Nişanlım mı eski sevgilim mi seçemiyorum, ne yapacağımı bilmiyorum

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.175
677
Öncelikle lütfen okumadan yargılamayın. Eski sevgilimle ilişkimiz 16 yaşındayken başlamıştı ve ne yaşadıysam onunla yaşadım, arada ayrıldık birleştik kavgalar ettik ama sonunda hep birbirimizi bulduk. Biri bu kadar sevilebilir miymiş, sevilirmiş demek ki. O da beni çok seviyordu, ilk aşkı bendim hatta tek aşık olduğu kişi bendim duygusal ilişkilerden korktuğu için, zaten bizim ilişkimiz de o yüzden çok sancılı başlamıştı. 16 yaşında başladı dedim ama birbirimizi sevmemiz 16 yaşında başladı, 18 yaşında çıkmaya başladıki, aradaki iki yıl ikimiz için de çok sancılıydı ama duygusal ilişkiden korksa da bir kere beni sevdiğini söyledikten sonra hiç sözünden dönmedi. Geçen sene işyerinden biri benden hoşlanıyordu ve çok açık bir şekilde belli ediyordu her ne kadar sınır koysam sonuçta iş arkadaşım aynı ortamda bulunmak zorundaydık, eski sevgilim de sinirlendi ve kavga ettik, ilk defa bu kadar ağır kavga ettik ayrıldık, o işi için yurtdışına gitti ben de çok dağıldım ama kendimi toparlamaya çalıştım. Ayrıldıktan dört ay sonra nişanlımla tanıştım, birlikteyken çok mutluyduk, uyumluyduk ve birbirimizi de seviyorduk evet eskisine duyduğum gibi güçlü bir aşk yoktu ama sevgi vardı. Evlenme teklifi etti, kabul ettim. Sonra o geri döndü, arkadaş ortamımız aynı olduğu için mecburen aynı ortamda durduk, bana benim adıma mutlu olduğunu, beni hala sevse de en iyisini hak ettiğimi söyledi. Uzak durmaya çalışıyorum ama nişanlım da çok farklı davranmaya başladı sanki evlenirsek bir süre sonra sadece evli olmak içine evlenmiş çiftlere dönecekmişiz gibi bir hal var, zaten benden önce onun da başkasını sevdiğini biliyorum. Eski sevgiliminse beni hala sevdiğine eminim, ben de ona duyduğum duyguları kimseye duymayacağımı biliyorum bir daha, o güzel şarkıda dediği gibi aslında "Bir öfkeye mahkum ettik herşeyi". Kimseyi üzmek istemiyorum ama kendim de hayatım boyunca mutsuz olmak istemiyorum, lütfen bir akıl verin.

"Eski sevgilim beni hala seviyor" demekle olmaz ki. Belki sevmiyor nerden biliyorsun. Belki onun da hayatında biri var.
Nişanlın konusunda kafan karışıksa konuş onunla ama senin kafanı karıştıran eski sevgilin konusu bence.

Seni hala sevdiğini söylemiş orayı es geçmişim. O zaman nişanlına yazık etme konuş onunla.

Şarkı sözleri filan iyi güzel de, o 'bi öfke yüzünden' lafı filan hödüklükten başka bişey değil bence. Anlık öfke yüzünden bitirip bir sene ayrı kalınabiliyorsa, zaten sevgi yokmuş, alışkanlıkmış derler. Net yani.
Hayır bakıyorum, bi kavga / öfke yüzünden ayrılsam bile en kötü bi haftada falan dönülür, tek sebep öfke olduğu için. Dönülmeyebildiyse, başkaları gayet sevilip evlilikler kabul edilebildiyse, orda bi dur, o eskisi de öfkelenip yurt dışına gidebildiyse, o da hödüğün tekiymiş, o da sevgi değilmiş, alışkanlıkmış, ve hala da sevgi değil, alışmışlık.
Şu ankiyle sıkıntın varsa, o konu ayrı, onu ayrıca değerlendirirsin, umutlu değilsen bitirirsin falan.

Eski sevgilinizle ayrilma sebebi cok büyük bir olay degilmis acikcasi. 4 ay sonra hemen nisanlinizla tanisip ciddi bir iliskiye baslamaniz kafa karistirici. Eski sevgilinizin sizi sevdigine eminmissiniz, peki ya siz sevdinizmi?
Ben cok inat ugruna yada bitti artik nasilsa birdaha baslamaz düsüncesiyle baskasiyla evlenmeye kalkani ama sonra birakip eskilere döndügünü gördüm, gayet mutlu da oldular.

Bilemedim simdi :KK43:
Cnm belliki nisanlinla sen eskileri unutmak icin birbirinize yaslanmissiniz birbirinizden destek almissiniz.
Ama lutfen kendinide hemen eski sevgiline kaptirma sen yokken neler yasadigini ne yaptigini bilemezsinki.
Seni sevdigindende bu kdr emin olma belkide sadece bi aliskanlikta olabilir ona gore :110:

4 ay sonra hemen biriyle başlamanız bence sizdeki sevgiyi de düşündürüyor. O kadar sevseniz birine gönlünüzü açmazdınız. Şu an aklınız karışık iyi bir seçim yapın. Kendinizi iyi sorgulayın

Eski sevgilini bilemem de o nişan bozulsun
Herife yazik etme.

Eski sevgiline dön ya da dönme diyemem ama buraya bu konuyu açtığına, şu anki nişanlın hakkında yazdıklarına göre sen de nişanlınla güzel bir gelecek göremiyorsun demektir.Aslında sorduğun sorunun cevabını biliyor ama korkuyor gibisin.Yüreğini dinle.Bekarım ben fakat aynı evde çok da sevmediğiniz bir adamla nasıl yaşanır, nasıl aynı yastığa baş koyulur hayal bile edemiyorum.En azından kendinize zaman verin.Mutlu olabilecek miyim? diye düşünüp en doğru kararı alın.Hakkınızda hayırlısı olsun...

nişanlının ne suçu vardı acaba? şimdi o adamı eski sevgilin için terkedeceksin sonra nişanlında nur topu gibi bi güvensizlik yaratıp sokağa salacaksın, sonra da zincirleme karşısına çıkan kimseye bir süre güvenemeyecek. böyle ciddi kararları alırken iyice düşünmek lazım. ayrıca her çift bir noktadan sonra monotonlaşıyor şimdiden onu düşünüp kendi kendini ayrılıp eskiye dönmeye iknaya çabalama. ayrıcaaaa eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı.

X