Ne yapacağımı Bilmiyorum çok acı cekiyorum :(

SeSiLya_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2014
3.243
1.169
31
Ben burda az çok içimde bulunduğumu ailemi ne kadar yokluklarla büyüdüğümü uzun süreli ilişkimi sorunlarımı anlatmıştım..
Çıkmazda gibiydim maddi sıkıntılar bir yana ailemin durumu bir yana ..
Hemen hemen herkez o kişiyle bir sonum olmadıgını bir geleceğim olmadığını olsa bile yıllarca bekleyeceğimi söyledi..
Belkide olmayacak birşey için yıllarca.. cok mutsuzdum onun askerde olması elimi kolumu bağladı
Ama bende bir can taşıyordum cok yıprandım Kendisiyle son kez konuşmak istedim Bana bir gelecek sun
Ne para ne pul istiyorum senden askerden gel izne gelsin ailen aileler tanışşın hiç değilse bir yüzük takılsın.
Birazda onun nabzını ölçmek istedim bana kesinlikle böyle birşey olmayacğaını cok mantıksız oldunu
Ailesine saygısı oldunu gelince bir şekilde olacağını ne bu acele oldugunu dile getirdi..
Ben zaten dediğim gibi onun da tepkisini ölçmek istedim bu meseleler yüzünden cok soğudum. en sonunda ayrıldım bitti. Ben o kadar yıl bekleyemem bilmediğim birşey için Belki bu yüzden kötü olabilirim :KK43:
Bizim burası küçük bir ilçe burdaki kızlar genelde en geç 23 yaşına kadar evlenirler dahası laf gelir.
Babamımn vefatından sonra hayat benim için çok değişti Kimse sahip cıkmadı Annemle kaldık öylece..
Dedemin emaneti oldum Heleki dedemin son halleri bana söyledikleri :KK43: ailemin istediği iyi efendi saygılı maddi durumu yerinde olan biriyle evlilik yapmam
Ben o kişiden ayrıldıktan sonra cok acı cektim 20 gün oluyor.. Ama cok acı cekıyorum halada çekiyorum
Fakat hayatımı düşünmek zorundayım. geleceğmi düşünmek zorundayım
Biliyorum ki aşk sevgi bunlar karın doyurmaz bir yere kadar belkide yalnış yaptım
Dün dedemler bizdeydi Bana bir talip varmış aynı köylüymüşüz utana sıkıla konuy açtılar
Çok saygılı efendi Ailelermiş Herkez parmakla gösterirmiş ne kadar iyi olduklarını söylermiş överlermiş
Maddi durumuda cok cok iyiymiş bana söylenenler bunlar Resminide görebildim kendisinin
Annemin bana dediği bir tanış bir gelsinler kızım.. Benim senden başka kimsem yok Bende göcüp gidersem bu dünyada kime emanet edecem seni eğer istemessen zorlamam seni ama nasibini itme böyle dedi.
O kişinin istediği mutlu bir aile kurmakmış bundan sonra.
Çok sevecen güleryüzlü insanlarmış
Ama benm canım yanıyor çok kötüyüm ne yapacağımı bilmiyorum..
Ayrıldığım kişi acı cekiyor ben burda böyleyim bilmiyorum ne yapmalıyım
Sizlere danışmak sizin fikirlerinizi almaya geldim
Eğer ki olursa hayırlı ise ben geçmişimi bu acılarımı kalbimden söküp atabilrmiyim
mutlu olabilirmiyim bilmiyorum

Sanki kendi hayat hikayemin bir iki sene önceki halini okudum.. Dinlemek istersen elbetteki anlatırım nedenlerini fakat, dikkat et derim, şuan bana sorarsan yanlış yapıyorsun, kalbindeki insanı bitirmeden sakın yeni bir yola çıkma, ben onca sıkıntılar yaşayıp geri dönmek zorunda kaldım. Her neyse dediğim gibi yaşadıklarını çok iyi anlıyorum, eğer etrafında sana mantıklı olarak destek verebilecek insanlar varsa konuş rahatla fakat iyi düşün...

