ne yapacam bu kayinvalideyle

perdane

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
12
0
Merhaba bayanlar çözemediğim bi problemim var yardımcı olursanız sevinirim.yedi ay önce evlendim. Eşim son çocuk.anne babası için yaşlı dediler ellerinde para yok dediler söz nişan çeyiz düğün yani evliliğimizin hiçbir aşamasında maddi manevi destek vermediler.ki söyledikleri kadar yaşlı değiller.neyse eşim yapabileceği her şeyi yaptı yapamadığını da ben sorun etmedim.düğünümüzü benim ailem ve eşim yaptık.kayinvalidem ve kayinpederim misafir gibi geldiler düğüne bir çeyrek altın takıp gittiler.(ne kadar taktıkları önemli değil ama sonrasında yaptıkları için yazıyorum).geçen ay kayinvalidem eşimi aramış düğünde taktığımız takıyı borç etmiştim herkes takıyor biz takmazsak ayıp olur diye geri ver borcu ödeyelim demiş.altını almaya geldikleri gün benim moralim bozuktu (bir altın için değil tabiki insan gelinine ve oğluna nasıl böyle davranabilir kaldı ki düğünün hiçbir aşamasında yardım etmemişler dolayısıyla biz takı falan beklemiyorduk zaten.)kg geldi hiçbirşey olmamış gibi davranıyor bana niye durgunsun dedi.bende ilk defa ellerini opmedim yok birşey dedim odadan çıktım. Eşime biraz yürümek istediğimi söyledim evden çıktım .eşim de altını verirken kızmış bağırmış kv bunun üzerine küstü bizimle.geçenlerde bir davette karşılaştık ben gidip ellerini öptüm aramızdaki tatsizligi kimse anlamasın diye ama kv tanımadığım o kadar kişinin içinde o benim oğlum değil mehmet in (benim babam) oğlu kimsenin bizi arayıp sorduğu yok gibi laflar etti.bende birşey demedim kalktim eşimin bulunduğu odaya gittim. Şimdi benim iki problemim var birincisi kv karşı nasıl davranmaliyim sizce. İkincisi eşim ben birşey olmamış gibi davranacam ne yapsalar da onlar annem babam sende istemiyorsan konuşma istemiyorsan yanlarına gitme diyor. Bu bana pek mantıklı gelmiyor . Bir de ssizin yorumlarinizi almak istedim. Kusura bakmayın çok uzun yazdım umarım derdimi anlatabilmisimdir.

Merhaba bayanlar çözemediğim bi problemim var yardımcı olursanız sevinirim.yedi ay önce evlendim. Eşim son çocuk.anne babası için yaşlı dediler ellerinde para yok dediler söz nişan çeyiz düğün yani evliliğimizin hiçbir aşamasında maddi manevi destek vermediler.ki söyledikleri kadar yaşlı değiller.neyse eşim yapabileceği her şeyi yaptı yapamadığını da ben sorun etmedim.düğünümüzü benim ailem ve eşim yaptık.kayinvalidem ve kayinpederim misafir gibi geldiler düğüne bir çeyrek altın takıp gittiler.(ne kadar taktıkları önemli değil ama sonrasında yaptıkları için yazıyorum).geçen ay kayinvalidem eşimi aramış düğünde taktığımız takıyı borç etmiştim herkes takıyor biz takmazsak ayıp olur diye geri ver borcu ödeyelim demiş.altını almaya geldikleri gün benim moralim bozuktu (bir altın için değil tabiki insan gelinine ve oğluna nasıl böyle davranabilir kaldı ki düğünün hiçbir aşamasında yardım etmemişler dolayısıyla biz takı falan beklemiyorduk zaten.)kg geldi hiçbirşey olmamış gibi davranıyor bana niye durgunsun dedi.bende ilk defa ellerini opmedim yok birşey dedim odadan çıktım. Eşime biraz yürümek istediğimi söyledim evden çıktım .eşim de altını verirken kızmış bağırmış kv bunun üzerine küstü bizimle.geçenlerde bir davette karşılaştık ben gidip ellerini öptüm aramızdaki tatsizligi kimse anlamasın diye ama kv tanımadığım o kadar kişinin içinde o benim oğlum değil mehmet in (benim babam) oğlu kimsenin bizi arayıp sorduğu yok gibi laflar etti.bende birşey demedim kalktim eşimin bulunduğu odaya gittim. Şimdi benim iki problemim var birincisi kv karşı nasıl davranmaliyim sizce. İkincisi eşim ben birşey olmamış gibi davranacam ne yapsalar da onlar annem babam sende istemiyorsan konuşma istemiyorsan yanlarına gitme diyor. Bu bana pek mantıklı gelmiyor . Bir de ssizin yorumlarinizi almak istedim. Kusura bakmayın çok uzun yazdım umarım derdimi anlatabilmisimdir.
Bana çeyrek bile takmadılar konunu iyiki de takmamışlar dedim :KK70: Senin kv doğru söylüyor kendi evladı olsaydı oğlu yuva kurarken 3-5 kuruş destek olurdu, boşver büyüklük sende kalsın (!) :KK14:

Bence abartmissiniz. Ve cok ayip seyler bunlar.
Bir insan nasil annesine bağırır ??
En nefret ettigim sey..
Bir ceyrek icin degmez kalp kirmaya, gönül birakmaya..
Yapmayin lütfen. ..

