nişan sıkıntısı..

homesweethome3

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2013
2.994
1.324
36
Arkadaşlar kısmetse yakında nişanım var tam tarihi belli değil evimizde olucak..Sözlüm sen ne istersen onu alıcam diyor ama onların içerikleri hakkında hiçbi fikrim yok kıyafet ve yüzük diyor başkada bişey demedi henüz takı takmayı düşünmüyor olabilirler bende bunu dile getirememki en azından bi takı olsun diyemem nasıl söylenirki bu onca insanın içinde en azından bişey olsun istiyorum bunu kafaya taktım huzurum daha önemli diyorum ama canım sıkıldı bu mevzuya,size ne takılmıştı nişanda

Bir tane incecik 600 liralik bilezik. Benim akrabalarimda aylarca konustu cunku bizim ailede nisanda bile trabzon setlerle filan gelin gormeye aliskinlar. Umrumda mi hayir. Daha sonra yasanan bazi seylerden dolayi ailesinden nefret etsemde esimi seviyorum. Cani sagolsun olsaydi en iyisini yapardi biliyorum. Demem o ki hiictakma. Millet konusacak bisey illaki buluyor

Bir tane incecik 600 liralik bilezik. Benim akrabalarimda aylarca konustu cunku bizim ailede nisanda bile trabzon setlerle filan gelin gormeye aliskinlar. Umrumda mi hayir. Daha sonra yasanan bazi seylerden dolayi ailesinden nefret etsemde esimi seviyorum. Cani sagolsun olsaydi en iyisini yapardi biliyorum. Demem o ki hiictakma. Millet konusacak bisey illaki buluyor
keşke banada bitanecik bilezik olsa canım inan hiçbişeyde gözüm yok ama akrabalar beni düşündürüyo üzülüyorum eminim elinden gelenin fazlasını yapar kız istemede 350 tlye çikolata almış çok güzeldi fiyatını öğrenmek istedim zoraki söylettim ama nişanda yüzüğüm ve tektaşım dışında bişey olmucak sanırım

Hayatım; sizin adetlwrinizde ne var. Annenden öğrende bende bir sorayım. . Sana ne alacağız bana ne alacaksınız. Fikir paylaşımı yapalım de :):KK200:
2 çaput 537829653 gr altın yüzünden huzurumuz bozulmasın de :anneadayı:
bu konuşmayı yaptık ama sonucunda birbirimizin kıyafetini ve yüzüklerine karar verildi yani onun dışında hiçbişeyden bahsetmedi:KK43: takı istiyorum diyememki

bu konuşmayı yaptık ama sonucunda birbirimizin kıyafetini ve yüzüklerine karar verildi yani onun dışında hiçbişeyden bahsetmedi:KK43: takı istiyorum diyememki
Adetleri bağlı olmakla birlikte büyük nisanda yapilmiyorsa taki takılmazki zaten. Bizdede öyle. Belki bir bilezik. Saat. Karşı taraf nişanı söz gni düşünüyor olabilir. Maddi imkanları varmı? Belki düğüne yetistirecekler.
Benim herşeyim nisanda takıldı. Düğünde extra bişey olmadı. Ama büyük bir nisandi

Bence akrabalar falan bisey takar takmali yani ben pek anlamam da bildigim kadariyla

Birde yeri değil ama affola bisey sorcam bu nisani erkek tarafi mi yapar kız tarafı mı

22 ayar set
1 cift erzurum burması
Kayınvalidem taktı
Bu sadece nişanımda

Allah var altın konusunda ondan bonkörünü tanımadım

Adetleri bağlı olmakla birlikte büyük nisanda yapilmiyorsa taki takılması zaten. Biz dede öyle. Belki bir bilezik. Saat. Karşı taraf nişanı söz gni düşünüyor olabilir. Maddi imkanları varmı? Belki düğüne yetistirecekler.
büyük nişan olmasın diye aramızda anlaştık abartmayalım dedik maddi imkanları var evet ama bana hiçbişey söylenmedi söz gibi düşünülse bile ufak bişey takılmazmı canım sıkıldı bilmiyorum

Bence akrabalar falan bisey takar takmali yani ben pek anlamam da bildigim kadariyla