Sanki kendi hayat hikayemin bir iki sene önceki halini okudum.. Dinlemek istersen elbetteki anlatırım nedenlerini fakat, dikkat et derim, şuan bana sorarsan yanlış yapıyorsun, kalbindeki insanı bitirmeden sakın yeni bir yola çıkma, ben onca sıkıntılar yaşayıp geri dönmek zorunda kaldım. Her neyse dediğim gibi yaşadıklarını çok iyi anlıyorum, eğer etrafında sana mantıklı olarak destek verebilecek insanlar varsa konuş rahatla fakat iyi düşün...
haklısınız bu cok cok düşünülecek bir konu geri dönüşü olmayan birşey çünkü
eğerki olurda olursa ben mutsuz olrsam bu acıların içinden cıkamassam ne olacak onu düşünüyorum
ama bir yandada geleceğim söz konusu
inşallah bu halde mantıklı bir karar verebilirim teşekkür ediyorum yorumunuz için

haklısınız bu cok cok düşünülecek bir konu geri dönüşü olmayan birşey çünkü
eğerki olurda olursa ben mutsuz olrsam bu acıların içinden cıkamassam ne olacak onu düşünüyorum
ama bir yandada geleceğim söz konusu
inşallah bu halde mantıklı bir karar verebilirim teşekkür ediyorum yorumunuz için
Mantık çerçevesinde olduğu sürece geri dönüşü olmayan hiç birşey yok.
Bu hayatta herşeyi kendin için,kendi açından düşün derim.
Birileri mutlu olsun diye yaşama..
Daha acın çok yeni, yaran kapanmadan sakın başka bir ilişkiye adım dahi atma.
Yanlış anlama niyetim akıl vermek değil sana, sadece hikayen bana çok tanıdık geldi ..
:KK66: ihtiyacın olursa her zaman burdayım ..

seninde dedigin aşk sevgi karın doyurmuyor
sana şimdiden sahip çıkmıyor
evlendikten sonrada çıkacagını sanmıyorum
bana kalırsa ailenin istedigi kişiyle bi görüş

Ben burda az çok içimde bulunduğumu ailemi ne kadar yokluklarla büyüdüğümü uzun süreli ilişkimi sorunlarımı anlatmıştım..
Hemen hemen herkez o kişiyle bir sonum olmadıgını bir geleceğim olmadığını olsa bile yıllarca bekleyeceğimi söyledi..
Belkide olmayacak birşey için yıllarca.. cok mutsuzdum onun askerde olması elimi kolumu bağladı
Ama bende bir can taşıyordum cok yıprandım Kendisiyle son kez konuşmak istedim Bana bir gelecek sun
Ne para ne pul istiyorum senden askerden gel izne gelsin ailen aileler tanışşın hiç değilse bir yüzük takılsın.
Birazda onun nabzını ölçmek istedim bana kesinlikle böyle birşey olmayacğaını cok mantıksız oldunu
Ailesine saygısı oldunu gelince bir şekilde olacağını ne bu acele oldugunu dile getirdi..
Ben zaten dediğim gibi onun da tepkisini ölçmek istedim bu meseleler yüzünden cok soğudum. en sonunda ayrıldım bitti. Ben o kadar yıl bekleyemem bilmediğim birşey için Belki bu yüzden kötü olabilirim :KK43:
Bizim burası küçük bir ilçe burdaki kızlar genelde en geç 23 yaşına kadar evlenirler dahası laf gelir.
Babamımn vefatından sonra hayat benim için çok değişti Kimse sahip cıkmadı Annemle kaldık öylece..
Dedemin emaneti oldum Heleki dedemin son halleri bana söyledikleri :KK43: ailemin istediği iyi efendi saygılı maddi durumu yerinde olan biriyle evlilik yapmam
Ben o kişiden ayrıldıktan sonra cok acı cektim 20 gün oluyor.. Ama cok acı cekıyorum halada çekiyorum
Biliyorum ki aşk sevgi bunlar karın doyurmaz bir yere kadar belkide yalnış yaptım
Dün dedemler bizdeydi Bana bir talip varmış aynı köylüymüşüz utana sıkıla konuy açtılar
Çok saygılı efendi Ailelermiş Herkez parmakla gösterirmiş ne kadar iyi olduklarını söylermiş överlermiş
Maddi durumuda cok cok iyiymiş bana söylenenler bunlar Resminide görebildim kendisinin
Annemin bana dediği bir tanış bir gelsinler kızım.. Benim senden başka kimsem yok Bende göcüp gidersem bu dünyada kime emanet edecem seni eğer istemessen zorlamam seni ama nasibini itme böyle dedi.
Eğer ki olursa hayırlı ise ben geçmişimi bu acılarımı kalbimden söküp atabilrmiyim
sesim bence bir görüş ayrılık acısı kolay geçmez zaten görüşünce de yarın evlenmeyeceksiniz sonuçta eğer acele etmek isterse zaten sana biraz zaman vermesini söylersin görüşmende en azından bir tanışmanız da fayda var allah yardımcın olsun hakkında hayırlısı olsun canım benim:KK68:

