Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum

begumdemir2020

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2019
629
1.961
40
Merhaba, 27 yaşındayım 1 yıldır birlikte olduğum sevgilim var 1 ay sonra nişanımız var.

Sevgilim mühendis 5 bin kadar maaşı var bende çalışıyorum. Ama çok fazla kredi borcu var maaşının tamamı neredeyse. Ekonomik durumları olmadığı için nişan bu kadar geç kaldı ve düğün seneye kaldı.

Benim düşüncelerime göre düğün nişan vs. Süreçleri erkek yapmak zorunda değilde elimizden ne geliyorsa onu yaparız şeklinde. Örneğin, 1.5 TL ye nişan kıyafeti beğendim erkek arkadaşıma bunu ben ödeyeyim diye ısrar ediyorum aynı zamanda kuaför paramı , ayakkabıımı vs daha bi kaç şeyi ben veririm diyorum hayır diyo müsade etmiyor ben yaparım diyo öyle desede ben yinede seçim yaparken uygun şeyler seçiyorum.

Asıl soruna gelirsek daha önce de buna benzer bu konum olmuştu ama şimdi direk bunun hakkında konuşmak istiyorum dağılmasın konu diye.
Sorun şu; erkek arkadaşımla babalar günü hediyesi aldık babasına 190 TL ye tişört. Ertesi gün sevgilim tekrar bi hediye daha aldı adidasın bi modeli 900 TL ayakkabı.
Şimdil diyeceksiniz ki sanane kızım babasına bir hediye almasın mı evet tabiki alsın asla böyle bir şeye karışmam evli bile olsak. Ama 1 ay sonra nişanı olacak erkek ailesi yapması gereken büyük masrafları olan çocuğuna bu fiyatta bir hediye aldırması ondan istemesi beni şok etti arkadaşlar.

Ve dünden beri çok kafama takıyorum heves falan kalmadı henüz bi alyans bi tek taş aldı bana ikiside hiç istediğim gibi değil sadece ucuz olsun diyerek aldığımız şeyler. Lütfen bana bi akıl verin ben haksızsam aklımı başıma getirin çok ihtiyacım var şuan yolun çok başındayım korkuyorum bu işlerden. Teşekkürler
Senin tasarruf olsun diye almadiklarinin parasi ailesine hediye olarak gidecek ve bu hep boyle olacak. Sen de hep borc odeyeceksin. Cunku belli ki hesabını kitabını bilmeyen biri. Kredi borcu varken,hediye de alinmisken 900 liraya ayakkbi almak sorumsuz olduğunu gosteriyor.
 

zeynones2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2016
7.593
11.119
Eğer yok ayrılmam ben seviyorum diyorsanız bile kendinizden tasarruf etmeyin.

Demek ki böyle yaşıyorlar deyip sizde ne ihtiyaç hissediyor, görsel olarak ne güzel geliyorsa alın geçin. En azından içiniz acımaz. Adamın parayı tutmak gibi bir özelliği yok zaten belli ki.
 

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 28-10-2021

Hamileliğimin 35. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 36 gün kaldı.

Bugünlerde bebeğinizin cildi pembe ve pürüzsüz gözüküyor. Çünkü cildinin altında biriken yağlar kılcal damarların kırmızılıklarının görünmesini maskeliyor. Son zamanlarda daha şiddetli ve daha sık Braxton-Hicks Kasılmaları yaşayabilirsiniz. Hatta bu kasılmalar ağrılı olabilir ama normaldir. Bebeğinizi hastaneden evinize götürürken arkaya bakan bebek koltuğuna ihtiyacınız var. Bebeğinize hala bir isim bulamadınız mı?

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 2490 gr. - Yaklaşık boyu : 46.2 cm. (Baştan Topuğa)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

Pek Muhterem Kadin

Yeniden Başlamalı =)
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2008
5.200
7.434
Bunlarda haklısınız ama siz birlikte yaşıyormuşsunuz

Konudaki sevgili belki de evlilik yoluna girmeden, ekonomiyi “biz” haline getirmeden ailesine yönelik isteklerini halletmek istiyor olabilir

Bu nedenle önce onun düşüncelerini planlarını dinlemekte fayda var yan evli olunca babaya 900 tl ayakkabı alınmaz ama şimdi bekar o evde yaşıyor parası üzerinde serbest tasarruf hakkı varken alayım demiş olabilir

Bu bir seferlikse olup bitmiş ama hep böyle ise sıkıntı büyük olacak gibi

İşte bu yüzden utanıp sıkılmadan oturup konuşmaları lazım, insanlar elbette evlenmeden önce parasını istediği gibi yönetebilir hatta borç harç yoksa evliyken de ailesine destek olabilir, gönüllerini alabilir, pahalı hediyeler alabilir ama eski konularından bahseden arkadaşlar oldu, ailenin beklentileri evlense de devam edecek gibi.. okumadım ama yok evin tadilatı yok şusu busu, evlilik hazırlığı ekonomik açıdan insanın belini yeterince büken bir dönemdir, ana babanın bu durumda olan evladından bu tür beklentileri olmasını anlayamam ben açıkçası..
 

