Ne gerek varmış

Midnight Sun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2015
61
33
31
Merhaba eylul gibi nisan yapmaya karar verdik sozlumle. Ben bir salon tutariz, nisan bohcasi yapariz diye anlattim konustuk, hatta liste bile yaptik bohca icin, sozlum cok keyifliydi ve onayliyordu bu durumu:) neyse
Ailesiyle konusmus, cevaplari ne gerek var olmus.. ve sozlumde 180 derece degismis tabiki, aynen ailesinin dusundugu gibi dusunuyormus..
neden nisan yapacakmisiz disarida, milletten para toplamak icin yapacakmisiz, insanlar bu sefer dugunde para takmayacakmis bize, ne gerek varmis gosteris yapmaya.. neden bizi masrafa sokacaksiniz bosu bosuna ne gerek varmis bohcaya, kim yapiyor bohca kimse yapmiyor demis kayinvalide hanim.. bu arada bohca listemide paylasayim ki gorun, sozu edilecek bir bohca mi
1. Sandik
2. Nisan elbisesi ve ayakkabisi
3. Gecelik seti
4. ic, camasi, terlik, corap
5. Bakim urunleri:parfum sampuan vs
hepsi bu...
Durumlari yok desem anlayacagim ama kayinpederim daha yeni emekli oldu ve cikis parasi 50bin lira aldi.. durumlarida iyi, iyi olmasina ragmen hep sozlumun parasini yeme derdindeler ya neyse, mezara gotursunler o parayi..
Sozlume dedim, tamam nisani zaten kiz tarafi yapiyor size birsey odetmeyecegiz, alti ustu bir taki takacaksiniz ve bohca masrafi vardi ama istemiyorum, kendim alirim 500 lira ile batmam dedim, ama ailen sonra nasil yuzume bakar bilmem dedim.. takida mi takacagiz diyor birde:KK70: dugunde takariz diyor
zaten nisan takilan 1 bilezigi ben size iade edecektim, dugundede aynini takarsiniz masrafa gerek yok diye dusunmustum dedim.. birsey demiyor

Sozlum normalde har vurup Harman savuran biri, bol bol para harcayan biri, kendisinede banada ailesinede.. ama ne olduysa ailesiyle konusunca pek kiymetli oldu parasi neyseeee

Sozlumu seviyorum, para pul konusu yuzunden ayrilacak halim yok, ama yuz yuze geldigimizde ve ailesiyle konustugumuzda bu konuyu ne demeliyim, nasil davranmaliyim bilmiyorum. Saygisizlik yapmak istemem ama sessizde kalamam

Sizce?

siz konusmayacaksiniz bunları ailenizin söylemesi gerekiyor bizde adet bu diyecekler bukadar basit yapamam nedir kaç kez evleneceksiniz Allah aşkına..

canim ailem bu konuda beni anlamiyor
bahsettim bu durumdan, olmasin ozaman bohca kizim ne olacak mutlulugunuzda mi onemli diyorlar
bir kez oluyor bende hevesliyim desem, hic nisani olmayanlarda var kizim diyor annem

onlara kalsa birsey istemeyecekler oylece vericekler beni :)

canim ailem bu konuda beni anlamiyor
bahsettim bu durumdan, olmasin ozaman bohca kizim ne olacak mutlulugunuzda mi onemli diyorlar
bir kez oluyor bende hevesliyim desem, hic nisani olmayanlarda var kizim diyor annem

onlara kalsa birsey istemeyecekler oylece vericekler beni :)
nisanlinizin tarafı görmemişse ailenizde sakinse olan size olur nisanliniz sizi dinleseymis bari o da ikilemde kalmış :)

Bana da nişan gereksiz geliyor. Boşuna masraf gerçekten. Biz yapmadık akrabalar arasında yüzük takıldı sonra da düğünümüzü yaptık. Nişana harcanacak parayla başka eksikler giderilmeli bence.
Hem kp emeklilik tazminatı var zaten demeniz hoş olmamış bence. Anne-baba olarak üstlerine düşeni yapmalılar tabi ki ama o paranın bir yeri vardır belki onlar için.
Bir de böyle şeyleri aileler konuşmalı bence.

Son düzenleme:
Nişanı dışarıda yapmak tamam ama öyle kocaman salonlar falan tutulması bana da gereksiz geliyor. Hele ki nişan bohçası. Bence tamamen gereksiz bir şey.
nisani disarida yapmak istemem ise misafirler acisindan, evde tiklim tiklim olmak, yemek yerken rahatca yiyememek, rahat ettirememek, daha az insan davet etmek hos degil
herkes rahatca yemegini yesin, tum sevdiklerimizi davet edebilelim diye istiyorum en cok ama anlayan kim :)

He rşeyin bir usulü var ve istekleriniz çok normal. Ailenizin bu konuda yanınızda olması lazım, sonuçta bir kere evleneceksiniz, içinizde neden kalsın? Durumları varken böyle yapmaları, size pek değer vermediklerini gösteriyor.

Valla kusura bakma nişanlın da haklı, nişanlının ailesi de, senin ailen de.
Şu içimde kalacak olayını anlamıyorum bir türlü ben. Disney prensesleri gibi kabarık elbise giyinip sevdiğiniz adamla karşılıklı göbek atınca içinizde kalmıyor mu? Bu mudur yani olay?

herkes hakkinda yorum yapamassiniz, ne demek Disney prensesi gibi, asla hoslanmadigim birsey o tarz nerden bilipte bu sekil yorum yapabiliyorsunuz anlamiyorum

nisani disarida yapmak istemem ise misafirler acisindan, evde tiklim tiklim olmak, yemek yerken rahatca yiyememek, rahat ettirememek, daha az insan davet etmek hos degil
herkes rahatca yemegini yesin, tum sevdiklerimizi davet edebilelim diye istiyorum en cok ama anlayan kim :)
Valla ben o konuda farklı düşünüyorum, benim için nişan en sevdiğim insanların yanımda olacağı bir şey. Çok kalabalık olmak makul gelmiyor. O nedenle büyük, kalabalık nişanı gereksiz görüyorum ama herkesin görüşleri, tercihleri farklı tabii.

Eğer istiyorsanız, çok içinizde kalacaksa bence istediğiniz gibi yapın, en azından karşı tarafla orta noktada buluşun. Bir kere oluyor sonuçta.

herkes hakkinda yorum yapamassiniz, ne demek Disney prensesi gibi, asla hoslanmadigim birsey o tarz nerden bilipte bu sekil yorum yapabiliyorsunuz anlamiyorum
Salonda nişan yapanlar genelde disney prensesi gibi giyiniyor, genelleme yaptım. Tek eksiği prenses elbisesi olsun, diğerleri tutuyor ama :KK66:

X