• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne soylersem soyleyim annem herseyi kinadin basina gelecek diyor?

iremaslanbas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2025
9
4
1
19
Ay merhaba bir sey sormak istiyorum bir şeyi ben yapmam, etmem, yaşamam vb. Bir konu hakkında böyle yorum yaparsanız başına gelir ve yaparsın diyor benim annem sürekli kimin hakkında ne dersem büyük konuştun başına gelecek diye çok korkutuyor örnek mesela 20 yasinda kuzenim var şu sıralar çok hastaneye gidiyor kalbi falan agriyormus bende dedim ki daha erken yaşta her yeri ağrıyor falan dedim annem hemen büyük konuştun diyor hiç bir şeyde yorum yapmayım istiyor gercekten doğru mu peki bu?

Asla dediğim ve büyük konuştuğum çoğu şeyi yaşadım diyeyim sen anla. Bir olayı yorumlamak işimize geldiği gibi çok kolay ama yaşadığında o öyle olmuyor o yüzden evet büyük konuşmayın. Ha bu arada sadece yaşı büyüklerin bir yerleri ağrımıyor ki bu kanıya nereden vardınız da erken yaşta her yeri ağrıyor diye yorum yapıyorsunuz :KK14:

böyle durumlarda annelerimiz analiz etmek yerine dua etmemizi tercih ediyor. benimki de böyle ben mesela aynı mesele olsa Allah sağlık şifa versin gibi cümleler kurmaya alıştım. hem daha güzel bir bilinç oluşturuyor bence. ya da sosyolojik tespitle harmanlanmış komplo teorileri duymak istiyorlar sanırım "gençlerde de böyle hastalıklar çok arttı, aşılardan değildir inşallah Allah korusun" tarzı aksmksmlöslöd

:) karma

İyisiyle kötüsüyle yorum yapmak yerine
Hastaya Allah şifasını versin
Allah hıdayet etsin kötü insana
Kavga eden çiftlere Rabbim dinginlik sakinlik versin

ben böyle yapıyorum dedıkodu yapana da böyle yapınca devam edemıyor utanıyor kendı halinden o an .

Ay merhaba bir sey sormak istiyorum bir şeyi ben yapmam, etmem, yaşamam vb. Bir konu hakkında böyle yorum yaparsanız başına gelir ve yaparsın diyor benim annem sürekli kimin hakkında ne dersem büyük konuştun başına gelecek diye çok korkutuyor örnek mesela 20 yasinda kuzenim var şu sıralar çok hastaneye gidiyor kalbi falan agriyormus bende dedim ki daha erken yaşta her yeri ağrıyor falan dedim annem hemen büyük konuştun diyor hiç bir şeyde yorum yapmayım istiyor gercekten doğru mu peki bu?
20 yaşında insan hasta olamaz mı ? Doğru demiş anneniz
Bazı meseleler vardır su götürmez yorum yapılmaz
Kendi hayatımdan örnek vereyim bana boşandigim için kadın olsaydın diyen yengem 28 yıl sonra benim boşanmamdan 3 yıl sonra boşandı
Amcam eski esimle boşandigim gün resim paylaşıp sohbetteyiz diye sosyal medyada paylaştı kendi kızı benimle aynı sebebten boşandı
Eski kaynanam sen çürüksün her yerin ağrıyor hastasın derdi
Eski eşimde ve kızında benim ki gibi ağrılar rahatsızlıklar çıkmış

İnsan yadırgadıgi yada kınadığını yaşamadan ölmezmiş derler

Son düzenleme:
:) karma

İyisiyle kötüsüyle yorum yapmak yerine
Hastaya Allah şifasını versin
Allah hıdayet etsin kötü insana
Kavga eden çiftlere Rabbim dinginlik sakinlik versin

ben böyle yapıyorum dedıkodu yapana da böyle yapınca devam edemıyor utanıyor kendı halinden o an .
En güzeli
Misal birinde bir kötülük mü gördün Rabb'im iyi etsin deyin derdi bir öğretmenim

Yani tek dediğim hastalıktan yorumlamışsınız ama ben onu sadece bir örnek olarak yazdım ağzım açılsa büyük konuştun oluyor benim tanıdığım herkes neler neler diyor vallahi yani evrende tek konuşan ben değilim ya

Yani tek dediğim hastalıktan yorumlamışsınız ama ben onu sadece bir örnek olarak yazdım ağzım açılsa büyük konuştun oluyor benim tanıdığım herkes neler neler diyor vallahi yani evrende tek konuşan ben değilim ya
Kendinizi en iyi siz bilirsiniz hastalık meselesini siz yazdığınız için o konu üzerinden yorum yapıldı
Diğer meselelerde de hastalık konusundaki gibi yorum yapıyorsanız bu yüzden anneniz öyle diyordur

