Nianlym ama ok yalnzm

MFY

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2009
46
1
merhaba arkadaşlar
o kadar bunaldım o kadar bunaldım ki buraya yazmaktan başka çarem kalmadı.bir yıldır tanıdığım biriyle 2 ay önce nişanlandım. severek oldu nişanım. hatta ailem özellikle de babam istemedi ama ben isteyince zorla kabul etti. nişanlımada baştan söyledim babamın zor olacağını kabul etti birlikte olucaz beraber aşıcaz zorlukları dedi. babam istemediği için nişanlımla sık sık görüşmemi ya da bize gelip gitmesini pek isstemiyor. ona çok yansıtmıyordu ama evde bana ve anneme hissettriyordu.
nişanlımla aynı yerde çalışıyoruz ama ailesi başka şehirde. bu ağustosta askere gideceği için temmuz gibi geldi vedalaşmaya evde misafir ettik ağırladık ve yolladık. bir süre sonra sürpriz yapıp yine geldi benim de haberim yoktu öğrendiğimde çok sevindim ama babam bu defa tepki gösterdi sürekli sürekli bu ne olmaz böyleşey diye babamı ikna edemedik o yüzden dışaarda görüştük eve gelemedi. o gün çok kötü davrandı bana ilgilenmedi sürekli somurtttu durdu. gittikten bir hafta sonra askere gidecekti. o bir hafta boyunca hiç aramadı beni ben ararsam konuştu ama kontörüm yok dedi ve aramadı. askere teslim olduğu gün doğum günümdü yine aramadı ben aradım konuştuk ama doğum günümü kutlamadı ben özellikle hatırlattım üstünkörü kutlu olsun dedi.askerdede sık aramadı 2-3 kez.acemi birliğini 18 gün yaptı ve 18 günde 3 defa aradı. yemin törenine çağırdı tabi ben yine gidememedim babamdan dolayı çıktı çıktığı gün yine aramadı bende aramadım bekledim
aramadı ertesi gün evi aradım annesiyle konuştum sabah geldi uyuyor dedi uyanınca ben aratırım dedi. aradı konuştuk beni suçluyor hemde olur olmaz herşeyle. oysa ben ona anlattım benim isteyerek yaptığım bişey dedğil o benim babam elimden geleni yapıyorum ben senin için diye tamam diyor ben sana bişey demiyorum diyor ama bana o kadar uzak ve soğuk davranıyorki kendisi aramıyor ben ararsam da bazen açıyor telefonu bazende açmıyor.şaşırdım kaldım. açıkça sordum eğer istemiyorsan bitsin diyorsan bitsin diye onu da kabul etmiyor hatta bana kızıyor bu ayrılık konusunu neden açıyorsun çocuk oyuncağımı bu sen mi istiyorsun yoksaa diye. usta birliğine giddecek gelmedi benim yanıma yine niye geldin derler şimdi bana diye o kadar söyledim olmaz öyle şey o başkaydı bu başka diye bahaneler buldu zamanım yok dedi hafta sonuna kadar bekle ben yanına geleyim dedim ona da bahane buldu. biletimi aldım gidiyorum dedi. usta birliğini öğretmen olarak yapacak görüşme sıkıntımız yok telefonda ama aramazki. aslında öyle sık sık arayan biri değildi sevmez telefonda konuşmayı ama artık sevgisinide hissedemiyorum. çok uzak bana. askerden çıktı ve bir kere bile özledim demedi.
eskiden ben üzülürüm diye ödü kopardı şimdi telefonda hüngür hüngür ağladımbi özür dilerim bile demedi.bilmiyorum kızlar çok şaşkınım ne yapacağımı bilemiyorum. seviyorum ayrılmak istemiyorum ama sanki bu ilişkiyi artık tek başıma yaşıyo gibiyim.
askerlik psikolojisi diyorum şimdi bilmediği bir şehre gidecek yeni bir düzen kuracak onun sıkıntısıdır geçer diyorum ama çok kırılıyorum.konuşmayı denedim anlattım ama daha büyüdü tartışma sen benim sevgimi günde kaç kere aradıma mı endeksliyosun diyo ne ilgisi var telefon etmekle sevmenin diyo bence sorun yok sen büyütüyosun diyerek beni suçluyo.
çok uzun oldu biliyorum başınızı ağrıttım. yazarken çok dikkatli olamadım hatalarım yanlış ifade ettiklerim olmuş olabilir. şimdiden özürdilerim. burda anlatmak bile beni biraz rahatlattı. şimdiden teşekkür ediyorum ve fikirlerinizi bekliyorum.

kızlar devamında olan olayları yeni konu açmadan ilerleyen sayfalarda anlattım. lütfen ilerleyen sayfalarıda okuyup benimle düşüncelerinizi paylaşın. kafam öyle karışık ki sağlıklı karar alıp almadığımdan emin değilim bu yüzden sizlerin düşünceleri de benim için çok önemli. ben içinden net bakamıyorumdur belki olaylara siz dışardan tarafsız bi gözle daha objektif yargılara varabiilrsiniz.. desteklerinizi bekliyorum....
 
