• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden Allah kadınlara her şeyi zorlaştırmış?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

pinkfreespirit

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2025
4
-7
0
merhaba hanımlar. ben 7 haftalık hamileyim. ve çok bunaldım. haftalardır her gün sabahtan akşama kadar midem bulanıyor. ve çok uykum var. direksiyonun başında uyuyakaldığım için kaza yaptım. araba kullanırken bile uyuyakabilecek kadar uykuluyum. çalışmak zorundayım eşim tek başına bizi geçindiremez. çok yoruldum bundan artık. hamile olduğuma sevinemiyorum bile. bebeğe bir şey olmasını istemem tabi ki umarım sağlıkla doğar ama bir an önce doğum vakti gelsin istiyorum. ve biliyorum o zaman da hamileliği özleyeceğim kesin çünkü bebek bakmak da çok zor biliyorum. artık kendimi iyi hissetmek istiyorum. midem bulanmasın istiyorum. enerjik olmak istiyorum. Allah neden kadınların yaşadığı her şeyi bu kadar zor yapmış? sürekli kendime bunu soruyorum. regl oluyoruz her ayın 3 günü en az ağrı sızı çekiyoruz. hamile kalıyoruz buna sevinemiyoruz bile çünkü aylarca mide bulantısı yaşıyoruz. ben anlamıyorum bu halde nasıl şükredebilirim ki? şükredemiyorum hamile olduğum için bebeğimiz olacağı için hiç şükredemiyroum çünkü çok yoruldum artık. bu ilk ve son cocugum bunu birden fazla kez yaşayan kadınlara da inanamıyorum asla bir daha yapamam. neden kadınlarla ilgili her şey bu kadar zor? bana bunun cevabını verebilecek dini konularda bilgili biri var mı? ve kimse bana cennet annelerin ayakları altındadır falan demesin. bu çok saçma. o zaman her günahı işleyeyim sonucta anneyim cennet ayağımın altında. hayır yine de kurallara uymak zorundayım. yani hiçbir şey önüme serilmedi anneyim diye. hiçbir artısı yok. bu dünyaya kadın olarak gelmek iğrenç bir şey. bir de üstüne çalışmak zorundayım. bütün gün midem bulanırken ve kusmamı bastırmaya çalışırken bir de iş yerime hicbir sey yokmus gibi davranmak zorundayım. peki ya babası? o sadece bedavadan baba oluyor. kadınların sevildiğini düşünmüyorum.

Allah insana akıl vermiş. Zor anında izne ayrılamayacak kadar para ihtiyacınız varsa gebe kalmamalıydınız. Hadi kaldınız diyelim önceden vitamin depolarınızı kan şu bu yeteri kadar doldurur kendinize baksaydınız bence bu kadar zorluk çekmezdiniz.
Hadi onu da geçelim bu kadar ağır uyku durumu yaşadığınız halde araba kullanın diye de Allah mı dedi?
Yani çok ilginç. Dünyada bir sürü kadın hayvan hepsi hamile kalıyor doğum yapıyor, bizim millet kadar bu hamileliği bu kadar abartan yok neden mi? Çünkü biizm millet düşünmeden pat diye hamile kalıyor. Bir de kocaları yardım etmiyor ama yine de iyi cesaret gebe kalıyorlar.
Sorun kimdeymiş çözemedim.
Not: 5 kere hamile kaldım 3 çocuğum var .

