ne yapacağımı bilemiyorum yardımcı olun

ezgi1919

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2015
1
0
34
merhaba, benim sorunum karmakarışık birbiri içine girmiş sorunlar içinde sıkışıp kalmış durumdayım. Önce okul hayatımdan başlayayım. Okulda bu yıl 7.ci senem bir kaç dersim kaldı bi aksilik çıkmazsa sene sonu mezun oluyorum. Geçen seneye kadar berbat bir haldeydim. okulum bitmiyecek gibiydi, kredim kesilmiş, arkadaşlarım siktiri çekmiş, iş arama çabalarım sonuçsuz kalmıştı. iş bulsam dahi hem çalışıp hem okulu bir arada yüretemiyecektim. zaten o zamana kadar sürekli bir yerlerde çalışıyordum. sonra okulu bırakıp ailemin yanına dönmeye karar verdim. ailemin yanında berbat bi haldeydim, utancımdan intihar ettim başarız oldum. sonunda irademden vazgeçip bir köle gibi yaşamaya karar verdim gerekirse ailemin bulduğu adamla evlenecektim, en azından artık yaşayacağım sorunlar benim hatam olmuyacaktı.
Okulu ne olursa olsun bitirme kararı aldım. para olmadığı için ablaların yanına gittim. 1 sene orada devam ettim bu sürede tüm derslerimi verdim. ertesi seneye sadece bi kaç dersim kalmıştı. ablalar tekrar çağırdı ama çok sorun yaşadığım için hem de ailemin bana harçlık gönderecek durumu olmadığı için ailemin yanında kalmaya karar verdim.
bu sene sadece sınavlar için İstanbul'a gittim diğer zamanlarda buradayım. annem burada kpssye ydsye fln daha iyi çalışacağımı düşünüyor. Ama sorun burada başlıyor. mart ayına geldik ve ben bir türlü sınavlara çalışmaya yoğunlaşamıyorum. her gün ufak tefek işlerle çalışmam bölünüyor ablalarda 6-7 saat namaz saatkeri dışında hiç rahatsız edilmeden çalıştığım derslere burada 2 saat çalışamıyorun. annem babam abim hepsinde sürekli boş oturuyorum algısı var ve küçük işleri bana yıkıyorlar. haksız da sayılmazlar. ama yapmamın gereği olmayan işleri bile yaptırmaya çalışmaları yüzünden bazen sinir krizi geçirecek gibi oluyorum. odaklanma sorunum var ve ufak bir bölünmede tüm dikkatim dağılıyor. bir de odaklanma sorunumu aşmak için içtiğim ritalinin yarattığı sıkıntılar var. aslında ilacın suçu yok. üzerimdeki yükün yarattığı stress yüzünden gastrit oldum ve bu hergün düzenli kendini hissettiriyor, sürekli midemde gaz oluşuyor ve inanılmaz derecede rahatsız ediyor. şu an bunu yazarkende başladı geğirmelerim. ya doktorlarım maldı ya da onlarda ne yapacağını bilmiyorlar. ritalini içtiğimde de daha çok gaz oluşuyor. ama ritalin en azından bir kaç saat ders yapabilmemi sağlıyor. burada sıkışmış durumdayım. ailem benden ümidini kesmiş gibi, annem şimdiden bana koca beğenmeye başladı. İstanbulda bir kaç arkadaşım kaldı onlar da yavaş yavaş umudunu kesmeye başladılar bunu görüyorum. Tekrar intihar girişiminde bulunduğum günlere gittiğimi hissediyorum ve bu sefer başarısız olmam. Bana bir fikir verin siz olsanız ne yapardınız?