ne yapacagimi sasirdim lutfen yardim edin

figenecofigeneco

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2015
35
9
39
Arkadaslar benim iki bucuk aylik bi bebegim var emzirmede zorlaniyorum normalde tutmuyor tutsada bikac kere cekip birakiyor uyudugunda veriyorum o zamanda uykusu kacip uyaniyor ne yapacagimi sasirdim bi akil verin lutfen bu duruma cok uzuluyorum gecen ay kilo almamisti 10 gun sonra tarttirdim 700gr almisti sanirim yine kilo verdi yuzunden belli

Uyuduğunda vermemelisiniz zaten doktorunuza danıştınız mı? Eğer sizi emerken birden iştahı kapandıysa sorunu olabilir bebeğinizin. Ancak başından beri böyletse kapasitesi bu olabilir bebeğinizim. Büyümesinin takip edilmesi lazım.

OTE="vanilyalikahve, post: 39334251, member: 652738"]Uyuduğunda vermemelisiniz zaten doktorunuza danıştınız mı? Eğer sizi emerken birden iştahı kapandıysa sorunu olabilir bebeğinizin. Ancak başından beri böyletse kapasitesi bu olabilir bebeğinizim. Büyümesinin takip edilmesi lazım.[/QUOTE]
Uyuduğunda vermemelisiniz zaten doktorunuza danıştınız mı? Eğer sizi emerken birden iştahı kapandıysa sorunu olabilir bebeğinizin. Ancak başından beri böyletse kapasitesi bu olabilir bebeğinizim. Büyümesinin takip edilmesi lazım.
3.060 dogmustu ilk ay 4400 olmus ikinci ay goturduk hic kilo almamis ama boyu uzadi bir hafta bekleyeyim dedim almazsa doktora goturecektim 10gun sonra tarttirdim 5300 olmus ama sanirim yine almiyor hatta vermiste olabilir

gayet olağan bir kilo alımından bahsediyorsun acaba takıntı yapmış olabilir misin belki bebeğin aldığı süt miktarından yeteri kadar faydalanıyordur bir sorun olsa doktor söylerdi telaş yapma bence.

Öncelikle sakin ol! Bebek tedirginliğini hisseder.
Bazı bebekler dönem dönem emmek istemeyebiliyotlarmış. Bebeğin duruşunu değiştirerek denedin mi bilmiyorum ama yürürken emzirmeyi dene bir. Benim bebeğimde böyleydi bi dönem ayakta sallaya sallaya emziriyodum birtek öyle emiyodu:) yavaş yavaş bıraktırdım şimdi rahatız.
Emerken saçlarını oksa yanağın bittiği kulağın başladığı yer var ya orası bebeklerin hoşuna gider orayı okşa. Burun kıvrımını okşa onu sakinleştirmeye çalış.
Ben bunları yapıyordum her emzirme öncesi. Birde eğer bebeğim kilo almadı diye çok sık emzirmeye başladıysan bebek bıkmış olabilir. Zor biliyorum bebeğim aç diye endişe ediyo insan ama emzirme saatlerinin arasını biraz açmayı dene aç olursa daha rahat emzirebilirsin

[QUOTEserkbyull, post: 39334347, member: 623498"]gayet olağan bir kilo alımından bahsediyorsun acaba takıntı yapmış olabilir misin belki bebeğin aldığı süt miktarından yeteri kadar faydalanıyordur bir sorun olsa doktor söylerdi telaş yapma bence.[/QUOTE]
Gecen ay saglik ocaginin doktoruna sordum bi sikintisi yok gibi gozukuyor ilk ay boyle olabilir hastalik gecirmistir yada annenin piskolojisiylede alakali dedi hastalik gecirmedi benim canimda yemediginde ister istemez sikiliyor bu ayin 20sinde kontrolumuz var insallah bi sorun cikmaz

emzirme tekniklerine netten biraz baksanıza belki tam olması gerektiği gibi vermiyorsunuzdur ya da göğüs ucuyla ilgili birşeydir. bebekler emmeye programlı doğuyorlar başlangıçta hepimiz yaşadık ama iki buçuk ay epey zaman

C
Bazı bebekler dönem dönem emmek istemeyebiliyotlarmış. Bebeğin duruşunu değiştirerek denedin mi bilmiyorum ama yürürken emzirmeyi dene bir. Benim bebeğimde böyleydi bi dönem ayakta sallaya sallaya emziriyodum birtek öyle emiyodu:) yavaş yavaş bıraktırdım şimdi rahatız.
Emerken saçlarını oksa yanağın bittiği kulağın başladığı yer var ya orası bebeklerin hoşuna gider orayı okşa. Burun kıvrımını okşa onu sakinleştirmeye çalış.
Ben bunları yapıyordum her emzirme öncesi. Birde eğer bebeğim kilo almadı diye çok sık emzirmeye başladıysan bebek bıkmış olabilir. Zor biliyorum bebeğim aç diye endişe ediyo insan ama emzirme saatlerinin arasını biraz açmayı dene aç olursa daha rahat emzirebilirsin
Yatarak emiyor bazen ama cogu zaman siru
Bazen yatarken emiyor ama cogu zaman sirt ustu yattiginda da agliyor ama soylediklerini deniycem insallah bizde duzeliriz cok uzuluyorum bu aylar kilo alma donemleri normal alsin cani sag olsun kilolu olmasini istemiyorum
OTE="Sakuura, post: 39334460, member: 395448"]Öncelikle sakin ol! Bebek tedirginliğini hisseder.
Ben bunları yapıyordum her emzirme öncesi. Birde eğer bebeğim kilo almadı diye çok sık emzirmeye başladıysan bebek bıkmış olabilir. Zor biliyorum bebeğim aç diye endişe ediyo insan ama emzirme saatlerinin arasını biraz açmayı dene aç olursa daha rahat emzirebilirsin[/QUOTE]
Cok

Ama bebeğinin şu an ki kilosu normal ki... Bizde yeğenimi götürdüğümüz de dr normal dedi 4 kiloydu en az 3600 en fazla 6.500 olmalı demişti sizin ki en az sınırını baya aşmış ki.