sesim bence bir görüş ayrılık acısı kolay geçmez zaten görüşünce de yarın evlenmeyeceksiniz sonuçta eğer acele etmek isterse zaten sana biraz zaman vermesini söylersin görüşmende en azından bir tanışmanız da fayda var allah yardımcın olsun hakkında hayırlısı olsun canım benim:KK68:
canm benmm cok teşekkür ederim desteğin ve yorumun için..
aynen öyle annemn dediğide bu bir görüş
hemen yarın evlenecek değilsin.. zaman istersn tanırsın.. nasip itilmez kızım dedi
acılarını yaraların sararsn belki dedi
yinede dediğim gibi yalnış bir karar vermek istemiyorum canm :KK43:

seninde dedigin aşk sevgi karın doyurmuyor
sana şimdiden sahip çıkmıyor
evlendikten sonrada çıkacagını sanmıyorum
bana kalırsa ailenin istedigi kişiyle bi görüş
Çok teşekkür ederim yorumunuz için..
Ben yalnış karar vermemek için burda sizlerden fikir almak istedim
Yalnış kararlar geri dönülmez hatalara neden oluyor çünkü
bunu yaşayan bilen biriyim inşallah hayırlısı olur artık
cok acı cektm ..

canm benmm cok teşekkür ederim desteğin ve yorumun için..
aynen öyle annemn dediğide bu bir görüş
hemen yarın evlenecek değilsin.. zaman istersn tanırsın.. nasip itilmez kızım dedi
acılarını yaraların sararsn belki dedi
yinede dediğim gibi yalnış bir karar vermek istemiyorum canm :KK43:
yok canım sen aklı başında kızsın yanlış değil yaptığın çok doğal birşey ömür boyu olmayacak bir hayalin peşinden koşacak değilsin ya elbet sen de yuva kuracaksın kurmak isteyeceksin

Parmakla gosterilen biri efendi soyle boyle durumu cok iyi olan adam kac yasinda bilmiyorum ama annesine kız aratmazdı bu biiir ikincisi adamin yasi kac bilmiyorum yine ama o kadar iyi olsa coktan kapilirdi
Ucc ben boyle seylere sicak bakan biri degildim ama öve öve bitiremedikleri isi gucuyerinde evi arabasi herseyi var egendi akilli diyip durdular bi tanistim serefsizin bayrak tutaniymiş bunu anlamamda tamamen sansti ve ustelik evlenmek icin acele ediyordu :))) ki muhtemelen anakuzusudur o tipler cok çekersin disardan kimsenin oyleymis boyleymusine kanma sakin sevgili olmayi gec aynieve girmek cok baska suan kendi sectigim sevdigim kimsenin bana ovmedigi onun bunun tanimadigi esimle kendi kararimla evlendim hic pisman degilim ama milketin lafina baksam pisman olurdum ki zaten evlenmeyi dusunmuyordum acele acele oyle dertlerim yoktu oonerdikleri cocuk abartmiyorum 1.2.bulusmadan nerdeyse butun dugun seylerini konusuyordu iticide geldi -.-

