Neden herkes olumsuz acaba ?

nehircinar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2016
187
88
28
arkadaşlar yanlış anlamayın ama sürekli herkesin aklında acaba boş gebelik mi dış gebelik mi soruları. Kaç gündür okurken bende de stres oluştu sürekli acaba bende de bi kötü durum var mı diyorum. Allah bize bu evlatları nasip etmiş kötü bişey olacaksa zaten olur neden hep olumsuz düşünüyoruz

Bazen hayalkırıklıkları arka arkaya gelince etkilenebiliyoruz. Işin garibi yaşamayanlar aynı şeyleri yaşayacaklarından korkmaları sebebiyle olumsuz düşünüyorlar. Aslında karışık arkadaşım bu iş. Pozitif düşünüyorsun negatif görünce hayal kırıklığı. Olumsuz düşünüyorsun bazen iyi şeyler oluyor. Çoğunluk ise kötü şeyleri çağrıştıyoruz farkında olmadan.

arkadaşlar yanlış anlamayın ama sürekli herkesin aklında acaba boş gebelik mi dış gebelik mi soruları. Kaç gündür okurken bende de stres oluştu sürekli acaba bende de bi kötü durum var mı diyorum. Allah bize bu evlatları nasip etmiş kötü bişey olacaksa zaten olur neden hep olumsuz düşünüyoruz
Senin hiç yıllarca uğraşıp birkez bile testte çift çizgiyi göremediğin oldu mu? Hastane kapılarında doktor doktor gezip medet umduğun oldu mu? Yaşıtların ikinci üçüncü çocuğu yaparken sen ağlaya ağlaya secdeye kapanıp Allah'a yalvardın mı? Bir araba parası tedavilere para harcayıp sonunda hamileyim derken hiç bebeğini kaybettin mi? Cevabın hayırsa tabi ki anlayamazsın... Zaten illa da anlaman gerekmiyor, Çok stres olduysan okumamanı tavsiye ederim.

Bazı arkadaşlar sanırım anlamak istemiyor beni olumsuz bir durum varsa tabiki tedirgin olunur. Benim demek istediğim doktor herşey yolunda derken hala olumsuz düşünenler için. Benim bu gece kanamam oldu bugün doktora gideceğim ve nerde ona inanmak zorundayım. Herşey yolunda derse hala burada doktor herşey yolunda dedi ama sizce durum nedir diye sormak bana garip geliyor. Ayrıca eleştiri yapılınca ya da karşındaki fikrini söyleyince neden illa bakma okuma denir ki benimde merak ettiğim konular oluyor ve açıp okuyorum bunun kararını bu şekilde vermek doğru değil bana göre. Amacım tartışmak değil zaten fikrimi söylüyorum

Sen durumunu anlatiyosun arkadaşim,bu deneyimleri yasayan insanlarda;dis gebelik olabilir gittt dr diyolar yada endiselenme dr a git diyolar yada benim basima boyle boyle bisey geldi diyip onlarda deneyimini paylasiyor ,fikrini paylasiyo ,siz neden acaba olumlu yorum yapanlari söylemiyosunuzda olumsuz yorum yapanlari elestiriyosunuz burda sizin;" ben zaten fikrimi söylüyorum"diyebildiginiz kadar insanlarda "fikrini söylüyor" sizin kadar onlarinda olumlu yada olumsuzu paylasma hakki var size verilmiş bi hak degil bu yanlizca her turlü fikre acık olmayan burada konu açmasin insanlara soru sormasin okuyanlarda isine geleni alsin isine gelmeyeni almasinn...

