• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım fikrinize ihtiyacım var

• Konu Sahibi Konu Sahibi XeNaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok geçmiş olsun.Size şöyle söyleyeyim.Kariyerim boyunca birçok boşanma davasıyla ilgilendim.Sebepler,olaylar farklılık gösterir ama hepsinde ortak olan bir şey var:Bir kere yapan bir daha yapar.Affederseniz yine yapacak.Yeterince şans vermişsiniz.Artık arkanıza bakmayın.
Teşekkür ederim. Şuan ailemin yanındayım zaten enine boyuna düşünüp hata yapmak istemiyorum bu kez

Abi kardeş oynamıyorlardı. Abisi çalıştığı yerde bu batağa düşmüştü. Daha önce borçları ödendi ama durmadı en son 2 milyona yakın borç bırakıp intihar etti. Eşim sanal kumar oynuyor abisi ise kumarhane gibi bir yerde oynuyordu. O süreçte neler yaşandığını iyi biliyorum. Neden yaptığını bilmediğini, kimseye anlatamadığı için daha da battığını bana söylemek çok istediğini ama bir türlü söyleyemediğini geceleri bu konudan uyuyamadığını ve tedavi olmak istediğini söyledi
Bunun sanalı normal kumarhanesi yok hatta sanal daha tehlikeli ben size bunu bir kumarbaz olarak söylüyorum
Buna bilimsel bir kanıtım göstereceğim bir makale yok ama ben genetik yatkınlık olduğuna inanıyorum bu tür bağımlılıklarda
Mesela benim babam da iyi kumarbazmış (mış diyorum hiçbirimiz görmedik buna dikkat) ablam da kumar oynardı bende oynardım ama benim bi küçük bizim kadar düşmez her şeye düşer kumara düşmez binde birdir böyle ailede kumar işi olup diğer kardeşlerde olmaması
Artık kumar her yerde kimi bakıyor hiç istemiyor bile oynamak bakmak ama kimi kırk yıllık kumarbaz gibi bağımlılık geliştiriyor ve bu kişilerin ailesinde hep ya geçmişte kumar oynamış biri var ya da farklı bağımlılıklar var
Siz çocukluğunuz bu adamla geçtiği için bilirim sanıyosunuz ama bilmezsiniz yeri geliyor öz anası babası bilmiyor bunu siz kaç yaşından beri tanırsanız tanıyın aynı eve girene kadar hep sınırlı vakit geçirdiniz
Ve kumarı gizli oynamak da ayrı bir hazdır o yüzden borç batağına girene kadar fark edilmez zevki herkesten gizli olması zaten

Bunun sanalı normal kumarhanesi yok hatta sanal daha tehlikeli ben size bunu bir kumarbaz olarak söylüyorum
Buna bilimsel bir kanıtım göstereceğim bir makale yok ama ben genetik yatkınlık olduğuna inanıyorum bu tür bağımlılıklarda
Mesela benim babam da iyi kumarbazmış (mış diyorum hiçbirimiz görmedik buna dikkat) ablam da kumar oynardı bende oynardım ama benim bi küçük bizim kadar düşmez her şeye düşer kumara düşmez binde birdir böyle ailede kumar işi olup diğer kardeşlerde olmaması
Artık kumar her yerde kimi bakıyor hiç istemiyor bile oynamak bakmak ama kimi kırk yıllık kumarbaz gibi bağımlılık geliştiriyor ve bu kişilerin ailesinde hep ya geçmişte kumar oynamış biri var ya da farklı bağımlılıklar var
Siz çocukluğunuz bu adamla geçtiği için bilirim sanıyosunuz ama bilmezsiniz yeri geliyor öz anası babası bilmiyor bunu siz kaç yaşından beri tanırsanız tanıyın aynı eve girene kadar hep sınırlı vakit geçirdiniz
Ve kumarı gizli oynamak da ayrı bir hazdır o yüzden borç batağına girene kadar fark edilmez zevki herkesten gizli olması zaten
Tehlikenin farkındayım daha doğrusu herşeyin farkındayım artık

Evet maalesef dediğiniz gibi olmuş.. üzüldüğüm şey eşimin abisi 3 yıl önce kumar borcundan intihar etti. Eşim bu olaydan sonra toparlamakta çok zorlandı. Abisini o şekilde bulan oydu. Ve bu olaydan sonra kumar olayı başladı. Abisine çok düşkündü. Bazen onun ne yaşadığını anlamaya çalışıyor ve o yüzden yapıyor diye düşünüyorum çünkü inanın eşim evine bana normalde aşırı düşkündür. Hem kendime hem ona üzülüyorum. Kendime daha çok acıyorum. Eşyalarımı alıp aileme geldim şuan süreç bundan sonra nasıl ilerleyecek bilmiyorum yaşayarak göreceğim
Abisini kumardan kaybetmiş biri geri zekalı değilse aynı şeyi yapmaz,Eşiniz abisi hayattayken oynuyordu o da abisi gibi bağımlı.Yıllarca belinizi doğrultamadığınızın sebebi eşiniz .Kumar bağımlılığı asla bırakılmaz,alkol bağımlısı kurtulur kumar bağımlısı kurtulamaz herşeyini kaybedene kadar oynar arada bırakır sonra tüm gücüyle yeniden dalar bu bataklığa.En sonunda canına kıyar.Bu hiç değişmez.Eşinizin abisini kaybetmesi bile ona ders olmamış,olmayacak.Yeminler,ağlamalar,intihar ederim tehditleri sonra sizi geri alınca eski düzene devam.Eniştemin arkadaşı böyle sizin eşiniz gibiydi o yuva kaç kere yıkıldı kuruldu,kadın hep eşinin arkasında durmaya çalıştı,ama adam borç gırtağı geçince bunalıma girip karısını çocuklarını kendini öldürdü.Dikkat edin bu işin sonu iyi değil....