Son düzenleme:
cnm bence sen onu askerdeyken aramalıydın
tamam o çok abartmış bunu sende haklısın çünkü bi yanda baban var ama oda askere gidiyor yaa o yuzden çok alıngandır.
bnce şöyle yapıyosun aramıyosun etmiyosun deme ona
yeni yerine gidince değişik bi hediye gnder.
asker psikolojisini çok iyi biliirim, çok zordur.
çünkü 460 gün bekledm, eğer seviyorsan ki seviyorsun anladığım kadarıyla biraz sabret
5 ay mı yapıcak?
 
canım askerlik psikolojisi de birde 2. geldiğinde babanın tepkisi onu yıpratmış olabilir.Bu 2 sebepten dolayı böyle olabileceğini düşündüm ben.Ayrılmak istemeiğine göre seviyor seni bence biraz sabret en azından gittiği yere biraz alışmasını bekleopuyorumnanaktan
 
cnm bence sen onu askerdeyken aramalıydın
tamam o çok abartmış bunu sende haklısın çünkü bi yanda baban var ama oda askere gidiyor yaa o yuzden çok alıngandır.
bnce şöyle yapıyosun aramıyosun etmiyosun deme ona
yeni yerine gidince değişik bi hediye gnder.
asker psikolojisini çok iyi biliirim, çok zordur.
çünkü 460 gün bekledm, eğer seviyorsan ki seviyorsun anladığım kadarıyla biraz sabret
5 ay mı yapıcak?

haklısın canım ama askerdeyken bana ya da ailesine kendisine ulaşabileceğimiz bir numaraa vermedi açıkçası istemedi ben ararım sizi dedi.ailesini de 3 defa aramış.hatta annesi bana sordu bizi aaramıyor belki seni aramıştır diye...dedimya normaldede sevmez aramayı ama bu defa iyice abarttı.

hayır canım 5 ay yapmayacak. öğretmen olduğu için doğuda bir okulda asker öğretmen olarak yapacak.yani öğretmenlik yapacak artık o kadar stres yapacağı sıkıntılı bi durum yok ortada.
seni de tebrik ediyorum canım gerçekten çok zor asker beklemek ve sen en zoru başarmışsın
 
bence tamamen askerlik psikolojisi..ben de asker yolu beklemiştim ve bazen günlerce aranmamanın ne demek olduğunu iyi bilirim. üzerine gitme madem ayrılmak istemiyor..biraz zaman geçsin eğer sevgisizliği hissedersen böyle biriyle evlenmek isteyip istemediğini kendine sor bence..sonuçta bir ömür geçirmek için evleniyosun...neden az sevgi ile yetinesin?
 
Ah bu babaları anlayamıyorum turşunu mu kurucak senin.Evleneceğin erkek o koynuna giricen tövbe yarabbim bak sinir oldum biraz nefes aldırsın .hem yüz göz edilirmi damada öyle sizin baştan soğukluk girmiş.Sen önce babanla konuş saygılı olması gerekir damadına yarın birgün evlenirsin bu sefer baban saygı bulamaz kocandan o zaman hiç dövünmesin
 