Çok teşekkür ederim yorumunuz için..
Ben yalnış karar vermemek için burda sizlerden fikir almak istedim
Yalnış kararlar geri dönülmez hatalara neden oluyor çünkü
bunu yaşayan bilen biriyim inşallah hayırlısı olur artık
cok acı cektm ..
sonuçta ailen senin kötü olmanı istemez
karşıdaki adayada onlar iyi diyorsa
denemeye deger
ayrıca kimse vazgeçilmez degil
burda onlarca arkadaş kocasından ayrıldı
bak hepsi dimdik ayakta kıçı kırık sevgiliyi gözünde büyütüpte kendini üzme
yeni bir yol çiz kendine

Her konu açtığında sana cevap yazdım .. Mantıklı davranmanı hep taktir ettim çünkü bende babasız büyüdüm .. Ve önce mantığım sonra kalbimin sesini dinliyerek eşimi seçtim çok da mıtluyum .. Sana tabsiyem tanış konuş gör sana anlattıkları eş adayı hem mantığına hemde kalbine hitap edebilecek biri.. Ve artık önüne bak , zorda olsa kendin için doğru kararı verdin artık geriye bakmanın hiç kimseye faydası yok .. Önüne bak güzel kardeşim annen ve dedeni dinle .. Ha gördüğünden hoşlanmazsın yada konuşmalar hoşuna gitmez olumsuz cevap verirsin biter gider .. Sana her zaman dediğim gibi ileride evlatlarına ve sana en iyi şekilde bakabilecek ayakları yere basan mantıklı tutarlı iş güç sahibi bir kişi ise bu yeni adaya şans ver ..

Her konu açtığında sana cevap yazdım .. Mantıklı davranmanı hep taktir ettim çünkü bende babasız büyüdüm .. Ve önce mantığım sonra kalbimin sesini dinliyerek eşimi seçtim çok da mıtluyum .. Sana tabsiyem tanış konuş gör sana anlattıkları eş adayı hem mantığına hemde kalbine hitap edebilecek biri.. Ve artık önüne bak , zorda olsa kendin için doğru kararı verdin artık geriye bakmanın hiç kimseye faydası yok .. Önüne bak güzel kardeşim annen ve dedeni dinle .. Ha gördüğünden hoşlanmazsın yada konuşmalar hoşuna gitmez olumsuz cevap verirsin biter gider .. Sana her zaman dediğim gibi ileride evlatlarına ve sana en iyi şekilde bakabilecek ayakları yere basan mantıklı tutarlı iş güç sahibi bir kişi ise bu yeni adaya şans ver ..
teşekkür ederim.. hep destek oldunuz bana fikirlerinizi söylediniz cok sagolun
burada paylaşmak fikir almak insana o kadar iyi geliyor ki.
geleceğimi düşündüğüm için bu yoldayım..
ama insan işte acaba yalnış mı yaptm diye düşünüyor..
bu acılar içinden cıkmayı kurtulmayı mtlu olmayı o kadar çok istiyorum ki
Annemde sizin gibi söyledi.. zaten hemen evlenecekde değilsin olmassa olmaz nasip bu dedi
Ama keşke su acılarım olmasaydı o zman daha mantıklı kararlar verebilirdim

bu arada sevgilinle yüzleşmen iyi olmuş
arkana bakmazsın böylece ama evlenmek için acele etme
boş ver 25 yaşında evlenmemiş demek 25 yaşında kocasıyla anlaşamıyor boşandı vs. denmesinden daha iyi
birde arkadaşların dediği gibi herkes yok efendi yok şöyle iyi böyle iyi der kim bak kızım bizim oğlan iki nişan attı yok çok cimri yok çok çapkın vs demez o yüzden o laflara çok aldanma ,
hakkında hayırlısı olsun