En güzeli
Misal birinde bir kötülük mü gördün Rabb'im iyi etsin deyin derdi bir öğretmenim
Aslında hayatın her anında en güzelini konuşmak gerek dilden çıkan kalbten gelir

oğluma oğlum düşersin demiyorum çocuğum düşmeyesin diyorum kötüyü çağırmamak ıcın

Yada alnı secdeden şaşmayasıca die kızıyorum 🤣

Okula giderken Allah zihin açıklığı versin
okuldan gelince ayaklarına sağlık seni bana getirdi Allah ın izniyle diyorum

Yatırırken uyumadan hayal ettiğin umut ettiğinin hayırlısına gönlün razı gele gele kavuştursun Rabbim diyorum

Diline yalan uğramasın Insallah akıllı çocuğum benım diyorum bişey anlattığında falan

Teşekkür etmek yerine hep Allah senden razı olsun diyorum oda yemekten kalkarken bile Allah senden razı olsun ellerın dert görmesin diye kalkıyor

İyi geceler yerine , sabaha uyanırsam elhamdulillah uyanamazsam eşhedü enla ilahe illallah ve elhedü enne Muhammed’en abduhu ve resuluh dedirtip helalleşip yatırıyorum
evdekilerle helalleşiriz yatmadan , evden çıkarken

Doğruyu guzelı çağrıştırmak en iyisi evlatlarda bizden öğreniyor ilerde kendı çocuklarına güzeli öğretsinler .

Son düzenleme:
Siz kendınızden sorumlusunuz siz iyiyi güzeli söyleyin başkalarının her yaptığı doğru olmuyor malesef .
Belki inanmazsınız bunlara ama en azından anne rızası almış olursunuz sürekli sizle böyle karşı karşıya kalmasını da sonlandırırsınız

Olabilir insan 20 yaşında da iki yaşında da hasta olabilir. Size mi kaldı milletin hastalığı

Aslında hayatın her anında en güzelini konuşmak gerek dilden çıkan kalbten gelir

oğluma oğlum düşersin demiyorum çocuğum düşmeyesin diyorum kötüyü çağırmamak ıcın

Yada alnı secdeden şaşmayasıca die kızıyorum 🤣

Okula giderken Allah zihin açıklığı versin
okuldan gelince ayaklarına sağlık seni bana getirdi Allah ın izniyle diyorum

Yatırırken uyumadan hayal ettiğin umut ettiğinin hayırlısına gönlün razı gele gele kavuştursun Rabbim diyorum

i
Diline yalan uğramasın Insallah akıllı çocuğum benım diyorum bişey anlattığında falan

Teşekkür etmek yerine hep Allah senden razı olsun diyorum oda yemekten kalkarken bile Allah senden razı olsun ellerın dert görmesin diye kalkıyor

İyi geceler yerine , sabaha uyanırsam elhamdulillah uyanamazsam eşhedü enla ilahe illallah ve elhedü enne Muhammed’en abduhu ve resuluh dedirtip helalleşip yatırıyorum
evdekilerle helalleşiriz yatmadan , evden çıkarken

Doğruyu guzelı çağrıştırmak en iyisi evlatlardan bizden öğreniyor ilerde kendı çocuklarına güzeli öğretsinler .
Bende sizin gibiyim

Olabilir insan 20 yaşında da iki yaşında da hasta olabilir. Size mi kaldı milletin hastalığı
Ay abartmasan mi ya? Sanki çok büyük bir sey demişim gibi kuzenim kendi de diyor bu yaşta heryerim ağrıyor falan diye öyle tabi hastalığın yasi olmaz ama çoğu insan der bunu hatta genç biri en ufağından bacağım ağrıyor dese yaşlı insanlar hep ne bu yaşta ağrısı cart curt derler yani

Hassas konularda olur olmaz yorum yapılmasını ben de sevmem. Örneğin verdiğiniz hastane örneği gibi. Kimin nasıl canının ağrıdığını biz bilemeyiz. Tabi annenin de senin de başına gelecek minvalinde konuşması hiç hoş değil. Daha güzel bir şekilde ikaz edebilir.

Ay abartmasan mi ya? Sanki çok büyük bir sey demişim gibi kuzenim kendi de diyor bu yaşta heryerim ağrıyor falan diye öyle tabi hastalığın yasi olmaz ama çoğu insan der bunu hatta genç biri en ufağından bacağım ağrıyor dese yaşlı insanlar hep ne bu yaşta ağrısı cart curt derler yani
Onlar söylüyorsa siz söylemeyin. Ağzınızdan çıkana dikkat edin.Ayrıca abartmıyorum çok bilmiş irem

Back
X