mrb kızlar son olanları da paylaşıp fikirlerinizi almak istedim.
acemi birliğinden çıktıktan sonra telefon konuşmalarımız hep olumsuzdu.bir türlü beni anlamak istemedi.ve gitmeden yanıma gelmemek için bahaneler buldu.ben geleyim dedim biletimi falan aldım gidiyorum dedi. sonra annem annesini aradı öylesine hal hatır sormak o gün akşam gitmesi gerekiyordu ama annesinden öğrendikki gitmiyormuş üç dört gün daha evindeymiş.tabi yalanı ortaya çıkınca aradı bahaneler uydurdu bende yüzüne açık açık vurmadım yalanını.inanmış gibi göründüm bahanelerine.sonra tutturdu gitmiyorum ben hadi sen buraya gel diye.tabi ben bu defa kabul etmedim gitmeyi ve onu çağırdım istiyorsan sen gel dedim.o yine bahaneler falan gelmeyi reddetti. ikna etmek için konuştum ama gelmemekte ısrarlıydı tamam dedim bende sen bilirsin. bu konuşmalar gündüz oldu gece başka birşey için ben aramıştımbu seferde bana geliyorum dedi.şimdii bir aksilik çıkmazsa iki gün sonra gelecek.
açıkçası hiç mutlu olmadım.günlerdir yemeden içmeden kesildim.ruh gibi yaşıyorum ve o da az çok biliyor durumumu.bile bile bu kadar üzdükten sonra neden aniden tavır değiştirdi anlayamadım.ben artık kesin kesin ayrılmayı düşünüyordum ama şimdi biraz daha beklemeye karar verdim.
siz söyleyin kızlar ne yapmam ne düşünmem lazım???
ona çok güveniyordum ama çok kırıldım.tekrar eskiye döönmek için çaba sarfetmeliyim yoksa kendi haline mi bırakmalıyım??işin içinde yalanda var artık. eğer devam edersem ne kadar doğru bir evlilik yapmış olucam???
 
baban niye karşı çıkıyor niye istemiyor nişanlını??

canım babam daha tanımadan istemedi sebebi memleketlerimizin farklı olması. tanımadığımız bilmediğimiz insanlar diyerek pek gönlü olmadı. bi de babam sık sık görüşmemizi istemiyor biraz daha esski usul olsun istiyor. bende ikisinin gönlünü yapmaya çalıştım hep. sürekli arada kaldım. şimdi nişanlımda anlayışsız davranmaya başladı.başlarda o biraz daha destek oluyordu bana.iyice zorlaştı herşey...
 
genelleme yapmak doğru olmaz ama evlendikten sonra babanla görüşmene engel olabilir..
bu konuda sana ve ailene kinlenebilir..biran önce baban iyi davranmaya başlasa iyi olur yoksa sonra olan kızlara oluyor...
 
genelleme yapmak doğru olmaz ama evlendikten sonra babanla görüşmene engel olabilir..
bu konuda sana ve ailene kinlenebilir..biran önce baban iyi davranmaya başlasa iyi olur yoksa sonra olan kızlara oluyor...

bende en çok bundan korkuyorum.zaten aşırı kinci bi insan.babam aslında ona çok belli etmiyor hafif bir soğukluk var ama işte beni görüşmeye falan çağırdığında ben başka bahanelerde bulsam hemen babamdan olduğunu anlıyor...babamla konuşsam o hiç anlamaz dediğinden bildiğinden şaşmaz.bilmiyorum çok çok karışık kafam.
 
Canım bence bekle askerlıgı tamamen bıtene kadar
nekadar da rahat olsa yeri yinede askerlık psıkolojisi
bide sen onun yerınde olsan
onun ailesi tarafından istenmediğini düşünmezmıydın
buda cok kotu bısey
bence bekle ayrılmak ıcın erken daha askerden donunce ılışkınızı tartar bıçersin
 
Canım bence bekle askerlıgı tamamen bıtene kadar
nekadar da rahat olsa yeri yinede askerlık psıkolojisi
bide sen onun yerınde olsan
onun ailesi tarafından istenmediğini düşünmezmıydın
buda cok kotu bısey
bence bekle ayrılmak ıcın erken daha askerden donunce ılışkınızı tartar bıçersin

evet haklısın onun ailesi tarafından istenmediğimi düşünsem çok üzülürdüm.ama bunun acısını ondan çıkarmazdım. o zannediyorki bende babamı haklı buluyorum ve bu yüzden bana kızıyor oysa ben tamamen onların arasında şaşırıp kaldım.anlatıyorum da babamla konuşsamda anlamaz bildiğinden vazgeçmez nolur sen beni anla diye tamam anlıyorum diyor ama en ufak bi sorunda kızıyor.
bende beklemeye karar verdim bu bekleme süreci zor olacak biliyorum ama sonradan pişman olmamak için bekliycem.
 
