Nedir bu akrabalardan çektiğim ?

eljin

" Çekip sağa inmesini de bilirim."
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2014
541
218
Gece gece moral sıfır oldu. Arkadaslar ben zamanında kafayi kullanmadim. Ortaokulda derslerim cok iyidi arkadas ortamim caliskandi bende onlarla hep calisirdim. Lisede yanlış okul seçimi ,yanlis arkadas seçimi berbat bi hale geldim ve en son babam beni okuldan aldi zar zor aciköğretime yazıldım. Bitirdikten sonra aklım gec de olsa yerine geldi ve okumak meslek sahibi olma hayali sardı beni ( iyi ki sarmış). Ama sürekli yaptığım hatalar yüzünden yargılanıyorum. Ygs ye hazirlanacagimi söyledim ailem güldü bana ciddiye almadılar hakaret bile ettiler senden bisey olmaz diye inatla dershaneye yazıldım simdi onların inancı var çünkü gercekten elimden geleni yapıyorum onlar da görüyor. Gelgelim dış kapinin dış mandallarina bugün dayim geldi anneme diyo onun ders calismasi gereksiz bos isler yani o yapamaz gibisinden seyler söyledi. hic birsey diyemedim daha önce amcam da benzeri laflar söylemişti ( tabi bide soyleyemeyen ama bakislariyla belli edenler var ). Surda sinava 10 gün kaldi ben hala milletin bu laf sokmalarini dinliyorum. Halbuki dayim 3.kez sinava hazirlanan baldizini övmekten hic geri kalmiyor, benle ne alip veremediği var anlamış degilim. Bu akrabalar neden böyle ?

akrabalar çoğu zaman akbabadır :KK1:
banada çok dedi akrabam olacaklar vikidedi kazanamaz diye daha sonra kpss oldu onda da herkes okuyor atanamaz dediler
boş ver onların hırsına daha çok çalış söylediklerine utansınlar
çok da kafaya takma dediklerini çünkü insanların olumsuz görüşleri sınavlarda daha beter strese neden oluyor :KK11:

Hepsi oyle hepsiiii aaah ah.
Tıka kulaklarını duyma en iyisi :) bende boyle yapıyorum..bende çaresini aradım ama yok. bu işe yaradı tavsiye ederim :)

annen cvp versın canımm..hemde oyle bı cvp versın kı bır daha aynı konuda yorum yapmaya kalkışmasınlar..herkes yerını bılsın..her konuya atlamasınn..sende uzulmee canımm

Bana da söylüyorlardı sonra dumura uğradılar. :) Benim çok yakın arkadaşım var, sınıfında 36-37 yaşlarında birisi vardı senin gibi dışardan okumuş, 2-3 sene full dersaneye gitmiş, hazırlanmış ve "işitme engelliler öğretmenliğini" kazanmış Bu bölümü kazanmak çok zor, puanı çok yüksek. Sen istersen herşeyi yaparsın, bana birisi bunları söylese hiç takmam tam tersi hırs yapardım. Sende öyle yap.

sen en güzel cevabı sınavı kazanarak vereceksin.takma kafana ve derslerine yoğunlaş:KK66:

Benim de gittiğim okulları falan beğenemezlerdi ay orası çok kötü falan derlerdi. 21 yaşında mühendis oldum çenelerini kapattılar. Çekemeyen, becermeyen başkalarının yapmaya çalıştıklarını ve yaptıklarını beğenmez beğense de söylemez ve burun kıvırır. Mesela bizim oturduğumuz bölgede genelde kızlarını okutmayıp evde otuttururlardı zamanında. Biz 4 kız okuduk hepimiz çok iyi yerlere geldik, gelmeye devam ediyoruz şimdi de ortaokulda okulu bırakıp bana burun kıvıranlar şimdi açıktan liseye başlamış :KK70: Bitirince de üniversite okuyacaklarmış.. Pehhhh.

Yanı uzun lafın kısası kıskananlar çatım çatım çatlar ve senin yolunda engel olurlar. Onlara inat çalışmaya devam et ki ilerde seni görünce sussunlar sen konuş..

akrabalar çoğu zaman akbabadır :KK1:
banada çok dedi akrabam olacaklar vikidedi kazanamaz diye daha sonra kpss oldu onda da herkes okuyor atanamaz dediler
boş ver onların hırsına daha çok çalış söylediklerine utansınlar
çok da kafaya takma dediklerini çünkü insanların olumsuz görüşleri sınavlarda daha beter strese neden oluyor :KK11:
İnşallah o laf söyleyenlerin hepsini utandiririz birgün.

