Neden bu kadar değersizim ...

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
Evet yıllarca bu soru hep kafamde. Neden bu kadar değersizim.
4 kardeşiz en küçükleri benim, annem ablalarım ve abim evlenirken elinden geldiği kadar çeyizlerini yaptı takısını taktı. Bana gelince hiç bişey yapmadı. Sebep olarakta siz iki kişi çalışıyorsunuz yaparsınız dediler.
kayınvalidemlerde aynı zihniyet. Hiç bişey yapmadılar. Ne takı ne eşya. Annemlerde bişey yapmadıgı için neden yapmıyorsunuz diyemediler haliyle. Eşimle karınca misali kurduk evimizi. Ödedik borcumuzu sonra bahçe katı bir ev aldık. Taşınırkende temizliktede kimse yoktu yanımızda. Evimize iki kere hırsız girdi kimse destek olmadı. çok zor günler geçirdik maddi manevi kimse ama kimse yoktu. Sonra 2011 yılında düşük yaptım gene eşimle yanlızdık. 2012 de dogum yaptım annem hastaneye geldi yararından çok yük oldu bize. Ben dikişli dikişli çocuk bakmaya çalıştım annem uyuyordu. Ablam desen asla işin düştügünde ortalıkta olmaz. Ama mesela gel kahvaltı yapalım gel gün sırası bende filan desen hiç işim var demez. Kayınvalidem oğluma çorap almadı daha.
Ama gel gelelim bu insancıklar ne zaman paraya sıkışsalar siz iki kişi çalışıyorsunuz diye kapımızı çalıyorlar.
yeni bişey alsak tabi iki maaşsınız diye laf sokuyorlar. Annem babam aynı şekilde eşimin ailesi bişey yapacagımız zaman onların fikrini alalım istiyorlar.Sinir olmamak içten değil. Şimdi taşınıcam kara kara düşünüyorum nasıl olcak diye hamileyim altı aylık. Kimsem yok. Temizlik yapılıcak, ev toparlancak diğer ev yerleşicek ablamı çağırsam eminim işi olucak gelmiycek. Ben ablam hamileyken canı bişey çektiğinde harclıklarımdan alırdım hamile gözü kalmasın diye. Geçen cumartesi aradım fındıklı kek yapıyorum dedi. Sen hamilesin gel birlikte yiyelim yada sana da göndereyim demedi. Çok şükür alabilirim ama olay bu değil ki.
Neden bu kadar değersizim neden hem çıkar sağlamak için kullanılıyorum anlamıyorum. Para versemde değerli değilim, vermesem benden kötüsü yok. Annem 3 yaşında ki çocuguma para ile bakıyor ve benimle 50 lira için günlerce kavga edip günlerce göz yaşı döktürdü bana. Şimdide toplu bir paraya ihtiyaçları var 2 bin sen vericeksin diyo. Artık bu kadar da yüzsüzlüğe pes diyorum. Nedir hatam napıyorum da bu kadar değersizim anlamıyorum.. Birazcık karışık ve uzun oldu ne olur kusuruma bakmayın...

hatan insanlara fazla değer vermen, kızdıgında kırıldıgında belli etmemen aman kırılmasın onlar diye. madem bu zamana kadar güçlü kadındın her işi tek basınıza eşinizle göğüslediniz yine aynen devam.
insanlardan ne beklersek o kadar kırılıyoruz malesef. Rabbim hayırlı doğumlar versin size

Beklentilerini ne kadar aza indirirsen o kadar az üzülürsün canım..
zaten şimdiye kadar herşeyi yalnız yapmışsın. Yine öyle yapacaksın..
Çocuğun büyükmüş,madem para ile baktırıyorsun yuvaya ver. Çocuğun için de daha iyi olur.
Taşınma için de 100 lr versen bir bayan sana tam gün yardım eder.
Benim bile gelip yardıme edesim geldi.
Ne tuhaf insanlar var .. Garip.. Allah yardımcın olsun :KK43:

Hiç yardimlari olmamış bide laf sokmuşlar. Evet biz calisiyoruz bizim harcamak hakkimiz deyip tikayin agizlarini.Hem bu kadar sıkıntı cekmissiniz hemde ablanizi pastaya borege beklemissiniz yada o sizden beklemis hic cagirmayin bidaha belki hatadini anlar kusecekmi kussun yillarca siz kustununuz kirildinizda noldu 2 tane kadin bulun temizletin evinizi ne diye biyerlerini kaldiriyorsunuz :KK14:

Fazla değer insanın başına yere eğer kimseye ama hiçbir kimseye kendinizden fazla değer vermeyin.Benim her zaman söylediğim bir söz vardır.İyi niyetliyim Ama enayi değilim derim.Ailenizin yaptıklarına üzüldüm lakin önemli olan sizsimiz kendinizi yıpratmayın madem paranıza geçiyo hüküm onlara veresiye yedi kat ele verin en azından memnun olursunuz.

Beklentilerini ne kadar aza indirirsen o kadar az üzülürsün canım..
zaten şimdiye kadar herşeyi yalnız yapmışsın. Yine öyle yapacaksın..
Çocuğun büyükmüş,madem para ile baktırıyorsun yuvaya ver. Çocuğun için de daha iyi olur.
Taşınma için de 100 lr versen bir bayan sana tam gün yardım eder.
Benim bile gelip yardıme edesim geldi.
Ne tuhaf insanlar var .. Garip.. Allah yardımcın olsun :KK43:

Geçen yaz kreşe vericektim oglumu ben büyüttüm parasını başkasına yedirmem dedi annem.
kadın tutucam zaten mecburen bu kadar işin altından kalkamam. aslında yaparımda malum hamilelik.
Ben tek başıma kendimi paralarım ama ailem en ufak sıkıştıklarında ararlar yetiş diye. Çok üzülüyorum çok.