mrb kızlar son olanları da paylaşıp fikirlerinizi almak istedim.
acemi birliğinden çıktıktan sonra telefon konuşmalarımız hep olumsuzdu.bir türlü beni anlamak istemedi.ve gitmeden yanıma gelmemek için bahaneler buldu.ben geleyim dedim biletimi falan aldım gidiyorum dedi. sonra annem annesini aradı öylesine hal hatır sormak o gün akşam gitmesi gerekiyordu ama annesinden öğrendikki gitmiyormuş üç dört gün daha evindeymiş.tabi yalanı ortaya çıkınca aradı bahaneler uydurdu bende yüzüne açık açık vurmadım yalanını.inanmış gibi göründüm bahanelerine.sonra tutturdu gitmiyorum ben hadi sen buraya gel diye.tabi ben bu defa kabul etmedim gitmeyi ve onu çağırdım istiyorsan sen gel dedim.o yine bahaneler falan gelmeyi reddetti. ikna etmek için konuştum ama gelmemekte ısrarlıydı tamam dedim bende sen bilirsin. bu konuşmalar gündüz oldu gece başka birşey için ben aramıştımbu seferde bana geliyorum dedi.şimdii bir aksilik çıkmazsa iki gün sonra gelecek.
açıkçası hiç mutlu olmadım.günlerdir yemeden içmeden kesildim.ruh gibi yaşıyorum ve o da az çok biliyor durumumu.bile bile bu kadar üzdükten sonra neden aniden tavır değiştirdi anlayamadım.ben artık kesin kesin ayrılmayı düşünüyordum ama şimdi biraz daha beklemeye karar verdim.
siz söyleyin kızlar ne yapmam ne düşünmem lazım???
ona çok güveniyordum ama çok kırıldım.tekrar eskiye döönmek için çaba sarfetmeliyim yoksa kendi haline mi bırakmalıyım??işin içinde yalanda var artık. eğer devam edersem ne kadar doğru bir evlilik yapmış olucam???

bence o yalani sana kirginligindan dolayi söylemistir

sonrada 360 derece dönmeside sen ,yalanini ortaya cikartttigin icin olabilir

baban bir an önce es adayina ilimli davransa iyi olur

bu konuyu annene acmalisin öyle yada böyle bizim iliskimiz ilerler evleniriz

ya evlendikten sonra sizin beni onunla gorusturmediginiz gibi

oda beni sizle görüstürmezse de bakalim

gerci bi anne bunu duyunca direk yüzügü attirir ama (yani benim annem öyle yapar)
 
Bence her fırsatta ara ve ona yalnız olmadığını zor koşullara,babana rağmen onu bırakmayacağını hissettir.İnsan seveceği birini kolay bulmuyor hele hele karşılıklı çok daha zor...
 
annem zaten bu kadar üzüleceksen bitsin diyor.ama bitti demeden iyice emin ol bi müddet daha bekle sonradan pişmanlık yaşama diyor. annem nişanlımı çok severdi ama şimdi gözü bile görmek istemiyor tabi annem belli etmez sorun olmaz.ama herkes birbirine kırgın,ilişkiler yıpranmış sonu ne kadar sağlıklı olacak bilmiyorum.

anneme açıkça beni sizinle görüştürmezse diyemiyorum çünkü biliyorum hem çok üzülür hemde ilerde herşey yoluna girse bile bu korkuyu içinden atamaz.ama bazen ufak ufak ima ediyorum olmazsa vazgeçersin dünyanın sonu değil ya diyor. belirsizlik kararsızlık ne kadar zormuş.
 
bence en kısa zamanda babanı al karşına otur konuş. baba bak böyle böyle
o sizin onu istemediğinizi düşünerek üzülüyor bunu banada yansıtıyor. biz
birbirimizi seviyoruz nolur sende kabullen artık de dil dök biraz.
şuan iki arada bi derede olduğunu bişliyorum ama sonuçta nişanlını seviyosun
babanada kıyamıyosun. en iisi oturup babayla konuşmak. sonuçta er yada geç nişanlınla olmasada
evleneceksin dimi baban yine aynı tavrı gösterirse ve sen her seferinde bu yüzden
sevdiğin insanı kaybedersen mutlu olabilecekmisin...
 
eğer annene falan anlatıyosan işte gelmedi de aramadı da falan diye nişanlının eksik yönlerini söylüyorsan annenin artık soğuması o yüzden olabilir. siz aranız düzelince eski halinize dönersiniz ama anne baban dönemez. bence çok fazla şey anlatma (yani gelip geçici üzüntülerini). Nişanlın seni seviyordur eminim yoksa bitirelim diyince tepki göstermezdi. Ama babana kırılmış. Babanla yüzyüze konuşamazsan anneni araya sok. sonuçta annen baban mutsuz olmanı istemez. nişanlına daha iyi davranmalılar. nişanlının ailesi seni istemese ne kadar üzülürlerdi! Ya onlar bizim oğlumuzu istemiyolar biz de kızlarını istemeyiz derlerse ne olacak? baban bunu da düşünmeli.
 
X