nişanlım ailesine çok düşkün

bilgin100

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
124
37
mrb. yakında evleniyorum. ama bu özelliğini yeni farkettim. nişamlım ailesine çok düşkün. onların biraz üzülmesine bile dayanamıyor ama bn ne kadar üzülsem de umrunda değil.
asıl sorun şu. ikimizde çalışıyoruz. zaten ev eşyalarını birlikte alıcaz. ama bn istiyorum ki ailesi de bize bazı küçük eşyaları almamızda yardımcı olsun. çünkü diğer kardeşlerinin çoğu eşyasını onlar almış. bize de alırlar ailesi için sorun değil. ama nişanlım bu konuda o kadar katı ki. asla ailesine masraf yaptırmak istemiyo. ailem sıkıntıya girmesin diyo. ama bütün eşyaları biz alırsak çok sıkıntıya gircez.
bu konuda kim haklı sizce?

mrb. yakında evleniyorum. ama bu özelliğini yeni farkettim. nişamlım ailesine çok düşkün. onların biraz üzülmesine bile dayanamıyor ama bn ne kadar üzülsem de umrunda değil.
asıl sorun şu. ikimizde çalışıyoruz. zaten ev eşyalarını birlikte alıcaz. ama bn istiyorum ki ailesi de bize bazı küçük eşyaları almamızda yardımcı olsun. çünkü diğer kardeşlerinin çoğu eşyasını onlar almış. bize de alırlar ailesi için sorun değil. ama nişanlım bu konuda o kadar katı ki. asla ailesine masraf yaptırmak istemiyo. ailem sıkıntıya girmesin diyo. ama bütün eşyaları biz alırsak çok sıkıntıya gircez.
bu konuda kim haklı sizce?

kardeşlerinin eşyalarını alırken sıkıntıya düşmüşlerse almasımı istememesi gayet normal, bizde eşimle kendimiz yaptık ailelerden bişey talep etmedik, almadılar diye de soğumadık onlardan, demekki zorlanıcaklarki nişanlınız sıkıntıya girmelerini istemiyor, ve bu durumu en iyi nişanlınız bilir, her şey dört dörtlük olacak değil, bazı şeyleri zamanla yavaş yavaşda alabilirsiniz

Almayan insanlara zorla alsınlar demek çok saçma. Bu konular başta konuşulur kapatılır. Eğer herşeti siz yapacaksanız öyle anlaşmışsanız tekrar aileyi katmak yersiz

Demek ki onlarda sıkıntıya girecek ki nişanlınız yardım etmelerini istemiyor.

"ama bn istiyorum ki ailesi de bize bazı küçük eşyaları almamızda yardımcı olsun."

demissiniz bide. Sizin aileniz yok mu? Neden sadece karsı taraftan bekliyorsunuz?

bence hiiic takma bunu.... hic hemde
birak almasinlar.... daha dogrusu sen hic isteme sessizce kenardan iste...elbette soracaklar veya alacaklar eksiklerinizi.
sabret
bazen biz bayanlar sabirsiziz hemen olsun istiyoruz veya esinin ailesi alacaktir ama belki biz sunu aliriz alcaz vay efendim ben alirim benden olsun gibi konusmalari sevmiyodur.
sen hic takma bunu nisanliligin tadini cikar.
almasalar bile güzelim hayat evlendikten sonra devam ediyo.
zamanla herseyinizi alirsiniz
bundan dolayi kalp kirma kalbinide kirdirma
araya sogukluk girmesin!

Sizin almaniz sizin için daha iyi dimi?birincisi kimseye minnet etmenize gerek olmayacak,birilerinin ileride alinanlari basiniza kakmasi gibi bir durumla karsilasmicaksiniz ikincisi kendi esyalarinizi kendi zevkinize gore seçip alicaksiniz,size maddi acidan destek verdikleri zaman inan bana size istedikleri gibi mudehale etme haklarini bulucaklar kendilerinde...bu durumu hic kafana takma derim boşver gücünuzün yettiği kadar evinizi duzersiniz sonrasindada yavaş yavaş eksiklerinizi tamamlarsiniz,kimseye minnet etmeyin,eskilerin bir sözü var yaparlarsa kendi şanlarindandir ,onlarinda ogullari... yaptiklari/aldiklarini senden çok ogullarina yapiyorlar.ne kadar çok ogullarina kiymet veriyosalar o kadar ellerinden geldiğince destek olmaları lazim/di ama yapmiyolarsa kendileri bilir bosverrr

eşim ailesine çok düşkün diye ilk 6 ayda boşanıyorduk nerrdeyse !
Nişanlıyken fark etseydim asla evlenmezdim :KK11:
çocuk evlendiriyorlar tabikide yardım edecekler nekadar bencillik biz sıkıntıda olalım sorun değil ailem gül gibi geçinip gitsin !
bir çocuk doğurup yetişriyorlar sonra evelnirken hadi naparsan yap. ama sonra ilki alakaya gelincede hep bizde olsun oğullarının eli kolu. bencill varlıklar erkek aileleri ve bu erkekler !!!