İyide o çeyrek i mi almaya geldianlamafım.dım. eğer daha fazlası varsa madrm onlar almadı niye verdiniz. Bence hazır aranız bozukturuyor boşverin görüyorumki sizin ayrı olmanız daha hayırlı olcak.

eşin zaten söylemiş nasıl davranmak istiyorsan öyle davran saygıda kusur etme yeter ama 1 çeyrek ya ne kadar ayıp gelip istemişler geri .....bizim burda neler neler yapılır düğünde benim kv lerde aynı canım bir toplu iğnesi yapmadılar üstelik düğüne gelen bütün altın ve paraları kendilerine aldılar üstelik gelenleri siz karşılayacaksınız dediler 17 milyar gelde öde helal etmiyorum ama işte .....canın nasıl davranmak istiyorsa öyle davran

Bence abartmissiniz. Ve cok ayip seyler bunlar.
Bir insan nasil annesine bağırır ??
En nefret ettigim sey..
Bir ceyrek icin degmez kalp kirmaya, gönül birakmaya..
Yapmayin lütfen. ..

Ben evde değildim onlar olurken kaldı ki bizim kırıldığımız nokta altın meselesi değil. Bende bağırdığını doğru bulmuyorum zaten sadece hiç bir şey yapmasaydı diyorum yapmamaya devam etseydi.

Yani bir adet çeyreki borç etmiş onuda geri mi istiyor. Valla allah sabır versin sahiden. Bence boşveriN. Ama eşinizde keşke o bir çeyreği verirken bağırmasaymış. İki tane verseymiş bunu da alın bida da bizim için botç falan etmeyin bizdendr istemeyin deseymiş. Hey allam yaaaa... siz sahiden boşverin uzak durmanız en hayırlısı.

Yani bir adet çeyreki borç etmiş onuda geri mi istiyor. Valla allah sabır versin sahiden. Bence boşveriN. Ama eşinizde keşke o bir çeyreği verirken bağırmasaymış. İki tane verseymiş bunu da alın bida da bizim için botç falan etmeyin bizdendr istemeyin deseymiş. Hey allam yaaaa... siz sahiden boşverin uzak durmanız en hayırlısı.
Aslına bakarsanız eşimle araları düzeldi sayılır tavrı bana yapıyor ama bana laf söylüyor evimize gelip beni Görmüyor benimle konuşmuyor anlamıyorum böyle insanları yaa...

Durumları gerçekten yok mu peki?
Yoksa kızma, kırılma.

Evet çirkin bir şey yaptığı bir çeyrek altının peşine düşmesi ama
tepkin hoş değil, yadırganır.
Bak bir başınayken el öpmeyip tepki vermişsin.
Başkalarının yanında göstermelik el öpüyorsun, o kadın elini öptürmez o lafı da sokar o zaman alınma.

Benim kpin 4 evi var da kuruş vermeye gönlü yok.
Yine de aynı ortama her girişimde mecbur öpüyorum o eli.
Soğuk da davransam öpüyorum yani..

eşinide anlamadım 2 li oynuyor gibi dügün olana kadar ki tepkisi neydi peki esin en kücük cocugu olabilir o zaman yapmıcaklardı yaslı olunca bakamıcan diye

ayrıca taki mevzusunda senn ailen yada sen neden hicbir talepte bulunmadınız herkezin dostu avr düsmanı var 1 ceyrekle kime geliyosun ayrıca
sen evden cıktın kaynana gelince esin sözde tepki verdi ama
simdi ben onlarla konusuurm sen konusma diyo
eee ne anladım ben bu tepkiden

Mesele çeyrek altın meselesi değil, önemsenmeme, değer verilmeme meselesi.

Ama siz boşuna üzülmeyin, size özel değil, kendi oğullarına ver(me)dikleri değerin göstergesi bu hareketler.

Bence eşiniz için üzülün. Yazık bir anne baba böyle mi yapmalı

Milletin anaları patik örüyor, lif örüyor satıyor, kuruş kuruş biriktiriyor çocuklarına çeyiz için. Onların suçu günahı ne? "Bizim durumumuz yok" deyip işin içinden sıyrılamazlar mı?