merhaba hanımlar. ben 7 haftalık hamileyim. ve çok bunaldım. haftalardır her gün sabahtan akşama kadar midem bulanıyor. ve çok uykum var. direksiyonun başında uyuyakaldığım için kaza yaptım. araba kullanırken bile uyuyakabilecek kadar uykuluyum. çalışmak zorundayım eşim tek başına bizi geçindiremez. çok yoruldum bundan artık. hamile olduğuma sevinemiyorum bile. bebeğe bir şey olmasını istemem tabi ki umarım sağlıkla doğar ama bir an önce doğum vakti gelsin istiyorum. ve biliyorum o zaman da hamileliği özleyeceğim kesin çünkü bebek bakmak da çok zor biliyorum. artık kendimi iyi hissetmek istiyorum. midem bulanmasın istiyorum. enerjik olmak istiyorum. Allah neden kadınların yaşadığı her şeyi bu kadar zor yapmış? sürekli kendime bunu soruyorum. regl oluyoruz her ayın 3 günü en az ağrı sızı çekiyoruz. hamile kalıyoruz buna sevinemiyoruz bile çünkü aylarca mide bulantısı yaşıyoruz. ben anlamıyorum bu halde nasıl şükredebilirim ki? şükredemiyorum hamile olduğum için bebeğimiz olacağı için hiç şükredemiyroum çünkü çok yoruldum artık. bu ilk ve son cocugum bunu birden fazla kez yaşayan kadınlara da inanamıyorum asla bir daha yapamam. neden kadınlarla ilgili her şey bu kadar zor? bana bunun cevabını verebilecek dini konularda bilgili biri var mı? ve kimse bana cennet annelerin ayakları altındadır falan demesin. bu çok saçma. o zaman her günahı işleyeyim sonucta anneyim cennet ayağımın altında. hayır yine de kurallara uymak zorundayım. yani hiçbir şey önüme serilmedi anneyim diye. hiçbir artısı yok. bu dünyaya kadın olarak gelmek iğrenç bir şey. bir de üstüne çalışmak zorundayım. bütün gün midem bulanırken ve kusmamı bastırmaya çalışırken bir de iş yerime hicbir sey yokmus gibi davranmak zorundayım. peki ya babası? o sadece bedavadan baba oluyor. kadınların sevildiğini düşünmüyorum.
Bu bir tercih meselesi çocuk yapmamayı tercih edebilirdin.

Ceza olarak değil lütuf olarak verilmiş aslında üreme yeteneği. Kullanmak istemeyen için bir sürü korunma yöntemi var.

Allah insana akıl vermiş. Zor anında izne ayrılamayacak kadar para ihtiyacınız varsa gebe kalmamalıydınız. Hadi kaldınız diyelim önceden vitamin depolarınızı kan şu bu yeteri kadar doldurur kendinize baksaydınız bence bu kadar zorluk çekmezdiniz.
Hadi onu da geçelim bu kadar ağır uyku durumu yaşadığınız halde araba kullanın diye de Allah mı dedi?
Yani çok ilginç. Dünyada bir sürü kadın hayvan hepsi hamile kalıyor doğum yapıyor, bizim millet kadar bu hamileliği bu kadar abartan yok neden mi? Çünkü biizm millet düşünmeden pat diye hamile kalıyor. Bir de kocaları yardım etmiyor ama yine de iyi cesaret gebe kalıyorlar.
Sorun kimdeymiş çözemedim.
Not: 5 kere hamile kaldım 3 çocuğum var .
kan değerlerim gayet iyi. hamile kalmayı da istedim. ayrıca bu ekonomide kim tek başına çalışarak evi geçindirebiliyor? benim çevrede kimsenin durumu böyle değil? olay şu ki bütün mide bulantısını halsizliği ağrıyı sızıyı hamile olan anneye yaşatan Allah sonuçta. baba bedavadan baba. ama her zorluğu anne çekiyor. belki sizin hamilelikleriniz kolay geçmiştir. benimki zor geçiyor. bunun da kan değerlerimle bilmem nemle alakası yok doktorla görüşüyoruz herhalde. sadece türk insanı hamileliği abartmıyor dünyanın her yerine kadınlar bu sıkıntıları çekiyor sadece farkettim ki hiç konuşulmuyor. işim gereği araba kullanmak zorundayım evet. bir haltı bilmeden boş boş cevap verin diye açmadım bu konuyu.

Bu bir tercih meselesi çocuk yapmamayı tercih edebilirdin.