teşekkür ederim.. hep destek oldunuz bana fikirlerinizi söylediniz cok sagolun
burada paylaşmak fikir almak insana o kadar iyi geliyor ki.
geleceğimi düşündüğüm için bu yoldayım..
ama insan işte acaba yalnış mı yaptm diye düşünüyor..
bu acılar içinden cıkmayı kurtulmayı mtlu olmayı o kadar çok istiyorum ki
Annemde sizin gibi söyledi.. zaten hemen evlenecekde değilsin olmassa olmaz nasip bu dedi
Ama keşke su acılarım olmasaydı o zman daha mantıklı kararlar verebilirdim
Acı çekmen ona olan sevginden değil sen çok vicdanlı ve allah korkusu olan bir kızsın ondan .. Öyle çok sevsen zaten inan mantığınla haraket edemez daha yıllarca eski adayın hayalleriyle oyalanır kimseyede kulak asmazdın .. O yüzden boşver onun içinde en doğrusu buydu kendi yapısına uygun bir kız bulur mutlu olur, srn onunla mutlu olamazdın çünkü ayaklara yere basan sağlam adımlar atmayı seven hayallerle hareket etmekten hoşlanmayan bir yapın var .. Sen ona acıdığın için üzülüyorsun vicdan yapıyorsun ama inan ona iyilik ettin çünkü o da senle mutlu olamazdı .. O hayallerle yasamayı seviyor sen gerçeklerle , sen plan program yapmayı seviyorsun o allah kerim demeyi seviyor , uyuşamazdınız, birbirinizi mutsuz ederdiniz.. Sen bu dedenin istediği adayla bir görüş bakalım inşallah anlattıkları gibi bir adamdır da mutlu olursun ..

Bence görüş içine sinerse devam edersin. Kaderde varsa olacaktır zaten. Ben de beş yıl biriyle görüştüm ailem istemedi sorumsuzdu vs. Ayrılmak istiyorum dedim kabul etmedi terkettim.. bikaç hafta canım acıdı ama geçiyor. sürekli görücüler olurdu ya da arkadaşlarım biri var şöyle böyle falan derdi. Birkaç hafta sonra söylenenlerden biriyle görüşmeyi kabul ettim. Bir yıl geçmeden evlendik çok da mutluyum Allaha çok şükür. Kader tamam olunca gerisi gelir zaten. Bu konuda aşırı kaderciyim.

Bence görüş içine sinerse devam edersin. Kaderde varsa olacaktır zaten. Ben de beş yıl biriyle görüştüm ailem istemedi sorumsuzdu vs. Ayrılmak istiyorum dedim kabul etmedi terkettim.. bikaç hafta canım acıdı ama geçiyor. sürekli görücüler olurdu ya da arkadaşlarım biri var şöyle böyle falan derdi. Birkaç hafta sonra söylenenlerden biriyle görüşmeyi kabul ettim. Bir yıl geçmeden evlendik çok da mutluyum Allaha çok şükür. Kader tamam olunca gerisi gelir zaten. Bu konuda aşırı kaderciyim.
ne güzel ne sevindirici inşallah mutluluğunuz daim olur cok sevnmd senn adına
haklısınız kader kısmet kaderde ne varsa o oluyor
teşekkür ederim yorumunuz için

Olaya duygusal olarak bakıyorsun dedenin söyledikleri için, ama sırf o seni evlenmiş görsün içi rahat etsin diye hiç birşey hissetmediğin birisi ile evlenme lütfen, hele ki kalbinde hala başka birisi varken. Önce onu unutma çalış. O kişi ile bir görüş, tanış ama bir şey hissetmezsen kendini yakma.

Olaya duygusal olarak bakıyorsun dedenin söyledikleri için, ama sırf o seni evlenmiş görsün içi rahat etsin diye hiç birşey hissetmediğin birisi ile evlenme lütfen, hele ki kalbinde hala başka birisi varken. Önce onu unutma çalış. O kişi ile bir görüş, tanış ama bir şey hissetmezsen kendini yakma.
zaten kesinlikle öyle yaparm.. ailemin benm zorlayamacağını biliorum o konuda içim cok rahat
ama yinede dediğim gibi teredütte kalmştm

X