Gece gece moral sıfır oldu. Arkadaslar ben zamanında kafayi kullanmadim. Ortaokulda derslerim cok iyidi arkadas ortamim caliskandi bende onlarla hep calisirdim. Lisede yanlış okul seçimi ,yanlis arkadas seçimi berbat bi hale geldim ve en son babam beni okuldan aldi zar zor aciköğretime yazıldım. Bitirdikten sonra aklım gec de olsa yerine geldi ve okumak meslek sahibi olma hayali sardı beni ( iyi ki sarmış). Ama sürekli yaptığım hatalar yüzünden yargılanıyorum. Ygs ye hazirlanacagimi söyledim ailem güldü bana ciddiye almadılar hakaret bile ettiler senden bisey olmaz diye inatla dershaneye yazıldım simdi onların inancı var çünkü gercekten elimden geleni yapıyorum onlar da görüyor. Gelgelim dış kapinin dış mandallarina bugün dayim geldi anneme diyo onun ders calismasi gereksiz bos isler yani o yapamaz gibisinden seyler söyledi. hic birsey diyemedim daha önce amcam da benzeri laflar söylemişti ( tabi bide soyleyemeyen ama bakislariyla belli edenler var ). Surda sinava 10 gün kaldi ben hala milletin bu laf sokmalarini dinliyorum. Halbuki dayim 3.kez sinava hazirlanan baldizini övmekten hic geri kalmiyor, benle ne alip veremediği var anlamış degilim. Bu akrabalar neden böyle ?
eee sende yapıstır cevabı baldızın kadar degerimiz yokmus dayı de adam oluan anlar

Hepsi oyle hepsiiii aaah ah.
Tıka kulaklarını duyma en iyisi :) bende boyle yapıyorum..bende çaresini aradım ama yok. bu işe yaradı tavsiye ederim :)
Daha önce amcam da soyledi ama ona cevabını verdim dayima nedense veremedm simdi de kendimi yiyip bitiriyorum. Duymamaya caliscam.

Bence şuan dert edeceğin en son şey destek değil köstek olanlar..
Hatalarının farkına varman ve bunları telafi etmeye çalışman kendine yapabileceğin en güzel iyilik olmuş.İnsanlar aşağılamayı,kötü konuşmayı severler.Ama bilmezler ki başkalarını aşağılayarak kendi açıklarını kapatamazlar.
Sen inan ve o sınavda elinden gelenı yap.Onların çenesini kapatmak için değil,kendin için.
Bu arada şuan en önemli aşamadasın.Sakın yarıştan kopma.Kalan sürede konuları halletmişsen günde bir deneme,bir de çıkmış sorulardan oluşmuş bir deneme çöz.Yanlışlarını işaretle ve hafta sonunda hepsine topluca bak.
Zamanı iyi kullanmaya çalış.Sayısalcıysan sözel kısma da vakit ayıracak kadar zamanı iyi kullan.
Allah yardımcın olsun umarım hakettiğini elde edersin.
Bu sefer olmazsa sakın ama sakın canını sıkma.Yeter ki insanların çenesi kapansın diye herhangi bir yeri yazıp gitme.Otur çalış,seneye tekrar gir.
Unutma birşeyi istiyorsan olana kadar bekle ve pes etme.Bu arada denemelerin nasıl?

annen cvp versın canımm..hemde oyle bı cvp versın kı bır daha aynı konuda yorum yapmaya kalkışmasınlar..herkes yerını bılsın..her konuya atlamasınn..sende uzulmee canımm
Annem kardeşine cevap vermez cok düşkün ona. Abim korudu biraz kız cok çalışıyor aklı başına geldi falan diye ama kime diyor adam hala boş boş bu çalışmalar diyip durdu. nasıl sustum onu anlamıyorum.

Bana da söylüyorlardı sonra dumura uğradılar. :) Benim çok yakın arkadaşım var, sınıfında 36-37 yaşlarında birisi vardı senin gibi dışardan okumuş, 2-3 sene full dersaneye gitmiş, hazırlanmış ve "işitme engelliler öğretmenliğini" kazanmış Bu bölümü kazanmak çok zor, puanı çok yüksek. Sen istersen herşeyi yaparsın, bana birisi bunları söylese hiç takmam tam tersi hırs yapardım. Sende öyle yap.
Bunlar çok umut verici örnekler. İnsallah bende güzel bi bölüm kazanirim ve hepsine gösteririm boşu doluyu.

ıyı kı cvp vermemıssın..allah mukavatını başka turlu verır sana canımm

O akrabalar herkeste var malesef.benimde amcam mimar olacağımı öğrendiğinden beri okulla ilgili bişey sormaz :KK76: ama kızı 2 yıllık uni Kazandı diye heryerden duyuru yapıyor veya başka akrabaların tanıdıkların Okuduğu bölümleri falan söylüyor onları övüyor.onun övmesiyle okumadım onun övmesiyle başarılı olmadım dolayısıyla cokta tın :KK47:

İnşallah o laf söyleyenlerin hepsini utandiririz birgün.
amin canım ben üniversiteyi de kazandım atamam da oldu
şükürler olsun inşallah sende istediğin bölüme gidersin
o yüzden üniversite sınavını kazanana kadar bir de özellikle atamama kadar bana da yarı şaka yollu yarı ciddi bu laflar geliyordu o yüzden iyi anlıyorum seni

X