Ne yapmam lazım?

InFlames

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2014
2.423
2.300
Merhabalar, konu başlığına ne koyacağımı bilemedim.
Öncelikle kendimden bahsedeyim ben 24 yaşındayım, 7 aylık evliyim, eşimle 6 yıllık bir birlikteliğimiz var, mühendisim, home office çalışıyorum...
Eşimle hiç bir sorunumuz yok çok şükür. Ama ben bu ara her şeyden çok sıkıldım bilmiyorum,sürekli uyuyasım geliyor,çalışmak istemiyorum,yemek yapmak istemiyorum,evi toplamıyorum,inanın yemek yedikten sonra bulaşıkları yıkamıyorum yapasım gelmiyor, kalktıktan sonra yatağı düzeltmiyorum. İyice boşverdim sanırım yaklaşık bir haftadır böyle neden oldu bilmiyorum. Merak ettiğim konu size de böyle oluyor mu? Tek ben mi böyleyim? Bu durumdan çok rahatsızım ama yapmak da istemiyorum böyle afedersiniz ama iyice mala bağlamış bir durumdayım ne yapmam gerek?
Yardımcı olursanız sevinirim gerçekten...

Aynı hisler bende de vuku buldu, yakın zamanda ve 4-5 ay sürdü.
Ben kendimi zorlayarak çözdüm. Yapmayı bıraktığım herşeyi tekrar zorlayarak yapmaya başladım ve bol bol dua ettim.

Bazen böyle hisler herkese olur da uzun sürmesi tuhaf

doktora git kan testi yaptır, kan değerlerinde problem olabilir.

Sureklı evde olduğunuz ıcın olabılır. Ben de okulum bittikten stajım başlayana kadar evde surekli uyukluyordum. Yapacak bir is de yoktu, en büyük kararsızlığım koltukta mı uyusam kendi yatağımda mı. Sonra yemek yapmaya sardım surekli yemek yapıp yiyordum. Sonra kilo aldım:) çalısmadan evde oturmak berbat bir sey arkadaslarımın okulu olmasa yine onlarla cıkardım ama gerci siz çalışıyorsunuz da. Bilemedim. Bence eve misafir falan çağırın arkadaslarınız gelsin hareket olur iş olur size de

Aynı hisler bende de vuku buldu, yakın zamanda ve 4-5 ay sürdü.
Ben kendimi zorlayarak çözdüm. Yapmayı bıraktığım herşeyi tekrar zorlayarak yapmaya başladım ve bol bol dua ettim.
Sizinki çok uzun sürmüş başarmışsınız. Kendimi zorlamam gerekiyor sanırım..

Çok normal yaa İnsanız,bazen yorulabiliyoruz. Üşenebiliyoruz her şeye. Ayrıca yeni evlenenlerin çoğu böyle oluyor. 'Amaaan benim evim ,istediğim zaman toplarım,yıkarım,yaparım' havası oluşuyor 1. Ve 2 yıla kadar bazı şeylere adapte olamıyorsun yenı evliyken. O zamanla rayına oturacaktr. Ben de 11 aylık evliyim yavaş yavaş adapte olmuş durumdayım. =)

evliliğin ilk aylarında özellikle evde oturan bir bayansanız bu durum yaşanır.
her gün kendinize ödev gibi şeyler verin.
yatağınızı toplamak , evi toparlamak gibi.
bunları yapmayı şart koşun.
şu an bunları yapmanız için sizi zorlayan yok.
ve mümkünse home ofis olarak değil de sosyalleşebileceğiniz bir iş bulun.
ev hanımı moduna girmişsiniz .
evliliğin ilk aylarında bana da olmuştu.

Öncelikle kendimden bahsedeyim ben 24 yaşındayım, 7 aylık evliyim, eşimle 6 yıllık bir birlikteliğimiz var, mühendisim, home office çalışıyorum...
Eşimle hiç bir sorunumuz yok çok şükür. Ama ben bu ara her şeyden çok sıkıldım bilmiyorum,sürekli uyuyasım geliyor,çalışmak istemiyorum,yemek yapmak istemiyorum,evi toplamıyorum,inanın yemek yedikten sonra bulaşıkları yıkamıyorum yapasım gelmiyor, kalktıktan sonra yatağı düzeltmiyorum. İyice boşverdim sanırım yaklaşık bir haftadır böyle neden oldu bilmiyorum. Merak ettiğim konu size de böyle oluyor mu? Tek ben mi böyleyim? Bu durumdan çok rahatsızım ama yapmak da istemiyorum böyle afedersiniz ama iyice mala bağlamış bir durumdayım ne yapmam gerek?
Kan testi yaptırın,sürekli uyumak isteği,yorgunluk tiroit,kansızlık ya da b12 vitamin eksikliği olabilir.

Biraz dışarı çıkın nefes alın piknik yapın mangal yakın bisiklet sürün sinemaya gidin.Tabu oynayın.Yani üzülmeye ve düşünmeye zamanınız kalmasın.