Ceza olarak değil lütuf olarak verilmiş aslında üreme yeteneği. Kullanmak istemeyen için bir sürü korunma yöntemi var.
çocuğum olsun istiyorum yanlışlıkla hamile kalmadım. sıkıntı şu ki babalar hicbir dert cekmeden ebeveyn oluyor ama kadınlara çok zor. babalara lütuf evet baba oluyorsun cocugun oluyor ama bu hamilelik süreci anneye ceza gibi. madem iki tarafa da lutuf o zaman neden anneler bu kadar acı cekiyor?

Hamile kalmışsınız artık biz ne yapalım bu kadar şikayet edeceksen çocuk yapmasaydın ayrıca o kadar uykun varsa araba da kullanma bi zahmet sadece kendini değil başkalarının hayatını da tehlikeye atıyorsun

çocuğum olsun istiyorum yanlışlıkla hamile kalmadım. sıkıntı şu ki babalar hicbir dert cekmeden ebeveyn oluyor ama kadınlara çok zor. babalara lütuf evet baba oluyorsun cocugun oluyor ama bu hamilelik süreci anneye ceza gibi. madem iki tarafa da lutuf o zaman neden anneler bu kadar acı cekiyor?
cocuk isterken babası mı doğuracak sanıyordun? bilmiyor muydun zorluğunu?

olay şu ki bütün mide bulantısını halsizliği ağrıyı sızıyı hamile olan anneye yaşatan Allah sonuçta
Hayır hormonların. Aklınızı çalıştırsaydınız gebelikte bunlar olacağını bilir ona göre reaksiyon alırdınız ( mesela gebe kalmamak gibi?)
Hele de işi sürekli araba sürmek olan biri?
Bu ekonomi aynen dediğiniz gibi o zaman ekonomiye göre de davranırdınız.
Tüm suçlu Allah oldu. Abshsjssjs

Yani haksızsız diyemeyiz ama bu yaşa kadar bu tarz düşünceleri kabullenmiş olman gerekiyordu.farklı bir bakış açısı istersen eee erkekler de bizde neredeyse 6 sene daha az yaşıyor.kalp krizi geçirme ihtimalleri kat kat daha yüksek.genç yaşta ölümler erkeklerde kat kat daha fazla.en tehlikeli işleri erkekler yapıyor ve iş kazasında ölen erkek sayısı kadın sayısından kat kat daha fazla.herkesin hamileliği de sıkıntılı geçmiyor.doğurana ya da 6,7 aylık olana kadar hamile olduğunu anlamayan bir sürü kadının hikayesi var.eee 9, 10 dogum yapan kadınlar var.demek ki vücudumuz da ona göre yaratılmış.kadın erkek eşitliğine gelirsek de dediğim gibi Allah bir yerden veriyorsa diğer yerden alıyor.bu konularda tam bir denge esastır doğada.

Meryem Ana değilsen o çocuk gökten zembille inmedi dimi bunun böyle olduğunu yüzyıllardır biliyor kadınlar. Madem bu kadar şikayet edeceksin çocuk yapmayabilirdin kendi tercihlerinin sonucunu yaşayıp şikayet etme. Napalim yani Allahla kavgami edelim neden böyle yarattın kadınları diye.

Ne bekliyordun ki? Çocuk senin karnında midesi bulanacak olan sensin baba ne yapsın?

bana bunun cevabını verebilecek dini konularda bilgili biri var mı? ve kimse bana cennet annelerin ayakları altındadır falan demesin. bu çok saçma. o zaman her günahı işleyeyim sonucta anneyim cennet ayağımın altında.
Cennet annelerinin ayağı altında değil, zaten böyle bir ayet de yok, annelerin yaşadığı zorlukları anlatan geleneksel bir söylem sadece, annelik kutsal da değil.
Bunun cevaplarını dinde değil hormonlarda aramalısınız, zira şu an yaşadığınız gebelik sıkıntıları biyolojik, hormonsal.

Ayrıca dini içerikli konular yasaktır, bu sebeple konunuz kapatılmıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X