Nefret... Bu duygu nasıl bastırılır?

samantha

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2009
9.825
16.684
44
Kadın erkek fark etmez ciddi manada birinden nefret ettiniz mi hic? Ettiyseniz nasıl başa çıktınız? Ne kadar umursamasam da karşı tarafın gayretleriyle bu duygu bende nuksediyor. Ve o intikam hissiyle uyanma faslı var... Kendime engel oluyorum ama dusuncelerimde zarar vermekten alıkoyamıyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Uzaklaşmak.. Nefret çok güçlü bir duygu. Kendi bünyene bile zarar veriyorsun bir yerden sonra. Uzaklaşmak o kişiden en doğrusu. Umursamamak.. Umursamamak için alakanı başka şeylere yoğunlaştırmayı dene. Benim bi yöntemim var. Nefret ettiğim kişiyle alakalı tüm anılarımı oturup bir kerede hepsini düşünüp daha sonra hepsini zihnimdeki çöpe atarım. Bildiğin sanki elimle tutup atıyorum ve söz veriyorum bir daha hiç düşünmeyeceğime. En son bir gerzeği unutmak ve nefretimin bana zarar vermesini önlemek için bunu yaptım. Bir nevi mistik bir ortam oluşturup seansa giriyorum kendimle.

Uzaklaşmak.. Nefret çok güçlü bir duygu. Kendi bünyene bile zarar veriyorsun bir yerden sonra. Uzaklaşmak o kişiden en doğrusu. Umursamamak.. Umursamamak için alakanı başka şeylere yoğunlaştırmayı dene. Benim bi yöntemim var. Nefret ettiğim kişiyle alakalı tüm anılarımı oturup bir kerede hepsini düşünüp daha sonra hepsini zihnimdeki çöpe atarım. Bildiğin sanki elimle tutup atıyorum ve söz veriyorum bir daha hiç düşünmeyeceğime. En son bir gerzeği unutmak ve nefretimin bana zarar vermesini önlemek için bunu yaptım. Bir nevi mistik bir ortam oluşturup seansa giriyorum kendimle.

Katılıyorum guzel mantik. Ama siz bunu yaptikca hayatiniza bir sekilde burnunu sokup yeni bastan sinirinizi bozuyorsa ve akabinde tekrar anılar canlaniyorsa...

ben o nefret duygusunun ınsanı yıyıp bıtırdıgını bılıyorum yasadım cunku
en ıyısı it ürüdü ye saymak allaha havale etmek hıc gorusmemek
belasını buluyor zaten

Gayet sakin kendi halinde biriydim. Simdi en ufak seye sinirleniyorum. Surekli sigara icme ihtiyaci duyuyorum. Insanlari kiriyorum huzursuz oldugum icin. Gece uyurken dislerimi sıkıyorum. Su bile icsem dislerim agriyo ya. Benim de payim var butun bunlarda umursamadikca takmadikca karsidaki dozaji artirdi.

Gayet sakin kendi halinde biriydim. Simdi en ufak seye sinirleniyorum. Surekli sigara icme ihtiyaci duyuyorum. Insanlari kiriyorum huzursuz oldugum icin. Gece uyurken dislerimi sıkıyorum. Su bile icsem dislerim agriyo ya. Benim de payim var butun bunlarda umursamadikca takmadikca karsidaki dozaji artirdi.
taksanız umursasanızda arttırırlardı
çünkü onlar kotu amacları huzursuzluk vermek
ıyı karakterlı bı ınsan karsısındakını bu duruma dusurur mu hıc
sız kendınızı frenleyın
deli muamelesı yapın
atsan atılmaz satsan satılmaz muamelesı yapın
sız onları onemsedıkce onlara bu fırsatı verıyorsunuz kafanıza taktıgınızı bılıyorlar cunku

Zaman diyeceğim .Siz iyi davranın diyeceğim ama bu kaynana gorumceye olan reçete.
Taciz vs erkek yada komşuysa basın yaygarayı altta kalanın canı çıksın.
Ne yaptığinı bileydik iyiydi:KK11:

Bana aşık olan ama benim hicbir zaman aşık olmadigim ben kontrollu davrandikca kontrolden çıkan, ben saygılı oldukca saygisizlasan bir erkek. Beni de kendine benzetti en sonunda.
İstediği bu zaten kontrolden çıkmanız. Zor bir süreç olacak ama kendinize hakim olmalısınız. Umursamamak en doğrusu. Rahatsızlık veriyorsa birilerine söyleyin babanıza varsa abinize. Ha rezalet çıkar demeyin adam hakediyordur bir yerde böyleyse

hiçbir şey hissetmemek en iyisi..
sevgi kalpte, nefret akıldaymış derler..
benden çok yakın bir dostumdan çok nefret ettim, bana attığı kazıkları yaşattıkları :KK53: ALLAHa dua ettim. aklımdan beynimden çıksın diye.. çok şükür iyim :nazar:

nefret intikama dönüşmemeli...sonra birdaha ardı arkası kesilmeyen olaylar olur...
yokmuş gibi davranmak unutmak Allah a havale et...

Şu koskoca KK'da hayatında en nefret ettiği insana sırılsıklam aşık olan,13 senedir hayatımda olmasına rağmen gram azalmayıp hergün yeniden aşık olan tek kadın benimdir herhalde.Ama sana teselli, tavsiye,yorum vb.hiç bir şey yazamıyorum:110:

Şu koskoca KK'da hayatında en nefret ettiği insana sırılsıklam aşık olan,13 senedir hayatımda olmasına rağmen gram azalmayıp hergün yeniden aşık olan tek kadın benimdir herhalde.Ama sana teselli, tavsiye,yorum vb.hiç bir şey yazamıyorum:110:

Hah bir o eksik :) yoksa acaba ondan mi bu kadar takmaya basladim...

Hah bir o eksik :) yoksa acaba ondan mi bu kadar takmaya basladim...
Benim nefret etme sebebim,3 sene boyunca çevremdeki herkesi annemi babamı bile kendi tarafına çekerek seviyorum,aşığım baskısı yapmasıydı.Herkesin haklı olduğunu aşık olunacak biri olduğunu geç anlamıştım ama sonu güzel :) Bazı şeyler için uğraşmak,zor sahip olmak daha da değere bindiriyor. Tabi ben senin kimden bahsettiğini bilemeden yazdım,kız arkadaş filan değil,seninki de erkek galiba :KK45:

aşık olduğum adamdan nefret edebilirim nede olsa büyük aşklar nefretle başlar:KK70:
onun dışında bana yalakalık yapanlardan arkamdan iş çevirenlerden kötü şeylerden nefret ederim... o kadar..

Benim nefret etme sebebim,3 sene boyunca çevremdeki herkesi annemi babamı bile kendi tarafına çekerek seviyorum,aşığım baskısı yapmasıydı.Herkesin haklı olduğunu aşık olunacak biri olduğunu geç anlamıştım ama sonu güzel :) Bazı şeyler için uğraşmak,zor sahip olmak daha da değere bindiriyor. Tabi ben senin kimden bahsettiğini bilemeden yazdım,kız arkadaş filan değil,seninki de erkek galiba :KK45:

Erkek evet oyle masum degil çirkefotesi bu.

Hiç kimseyi nefret edecek kadar hayatımın odak noktasına almadığım için galiba...hiç nefret duygusu bilmiyorum.

Kadın erkek fark etmez ciddi manada birinden nefret ettiniz mi hic? Ettiyseniz nasıl başa çıktınız? Ne kadar umursamasam da karşı tarafın gayretleriyle bu duygu bende nuksediyor. Ve o intikam hissiyle uyanma faslı var... Kendime engel oluyorum ama dusuncelerimde zarar vermekten alıkoyamıyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?
Ettim tabiiside:KK66: ama sonra aklimdan cikti gitti
Bu arada gecerli sebeplerim vardi yani o sebepler halen ortadan kalkmis degil ama kendi rruh sagligim icin aklima beynime sahip olmaya calisiyorum

X