niye iyi bi anne olamiyorum kendimi Degistiremiyorum

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.753
35
Ooooooff offf cok seviyorum cocuklarimi ama yedirip iceremiyorum hemen pes ediyorum ugrasip saatlerce azmedip yediremiyorum usengec bezgin bi kadinim anneligi hak etmiyorum gercekten cok kiziyorum kendime yanlislarimi hatalarimi biliyorum ama duzeltemiyorum
Benim 2 kizim var biri 6 yasinda digeri 1 yasinda..ikisindede yeme problemi var 1 yasindaki kizim emiyor ama sadece emiyor ne ek besin yiyor ne devam sutu ne mama sadece surekli emiyo ek besine kahvaltiya alistiramiyorum getiriyorum hazirliyorum bi veriyorum kafasini ceviriyo bi veriyorum elime vurup dokturuyo baktim geriliyorum cocuk yemicek dayiyorum memeyi..ama annem filan gelirsa kadin sabirli azimle bir saat ugrasiyo ve azda olsa yediriyo ama her zaman annemi nerde bulcam bana gelince cocuklar yemek deyince deliriyo
Alti yasindaki kizimda 2 yasina kadar emdi sadece..sute guvenip yemiyodur diye kestim ama 6 yasina geldi sofra kurulup yemege oturunca aglamaktan yiyemiyo sadece ekmek kendimi suclamaktan vicdan azabi cekmekten biktim baslarinda guya anneleri var ama sabirsiz bezgin yorgun yasam enerjisi dusuk bi kadin..
Psikolojik destek almayada cok ihtiyacim var ama birakcak kimse yok cocuklari evimde uzak merkeze..
Not : kizim ek besin almasada 1 yasinda 11 kg 78 cm yani gelisimi geri deil ama vitaminsiz kalicak ac kaliyodur diye benim endisem her gece 4 kez kalkiyo sabahlari 6 da uyanir dolayisiyla uykusuz gergin yorgun biriyim elestirirken biraz empati kurmanizi rica ediyorum yapici ve fikir verici olursaniz makbule gecer

Canım kendimi gordum yazinda benim de kizim iki yasina kadar emdi ve doğru düzgün hicbirsey yediremedim. O agliyodu yemiycem diye ben agliyodum. Sonra memeyi biraktik yine yemedi çok da agresif olmustu hatta. Daha yeni duzeldik biz de istahi da iyi sayılır en azından aglamiyo yerken. Yipratma kendini eğer çok aç kaldiklarini ve sagliklarina bir zarar gelebilecegini dusunuyosan dokorla irtibata gecersin. Allah sabır ve kolayliklar versin

Benimkiler de oburluktan 6 aylık ve 8 aylıkken bıraktılar memeyi. Ben de çok zorladım emsinler diye ama istemediler. Ben de kendimce kötü anne miyim, hayır. Zorlayarak yedirmeyi de emzirmeyi de doğru bulmuyorum. Tecavüz eder gibi besleme olmaz. Kendinizi suçlamayın. Çocuğum yemek yemiyor isimli kitabı onerenleri duydum

acaba büyüğün üstüne mi düşüyorsunuz ye ye diye ..Yani acıkana kadar bekleseniz kendi bir şeyler istese yine de olmuyor mu ?

çocuklar için farklı sunumlar var , ilgilerini çekecek. onlardan deneseniz. biraz süsleyip püsleyip. ama siz peşlerinden koşmayın, önüne hazırlayıp koyun. Kendileri dokunarak, hissederek yesinler. Böyle denediniz mi hiç?

9,5 aylık kızım sabaha kadar emiyor. Ama sütüm cok az alışkanlıktan emzik gibi kullanıyor.

Sabah kalkar kalkmaz devam sütü iciyor cok az. 2 saat sonra kahvaltı hazırlıyorum o gün ne yiyecekse yumurta peynir zeytin vs. Ve mutlaka mama sandalyesinde yediriyorum. Kendime nasıl hazırlıyorsam masayı ona da o şekilde hazırlıyorum.

Her ne yedirirsem yedireyim mama sandalyesi ve yemek masasını kullanıyorum.

Yemek istemediğinde asla zorlamıyorum. Ya iştahı yoktur ya diş cıkarıyordur ya da beğenmemiştir diye yorumluyorum ama pes etmiyorum, caktırmadan oyunla meyve veriyorum.

Bir kültür oluşturmalısınız. Yemek ile cocuk peşinde gezen annelerin Allah yardımcısı olsun.

