nişanlıyım ve kaynanamla bir ömür düşünemiyorum...

fatma008

bekarlık sultanlıkmışş...:)
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
28
16
merhaba, büyük ihtimalle bir çok kişinin yaşadığı bir durum ama bende fikir almak istedim. Biz 5 yıllık birlikteliğimizin sonucunda 7ay kadar önce nişanlandık. Annesiyle birlikte yaşıyorlar ve annesine de düşkün. annesinide takdir etmiyor değilim çalışmış okutmuş tek çocuğu elinden geleni yapmış. şimdi yeni birlikte ev aldılar ve onu ödüyorlar.Korkum kendimi o evde fazlalık hissetmek..
Benim sorunum aslında evlendikten sonra bir ömür birlikte yaşamak. nişanlımı seviyorum ama annesine bir türlü ısınamadım. bunda kaynanamın nişanlandığımızdan beri olan umursamazlıkları, ailelerin birbirinden çok farklı olması ve bizimkilerin ısınamaması onlarında kendilerini sevdirme adına hiçbir şey yapmamaları çok etkili.. Hiçbirşeyden kastım arayıp sormalar iletişim kurma çabalarının olmaması. Annem kaynanam aramıyor diye bikaç kere aradı kaynanam hala oralı değil bi kezde ben arayıp hal hatır sorayım demez. nişanlımda ayda bir ya arar ya aramaz kaç kere bu yüzden kavga etmemize rağmen. Bİrde şu varki farklı şehirlerdeyiz nişandan 7 ay sonra bir defa geldiler ve ufacık bir hediye dahi getirmemişler. Bizde gelin kıza boş gidilmez.En azından ufakta olsa bişey getirilir. doğal olarak ailemde bunları sorun ettiler.Gelinlik bindallı aldık ama başka birşey almadılar. annem o kadar söyledim şunlar şunlar yapılacak diye kaynanan duymazdan geldi dedi. Bu umarsamazlık beni yoruyor. daha da kötüsü birlikte yaşayacağımız için beni düşündürüyor.
Benim ailem dinini yaşayan bir aile onlar tam tersi. Son geldiğinde kaynanam namaz kılmakla bişey olmuyor bizim komşu namaz kılar eder ama ev bile almadı tarzında bi konuşma yapmış. Annemin tuhafına gitti tabi bunu bana dediğinde şok oldum. Dini yaşamıyor olabilir ama bu bana inançsızlık gibi geldi.Bunu birde bizimkilere söylemesini anlayamadım gerçekten..
ooffff işin içinden çıkamıyorum...

birlikte oturmayacaksınız değil mi?
eğer öyleyse hemen burdaki konulara bakın derim

kv umursamaz ise yapılacaklar konusunda nişanlınıza söyleyebilirsiniz
çalışıyor musunuz bu arada?

birlikte oturacağız maalesef. ayrı olsa umrumda olmazdı zaten..:KK43: şuan çalışıyorum evet ama işte evlenince ordan iş bulana kadar işsiz sayılacağım..
nişanlım umursamaz olduklarını kabul etmiyor ki daha ne yapcaz diyor bişey oldumu...

kesinlikle beraber oturmayın, anneniz ve kayınvalideniz iyi geçinmek zorunda değil buna da takılmayın. nişanlınızla iyi olmaya bakın. saygılı ama mesafeli olun. kayınvalideler genelde aynı kimi az kötü kimi çok kötüdür, iyisini henüz görmedim karşıma hiç çıkmadı.

ayrı oturma ihtimalimiz yok benim gördüğüm kadarıyla.annesini en büyük destekçisi olarak benimsemiş..annesini yalnız bırakmayacağını biliyorum..ayrılık görünüyor diğer türlü....:KK43:
bikaç kere konuşmaya çalıştım sen bunu en baştan biliyordun dedi.. 6 yıl önceyle şuan aynı değil fikirlerim sonuç olarak...

birlikte oturmayın kesinlikle. başınızı taşlara vurmak istemiyorsanız.. bana kayınvalideniz oğlunun evleneceği düşüncesine alışmış gibi de gelmedi ilgisizliğinden bunu anladım
evet bende öyle düşünüyorum..zaten annesi bir yıl daha bekleyin tarzında bi konuşma yapmış nişanlımla ama ben olacaksa olsun tarzında bi çıkış yapınca bekleyemeyiz demiş...