Arkadaslar benim iki bucuk aylik bi bebegim var emzirmede zorlaniyorum normalde tutmuyor tutsada bikac kere cekip birakiyor uyudugunda veriyorum o zamanda uykusu kacip uyaniyor ne yapacagimi sasirdim bi akil verin lutfen bu duruma cok uzuluyorum gecen ay kilo almamisti 10 gun sonra tarttirdim 700gr almisti sanirim yine kilo verdi yuzunden belli
Tatlı şeyler ye sigara kullanıyorsan bırak yediklerine dikkat et acı, baharat vs bu tür şeyler Yeme geçen Tv de Dr emmek istemeyen bebekler için bunu önerdi

Ben daha anne degilim.siz daha iyi bilirsiniz ama Hazirlik asamasinda okuduklarimi sizi le paylasayim. Eger bebek emmek istemiyorsa ya da memeyi alamiyorsa filan bebekle ten temasi kurulmasi oneriliyor. Siz uzerinizi cikarin bebekde de sadece bez olsun onunla kucaginizda gogsunuzde sirtustu uzandiginizda filan uzerinize alin. Tabi odayi onun da usumeyecegi sekilde ayarlamaniz gerekiyor. Surekli onunla temaz halinde olun. Hatta bunu yapmadan once mumkunse yikanmayin. Yikaniyorsanizda sadece suyla yikanin ki sizin kokunuz gitmesin sabun yada parfum kokmasin bebek sizin kokunuzu alsin. Ara ara memenize yaklastirin. Meme ucunuzu burnuna ve agzinin kenarlarina dokundurarak emme refleksini uyarin. Ama asla emmesi icin zorlamayin. Soyle dusunun buyuklere oyun arasinda yemek yedirmek gibi dogru bir benzetme oldu mu bilmiyorum ama bebekle ten temasi kurup onun tekrar ilk dogmus hallerini hissetmesini saglamak gerekiyormus. Sizin kokunuzu aldikce emme istegi ve refleksi artarmis. Bunu sik sik yapin deniliyor. Tabi bebegi usutmeden . Ozellikle de uyariyorlar kucaga alisir korkusuyla yapmamazlik etmeyin bisey olmaz diye.
umarim ise yarar.

Ben daha anne degilim.siz daha iyi bilirsiniz ama Hazirlik asamasinda okuduklarimi sizi le paylasayim. Eger bebek emmek istemiyorsa ya da memeyi alamiyorsa filan bebekle ten temasi kurulmasi oneriliyor. Siz uzerinizi cikarin bebekde de sadece bez olsun onunla kucaginizda gogsunuzde sirtustu uzandiginizda filan uzerinize alin. Tabi odayi onun da usumeyecegi sekilde ayarlamaniz gerekiyor. Surekli onunla temaz halinde olun. Hatta bunu yapmadan once mumkunse yikanmayin. Yikaniyorsanizda sadece suyla yikanin ki sizin kokunuz gitmesin sabun yada parfum kokmasin bebek sizin kokunuzu alsin. Ara ara memenize yaklastirin. Meme ucunuzu burnuna ve agzinin kenarlarina dokundurarak emme refleksini uyarin. Ama asla emmesi icin zorlamayin. Soyle dusunun buyuklere oyun arasinda yemek yedirmek gibi dogru bir benzetme oldu mu bilmiyorum ama bebekle ten temasi kurup onun tekrar ilk dogmus hallerini hissetmesini saglamak gerekiyormus. Sizin kokunuzu aldikce emme istegi ve refleksi artarmis. Bunu sik sik yapin deniliyor. Tabi bebegi usutmeden . Ozellikle de uyariyorlar kucaga alisir korkusuyla yapmamazlik etmeyin bisey olmaz diye.
umarim ise yarar.
Sahi benimde okuduğum bir kitapta pedagog örnek vermişti. Emmek istemeyen bebeklerin hemen hemen tamamının anne bebek arasındaki bağlılığı düzgün kuramamaktan kaynaklandığını yazmıştı. Bu sorunla gelen anneyede beneğiylr birlikte uyumasını söylemişti. Daha fazla ten teması kurmayı parfüm sıkmamayı önermişti. 6 haftalık bir süreç sonunda sorun çözülmüştü.
Sabırlı olmanız gerek sanırım

E="MissPoine, post: 39334891, member: 210601"]Ama bebeğinin şu an ki kilosu normal ki... Bizde yeğenimi götürdüğümüz de dr normal dedi 4 kiloydu en az 3600 en fazla 6.500 olmalı demişti sizin ki en az sınırını baya aşmış ki.[/QUOTE]
Yavas
Ama bebeğinin şu an ki kilosu normal ki... Bizde yeğenimi götürdüğümüz de dr normal dedi 4 kiloydu en az 3600 en fazla 6.500 olmalı demişti sizin ki en az sınırını baya aşmış ki.
üzgünüm ama kendi çoçuguma benzettim fazla anne memesi alamacak gibi
İnsallah oyle olmaz ben 2 yasina kadar emzirmeyi dusunuyordumama

umarim ise yarar.
Deniycem ama ben erzurumdayim bu mevsimde biraz zor yinede tesekkur ederim

X