Türkiye cahillikte zirve ama asla canilikte zirve değil. Haklısınız bu yozlaşmayı Türkiye’ye mal etmek ülkemize haksızlık olur. Dünya olarak iyiye gitmiyoruz dünyanın sınırlı ömrünün sonuna yaklaşıyor olsak dahi.Evet maalesef çok fazla manyak var, ve çok fazla mazlum var. Herkes yetebildiği kadar bir muhtacın elinden tutsa dünya daha güzel bir yer olacak.
Ama şimdi bu konuya gelecek 10 mesajdan 8'i bu ülkeden nefret ediyorum olacak.
Batı'da çok fazla cinayet, çocuğa şiddetin her türlüsü var...annesinin kafasını kesen, köpeği mikrodalgada pişiren neler neler... ama tabi onlar bunu 8 haberlerine gündem yapmıyorlar. TV de asla böyle aşırı olumsuz, "bireysel" adledilen vakaları görmüyorsun.
TR cennet demiyorum, ama böyle konularında sınır ötesini daha iyi sanmak da değişik bir naiflik
Eğitim burda önemli işte... Farkındalık yaratabilecek bir eğitim sistemine maalesef ki sahip değiliz....otizmli cocuklari yuhalayanlar hem kotuler hem cahil en tehlikeli tur boyle ruh hastalarini tecrit etmeleri lazim
Şahsen ülkemden nefret etmiyorum, tersine ülkemi çok seviyorum, diyorum ki şu ülkeyi ayakta tutmak için onca savaş verildi, onca şehit toprağa düştü, Atamızdan yadigar deyip hep birlikte daha çok sarılacağımız yerde, ne hale geldiğimizi, nelerle uğraştığımızı, kendi kendimizi dibe çektiğimizi gördükçe içim acıyor. İçimde bir nefret varsa şu yaşanılanlara. =( Sınır ötesi daha iyi demiyorum ama Orta Doğu ülkelerindeki sıkıntılar çok daha büyük, öyle değil mi sizce de? Yozlaşmışlık her yerde, insanlık komple yozlaşıyor ama bizdeki yozlaşmışlık bir de cehaletle harmanlanıyor. İşte ben bundan bezdim ya. Siz de bezmişsinizdir eminim. Yoksa bilmem hangi Avrupa ülkesinde de yok mu caniler, faşistler, sapıklar? Var. Ama oralarda var diye ülkemdekiler daha az canımızı yakmaz ki. Hiç yurt dışında yaşamadım ama az çok okuyoruz, görüyoruz ya hani, insanca eğitim hakları var, hukuk sistemleri mükemmel olmasa da işliyor, çoğunlukla insana saygı var... Yani bizde bazı şeyler o kadar bitti ki, azıcık daha iyisi gözümüze cennet gibi görünebiliyor zaman zaman.Evet maalesef çok fazla manyak var, ve çok fazla mazlum var. Herkes yetebildiği kadar bir muhtacın elinden tutsa dünya daha güzel bir yer olacak.
Ama şimdi bu konuya gelecek 10 mesajdan 8'i bu ülkeden nefret ediyorum olacak.
Batı'da çok fazla cinayet, çocuğa şiddetin her türlüsü var...annesinin kafasını kesen, köpeği mikrodalgada pişiren neler neler... ama tabi onlar bunu 8 haberlerine gündem yapmıyorlar. TV de asla böyle aşırı olumsuz, "bireysel" adledilen vakaları görmüyorsun.
TR cennet demiyorum, ama böyle konularında sınır ötesini daha iyi sanmak da değişik bir naiflik
Onları çok uzakta aramamak lazım, girin burada okul, kreş konularına.Cennet gibi ülkede, melek gibi insanlarla, muhteşem şartlar altında yaşamıyoruz, aptal insanların gayet çoğunlukta olduğu, yozlaşmışlık ve cehalet bulutlarının üstümüze çöktüğü bir ülkede yaşıyoruz, çünküsü bu olan bitenlerin. Şu söz ettiğiniz olayların hepsi kötü de, yahu otizmli çocukları yuhlayabilecek kadar nasıl kötü kalpli, vicdansız olabiliyor insanlar? Kendi iğrençliklerine nasıl tahammül edebiliyorlar? Bazı insanların yerine utanmak çok acı ya.
Görüyorum görmem mi... Hoşgörü sıfır, iletişim kurarak anlaşmaya çalışmak yerine sürekli hır gür, bir ego savaşları, bir benmerkezcilik. Kızım daha 4 yaşında, kreşe gidiyor, velilerle muhatap olmama henüz gerek olmadı ama bu çocuklar büyüyor, bir gün ben de kendimi veli savaşlarında bulacağım. Hani tırsak bir insan değilim ama böyle mi olmalı hayatımız? Sürekli bir şeyler için birileriyle tartışmak zorunda mıyız? En basit şeyler için bile? Bir market ya da toplu taşıma sırası için, ne bileyim apartmanda akşamın 9'unda matkap çalıştıran komşuyla mesela ya da işte dediğiniz gibi çocuklar birbiriyle itişti diye başka bir veliyle? Çocukları itişip kakışan iki velinin kafa kafaya verip, iş birliği yapmaları çok mu ütopik mesela? Ay bezdim, cidden bezdim. Yani kızım biraz daha büyüse, ya herkese saydıran bir manyak olacağım, ya da etliye sütlüye karışmayan cinsin teki. Hangisi daha fena bilemedim. Ya da belki o kadar korkunç olmaz, ne dersiniz? Böyle müthiş insani vasıflarla donatılmış veliler arasına düşerim belki de. Ben de müthiş değilim ama en azından konuşmaktan yanayım. =) Otizmli çocuklar konusu utanç duyulacak olayların nirvanası artık. Vicdansızlık, cehaletle birleşince ortaya böyle iğrenç insanlar çıkıyor.Onları çok uzakta aramamak lazım, girin burada okul, kreş konularına.
Bir bakın bakalım, az hareketli olan her çocuğa ‘benim yavruğucum senin evde bakamadığın eğitemediğin sebebiyle itilmek, saçı çekilmek zorunda mı’ larla dolu yorumlar göreceksiniz.
Bu anneler sınıflarında otizmli bir çocuğu hazmedebilir mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?