Wurstria

Akıp giden hayatı kimse için durdurmayın.
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
9.682
14.661
babasına senede bir kez aldığı hediye fiyatı sizi hiç ilgilendirmez, evli değilsiniz sonuçta
ama ben bu kadar kredi borcu olan biriyle evlenmezdim ya
borcu bitsin ya da hafiflesin öyle evlenin
1 senelik ilişkide nişan neden geç kalmış olsun ki?
bence sizin birkaç seneye daha ihtiyacınız var

tüm bunlardan bağımsız olarak söylemek istediğim bişey var
maddi anlamda kendinden fedakarlık eden gelinlerin pek kıymeti bilinmiyor.
bu kadar sıkmayın kendinizi, hesap ödetmedim vs
gerek yok
 

runib

Guru
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
602
767
Paramız varda 900 TL ayakkabı alacak kadar da yok. Zaten nişanı benim ailem karşılıyor. Nasıl davranmam gerekiyor o zaman da senin ailen benim ailem olur yarışa döner ilişki iyice kötü olur
yarış şeklinde değil ama empati yapamayan kişilere gerekiyor. sen alırsan bende alırım tarzında değilde
aslında bende alsam iyi olur ayakkabısı eskimişiti denilebiri. ayakkabıyı gereksiz bulduğunu söylemeden önce .
 


Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının üstünde.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 49 Kg. ile 66 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 163 cm. Başlangıç Kilom :73.8 Kg. Şimdiki Kilom :70.4 Kg.

Helinsma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
768
455
27
Eğer yok ayrılmam ben seviyorum diyorsanız bile kendinizden tasarruf etmeyin.

Demek ki böyle yaşıyorlar deyip sizde ne ihtiyaç hissediyor, görsel olarak ne güzel geliyorsa alın geçin. En azından içiniz acımaz. Adamın parayı tutmak gibi bir özelliği yok zaten belli ki.
Çok haklısınız sanırım bende düşünmeyi bırakıp gamsız bi tip olursam anca o zaman sorun olmaz
 

meryemcanelif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2021
1.096
1.482
41
Merhaba, 27 yaşındayım 1 yıldır birlikte olduğum sevgilim var 1 ay sonra nişanımız var.

Sevgilim mühendis 5 bin kadar maaşı var bende çalışıyorum. Ama çok fazla kredi borcu var maaşının tamamı neredeyse. Ekonomik durumları olmadığı için nişan bu kadar geç kaldı ve düğün seneye kaldı.

Benim düşüncelerime göre düğün nişan vs. Süreçleri erkek yapmak zorunda değilde elimizden ne geliyorsa onu yaparız şeklinde. Örneğin, 1.5 TL ye nişan kıyafeti beğendim erkek arkadaşıma bunu ben ödeyeyim diye ısrar ediyorum aynı zamanda kuaför paramı , ayakkabıımı vs daha bi kaç şeyi ben veririm diyorum hayır diyo müsade etmiyor ben yaparım diyo öyle desede ben yinede seçim yaparken uygun şeyler seçiyorum.

Asıl soruna gelirsek daha önce de buna benzer bu konum olmuştu ama şimdi direk bunun hakkında konuşmak istiyorum dağılmasın konu diye.
Sorun şu; erkek arkadaşımla babalar günü hediyesi aldık babasına 190 TL ye tişört. Ertesi gün sevgilim tekrar bi hediye daha aldı adidasın bi modeli 900 TL ayakkabı.
Şimdil diyeceksiniz ki sanane kızım babasına bir hediye almasın mı evet tabiki alsın asla böyle bir şeye karışmam evli bile olsak. Ama 1 ay sonra nişanı olacak erkek ailesi yapması gereken büyük masrafları olan çocuğuna bu fiyatta bir hediye aldırması ondan istemesi beni şok etti arkadaşlar.

Ve dünden beri çok kafama takıyorum heves falan kalmadı henüz bi alyans bi tek taş aldı bana ikiside hiç istediğim gibi değil sadece ucuz olsun diyerek aldığımız şeyler. Lütfen bana bi akıl verin ben haksızsam aklımı başıma getirin çok ihtiyacım var şuan yolun çok başındayım korkuyorum bu işlerden. Teşekkürler
neden isteklerinizden vazgeçiyorsunuz. Neden?
 

Helinsma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
768
455
27
Ben bi senelik ilişkide nişanın geçe kaldı denmesine aşırı takıldım 😅 şoka girdim hatta beş senelik ilişkim var hala erken mi diyebiliyorum 😀
Ya bu konu benim sıkıntımla hiç alakası yok o yüzden pek cevap verme ihtiyacı hissetmedim ama sizin bu kadar şok olmanız karşında kayıtsız kalamadım. Milyonlarca insan ve milyonlarca kültür yaşanılan bi hayat ve düşünce yapısı var. Bende 5 senede hâlâ evlenmek istediğine emin olamayan birisine şoklar geçiririm evlenmek istediğine 5 senede emin değilsen ne diye Zaman geçiriyorsun. Demem o ki her insan farklıdır..