmis durumda. Baska hicbir seye bu kadar ilgi duymuyor, oyuncajlarinin hepsinden cok sikildi. Tablet istemedigi anlarda meme istiyor, bacaklarima sariliyor sikintidan...2 yas sendromunu kucakladik bu ara. Benzer aylarda bebegi olan anneler, bir gununuz nasil geciyor? Bebeklerinizin ekran suresi gercekten sifir mi? Bunu nasil basariyorsunuz? Tablet savaslarindan nasil galip cikacagim? ( cocugun kriz anlarini yonetemedigi icin eninde sonunda esim ya tablet ya tel veriyor eline. Bunu ben gordugumde evde bir yaygara kopuyor, cok sikildim bu isten artik)

Benimki 16 aylık bu aylarda iki yaş sendromunun ayak sesleri duyulmaya başlarmış bizde de durum evlere şenlik :) tv hiç açmıyorum demek isterdim ama maalesef günde 5 10 dk kukuli mini anima izliyor onun dısında yapışığız çok mızmızız. Tren lego falan aldık bakalım o biraz ilgi çekti nereye kadar gidecek... benim eşim çok ilgileniyor o konuda bir tavsiye veremiyorum yoksa kafayı sıyırırdım muhtemelen bende

Evlilik terapistine gitmelisiniz eşiniz için sorumluluk alması lazım. Çocuk onunda çoçuğu ve bu tablo varken sakın ikinciyi düşünmeyin.
Terapi ise yarar mi bilmiyorum. Esim o kdr tembel ki...surekli yorgun. Ben bir isle ugrasirken cocukla ilgilenmesi gereken sure 15 dk fln ortalama. Onu da video acarak geciriyor. Tv ztn surekli acik. Ben kapatiyorum o aciyor...cocugumuz yokken 3 cocuk istedigini soylerdi hep. Simdi bir tane yeter diyor. Tabii cok canla basla bakip yoruldugu icin...

Benimki 16 aylık bu aylarda iki yaş sendromunun ayak sesleri duyulmaya başlarmış bizde de durum evlere şenlik :) tv hiç açmıyorum demek isterdim ama maalesef günde 5 10 dk kukuli mini anima izliyor onun dısında yapışığız çok mızmızız. Tren lego falan aldık bakalım o biraz ilgi çekti nereye kadar gidecek... benim eşim çok ilgileniyor o konuda bir tavsiye veremiyorum yoksa kafayı sıyırırdım muhtemelen bende
Su an siyirmis vaziyetteyim; tek basina her seye yetisemiyorum. Sanki her sey sadece benim sorumlulugumda...

Tablet istediğinde oyalayacaksınız ben başka yöntem bilmıyorum. Dikkatini dağıtmanız gerek ve tableti de çekmeye çıkarmamacasına kaldırın. Tablet isteyince mesela armut soyup verin, bebek arabası varsa koyup çıkarın dışarı... ev işlerini ikinci plana atacaksınız mecburen çünkü bundan sonra çocuğunuz daha da hareketlenecek

Siz elinize almazsaniz cocugunuz da istemez. Aslinda bu kadar basit. Biz cocugun yaninda telefon tablet tv kullanmiyoruz. O uyudugu zaman bakiyoruz. Dolayisiyla istemiyor. 4 yas 10 aylik su anda.

Uzun süre verılmezse unutur bence
Ama oyalamak ıcın hep aktivite bulmanız lazım
Yoksa herks tabletle durduruyor çocuğu.

Terapi ise yarar mi bilmiyorum. Esim o kdr tembel ki...surekli yorgun. Ben bir isle ugrasirken cocukla ilgilenmesi gereken sure 15 dk fln ortalama. Onu da video acarak geciriyor. Tv ztn surekli acik. Ben kapatiyorum o aciyor...cocugumuz yokken 3 cocuk istedigini soylerdi hep. Simdi bir tane yeter diyor. Tabii cok canla basla bakip yoruldugu icin...

Yorgun hep diyorsun eşin ne iş yapıyor geliş gidiş saatleri nedir derdinizi yazarken biraz bilgi verseniz mükemmel olucak.

Örnek veriyorum eşim memur 19 da evde oluyor ve bütün aksam yorgun olduğunu iletiyor ki bu saçma olur insan bir saat uzansa yetiyor terapistler bu ilin ehli eşinize yapması gerekenleri gerektiğş gibi altarıyorlar. Çok iyi oluyor.

Siz elinize almazsaniz cocugunuz da istemez. Aslinda bu kadar basit. Biz cocugun yaninda telefon tablet tv kullanmiyoruz. O uyudugu zaman bakiyoruz. Dolayisiyla istemiyor. 4 yas 10 aylik su anda.
Babasinin elinde surekli telefon var. Telefon olmadiginda da tv acik. Tv ye bakma huyu yok cok sukur. ama 19 aydir aramadigi, bilmedigi seyleri babasi sayesinde 2 3 haftada ogrendi resmen

Yorgun hep diyorsun eşin ne iş yapıyor geliş gidiş saatleri nedir derdinizi yazarken biraz bilgi verseniz mükemmel olucak.

Örnek veriyorum eşim memur 19 da evde oluyor ve bütün aksam yorgun olduğunu iletiyor ki bu saçma olur insan bir saat uzansa yetiyor terapistler bu ilin ehli eşinize yapması gerekenleri gerektiğş gibi altarıyorlar. Çok iyi oluyor.
Esim pandemi suresince evden calisti. Simdi 2 gunde bir ofise gidiyor. En gec 19da evde oluyor. Masabasi calistigi icin fiziki bir yorgunlugu yok. Ama varis problemi var, uzun sure ayakta kalamiyor. Cabuk yoruluyor, hep uzanmak istiyor.