Evet maalesef dediğiniz gibi olmuş.. üzüldüğüm şey eşimin abisi 3 yıl önce kumar borcundan intihar etti. Eşim bu olaydan sonra toparlamakta çok zorlandı. Abisini o şekilde bulan oydu. Ve bu olaydan sonra kumar olayı başladı. Abisine çok düşkündü. Bazen onun ne yaşadığını anlamaya çalışıyor ve o yüzden yapıyor diye düşünüyorum çünkü inanın eşim evine bana normalde aşırı düşkündür. Hem kendime hem ona üzülüyorum. Kendime daha çok acıyorum. Eşyalarımı alıp aileme geldim şuan süreç bundan sonra nasıl ilerleyecek bilmiyorum yaşayarak göreceğim
Rabbim yardımcınız olsun. Kesinlikle geri adim atmayın. Çünkü bu olay dipsiz bir kuyu. Yazık etmeyin kendinize.

Herkese merhaba. Biz eşimle 12 yıldır beraberiz. 6 yılı sevgililik, 6 yılı evlilik. 17-18 yaşından beri birlikteyiz anlayacağınız. Bu zamana kadar her şeyi birlikte yaptık. Hesap kitap asla ayırmazdık. Ben hep çalıştım (pandemide 6 ay kadar çalışmadım sadece) kazandığım parayıda hep eve ortak ettim. Yani bizde hiç senin paran benim param muhabbeti olmadı bence olmamalı da. Eşimin yıllarca mahkemesi yüzünden bankada hesabı olmadı. Üzerine icrası vardı. Evlendiğimizde çok sorun yaşadık. Eve icra mı gelmedi borçlar mı ödenmedi neler neler. Düğün takılarımızı ailesi aldı vermedi, icradan eşime ödeme çıktı sıfır aldığımız aracı satıp ödedik vs derken düzlüğe çıkamadık bir türlü. Bu süreçte üst üste krediler çektik birlikte ödedik. Eşimin dava dosyası kapandı ve banka hesapları açıldı. Bu süreçte düşük limitli bir kredi kartı da çıkardı bunu da ben önermiştim kredi puanı yavaş yavaş yükselsin diye. limiti 2000 tl idi. Sonralarda eşimi kumar oynarken yakaladım ilk yakaladığımda bidaha oynamıcam dedi tekrar yakaladım bu kez ciddi konuştum ayrılmaya getirdim konuyu çok ağladı çok yeminler etti oynamayacağım diye tamam dedim o günden beri de yakalamadım açıkçası. Şimdi bugüne kadar hep benim kredi kartlarımı kullandığımız için limitlerim yüksek. Eşiminde uzun süredir banka hesapları vs açık. Ben eşime sormadan başka bankadan kart bile almam. Bütün limitlerimi ödemelerimizi söylerim ama ona dün banka hesabına bi girer misin dedim girmem dedi. Neden dedim istemiyorum göstermek dedi. Şok oldum. Ama üstelemedim çünkü sebebini bulacağımdan çok eminim.Tamam kendin bilirsin dedim hiç bişey demeden gittim yattım. Bana banka hesabını göstermemesi altında bir sebep var ama o sebebi söylemedi. Kavga çıkarsa söylemek zorunda olacağını bildiğinden de uzak duruyor benden kaçıyor yani dün salonda yatmış o derece. Sizce ne yapmalıyım üzerine gidip öğrenmeli miyim, kendi haline bırakıp söylemesini mi sağlamalıyım? Bu zamana kadar asla para mevzusu geçmezken banka hesabı açtıktan sonra bu hareketleri yapması beni çok üzüyor kendimi keriz gibi hissediyorum açıkçası ne yapayım kızlar çok çaresiz kaldım
Kumar oynuyorsa eğer bunu bırakamaz tanıdıklarım var yavaş yavaş araba ev gitti banka şifresini unuttuma basıp kimlikle şifre alın hesap hareketlerinden bakın ona söylemeden

Ya bu kadın yıllarca seni çekmiş bütün borçlarını ödemiş sen napmışsın 2 bitin kanlandı diye hemen borç batağı hiç utanmıyorlarda ha böyle adamları kendinize kambur etmeyin gebersin ne acıyorsun çoluğunun çocuğunun rızkını yerken o acıdı mı?

Son düzenleme:
Back
X