Merhaba kızlar acil yardımınızz gerekiyorr... Son adetim 30 Nisan-3 Mayıs tarihlernde gercekleşti. Nişanlımla 9 mayısta ilişki yaşadık prezervatif yırtılması sonucu norlevo kullanmak zorunda kaldım 24 saat içinde ikisini birden içtim .16 mayısta ara kanama meydana geldi koyu renkte az az kanamam oluyor. Yumurtlama dönemimde değildim . Ama endişeleniyorum yinede hamile kalma ihtimalim var mıdır ?
Ve şimdi bi dahaki adetimi aynı dönemde mi beklemeliyim yoksa ara kanama tarihinden sonra mı hesap yapmalıyım ?
10 gün oldu ilişkim olalı evde test yapcam kesin sonuc alırmıyımmm.. Cok endişeleniyorumm
Malesef benzer bir durumda olduğum için kaç tane online doktor sitesi veya forum varsa hepsini araştırdım. 10 günde idrar testinden sonuç alınamıyor hatta idrar testinden sonuç alınabilmesi için bir sonraki adet kanamasının gecikmesi ve ilişkinin üstünden de 20 gün geçmesi gerekiyormuş. Kan testinde ise ilişkiden 14 gün sonra diyorlar fakat benim kan testimi yaptırdığım lab. 10 günde de belli olur demişti ki kan testinde ilk haftadan öğrenenler de duydum..
Bunlar haricinde gene okuduğum kadarıyla genelde ara kanması olanlar o ara kanamayı yeni adet düzeni olarak görüp ona göre hesaplama yapıyorlar. Yani ara kanamandan sonra adet döngünün gün sayısını say ve yeni adet tarihini ona göre belirle. Mesela benim de bu hesaba göre yarın veya bikaç gün içinde regl olmam lazım bakalım bekliyorum :) Tabi bu söylediklerimin hepsi okuduklarımdan ibaret. O yüzden bir genelleme yapmak ne kadar doğru bilmiyorum..