Sa
Sen durumunu anlatiyosun arkadaşim,bu deneyimleri yasayan insanlarda;dis gebelik olabilir gittt dr diyolar yada endiselenme dr a git diyolar yada benim basima boyle boyle bisey geldi diyip onlarda deneyimini paylasiyor ,fikrini paylasiyo ,siz neden acaba olumlu yorum yapanlari söylemiyosunuzda olumsuz yorum yapanlari elestiriyosunuz burda sizin;" ben zaten fikrimi söylüyorum"diyebildiginiz kadar insanlarda "fikrini söylüyor" sizin kadar onlarinda olumlu yada olumsuzu paylasma hakki var size verilmiş bi hak degil bu yanlizca her turlü fikre acık olmayan burada konu açmasin insanlara soru sormasin okuyanlarda isine geleni alsin isine gelmeyeni almasinn...[/QUOTE

Sanırım anlamayacaksınız

S
Sen durumunu anlatiyosun arkadaşim,bu deneyimleri yasayan insanlarda;dis gebelik olabilir gittt dr diyolar yada endiselenme dr a git diyolar yada benim basima boyle boyle bisey geldi diyip onlarda deneyimini paylasiyor ,fikrini paylasiyo ,siz neden acaba olumlu yorum yapanlari söylemiyosunuzda olumsuz yorum yapanlari elestiriyosunuz burda sizin;" ben zaten fikrimi söylüyorum"diyebildiginiz kadar insanlarda "fikrini söylüyor" sizin kadar onlarinda olumlu yada olumsuzu paylasma hakki var size verilmiş bi hak degil bu yanlizca her turlü fikre acık olmayan burada konu açmasin insanlara soru sormasin okuyanlarda isine geleni alsin isine gelmeyeni almasinn...

Sanırım anlamayacaksınız siz

:KK16:cok dogru canim , aynen oyle insanlar dertlerini paylasirken ayni seyleri yasayan insanlardan teselliyi aliyor morali cok iyi oluyo , butungun kendi kendine dusunmek insani daha cok yoruyo , her kes ayni sartlarda hamile olamiyo ve en kucuk guzel sozlere tutunup daha iyi dusunenler var benim gibi ..

Doktor durumunun iyi olduğunu söylerken neden olumsuz düşünülüyor demiştim zaten
Onunda cvbi var emin olma duygusu yanlizca bunlari kendinin yasadigini degilde ayni seyleri yaşayanlara ne oldugu,endiseler, korkular,bebegini kaybetme ihtimalini bilmek, olumsuzu sorarken olumluyu duyma cabasi bi süru bi surü şey ve buna tek anlamayanda yaşamayanlar malesef bol keseden atilir ohhh istedikleri zaman hamile kalip catir catir doguruyolar sordugunuzda....hava hoş onlara anca niye oyle diyolar niye böyle diyolar diye bos bos atarlar laflari.. insanlarin ne sikintilar cektiklerini bilmeden nasilsa catir catir doguruylardir kendileriii,hanim sen hic 6 ay boyunca dr kontrollerine gidip bebeginde sorun yokken 6. Ayinda bi anda karninda öldügunu ögrendinmi???ölu yavrunu dogurmak zorunda kaldinmi???göguslerinden sütler akarken kucagın boş gunlerce ağladinmiii?? Ha o zaman demiyceksin dr iyi derken neden olumsuzu ariyolar diye yasadiklarindan korkuyo olabilirlermii..herkesi kendinz gibi sanmayin..anlamsiz gelir size anlamazsiniz ugrasmayin bosuna....

Keşke buna takilacaginiza 16 yasindaki çocuklarin buralarda neler yazdiklarina takilsaniz biraz,sevgilileriyle iliskiler yasadiklarina ertesi gun haplari kullanmalarini korunmayi 25 yasindaki ablalarindan iyi bilmelerine takilsaniz keske,analindan oralina kadar herseyden haberdar olmalarina takilsaniz keşke,evlerinden okula diye cıkip gayrimeşru yaşadiklari ilişkilere takilsaniz keşke....

Keşke buna takilacaginiza 16 yasindaki çocuklarin buralarda neler yazdiklarina takilsaniz biraz,sevgilileriyle iliskiler yasadiklarina ertesi gun haplari kullanmalarini korunmayi 25 yasindaki ablalarindan iyi bilmelerine takilsaniz keske,analindan oralina kadar herseyden haberdar olmalarina takilsaniz keşke,evlerinden okula diye cıkip gayrimeşru yaşadiklari ilişkilere takilsaniz keşke....
Hay ağzına sağlık arkadaşım. Normalde kolay kolay insanların yorumlarına sert çıkmam. Konu sahibi bu yazısını herhangi bir topikte yazmış olsaydı kendi fikri der geçerdim. Ama konu açmak nedir yani?? Başka konu mu kalmadı da insanların psikolojik travmalarını yadırgar bir başlık açılıyor. E bende bunu anlayamadım yani...