ayrı oturma ihtimalimiz yok benim gördüğüm kadarıyla.annesini en büyük destekçisi olarak benimsemiş..annesini yalnız bırakmayacağını biliyorum..ayrılık görünüyor diğer türlü....:KK43:
bikaç kere konuşmaya çalıştım sen bunu en baştan biliyordun dedi.. 6 yıl önceyle şuan aynı değil fikirlerim sonuç olarak...
Kayınbaba nerde? Aynı evde yaşamak çok zor olacak... 6 yıl öncesiyle suanki fikirlerin bir değil.. İnan evlendikten sonra fikirlerin dahada katılaşacak...

nişanlanmadan önce konuşmalıydınız geç kalmışsınız
ya bu diyardan git ya bu deveyi güt olmuş nişanlınızın olayı

kayınpederiniz yok mu? insanın fikirleri 1 yılda bile değişiyor, geçen yıl ki yaptıklarımızı nasıl yapmışız diye düşünebiliyoruz ki 6 yılda değişmiş olmanız çok normal. kayınpederinz varsa neden aynı evde yaşamak zorunda olasınız ki, nişanlınız çıksın ailesinin gölgesinden evlenmeyi düşünüyorsa yeni bir aile olmayı göze almıştır heralde

Kayınbaba nerde? Aynı evde yaşamak çok zor olacak... 6 yıl öncesiyle suanki fikirlerin bir değil.. İnan evlendikten sonra fikirlerin dahada katılaşacak...
yıllar önce ayrılmışlar..2yıl kadar öncede vefat etti. zaten görüşmüyorlardı..evet 6 yıl önce kabul ettim ama dediğim gibi düşünmek başka yaşamak başka bazı şeyleri...şuan tanıdıkça kayınvalidemi anlaşamayacağımı anladım..

Fikirlerin aynı değilse geri geri kaç canım :KK55:ben bu lafa uyuz oluyorum bilerek evlendin:KK34:aman hiççç değişmesinler hep kadınlar ödün versin:mad:

nişanlanmadan önce konuşmalıydınız geç kalmışsınız
ya bu diyardan git ya bu deveyi güt olmuş nişanlınızın olayı
evet biraz öyle oldu maalesef..ama nişanlanmadan önce annesi daha ilgiliydi arar sorardı beni sık sık..şuanda ise tam tersi aileme karşı çok ilgisizler..yaşamadan bilemiyorsun içine girmeden anlamıyorsun. evlendikten sonra nasıl olur diye düşünmeye başladım...

Fikirlerin aynı değilse geri geri kaç canım :KK55:ben bu lafa uyuz oluyorum bilerek evlendin:KK34:aman hiççç değişmesinler hep kadınlar ödün versin:mad:
valla kaçmayı da düşünüyorum geri geri..ama ailem başta istemedi ben istediğim için kabul ettiler şimdi de çocuk oyuncağımı bu diyorlar kendilerince haklı olarak...iki arada bir derede anlayacağın..

Nişanlılık tanıma evresidir. Yolun başındayken size uygun değilse ayrılmalısınız. Birlikte yaşamayı kabul etmek ise bir çok şeyi hazmetmek demektir.

Kadınların önce kabul edip sonra türlü bahaneler sıralaması bana hiç doğru gelmiyor..
Siz anlaşamazsınız , onlar anlaşacak birini elbet bulurlar. Demem o ki ne kendi hayatınızı ne de karşınızdakinin hayatını değiştiremezsiniz; böyle olursa iki tarafta huzursuz olacak.
Hatta bir süre sonra ayrı eve çıkalım diye diretmeye başlayacaksınız.
İnanç konusuna gelince ; evladını o anne büyütmüş; farklı mı ki annesinden.
Kafa yapılarınız uyuşmuyorsa nasıl olacak bu evlilik ?
İlerisini göremiyorsanız iyi düşünün.

yıllar önce ayrılmışlar..2yıl kadar öncede vefat etti. zaten görüşmüyorlardı..evet 6 yıl önce kabul ettim ama dediğim gibi düşünmek başka yaşamak başka bazı şeyleri...şuan tanıdıkça kayınvalidemi anlaşamayacağımı anladım..
Ufff çok zor:KK43: yanlış anlamadıyam tek çocuk nişanlın... Ve yine yanlış anlamadıysam annesini bırakmaya hiç niyeti yok:KK43: peki konuşsan nişanlınla; yakın otursanız ama aynı evde olmasanız! Ama aynı evde oturmasanız bile hep sizinle olacak... İyi düşün taşın bence... Evlendikten sonra zor bi hayat bekleyecek seni:KK43:

X