Saç Rengi ve Saç Boyama Neden Istedigim Gibi Röfle Uygulamiyorlar ???

imperfect

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2006
87
0
Arkadaşlar ben mi yanlış biliyorum yoksa kuaförler mi yanlış uyguluyorlar :uhm:
Niye gölge istediğimde röfle gibi uygulamalar yapıyorlar. Bunlar arasındaki farkları bana açıklayabilir misiniz? Bir de hangisini önerirsiniz? röfle? gölge? balyaj? :çiçek:
 
Röfle saçın bütününe, balyaj ise saç uçlarına tutamlar halinde yapılan renklendirme işlemidir...

bana sorarsanız gölge ile röfle aynı...
 
benim bildiğim

röfle sarı renkle yapıylıyor

gölge ise saç renginden bi kaç ton açık renkle yapılıyor.

balyaj ise daha kalın tutamlar halinde veya saç uçlarına uygulanıyo

aynen öyle....
en doğrusunu yazmışsın...
 
ya kızlar bende sarartmak istiyorum saçlarımı naptırsamki acaba açık kumral balyaj olabilirmiki acaba
 
teşekkür ederim arkadaşlar :çiçek: ben yanlış bilmiyormuşum demek ki. ben gölge istediğimde saçımın tümünü açık renge boyayıp üstüne daha da açık renk boyuyorlar. ben doğal saçımın üstünde belli belirsiz açık tonlamalar istiyorum. ahhh ah...

Pamukelf, resmine bakarsak açık kumral balyaj çok tatlı olur bence. yaz da geliyor; açık tonlar kızıldan veya diğer tonlardan daha rahat kullanılıyor. arada değişiklik iyidir ya. :içelim:
 
peki gölge yaptırdıktan sonra kendi rengine döndürmek çok mu uzun sürüyo??
 
Arkadaşlar Hepsidwe çok Güzel Oluyor Boyle Değişikliklerde Insan Kendini Iyi Hissediyor Ama Saç çok Kötü Opluyor Helede Ince Telli Ise Kiriliyor Kopuyor Tarnmiyor Resmen Yün çok Profesyonel Olmali
 
e sen kızıl balyaj yapırsan kızıl olur güzel kaliteli bir kuaföre gidip tam istediğin saç rengini <balyaj) söylersen istediğin neden olmasın? kahverengine uygulama yapmak siyah ve kızıldan daha kolaydır hatta en kolay kullılan saç reng,d,r diye bilioyrum canım<<
 
benim bildiğim de röfle ince ince, bir kendi saçın kalıyor aynı incelikte de istediğin renge boyanıyor balyaj saç uclarına oluyor veya kalın kalın bant şeklinde gölge ise bu faklı anlatması zor yaptırdığın zaman röfledeki gibi bir boyalı saç bir kendi saçın olmuyor o farlı sanki boya fırçasıyla gölge atılmış gimi
bazı kuaförler karıştırıyor çünkü eski isimleriyle biliyorlar mesela röfle eskiden meç miş bu isimle anılıyormuş
 
kızlar tesekkr ederm bilgilendirdiğinz içn bende hep karıstırıyodum bunları öğrenmiş oldum :)
 
ben hala anlamadım. saçımı kestirmeye gittim. kuaför saçınız çok güzel, kaliteli bir saç ama beyazlar bozuyor dedi. ille gölge yapalım dedi ama ben bilmiyorum hangisi gölge hangisi röfle. saçlarım koyu kahve. kendi rengini seviyorum. röfle filan yaptırıp sarı sarı olsun istemiyorum. düz boyada da diplerinden beyaz beyaz çıkar dedi önermedi.
 
ben hala anlamadım. saçımı kestirmeye gittim. kuaför saçınız çok güzel, kaliteli bir saç ama beyazlar bozuyor dedi. ille gölge yapalım dedi ama ben bilmiyorum hangisi gölge hangisi röfle. saçlarım koyu kahve. kendi rengini seviyorum. röfle filan yaptırıp sarı sarı olsun istemiyorum. düz boyada da diplerinden beyaz beyaz çıkar dedi önermedi.

rofle sari olanidir golge sacin bir kac ton acigidir duz boya yaptirirsan her ay diplerden ciktikca daha kotu durur golge ile beyazlar tan komofile olmaz rofle yaptirirsan sari tonu yani her ay boyama derdin olmaz diplerden ciksada pek siritmaz komofile olur arada kaybolur beyazlar 4 5 ay rahat edersin ( ama beyazlar seni rahatsiz etmiyosa ):1hug:
 
konuya açıklık getireyim hemen:)
Gölge: saçın 2 3 ton açık renk kulanıraka yada açarak saçlara aydınlık,pırıltılı gözükmesi için uygulanır.Saç doğal renk gözükür sanki güneşten açılmış görüntüsü verir.
balyaj:saçların belli bölümlerine krepe yaparak uçlara uygulanan renk açma yöntemidir.gölge kadar doğal olmasada yapabilen kuaför arsa super yapar saç on numara olur( benim tercihim herzaman balyajdır.Yalnız krepe şeklinde olduğu zaman.
röfle:saçın heryerine balyaj gibi değil ince ince tercihe göre değişir kalında olabilir saçlar açılabildiğine açılır.kişiyi olduğundan daha olgun,büyük ve havalı gösterir.
 
X