Bazı arkadaşlar sanırım anlamak istemiyor beni olumsuz bir durum varsa tabiki tedirgin olunur. Benim demek istediğim doktor herşey yolunda derken hala olumsuz düşünenler için. Benim bu gece kanamam oldu bugün doktora gideceğim ve nerde ona inanmak zorundayım. Herşey yolunda derse hala burada doktor herşey yolunda dedi ama sizce durum nedir diye sormak bana garip geliyor. Ayrıca eleştiri yapılınca ya da karşındaki fikrini söyleyince neden illa bakma okuma denir ki benimde merak ettiğim konular oluyor ve açıp okuyorum bunun kararını bu şekilde vermek doğru değil bana göre. Amacım tartışmak değil zaten fikrimi söylüyorum

İlla tek bir konuya mı takılmam gerekiyor. Buna takılınca onları normal gördüğüm sonucuna mı vardınız

B
Hay ağzına sağlık arkadaşım. Normalde kolay kolay insanların yorumlarına sert çıkmam. Konu sahibi bu yazısını herhangi bir topikte yazmış olsaydı kendi fikri der geçerdim. Ama konu açmak nedir yani?? Başka konu mu kalmadı da insanların psikolojik travmalarını yadırgar bir başlık açılıyor. E bende bunu anlayamadım yani...[/QUOT

Anlayamadığınızı anladım zaten ama anlatmaya çalışmak boşuna bir çaba size onu da ben anladım. Söylediğimde yanlış ya da kötü olan nedir açıklarmışsınız saldıracağınıza doktor yolunda herşey diyorsa kendimize neden hala sıkıntı yapıyoruz diyorum ama siz oturduğunuz yerden doktordan daha iyi anladığınızı iddia ediyorsanız Onuda sizin hayal dünyanızın zenginliğine veriyorum. Aklına takılanı yazmak değil benim kastediğim zaten ama çok karışık sanırım bunu anlayabilmek.

sosyal medyada çok şey okuyoruz, etrafımızdaki olayları çok içselleştiriyoruz. en ufak belirtiyi kötüye yoruyoruz, ben hamile kalana kadar boş gebelik, kimyasal gebelik nedir bilmiyordum bile kendimi de ilk zamanlar çok dinlemedim, ne biliyim doktora güvendim erken dedi kese gözükmez 10 gün sonra gel dedi o 10 gün kendimi yemedim rahattım, kese göründü bebek için haftaya gel dedi içim rahat bekledim 1 haftada kalp atışı bekledik, ama burda yada başka platformlarda görüyorum 4. haftada hemen kese gözüksün bebek içinde olsun kalp atışı olsun telaşına giriyorlar. bişey diyemiyorum her insanın yapışı farklı endişe ediyorlar ama ne olursa olsun Rabbimin nasip ettiğini yaşıyacağız değil mi?

sosyal medyada çok şey okuyoruz, etrafımızdaki olayları çok içselleştiriyoruz. en ufak belirtiyi kötüye yoruyoruz, ben hamile kalana kadar boş gebelik, kimyasal gebelik nedir bilmiyordum bile kendimi de ilk zamanlar çok dinlemedim, ne biliyim doktora güvendim erken dedi kese gözükmez 10 gün sonra gel dedi o 10 gün kendimi yemedim rahattım, kese göründü bebek için haftaya gel dedi içim rahat bekledim 1 haftada kalp atışı bekledik, ama burda yada başka platformlarda görüyorum 4. haftada hemen kese gözüksün bebek içinde olsun kalp atışı olsun telaşına giriyorlar. bişey diyemiyorum her insanın yapışı farklı endişe ediyorlar ama ne olursa olsun Rabbimin nasip ettiğini yaşıyacağız değil mi?