Çift üyeliğiniz mi var eğer öyleyse sitede yasak diye biliyorum.

4 kardeşiz en küçükleri benim, annem ablalarım ve abim evlenirken elinden geldiği kadar çeyizlerini yaptı takısını taktı. Bana gelince hiç bişey yapmadı. Sebep olarakta siz iki kişi çalışıyorsunuz yaparsınız dediler.
kayınvalidemlerde aynı zihniyet. Hiç bişey yapmadılar. Ne takı ne eşya. Annemlerde bişey yapmadıgı için neden yapmıyorsunuz diyemediler haliyle. Eşimle karınca misali kurduk evimizi. Ödedik borcumuzu sonra bahçe katı bir ev aldık. Taşınırkende temizliktede kimse yoktu yanımızda. Evimize iki kere hırsız girdi kimse destek olmadı. çok zor günler geçirdik maddi manevi kimse ama kimse yoktu. Sonra 2011 yılında düşük yaptım gene eşimle yanlızdık. 2012 de dogum yaptım annem hastaneye geldi yararından çok yük oldu bize. Ben dikişli dikişli çocuk bakmaya çalıştım annem uyuyordu. Ablam desen asla işin düştügünde ortalıkta olmaz. Ama mesela gel kahvaltı yapalım gel gün sırası bende filan desen hiç işim var demez. Kayınvalidem oğluma çorap almadı daha.
Ama gel gelelim bu insancıklar ne zaman paraya sıkışsalar siz iki kişi çalışıyorsunuz diye kapımızı çalıyorlar.
yeni bişey alsak tabi iki maaşsınız diye laf sokuyorlar. Annem babam aynı şekilde eşimin ailesi bişey yapacagımız zaman onların fikrini alalım istiyorlar.Sinir olmamak içten değil. Şimdi taşınıcam kara kara düşünüyorum nasıl olcak diye hamileyim altı aylık. Kimsem yok. Temizlik yapılıcak, ev toparlancak diğer ev yerleşicek ablamı çağırsam eminim işi olucak gelmiycek. Ben ablam hamileyken canı bişey çektiğinde harclıklarımdan alırdım hamile gözü kalmasın diye. Geçen cumartesi aradım fındıklı kek yapıyorum dedi. Sen hamilesin gel birlikte yiyelim yada sana da göndereyim demedi. Çok şükür alabilirim ama olay bu değil ki.
Neden bu kadar değersizim neden hem çıkar sağlamak için kullanılıyorum anlamıyorum. Para versemde değerli değilim, vermesem benden kötüsü yok. Annem 3 yaşında ki çocuguma para ile bakıyor ve benimle 50 lira için günlerce kavga edip günlerce göz yaşı döktürdü bana. Şimdide toplu bir paraya ihtiyaçları var 2 bin sen vericeksin diyo. Artık bu kadar da yüzsüzlüğe pes diyorum. Nedir hatam napıyorum da bu kadar değersizim anlamıyorum.. Birazcık karışık ve uzun oldu ne olur kusuruma bakmayın...

ben de sana sorayım neden bu kadar değersizsin? çünkü olanlar pek normal değil.çok mu sorunlusun? seni hayatlarında istemiyorlar mı?

Fazla değer insanın başına yere eğer kimseye ama hiçbir kimseye kendinizden fazla değer vermeyin.Benim her zaman söylediğim bir söz vardır.İyi niyetliyim Ama enayi değilim derim.Ailenizin yaptıklarına üzüldüm lakin önemli olan sizsimiz kendinizi yıpratmayın madem paranıza geçiyo hüküm onlara veresiye yedi kat ele verin en azından memnun olursunuz.

O zamanda bize tenezzülü yok oluyo.
iki ucu ..... degnek. Kayınvalidemlerde aynı böyle. ama en azından beklentileri yok.
sadece yaptıklarımızı sormamızı bekliyorlar nedense.

Sesini çıkarmassan daha çok binerler tepene.
Hayır neden kendini değersiz görüyorsun ki? Değerini onlar mı belirliyor?
Tutarsın temizlikçi temizletirsin evini. Evden eve nakliyat yapan bir firmayla da anlaştınız mı tamamdır.
Ailenizde olsa kimseye taviz vermeyin değmiyorsa kendinizden fedakarlık yapmayın.

insanın kendi yanlız hissetmesi çok kötü bir duygu.
En zor anımda bile yoklar. Hep diyorum ki bu sefer yapmazlar ama hep aynı şeyler.
Alıp başımı onları hiç göremeyecegim bir yere gitmek istiyorum.
Arkadaşım 2 üyelik yasak karıştırdın sanırım

ben de sana sorayım neden bu kadar değersizsin? çünkü olanlar pek normal değil.çok mu sorunlusun? seni hayatlarında istemiyorlar mı?

Bilmem, öyle olsa görüşmezler.
Ama nedense hep maddi konular söz konusu oldugunda akıllarına geliyorum.

Canım sen önce tavrını koy bir bakalım anladığım kadarı ile eşin ile çok mutlusun önemli olanda bu zaten diğerleri seni sadece işii düştüğünde para olarak görüyosa dış kapının arkasıdır benim için sende öyle yap kimseye değerinden fazla değer verme çok şükür çalışıyosunuz herşeyin üstesinden gelirsiniz.Yavrunada bakıyor 50 lira için kıyamet koparıyosa vahlar olsun bu anneye allah yardım etsin değişsin bu zihniyeti bir an evvel .anne olmasa çok denecek şey var ama işte o dünyaya getiren varlık hakkı var üstünde yapacak birşey yok sadece mesafeni koru sen bunu yap inşallah devamı güzel olur.

X