Esim pandemi suresince evden calisti. Simdi 2 gunde bir ofise gidiyor. En gec 19da evde oluyor. Masabasi calistigi icin fiziki bir yorgunlugu yok. Ama varis problemi var, uzun sure ayakta kalamiyor. Cabuk yoruluyor, hep uzanmak istiyor.

Varis çocukla ilgilenmeyi etkileyecek bir sorun değil konuşup terapiste gitmelisiniz. Ya da çocukla tablet telefon vermeden ilgilenecek. Ev işi çok yorucu birşey zaten devamlı konuşun

Babasinin elinde surekli telefon var. Telefon olmadiginda da tv acik. Tv ye bakma huyu yok cok sukur. ama 19 aydir aramadigi, bilmedigi seyleri babasi sayesinde 2 3 haftada ogrendi resmen
Cocuklar oyledir,gordukleri her seyi hafizalarina kopyalarlar. Bu yuzden babasina is dusuyor su anda. Almayacak eline telefon. Duzgun sekilde soylediginizde anlamiyorsa kavga cikarin,adami kapinin onune koyun ama yine de tavrinizi belli edin derim

Uzun süre verılmezse unutur bence
Ama oyalamak ıcın hep aktivite bulmanız lazım
Yoksa herks tabletle durduruyor çocuğu.
Cesitli aktiviteler deniyorum. Ilk yaptigimizda cok ilgisini cekiyor ama cok kisa surede sikiliyor. Bir de inatlasma huyu basladi. Boyama yapmayi cok severdi mesela( yani boyalarla kitabi karalamayi:) simdi boyalari eline alir almaz agzina sokuyor. Bakip bakip guluyor tepki bekliyor. Tum oyuncaklari koltugun altina atmaya calisiyor vs.. ben bir sekilde idare ediyorum ama esim bunlarla basa cikamiyor cok cabuk sikiliyor

Cesitli aktiviteler deniyorum. Ilk yaptigimizda cok ilgisini cekiyor ama cok kisa surede sikiliyor. Bir de inatlasma huyu basladi. Boyama yapmayi cok severdi mesela( yani boyalarla kitabi karalamayi:) simdi boyalari eline alir almaz agzina sokuyor. Bakip bakip guluyor tepki bekliyor. Tum oyuncaklari koltugun altina atmaya calisiyor vs.. ben bir sekilde idare ediyorum ama esim bunlarla basa cikamiyor cok cabuk sikiliyor
erkekler oyle maalesef
Onlar çocuk dursunda modunda sadece

Tablet istediğinde oyalayacaksınız ben başka yöntem bilmıyorum. Dikkatini dağıtmanız gerek ve tableti de çekmeye çıkarmamacasına kaldırın. Tablet isteyince mesela armut soyup verin, bebek arabası varsa koyup çıkarın dışarı... ev işlerini ikinci plana atacaksınız mecburen çünkü bundan sonra çocuğunuz daha da hareketlenecek
Zaten ev isleri onceligim degil uzun bir suredir. Oglum cok erken yurudu. Bayagidir hareketli ama son zamanlarda 2 yas sendromu belirtileri de eklendi. Destege ihtiyac duyuyorum. Esim careyi tablette buldu. Baska hicbir sekilde oyalanmadigini iddia ediyor. Ben de hic bilmeseydi keske diyorum.

Aynen. Icerden bir sure ses gelmeyince anliyorum zaten. Bir bakiyorum ya beraber tele bakiyorlar ya oglanin elinde tablet esimin elinde tel. Kac kez kavga ettim ama sonuc degismiyor. Ben oyalayamiyorum o zmn gel sen oyala ya donuyor mevzu.
bılınclı baba oranı az
Ozaman sız baksanız o yemek ve yapmaz mı

Zaten ev isleri onceligim degil uzun bir suredir. Oglum cok erken yurudu. Bayagidir hareketli ama son zamanlarda 2 yas sendromu belirtileri de eklendi. Destege ihtiyac duyuyorum. Esim careyi tablette buldu. Baska hicbir sekilde oyalanmadigini iddia ediyor. Ben de hic bilmeseydi keske diyorum.
Hiç bilmeme ihtimalini düşük görüyorum, eninde sonunda öğrenecek ama tabii geciktirilmeli. 19 aılık bebekle nasıl vakit geçirileceği ile ilgili oyun öneren sayfalar var. Seçin bir oyun, ortamı hazırlayın o da yaptırsın. Babasıyla vakit geçiren iletişim kuran çocuklar daha zeki oluyormuş bunu söyle. Babamın evinden getirmedim bu çocuğu diye bağır çok işe yarıyor😂

Hiç bilmeme ihtimalini düşük görüyorum, eninde sonunda öğrenecek ama tabii geciktirilmeli. 19 aılık bebekle nasıl vakit geçirileceği ile ilgili oyun öneren sayfalar var. Seçin bir oyun, ortamı hazırlayın o da yaptırsın. Babasıyla vakit geçiren iletişim kuran çocuklar daha zeki oluyormuş bunu söyle. Babamın evinden getirmedim bu çocuğu diye bağır çok işe yarıyor😂
Onun iletisimden anladigi videodaki nesnelerin adini soylemek cocuga :) bir de bos bos izletmedigini iddia ediyor. Bu sayede oglanin konusmasi hizlanacakmis hatta :) her ssye bir cevabi var esimin. Insani ortadan ikiye catlatan bir tutumu var. Agiz tadiyla kavga edilecek bbir insan da degil. Ben volumu yukselttigimde su anda cok sinirlisin seninle tartisamam deyip sagiri oynuyor ne dersem.diyeyim. oyle bir tür.

Back
X