Aslında home office çalışmayı ben istemiştim hem evi hem işi aynı anda idare ederim diye ama yoruluyorum galiba.
Ofis ortamında çalışabilirim ama evi daha çok boşlarım gibi geliyor cesaret edemiyorum.
Galiba gerçekten evhanımı moduna girdim :KK14:
Çok bunaldım bu ara.. Sigarayı 1 yıl oldu bırakalı ama o kadar içesim geliyor ki anlatamam zor tutuyorum kendimi..
Doktora mı gitsem yoksa kendimi başka şeylere mi yöneltsem bilemedim. Eşim de noldu sana hiç bir şey yapmıyorsun diyor ama ona da anlatamadım çok sıkıldım diye..

Ayrıca tiroid az çalışıyor ama şimdiye kadar böyle bir etki görmemiştim

Aslında home office çalışmayı ben istemiştim hem evi hem işi aynı anda idare ederim diye ama yoruluyorum galiba.
Ofis ortamında çalışabilirim ama evi daha çok boşlarım gibi geliyor cesaret edemiyorum.
Galiba gerçekten evhanımı moduna girdim :KK14:
Çok bunaldım bu ara.. Sigarayı 1 yıl oldu bırakalı ama o kadar içesim geliyor ki anlatamam zor tutuyorum kendimi..
Doktora mı gitsem yoksa kendimi başka şeylere mi yöneltsem bilemedim. Eşim de noldu sana hiç bir şey yapmıyorsun diyor ama ona da anlatamadım çok sıkıldım diye..

Ayrıca tiroid az çalışıyor ama şimdiye kadar böyle bir etki görmemiştim
Tiroit için ilaç kullanmıyor musunuz,yıllardır bende tiroit hastasıyım az çalışıyor ve yıllardır ilaç kullanıyorum bu belirtilerin hespi bende var,değerlerinde oynama olduğu An zaten yataktan çıkmak istemiyorum gözlerimi açamıyorum,yazmış olduğunuz belirtiler o zaman tiroitten kaynaklı olabilir.

bu dediklerini ben dahil tanıdığım tüm kadınlar yaşar dönem dönem
1 hafta da uzun süre değil bence, hatta kendini bırakırsan daha uzun da sürebilir
çok fazla evde kalmayla alakalı olduğunu da düşünmüyorum, ben uzun yıllar çalıştım, çalışırken de böyle dönemlerim olmuştu
fakat yine de özellikle demir eksikliği var mı yok mu, bir de tiroid baktır bence
aile hekimliğinde ücretsiz yapıyorlar testleri, 1 gün sonra da sonuçlar çıkıyor

ben çözümü kendime hedef koyarak buluyorum bazen
mesela yapmam gereken işler vardı, bugün yaparım yarın yaparım
sonra baktım en beğendiğim yazarın yeni kitabı çıkmış
dedim ki o işleri yapmadan almak yok :confused:

Tiroit için ilaç kullanmıyor musunuz,yıllardır bende tiroit hastasıyım az çalışıyor ve yıllardır ilaç kullanıyorum bu belirtilerin hespi bende var,değerlerinde oynama olduğu An zaten yataktan çıkmak istemiyorum gözlerimi açamıyorum,yazmış olduğunuz belirtiler o zaman tiroitten kaynaklı olabilir.
Tiroid için ilaç kullanıyorum ama değerim sınırın çok az üstündeydi doktor ilaçlık bi durum yok aslında ama gebelik düşünüyorsan değerini düşürmemiz lazım diyerek ilaç vermişti :KK64:

bu dediklerini ben dahil tanıdığım tüm kadınlar yaşar dönem dönem
1 hafta da uzun süre değil bence, hatta kendini bırakırsan daha uzun da sürebilir
çok fazla evde kalmayla alakalı olduğunu da düşünmüyorum, ben uzun yıllar çalıştım, çalışırken de böyle dönemlerim olmuştu
fakat yine de özellikle demir eksikliği var mı yok mu, bir de tiroid baktır bence
aile hekimliğinde ücretsiz yapıyorlar testleri, 1 gün sonra da sonuçlar çıkıyor

ben çözümü kendime hedef koyarak buluyorum bazen
mesela yapmam gereken işler vardı, bugün yaparım yarın yaparım
sonra baktım en beğendiğim yazarın yeni kitabı çıkmış
dedim ki o işleri yapmadan almak yok :confused:

Çok güzel bir hedef koymuşsun :KK51:
Aslında yapmaya başlayınca gerisi geliyor ama başlayamıyorum bir türlü acaba depresyona mı girdim diye düşünüyorum:KK43:
Arkadaş çevrem de yok evlendikten sonra başka ortama yerleştik. Liseyi burada okudum ama lise arkadaşlarımın hiçbiri burada değil :KK61:

Hamile olabilir misiniz? Benim hamileliğimin ilk haftaları tam olarak bende böyleydim.

X