Nişanlımın ailesi beni sinir ediyooor

aburcubur91

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2015
98
39
33
Merhaba kızlar ben daha yeniyim bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Ben Şubat ayından beri nişanlıyım,nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz,çok iyi anlaşıyoruz fakat sorun ailesi...
Ailesi bize rest çekti,biz herşeyi kendimiz yaptık kendimiz evlendik eşya aldık sizde herşeyi kendiniz yapın dedi. Ne düğün ne takı ne eşya en ufak yardım bile yapmayacaklarını söylediler. Nişanlım bu konular yüzünden evde çok mutsuz ailesiyle her gün kavga ediyor çünkü çok yabaniler ve anlayışsızlar. Birde her gün namaz kılıp camiye gidip Kur'an okuyorlar.Durumları çok iyi. Hacca gidecek paraları var,arabaları var,yazlıkları var ama bize yardım edecek paraları yok...Bir ev kurmak kolay mı? Doğal olarak biz de maddi açıdan çok zorlanıyoruz.

Beni sevmediklerini düşünüyorum ama nişanlım sevdiklerini söylüyor. Onlara gidiyorum 1 saat yanımda oturup hemen yatıyolar ne düğün konuşuluyo ne bize bir şey soruyolar,çok ilgisizler. Düğünümüze 10 ay var ama onların umrunda değil...
Benim babam vefat etti annemin bir tek babamdan kalma emekli maaşı var kadıncağız bize bir şeyler yapmak için çırpınıyor ama bunların umrunda değil...Bana ne aile sıcaklığı veriyolar ne sahipleniyolar...Çok kafama takıyorum bazen bu konuda nişanlımla tartışıyoruz.

Napmam lazım nasıl davranıyım lütfen yardım edin :KK42::KK42::KK42:

Evlenecek olan sizsiniz eğer evlenmeye karar veriyorsaniz herşeyi kendiniz yapmalısınız bana göre de. Belki yanlış düşünce bilmiyorum ama bu şekilde düşünüp öyle evlendim evet hala borç ödüyoruz ama olsun herseyi biz kendimiz yaptık kimseden yardım beklemedik.
Yardımı geç düğün salonu tutma işini nerde olcak hangi gün olacak nasıl olacak eşimle ikimiz karar verdik ailelere ilettik. Eşyaları ikimiz seçtik aldık eve geldiğinde ailelere gösterdik böylelikle kimse karışmadı huzurumuz bozulmadi :) bu durumdan hala çok memnunum kimseden bir beklentin olmadığında daha mutlu oluyorsun. Evet eşimin ailesini seviyorum ama çooook muhattap olmuyorum daha rahatım

Merhaba üzüldüm senin adına.Sana verebileceğim tavsiye madem nişanlında her şeyin farkında düğününüzü yapın ama belli bir mesafe koy arana ailesiylr.Tabiki uzak olamazsın mecburen eşinin hatırına gidip geleceksin ancak resmi seviyesde devam ettir ilişkini.Beklentini en aza indir.Onları değiştirmek mümn olmayacak büyük ihtimalle.Sen bu nedenle kendi düşüncelerini değiştirip beklentini en azda tutacaksın ama hayatına olacak müdahalelerini de tatlılıkla en azda tutmaya çalışacaksın.Umarım herşey düzelir.Bu gibi durumlarla çevremizde o kadar çok karşılaşıyoruz ki.Az az yap kendin yap muhtaç olmaktansa...

Evlenecek olan sizsiniz eğer evlenmeye karar veriyorsaniz herşeyi kendiniz yapmalısınız bana göre de. Belki yanlış düşünce bilmiyorum ama bu şekilde düşünüp öyle evlendim evet hala borç ödüyoruz ama olsun herseyi biz kendimiz yaptık kimseden yardım beklemedik.
Yardımı geç düğün salonu tutma işini nerde olcak hangi gün olacak nasıl olacak eşimle ikimiz karar verdik ailelere ilettik. Eşyaları ikimiz seçtik aldık eve geldiğinde ailelere gösterdik böylelikle kimse karışmadı huzurumuz bozulmadi :) bu durumdan hala çok memnunum kimseden bir beklentin olmadığında daha mutlu oluyorsun. Evet eşimin ailesini seviyorum ama çooook muhattap olmuyorum daha rahatım

tatlım haklısın bizde çoğu şeye kendimiz karar veriyoruz beyaz eşyalarımızı aldık gittik gösterdik sadece onada trip atıyolar neden bize sormuyosunuz diye... herşeyi değil ama en azından eşyalara yada sadece düğüne destek olabilirlerdi...

Bence kizdigin şey destek olmamaları değil, evlerine gittiğinde 1 saat oturup yatmaları olsun. Sana saygılari olsa oturup sohbet ederler.

Ayrıca eğer destek olmayacaklarsa, annenden sakin yardım alma.

Annene haksızlık etme.

İki tarafa da eşit davran.

Merhaba üzüldüm senin adına.Sana verebileceğim tavsiye madem nişanlında her şeyin farkında düğününüzü yapın ama belli bir mesafe koy arana ailesiylr.Tabiki uzak olamazsın mecburen eşinin hatırına gidip geleceksin ancak resmi seviyesde devam ettir ilişkini.Beklentini en aza indir.Onları değiştirmek mümn olmayacak büyük ihtimalle.Sen bu nedenle kendi düşüncelerini değiştirip beklentini en azda tutacaksın ama hayatına olacak müdahalelerini de tatlılıkla en azda tutmaya çalışacaksın.Umarım herşey düzelir.Bu gibi durumlarla çevremizde o kadar çok karşılaşıyoruz ki.Az az yap kendin yap muhtaç olmaktansa...

