Nefes Almak İSTİYORUUUUUMMMM!!!!!

Beysal

Prensim ikinci aşkım.....
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2012
4.800
502
Merhaba Arkadaşlar başka sayfa bulamadığımdan burda açmak zorunda kaldım konumu ben tam bir hafta sonra ameliyat olucam nasipse. Estetik amaçlı olmayan nefes alamadığım için yapılacak olan bir ameliyat . Gelelim ameliyatın içeriğine doktorun yazdığını yazayım önce :)
Septoplasti,
konka RF ve lateralizasyonu
nazal valv cerrahisi
evet 3 tane ameliyatı bir seans ta yapacağını söyledi doktorum ve ameliyathaneyi 3 saatliğine bana ayırdı;
bunların türkçe anlamları :) burun içi kemik eğriliği kemiğin törpülenmesi işlemi yapılacakmış sonra konka yani burun etlerin hem yakılıp hemde küçültülecekmiş ve de en çok kafamı karıştıran nazal valv deidğimiz burun içinden kıkırdak alıp çökme olan burun duvarlarına nakil edilecekmiş ve bu işlemden sorna burnumda şekildeğişikliği olacakmış yani biraz daha şiş olacakmış aranızda burun duvarında çökme olup kıkırdak eklettiren varmı nasıl bir değişim oluyor sizce yaptırayımmı ne yapayım çok kararsızım ne olur bi akıl verin ??
Ameliyat öncesi ve sonrası yapmam gerekenleri anlatabilecek varmı ne kadar sürede iyileşebilecem ne olur yardım edin biraz rahatlıyım ??
Şimdiden çok teşekkür ederm sizeleree ... Ameliyata kadar ve ameliyattan sonra sizleere yazıcam

Öncelikle çok geçmiş olsun..Bende sizin gibi benzer problemlerden dolayı geçen sene revizyon ameliyatı oldum.Eski doktorum burnumda kıkırdak bırakmadığı için kaburgamdan kıkırdak alındı benimde..İlk başlarda doktorum gerekirse kaburgadan kıkırdak alacağını söylediğinde bende korktum tabi biraz ama doktorumla çok güvendiğim için ve kendisiyle de ayrıntılı bi şekilde konuştuktan sonra çok rahatladım.Gerçekten doktorumunda söylediği gibi ameliyat sonrasında hiç bir sıkıntı yaşamadım.1 haftaya kalmadan normal hayatıma döndüm.Ameliyattan sonra bir süre ödemde olunca tabi biraz kalın geliyordu gözüme ama zamanla ödemler indikçe tam istediğim gibi bir burnum oldu ve en önemlisi burun bantları kullanmadan nefes alabiliyorum..

Merhaba, bende 1 yil once burun amaliyati oldum. amaliyata girerken korkucaksin bu cok normal ben korkudan titriye titriye anesteziyle uyudum. uyandiktan sonra his ettigin tek agri sirt agrisi ve bogazinin agrisi olcak. yaninda biri olsun hep. ben 3uncu gunden sonra kalkip avm'de alisverise gittim. yuzunu yikiyamiyorsun o yuzden sacin yaglaniyo hep kuafore git onun icin. agri kesicinin yaninda tut zaten onlar sana veriyorlar ama fazla gerek kalmiycak. kanama oluyor surekli o yuzden ona dikkat et ve fazla ayakta kalma. valla ben herseyi yedim analiyatan sonra pizza siparis verdik yedim oyle sivi tuketim durumu yok bizde :))
eger hastane yakinsa valla ben nerdeyse her gun pansumana gittim o kadar para veriyoruz ilgilensinler bi guzel. ne istedigini tam olarak iyice acikla bilsinler

bol sans
gecmis olsun simdiden

Açıkçası ben yiyememiştım:KK19: Burun zaten tıkalıydı ağızdan yemek yıyemedım zorlanıyordum ben 2 yıl önce burun ameliyatı oldum 1.5 mılyara çok uygundu diş görünüşü güzel amaaaaa nefes sorunu yaşadım çok halada tam düzelmedim ben içerisini aynada iyice bakınca anladım doktor bir burun deliğimi büyük diğerini küçük yapmış sinirim bozuldu ama artık çok geç hastane ilgisi çok kötüydüüü:KK11:

Dışardan bir şey belli olmuyor burnum gayet güzel ama içeriye o özeni göstermemiş

X