Birde yeri değil ama affola bisey sorcam bu nisani erkek tarafi mi yapar kız tarafı mı
nişanı kız tarafı yapar kıyafetler yüzük ortak alınır ama erkek tarafı kıza bişeyler takar onlar bana hiçbişey demedi o yüzden canım sıkıldı

Herkesin adwtleri farkli olabiliyor. Bizim buralarda sözde bir sey takilmaz ama yeni yeni kayinvalideler gpelinlerime hediye saat veya cok ince set takiyorlar.

büyük nişan olmasın diye aramızda anlaştık abartmayalım dedik maddi imkanları var evet ama bana hiçbişey söylenmedi söz gibi düşünülse bile ufak bişey takılmazmı canım sıkıldı bilmiyorum
Ufak bişey dediğim gbi 1 bilezik olabilir. Ailenin beklentisi varmı? Bu arada kv derdiki ; taki konusunu hiç konusmicam. O benim şerefimiz gücümün yettiğini takarız. Birbirimizi kırmayalım dedi.ki kimse konuyu acmamisti.
Nişanlım şöyle. Hayatım bizde adet 1 bilezik alıp versen annelere. Gelene geçene karşı de. Kulağına şu kaçır.

Nereliler bu arada..
onu demeye bile çekiniyorum yanlış anlamasından korkuyorum şu zamana kadar aramızda hiç maddi bi konudan sorun olmadı sürekli hediye alır gezdirir elinden geleni yapar çiçekle çikolataya nerden baksak 500 tl vermiş mutlu etmeyi sever ama böyle şeyler hakkında bilgisimi yok salağamı yatıyo bilemedim kayınvaliden çok doğru söylemiş şunu istiyorum demek çok itici muğlalılar bu arada

bana bi kelepçe birde kolye takmıştı eşim hiçte sormamıştım ve söylememiştim sorun dahi etmedim
resimlerde takım olsun diye gidip kendim altın kaplamalı sahte ama şık setlerden almıştım herkes altın zannetmiş :KK70: eşim taktı sanmışlardı. :KK70: :KK70:
nışanda ne istersin saat felan ister misin yoksa düğünde mi alalım diye siz sorun siz açın konuyu ağzını yoklayın.

Tatlım benim. Boşver o zman. Ailenle konuşmuşlar anlaşmışlar. Belki nisandaki hediyesidir bahsetmek istememiş olabilir aile.. belkide hiç bişey gelmeyecek. Üzme kendini. Sana 100 bilezik taksa o "el" dediğimiz insanlar neden 101 değil der burun kıvırır. Sen mutlu ol yeter. Gerçekten para için şimdiden huzur bozmayın. İlerde daha feci sonuçlar doğurabilir.
MutMutlU kal..

onu demeye bile çekiniyorum yanlış anlamasından korkuyorum şu zamana kadar aramızda hiç maddi bi konudan sorun olmadı sürekli hediye alır gezdirir elinden geleni yapar çiçekle çikolataya nerden baksak 500 tl vermiş mutlu etmeyi sever ama böyle şeyler hakkında bilgisimi yok salağamı yatıyo bilemedim kayınvaliden çok doğru söylemiş şunu istiyorum demek çok itici muğlalılar bu arada

Biz de evde yaptık ama bizde kız tarafı takı takmaz. Erkek tarafı da çekirdek aile gelmişti onlar taktı sadece. Durumlar çok iyi değilse nişanda takmayıp düğünde takabiliyorlar ama.
Ama ben sorabiliyordum o zamanlar bir şey takılacak mı ne olacak diye. Sorabilirsiniz bence, bir sakıncası yok.

Nişan günü karar verilirken aileler konuşur bunu bence boşuna stres yapma.
Nereli olursa olsun illaki nişanda takı takarlar.
Seni anlıyorum insan ele güne karşı mahçub olmak istemiyor değer görmek istiyor ama madem bu kadar cömert ve zevkli sözlün var dert etme.
Çünkü nişanda zaten bunları yapmaz salağa yatarlarsa düğün alışverişinde yandın demektir.
Karşındaki kişileri aileyi tanıma günleri bunlar.

X