Nişanlımda öyle söylüyor ben sana herşeyi yapıcam hiçbişeyin eksik olmayacak ne istersen yapıcam diyo ama ona da yazık değil mi kıyamıyorum tek başına bütün yükü taşıyor...beklentimi bitirmeye çalışıyorum ama etraftan duyunca görünce çok üzülüyorum :KK43:

Şöyle ki nisanlinizla önce bir butce cikartin.
Kendi basiniza yapabileceginiz markalari ve düğün salonlarini sunun önlerine..
Hic mi mihriniz icin altin takmayacaklar.
10 ay uzun bir süre..
biraz bekleyin.
Ucuz bir düğün salonunda yaomak istemezlerse destek verin o zaman deyin yada o basit esyalari mi alacaksiniz diyebilirler. Simdilik siz para biriktirin ve bir seyler almayin son vakte girince alisveris yaparsınız son aylara kadar iletisiminizi düzeltmek icin ugrasin bakalim nelerle karsilasacaksiniz

Bence kizdigin şey destek olmamaları değil, evlerine gittiğinde 1 saat oturup yatmaları olsun. Sana saygılari olsa oturup sohbet ederler.

Ayrıca eğer destek olmayacaklarsa, annenden sakin yardım alma.

Annene haksızlık etme.

İki tarafa da eşit davran.

Annem bana çeyiz yapmaya evimi döşemeye çalışıyo ama ona da engel oldum ama kız annesi işte dayanamıyo gidip alıyor bişeyler :KK43:

tatlım haklısın bizde çoğu şeye kendimiz karar veriyoruz beyaz eşyalarımızı aldık gittik gösterdik sadece onada trip atıyolar neden bize sormuyosunuz diye... herşeyi değil ama en azından eşyalara yada sadece düğüne destek olabilirlerdi...
Çok müdahale etme hakkı vermemen ilerisi için iyi olacak. Boşver yardım etmesinler ilerde bunun için pişman olan onlar olsun. Niye soracaksin ki zaten siz kendi evinize kendi paranizla alıyorsunuz

Şöyle ki nisanlinizla önce bir butce cikartin.
Kendi basiniza yapabileceginiz markalari ve düğün salonlarini sunun önlerine..
Hic mi mihriniz icin altin takmayacaklar.
10 ay uzun bir süre..
biraz bekleyin.
Ucuz bir düğün salonunda yaomak istemezlerse destek verin o zaman deyin yada o basit esyalari mi alacaksiniz diyebilirler. Simdilik siz para biriktirin ve bir seyler almayin son vakte girince alisveris yaparsınız son aylara kadar iletisiminizi düzeltmek icin ugrasin bakalim nelerle karsilasacaksiniz

Ben zaten düğün salonu istemiyorum istediğim düğünler 10bin gibi bir rakam ona da sınırlı kişi çağıracağım.Kv ve kp ekstra kişi çağırmak isterse bütçemiz yok dicem kusura bakmasınlar...evet takarlar belki 1 bilezik...

Nişanlımda öyle söylüyor ben sana herşeyi yapıcam hiçbişeyin eksik olmayacak ne istersen yapıcam diyo ama ona da yazık değil mi kıyamıyorum tek başına bütün yükü taşıyor...beklentimi bitirmeye çalışıyorum ama etraftan duyunca görünce çok üzülüyorum :KK43:

Bence hiç kıyamıyorum falan demeyin herşeyi tabiki birlikde yapmak zorundasınız unutmayın yarın evlenince bu adam Karşınıza geçip ailesini savunacak size kesinlikle acımayın:KK20:
Bil hassa yaşayan biri olarak yazıyorum siz benim gibi cazgır değilseniz çok üzülürsünüz sonra:KK56:

Çok müdahale etme hakkı vermemen ilerisi için iyi olacak. Boşver yardım etmesinler ilerde bunun için pişman olan onlar olsun. Niye soracaksin ki zaten siz kendi evinize kendi paranizla alıyorsunuz

Bencede ileride torunları olunca çok pişman olacaklar çünkü torun diye deliriyolar bakalım o zaman sıra bana gelecek :)

evlendiğinde sadece eşinle değil ailesiylede evleniyporsun malesef .. bence engüzeli sana destek olmamaları çünkü yarın basına kakarlar her aldıgın eşyaya karısırlar kendilerinde hak görürler 2 kuruş verdikleri için .. senin ailen destek olabilseydi ozaman olurlardı laf etmezlerdi ama şimdi niye biz edelim paramız cebimizde kalsın diye düşünüyorlardır ... sen hesabını bil düğün yapma nikah tan yada ufak bi yemek org.yap.. çok eşya alma borçlanma çünkü sonra onları ödemekte çoookk zor oluyor...

Namaz kilmalarini falan kariştirmasan daha iyi olurdu bunu sorgulamak kimseye düşmez. Hac paralarini da size harcamalarini beklemiyorsunuzdur umarim. Herşeyi eşimle birlikte yaptik borcumuzun bitmesine 1yil kaldi ama hiç önemli degil huzurumuz yerinde.
Sizde bereber bütçenize göre eşya alin ve düğününüzü yapin.

Bence hiç kıyamıyorum falan demeyin herşeyi tabiki birlikde yapmak zorundasınız unutmayın yarın evlenince bu adam Karşınıza geçip ailesini savunacak size kesinlikle acımayın:KK20:
Bil hassa yaşayan biri olarak yazıyorum siz benim gibi cazgır değilseniz çok üzülürsünüz sonra:KK56:

Hadi ya :KK17:

Ben cazgır değildim ama bunların içine girdim gireli artık hiç lafımı esirgemiyorum gerektiğinde surat yapıyorum konusmuyorum...

X