Poooffff valla üzülüyorum böyle ebeveynlerin çocuklarına.

Yoksa kızma, kırılma.

Başkalarının yanında göstermelik el öpüyorsun, o kadın elini öptürmez o lafı da sokar o zaman alınma.

Durumları var tabiri ayrıca durumu varken bile yapmak istemiyorlarsa yapsalardı keşke başkalarına ayıp Olmasın diye takıyorlarsa bize ayıp olacağını düşün

Durumları var tabiri ayrıca durumu varken bile yapmak istemiyorlarsa yapsalardı keşke başkalarına ayıp Olmasın diye takıyorlarsa bize ayıp olacağını düşünmediler
Yoksa kızma, kırılma.

Mesele çeyrek altın meselesi değil, önemsenmeme, değer verilmeme meselesi.

Ama siz boşuna üzülmeyin, size özel değil, kendi oğullarına ver(me)dikleri değerin göstergesi bu hareketler.

Bence eşiniz için üzülün. Yazık bir anne baba böyle mi yapmalı

Milletin anaları patik örüyor, lif örüyor satıyor, kuruş kuruş biriktiriyor çocuklarına çeyiz için. Onların suçu günahı ne? "Bizim durumumuz yok" deyip işin içinden sıyrılamazlar mı?

Poooffff valla üzülüyorum böyle ebeveynlerin çocuklarına.
Çok haklısınız

belkide gerçekten ihtiyaçları var olamaz mı? kim ister ki çeyrek altın için oğlunun evine gidip azar işitmeyi, ama kv bir sürü altın taksa sanırım sorun olmazdı, kimse çok zorda kalmadıkça gelinin evine gidip çeyrek altın almak istemez, elini bile öpmemişsiniz,haklı yani oğluna sitem etmekte, ya ben gelinlere kızmıyorum ya, büyüyene kadar iyiler nedense evlendikten sonra erkekler hemen bir hatada anneye babaya yüz çeviriyorlar, eşinizin annesini babasını azarlamaya hakkı yok, kusura bakmasın eşiniz cennet çeyrek altının ayağında değil annesinin ayağında

eşinide anlamadım 2 li oynuyor gibi dügün olana kadar ki tepkisi neydi peki esin en kücük cocugu olabilir o zaman yapmıcaklardı yaslı olunca bakamıcan diye

ayrıca taki mevzusunda senn ailen yada sen neden hicbir talepte bulunmadınız herkezin dostu avr düsmanı var 1 ceyrekle kime geliyosun ayrıca
sen evden cıktın kaynana gelince esin sözde tepki verdi ama
simdi ben onlarla konusuurm sen konusma diyo
eee ne anladım ben bu tepkiden
Şimdi ben konuşurum sen istediğin gibi yap meselesini bende anlamış Değilim.takılarımı eşim Aldı zaten.kv düğünde kendisi taktı çeyreği biz beklemiyorduk yani.

belkide gerçekten ihtiyaçları var olamaz mı? kim ister ki çeyrek altın için oğlunun evine gidip azar işitmeyi, ama kv bir sürü altın taksa sanırım sorun olmazdı, kimse çok zorda kalmadıkça gelinin evine gidip çeyrek altın almak istemez, elini bile öpmemişsiniz,haklı yani oğluna sitem etmekte, ya ben gelinlere kızmıyorum ya, büyüyene kadar iyiler nedense evlendikten sonra erkekler hemen bir hatada anneye babaya yüz çeviriyorlar, eşinizin annesini babasını azarlamaya hakkı yok, kusura bakmasın eşiniz cennet çeyrek altının ayağında değil annesinin ayağında
Siz konuyu anlamamışsınız galiba tekrar okuyun isterseniz biz Sırt çevirecek olsak düğün hazırlığında vermediği manevi destek için çevirirdik.

ben şu durumları olmama meselesini pek anlamadım. varlıklılar mı yoksa emekli falanlar mı?
elbette olması gereken gönüllerinden geçeni takmaları ama öyle insanlar değiller belli ki. insanların yanında başka baş başayken başka davranmayın. elini ya öpün ya öpmeyin ya görüşün ya görüşmeyin.
bir de maddiyat için sinir bozmaya değmez. size değer vermiyorlarsa boş verin vermesinler, kapınızı kapatın dışarıda kalsınlar. siz eşinizin size verdiği değere bakın.

gerçekten ihtiyaçları var demekki geri istediklerine göre. kim istemez oğluna herşeyi almayı yapmayı. imkanları el vermemiş. siz saygınızda kusur etmeyin bence. sonuçta eşinizin annesi babası. ailesinin mutsuzluğu eşinize ve dolayısıyla sizin ilişkinize yansıyacaktır.
siz normal davrandıkça onların tepkisi de bir süre sonra azalacaktır diye düşünüyorum.

X