Aynen arkadaşım ben sadece herşey iyiyken kendimizi yiyip bitirmeyelim akışına bırakalım kötü düşünmek kötülük getirir diyorum ama saldırmayı çok seviyor herkes anlam veremiyorum. Benim şuan kanamam var bekliyorum inşallah kötü birşey çıkmaz diye başkalarına doktor çok iyi diyor yinede soruyorlar doktor iyi dedi ama sizce Nasıl boş gebelik dış gebelik olabilir mi diye çok acayip bence. Yapı bu tabi ama benim demek istediğime farklı yaklaşıyorlar üzülüyorum bu tavırlara

Aynen arkadaşım ben sadece herşey iyiyken kendimizi yiyip bitirmeyelim akışına bırakalım kötü düşünmek kötülük getirir diyorum ama saldırmayı çok seviyor herkes anlam veremiyorum. Benim şuan kanamam var bekliyorum inşallah kötü birşey çıkmaz diye başkalarına doktor çok iyi diyor yinede soruyorlar doktor iyi dedi ama sizce Nasıl boş gebelik dış gebelik olabilir mi diye çok acayip bence. Yapı bu tabi ama benim demek istediğime farklı yaklaşıyorlar üzülüyorum bu tavırlara
Bak ben sana ayna tutup olayı birde senin yaşadıkların üzerinden örneklendireyim, bir umut anlarsın..! Aşağıda kopyaladığım yazı sana ait!

"Ben en son 5+0 da gittim kesem 3.6 mm sizin benimkine göre çok büyük benim bebeğimde bir sorun mu var sizce embriyoda görünmedi henüz"

Doktora gitmişsin, kontrolün yapılmış, çok şükür kese görünmüş dış gebelik riski elenmiş, doktorun kötü hiçbir şey söylememiş, sen gelmişsin burda benimki şöyle de sizinki böyle de acaba bebeğimde sorun mu var diyorsun?? Heeee neymiş insan anne olunca bebeğinde ya bir sorun varsa, ya ona birşey olursa diye birçok insana saçma(!) gelebilecek endişelere kapılabiliyormuş.

Emin ol ben senin anlatmaya çalıştığın şeyi çok çok iyi anladım. Niyetinin de iyi olduğunu anladım. Gebelik gibi zorlu bir süreci pozitif geçirmeye çalışalım, kendimizi de bebeğimizi de yıpratmayalım, zaten kaderimizde varsa kötü son kaçış yok yaşıycaz allahtan güzelini dileyelim diyorsun. Bu düşüncelerinde hiçbir sorun yok. Sorun senin "neden bu kadar evham yahu" dercesine konu açıp insanların ruh halini eleştirmendir. Kaldı ki kendinde bizlerden çok farklı değilsin...

Yeterince kendimi doğru ifade ettiğimi düşünüyorum, umarım bu sefer anlaşabilmişizdir. Yine olmadıysa daha da diyecek birşeyim yok polemik haline getirmek istemiyorum. Sağlıcakla kal.

Yani diyorum ya arkadaş tuzu kuru olan konuşuyo bizde diyoruzki evde oturdukta bi sorun yasamadan cocugumuzu dogurup kucagimiza almadik neler neler yasadik hersey yolundayken diyosun yaa noldu gittim kese olusmuş bi sorun yok gittim bebek var kesede bi sorun yok gittim bebegin kalp atişı var ama yavaş!gittim bebegin kalbi durmuş e dogal olarak bidaki gebeligimde hersey yolundaykende acaba oylemi böylemi endiselenip sorarim senin bunu elestirmeye hakkin yok yasamamssn konusuysn ordan Allaha tevekkül ediyorz cok sükür inançliyızda nasil bir ruh haline geldigimizi anlamayacak kadr anlaysszsin arkadasim belli eleştirme bizde sorun yokken yasadik bunlari bu senin soruna yeterli bi cvp dahada anlamazsan sanada laf anlatilmiyo o zaman..

Back
X