Ooooooff offf cok seviyorum cocuklarimi ama yedirip iceremiyorum hemen pes ediyorum ugrasip saatlerce azmedip yediremiyorum usengec bezgin bi kadinim anneligi hak etmiyorum gercekten cok kiziyorum kendime yanlislarimi hatalarimi biliyorum ama duzeltemiyorum
Benim 2 kizim var biri 6 yasinda digeri 1 yasinda..ikisindede yeme problemi var 1 yasindaki kizim emiyor ama sadece emiyor ne ek besin yiyor ne devam sutu ne mama sadece surekli emiyo ek besine kahvaltiya alistiramiyorum getiriyorum hazirliyorum bi veriyorum kafasini ceviriyo bi veriyorum elime vurup dokturuyo baktim geriliyorum cocuk yemicek dayiyorum memeyi..ama annem filan gelirsa kadin sabirli azimle bir saat ugrasiyo ve azda olsa yediriyo ama her zaman annemi nerde bulcam bana gelince cocuklar yemek deyince deliriyo
Alti yasindaki kizimda 2 yasina kadar emdi sadece..sute guvenip yemiyodur diye kestim ama 6 yasina geldi sofra kurulup yemege oturunca aglamaktan yiyemiyo sadece ekmek kendimi suclamaktan vicdan azabi cekmekten biktim baslarinda guya anneleri var ama sabirsiz bezgin yorgun yasam enerjisi dusuk bi kadin..
Psikolojik destek almayada cok ihtiyacim var ama birakcak kimse yok cocuklari evimde uzak merkeze..
Not : kizim ek besin almasada 1 yasinda 11 kg 78 cm yani gelisimi geri deil ama vitaminsiz kalicak ac kaliyodur diye benim endisem her gece 4 kez kalkiyo sabahlari 6 da uyanir dolayisiyla uykusuz gergin yorgun biriyim elestirirken biraz empati kurmanizi rica ediyorum yapici ve fikir verici olursaniz makbule gecer
babam bir çocuğun en büyük bağışıklık güçlendiricisi aç kalması derdi..bırakın aç kalsınlar nasılsa gelecekler..ha çok istisna çocuklarda var sonuna kadar aç kalıp serumluk hale gelenler ama sizinkiler inşallah öyle değillerdir..hastalandığında kardeşim annemde yemeye zorlardı babam bırak aç kalsın böylece hem kuvvetlenir hem de kendi yemek ister derdi..hakkatten de isterdi..hani bunu sadistçe bulanlar olacaktır ama sanırım ruslarda da var böyle bir sistem birde babam askerdi..onun hikmeti de olabilir :)))

Bakin elimden geleni yapiyorum ailece sofraya oturuyoruz esim buyuk kizima sofrada ne varsa yemelisin diye guzelce anlatiyo gayet sabirla ugrasiyo ama yok saatlerce acta kalsa sofra kurulurken basliyo noglur ben yemeyim diye.. bi cok yontem denedim ac ta kaldi abur cuburda vermiyorum Ama yok iste zorlarsak surekli ogurerek cognemeden yutuyo e onuda yapmak istemiyorum
Kucuk 1 yasinda 6 aydan sonra meyve purelwri ev yapimi yogurt corba filan denedim HER ANNE GIBI..ama cocuk israrla kabul etmedi zorluyorak agzina tikmakta bana gire deil yapamiyorum bende ac bari kalmasin diye tuttum memeye..
Hata bende dogru bunu zaten bende yazdim ben cozum odakli cevaplar bekliyorum ama yargilamak daha pratik daha kolay

• Beğen
Reactions: nio
Şuan için en büyük sorun,bıkmış olmanız,hayata karşı yorgunluğunuz bence.Çocuklarınızın iştahsız olmasından çok,size manevi anlamda destek olacak şeyler yapmalısınız. Eşiniz yardımcı olmuyor mu hiç? Çevrenizde kimse yok mu, anne kayınvalide gibi? Sizin tavırlarınız,zorlamanız bile onları iştahsızlığa itebilir. Bir evde anne zordaysa,dayanma gücü bitmişse o evin çatısı çöker,mutlu kimse kalmaz

Kesinlikle çok ısrarcı olmayın benimde 6 ve 3 yaşlarında 2 kızım var ilkinde hep zorla yedirirdim hep kusardi 3 yaşına kadar kemik torbasiydi adı çok zayıftı yanlış yaptığım anladım ve kendi haline bıraktım şimdi kahvaltısını yaparken akşam yemeğini düşünüyor :-) küçüğüne onu örnek aliyor

Gecen ben de benzer bir konu acmistim.
Ayni sekilde ben de sabirli degildim. Esim 1 saat yedirirdi. BEN zorlamaz 15-20 dkda birakirdim. Sonra sabrettim. yavas yavas bir su bir yemek video ac degistir vs derken oglumun midesi buyudu herhalde. Istahi acilsin diye vitamin ilaci da veriyorum. Nitekim neredeyse bir yetiskinin yiyecegi kadar yiyor simdi.
Yavas yavas farkli lezzetlere de zorluyorum. Ilk sefer zorla veriyorum cunku agIni acmiyor. Begenirse tekrar veriyorum begenmezse vermiyorum.
Yemek saatlerinin duzenli olmasi onemli. Sabah erken kahvalti yapmasi onemli.
Ve yemekten 2 saat oncesi asla abur cubur yok.
Asiri problem yasarken duzen ve sabirla bayagi yol kat ettik.
Kizin agliyor demissin, bagirip cagiriyor musun yemediginde?
Eger oyleyse yapma. Sadece tabagi koy ve kaldir. Ne kadar sinirlensen de belli etme.
Gerci 6 yasa gelmis artik beslenme aliskanligi ne kadar degisir bilemiyorum. Anaokulunda falan yiyor mu?

