arkadaşlar ben de nişanlımdan 1 ay önce ayrıldım.tabiki çok üzücü bir durum bu.biz de telefonda ayrıldık.sonrasında ben yüzyüze görüşmeyi çok istedim.çünkü bu bir nişan ve bu şekilde bir ayrılık kabul edilecek bir durum değil.yalvar yakar oldum bize yakışmaz dedim ve yüzyüze görüştük.ve karşımda benim tanıdığım adam yoktu.bambaşka biri vardı.ailesinin sözlerni bana kendi sözleriymiş gibi söyleyen biri vardı.ben ikimizde de hatalar olabilir.bu ilişkiye bir şans verelim dediysem de istemedi.neyse sonuca gelecem.1 gün sonra ben bunu aradım bohçaları gelip alabilirsin diye.çünkü istemişti.bütün her şeyi ona verdim.altınları v.s.nişandan önce de bana ne verdiyse küçücük bir iğnesini dahi verdim.yalnız o gün daha da üzüldüm.çünkü benden nişanda kendi misfirlerinin bana taktığı küçük altınları istedi.kardeşinin düğününde kaerdeşine altın takmıştım.bana dedki kardeşime taktığın altını o altınlardan çıkarırsın dedi.ben şaşırdım.başımdan kaynar sular döküldü.kardeşine taktığım altını bahane ederek diğerlerini istedi yani.ben de hepsini verdim..merak ettiğim şu nişanda takılan karşı tarafın misafirlerinden gelen altınlar kendi taktıkları altınlar kimde kalır normalde.istenir mi bunlar?
istemese de verecektim zaten.üzüldüğüm davranışı oldu.sizin yazdıklarınızdan sonra onların davranışı gerçekten daha çok midemi bulandırdı.
canım sen ne yaptın yaaaa :1no2:.nasıl bir ayrılık oldu telefonda, o mu istedi ayrılmayı, sen mi, ayrıca sen çağırmasan ısrarla gelmeyecekti. ne olacaktı o zaman altınlar falan.. ay çok sinirlendim şimdi çok. benim ayrılma şeklime benziyo galiba. ay neyi soracağımı şaşırdım şimdi. eh be güzelim, kızdım şimdi sana. ne diye veriyosun. bi kere nişanı bozmamak için elinden geleni yapmışsın onu anladık, karşı taraf öyle her sebepten nişan bozamaz ayrıca.böyle bir hakkı yok, nişan öyle basit bişey değil.hadi tamam, benim ki de çekti gitti. aslında yapamaz ama yaptı. bu durumda bi sürü hakkın varken, maddi manevi tazminat davası gibi, sen tutmuşsun bi de takıları falan vermişsin. ya kızım sen deli misin :mymeka:. bi de yetmiyomuş gibi, konukların taktıklarını da istemiş sırnaşık şey. hay allahım yaa, niye veriyosun. sebepsiz ayrılan o, takıları da alıyo, yetmiyo misafirlerin taktıklarını da alıyo. bunları vermek bi yana, sen alacaklısın bunu bilmiyo musun sen. ay kusura bakma, biliyorum ki çok yıkılmışsın ve duygusal davranıp lanet olsun demişsin,vermişsin. ama bil ki, hem nişanı bozmuş sebepsiz yere, burada yasalar tarafından cezalandırılacak kişi konumundayken, hiç zararsız bu işten sıyrılan kişi oluvermiş. ne ala memleket yaa kötükedihüso. sen de böylelikle bütün haklarından vazgeçmiş, onun ekmeğine yağ sürmüşsün. allah onun cezasını versin inşallah, bunlar da erkek mi bee.erkek müsfettesi... ailesi aradı mı peki sizi, doğru dürüst nişan bitirildi mi, yoksa benim yaşadığımı mı yaşadın. şunu bi anlatsana adam akıllı. yapacak bişey var mı bi düşünelim. eğer arayan olmadıysa , gelen olmadıysa o verdiklerini geri alamasan bile mutlaka dava aç. nişan masrafları ne oluyo de sen de sor onlara. bizim yaptığımız nişan masrafları ne olacak de. kendi yaptığınız masrafları kurtarmayı düşündünüz, peki bizim yaptığımız masraflar ne oluyo de. bakalım ne diyecekler. umursamazlarsa, dava açacağını söyle. madem bu işi bu kadar çirkinleştirdiniz, size dava açıcam de. kendi çıkarlarınıza nasıl çevirdiyseniz bu durumu, ben de çeviricem de. bunu benim bi arkadaşım yaptı, ordan biliyorum. yüklü tazminat aldı. ayrıca taktığı saati de aldı, ayrıca altınlar falan da onda kaldı, ayrıca nişan masraflarını aldı zemuszemus. sen de saf saf..... tövbe tövbeee. şimdi benden de aynı şeyleri yapabilirim ama yapmayı tercih etmiyorum. zaten bu insanlar daha önce buna benzer tecrübe yaşadıklarından, benim bu yasal haklarımı çok iyi biliyolar ve bu yüzden bişey isteyemediler. bulaşırlarsa zararlı çıkarlar, bunu biliyolar.uzmanlaşmışlar canım bu konuda kaydirigubbakcemile3. hele bi arasınlar takı için, ben o günü bekliyorum, hemen dava açıcam. ama sen tutup vermişsin. bu yüzden geri de alamazsın, olan olmuş, ama yanlarında bırakma. bu yüzden söylüyorum dava açmakla tehtit et diye. eğer canını sıkarlarsa gider davayı açarsın. bak güzelim, bu konularda gurur yapılmaz. zaten senin gururunla oynanmış, yanlarına bırakma. yemin ediyorum benden istesinler, sana söylediklerimi yapıcam. nişanın bozulmasını medeni kanunun kabul atme sebepleri şunlar: sadakatsizlik, taraflardan birinin ölümü, namusla ilgili bir kusurda bulunma, taraflardan birinin akıl sağlığının bozulması, taraflardan birinin evlilik yolunda oyalayıcı tutum izlemesi. -----bunlar canım. yoksa ben istemiyorum demek yok öyle. diyosa da bedelini ödemek zorundadır.bu bedeli de sen belirlersin. ben sadece takıları vermemeyi tercih ettim. ama daha fazlasını da yapabilirdim, yapmadım. sen de , seni bu denli hayal kırıklığına uğratmış, insanlıktan uzak yaklaşımıyla seni yıkmış bi adamı çok seviyo olacaksın ki, aman hiç zarar etmesin demişsin. burada takılan 2 bilezik değil mevzu. zaten emin ol, onların taktığı, bizim taktığımız saati karşılamıyo. bizim saat, onların taktıklarının iki katı fiyatı. bir de nişan masrafları var, kaç milyar, onu hiç saymadım. takılan takı değil mevzu, onu anlamanı sağlamaya çalışıyorum. o kadar enayi yerine koyamazlar kimseyi. burada yine karşı taraf karlı, biz zararlı çıktık biliyorum. ama önümde 1 sene zaman dilimi var. bu 1 senede kafamı kızdırırlarsa dava açıp donlarına kadar alıcam. avukat bile hazır. ben bunlardan gelecek olumsuz bişey bekliyorum. ama yapamıyolar tabi. çok iyi biliyolar yasaları. sen gel, iyice bi kafanı toparla, haksızlık karşısında da susma :1hug:.