eşim ailesine çok düşkün diye ilk 6 ayda boşanıyorduk nerrdeyse !
Nişanlıyken fark etseydim asla evlenmezdim :KK11:
çocuk evlendiriyorlar tabikide yardım edecekler nekadar bencillik biz sıkıntıda olalım sorun değil ailem gül gibi geçinip gitsin !
bir çocuk doğurup yetişriyorlar sonra evelnirken hadi naparsan yap. ama sonra ilki alakaya gelincede hep bizde olsun oğullarının eli kolu. bencill varlıklar erkek aileleri ve bu erkekler !!!

yorumunuzu çok beğendim gerçekten. ben nişanlım ailesini sevmesin demiyorum ama bizim yeni bir aile kurduğumuzun farkında değil. ayrıca burda ailesinin hiç suçu yok. onlar alıcaktı bazı şeyleri. ama nişanlım istemiyo izin vermiyo

Sıkıntıya gireceğini görüp yine de kendi ayakları üstünde durmak isteyen bir erkek var karşında.
Bence şanslısın evet aileler yapsa ve hiç sıkıntıya girmezseniz daha iyi ama.
Eşin bunu gögüsleyecek durumdaymış, kesinlikle bu konularda yorum yapma ona karşı. Takdir et hatta derim.

bence hiiic takma bunu.... hic hemde
birak almasinlar.... daha dogrusu sen hic isteme sessizce kenardan iste...elbette soracaklar veya alacaklar eksiklerinizi.
sabret
bazen biz bayanlar sabirsiziz hemen olsun istiyoruz veya esinin ailesi alacaktir ama belki biz sunu aliriz alcaz vay efendim ben alirim benden olsun gibi konusmalari sevmiyodur.
sen hic takma bunu nisanliligin tadini cikar.
almasalar bile güzelim hayat evlendikten sonra devam ediyo.
zamanla herseyinizi alirsiniz
bundan dolayi kalp kirma kalbinide kirdirma
araya sogukluk girmesin!

doğru söylüyosunuz da artık çok geç. çok tartıştık bu yüzden. kalplerimiz çok kırıldı. şu ana kadar böyle bi tartışma yaşadığımızı hatırlamıyorum :KK43:

o zamaaan otur nisanlinla durumu kurtar
hadi bakim is basa düstü
icindekileri anlat
cahillik yaptigini düsünemedigini ve simdi pisman oldugunu aslinda bosyere kendi kendine strese girdigini
öyle olmasi gerektigini sandigini ama dersini aldigini anlat
ve gercekten evlendikten sonra beraber aliriz diye yaklas.
ve bu dediklerimide gercekten bi düsün cok dogru degil mi?
evlilik öncesi stresi...ahh ahhh.. anlat bunlari icinde olanlari....aslinda korktugunu ki öyle oldugunu düsünyorum....

özür dile silbastan yapalim de ise yarayacaktir..

Canım bu düşünceye vardıysan işin çok zor. Gözüne batmaya başlamış bir kere ve devamı gelecektir. Ailesini kattığın her cümle riskli. Bunu ya problem olarak görmekten vazgeç ya da kavgalı ve huzursuz bir hayata hazırlıklı ol. Allah yardım etsin canım işin zor olacak. Bunu eşya almadılar diye deil, nişanlının ailesinin üzülmemesini isterken senin üzülmeni dert etmemesine dayanarak söylüyorum.

o zamaaan otur nisanlinla durumu kurtar
hadi bakim is basa düstü
icindekileri anlat
cahillik yaptigini düsünemedigini ve simdi pisman oldugunu aslinda bosyere kendi kendine strese girdigini
öyle olmasi gerektigini sandigini ama dersini aldigini anlat
ve gercekten evlendikten sonra beraber aliriz diye yaklas.
ve bu dediklerimide gercekten bi düsün cok dogru degil mi?
evlilik öncesi stresi...ahh ahhh.. anlat bunlari icinde olanlari....aslinda korktugunu ki öyle oldugunu düsünyorum....

özür dile silbastan yapalim de ise yarayacaktir..
ah ah niye hep biz kadnlar alttan almak zorundayız anlamıyorum. ama şu an konuşmak istemiyorum. akşama konuşurum uygun bi dille naplım :KK43:

Şimdiden seni saymıyorsa sevgisini göstermiyorsa ne zaman gösterecek
şimdiden üzüldüm haline
Allah yardımcın olsun

Ama gerçekten şimdiden ailesine çok düşkün diye bir zerzenişte bulunuyorsan işin zooor benim gibi kafayı yersin ailesiyle sonra :))) herşey gözüne batar bir telefon bile etse cinnet geçirrisin.
evet ben artık bu durumun abartılı boyunu yaşıyorum sırf kocam annesini arıyor diye boşanabilirim :KK53:
şimdiden sıyrılmaya çalış bu düşüncelerden yolun yol değil bacım gelme benim gittiğim yollara :KK45:

konu sahibi nedense kendi düşüncesine aykırı olanlara yorum yapma gereği bile duymamış, hala kendi düşüncesinde, ozaman neden bizlere soruyorsun ki

ben de aileme çok düşkünümdür.çocukluğumdan beri üzülmesinler diye elimden gelenin fazlasını yaptım.bu yaşıma kadar hiç zararını görmedim düşkünlüğümün.

X