Peki yemeği görünce ağlıyorsa fizyolojik bir problemi olabilir mi araştırdınız mı? Mesela yemek yerken ya da yedikten sonra onu rahatsız eden bir şeyler mi var ya da alerjisi olduğu şeyler? Reflü gibi bi sorunu olabilir mesela . Yemeğe tepkili anladığım kadarıyla.

Memeyi komple kessen? 1 yasinda kucukte degil yani. 1 gun ac kalir 2 gun kalir ama sonra oyle bi yer ki.
Buyuk olana da ekmek vermeyin. masaya koymayin. O da ayni sekilde alisacaktir. Simdi bunun onune gecmezsiniz ilerde hic bas edemezsiniz.

Benim oglumda hep makarna pilav yiyor hic et yemiyor. Simdi yavas yavas sosislere nuggetslara alistirdim zamanla sebzeye alistirmayi dusunuyorum. Ac kalinca inanin ki yiyorlar. Bende cok uzuluyordum vitamin eksikligi olacak diye, acta birakamiyordum icim icimi yiyordu ama alisiyor yavas yavas.

Esim her konuda cok yardimci sevgi dolu cocuklarina cok ilgili o ugrastiginda cocuklar az cok yiyor garezleri bana..cok haklisiniz mutlu cocuk mutlu anne ama uykusuz huzursuz mutsuz bi kadinim bi kendimi asar duzeltirsem herseyin dugum noktasi o farkindayim da basaramadim gitti

Peki yemeği görünce ağlıyorsa fizyolojik bir problemi olabilir mi araştırdınız mı? Mesela yemek yerken ya da yedikten sonra onu rahatsız eden bir şeyler mi var ya da alerjisi olduğu şeyler? Reflü gibi bi sorunu olabilir mesela . Yemeğe tepkili anladığım kadarıyla.
Yok arastirdim oda aklima geldi ne alerji ne reflu..aksam olunca soruyo yemekte ne var diye sebze ve corba filan varsa yani sulu seyler hic birini sevmiyo zaten ilk kasikta gozunden yaslar bosaliyo

Memeyi komple kessen? 1 yasinda kucukte degil yani. 1 gun ac kalir 2 gun kalir ama sonra oyle bi yer ki.
Buyuk olana da ekmek vermeyin. masaya koymayin. O da ayni sekilde alisacaktir. Simdi bunun onune gecmezsiniz ilerde hic bas edemezsiniz.

Benim oglumda hep makarna pilav yiyor hic et yemiyor. Simdi yavas yavas sosislere nuggetslara alistirdim zamanla sebzeye alistirmayi dusunuyorum. Ac kalinca inanin ki yiyorlar. Bende cok uzuluyordum vitamin eksikligi olacak diye, acta birakamiyordum icim icimi yiyordu ama alisiyor yavas yavas.

Yapmayın nolur, vitamin eksikliği olur, yeter ki yesin diye sosis vb, hazır gıdalar vermeyin çocuklarınıza. İnanın makarna daha sağlıklı. Eti daha farklı ama sağlıklı biçimde sunmayı deneyin. Köfte mesela.

1 yaşındaki için tasalanacak bir şey yok. sütünüz bolsa ve hala kilo alıyor boyu uzuyorsa aslında normal olanı anne sütü. ek gıdaya geçmenin amacı yemeklerle tanıştırmak. tabi bu demek değil ki boşvereceksiniz. pes etmeden devam. ben 7 ay mücadele ettim ek gıda için. tatsız tuzsuz yemeyince sofra yemeğin geçtim. kaşığı reddedince önüne koydum döktü saçtı, kendisi yedi, bir şekilde o gıdaları tanıdı. 6 yaşındaki kızınız için de, önce kızınızın tüm gün ne yediğini bir yere yazın. buna atıştırmalıklar abur cuburlar da dahil. muhtemelen abur cuburla karnını doyuyor ana öğünü atlıyor. belki acımasız gelecek size ama, ara öğünleri tamamen kaldırın, hatta acıkmadım yemiyorum dediğinde de peki deyip başka yemek ıvır zıvır vermeyin. biraz üstüne düşmeyin. Allah yardımcınız olsun, iştahsız çocuk çok yıpratıyor malesef. önce siz rahat olun, yemekle ilgili siz gerildikçe, çocuklarınız bunu hissedip kullanabilirler size karşı. Yaşadım, ordan biliyorum :)

X