Normal mi,değil mi?

valla nurtopum arkadasim, ne yazikki bende melittaya katliyorum.ben dogumdan sonraki 3 ayimi kayinvalidemle gecirmis biriyim.3 ay kaldi bizde.ve annemin ayaginin altini öpmek degil yalamak istedim.ki benim annemde otoriter, modern görünüslü ama batil inanclari olan, kendi dogrularini mutlak dogru sanan ve herseye müdahele eden bir kadindir.ben 32 yasindayim bana 3 yasindaymisim gibi davraniyor.ama yinede kayinvalidemle gecirdigim o 3 aydan sonra, annem dedim kiymetini bilememisim.bastan olumsuz bir tutum icindesin.bence hic cagirma anneni, sorun cikacagi bastan belli.3 günlük dünyada kirma kadinin kalbini.yeri gelecek kokusuna hasret kalacagiz.dünya gecici.baska birini cagir.bak ben ikinci kez hamileyim, 3 hafta sonra doguracagim, kayinvalidemi asla istemedim bu sefer.kiz kardesimi cagirdim.10 gün kalacak lohusaligimda yanimda, birde sezeryan olacak benim cünkü.kizkardesim benden kücük, evli ama cocugu yok.gerginlik olmaz en azindan.annemde 2 yasindaki ogluma kendi evinde bakacak ben toparlaniyim diye.

varsa kizkardesin, kuzenin, samimi bir arkadasin onu cagir.lohusalik piskolijisi ile anenin huylari hareketleri dahada gözüne batacak eminim.kalp kirmaya degmez.sordun söyledim dürüstce, banada kizma.melittaya kizmissin.hayirli dogumlar.

senin durumunda olan çok insan var eminim. etrafımdaki insanların çoğunda gördüm böyle şeyleri bende de vardı. bunlar biraz hamilelikten ve doğum stresinden kaynaklanıyor gibime geldi.
eminim doğumdan sonra bebeğinizi kucağınıza alınca bunlara takılmayacaksınız. anneniz sizin için orada ve sizin iyliğinizi ister mutlaka, kırmamaya çalışın lütfen.
emzirme konusuna gelince eğer başta emzirirken çoğu insan gibi sıkıntı çekerseniz anneniz filan umurunuzda olmuyor, çocuğum şu sütü emebilsin de ne olursa olsun gözüyle bakıyorsunuz olaya.
sağlıkla büyütün.

İnşallah canım, eminim öyle olacak. Allah o günleri görmeyi nasip etsin.

Arkadaşın sorduğu soru: Anneleriniz böyle eski usül laflar sunuyor mu size arkadaşlar?Tahammül durumunuz nasıl?

Emzirirken annenizden çekindiğiniz oldu mu?

Annemle olan sıkıntım normal mi,değil mi?

şeklindeydi.

"Kayınvalide mi anne mi" ya da "annemi çağırmalı mıyım" şeklinde birşey sormadı, ki yukarıdaki 3 sorusuna da dikkat edin bence.

tahammul derken annenle iliskin iyi olmayabilir normal herkes 4 4 degil sonucta birgun cok ararsin onu bulamazsin ne olursa olsun isterse konusmasin yaninda dursun golgesi yeter..

emzirme derken en dogal sey bu emin ol o kadar acilardan uykusuzluk vs seylerden sonra gogus acmak onun yaninda hic bisey kalacak..

bende kendi annemi anlatarak soruya cevap verdim.okuduysaniz sayet.benimkide benzer davraniyor dedim.hatta türkce yazdim.lohusalik piskolojisi karmasik ve agirdir,bakiniz bilimsel arastirmalar var bu konuda.o ruh haliyle haydi haydi gözüne batacak annesinin hal ve tavirlari.belki cagirmamasi en iyisidir kalp kirmaktansa dedim.alternatif olarak basak biri gelebilir diye kendi fikrimi söyledim.benim dediklerimi yapsin diye bir imada bulunmadim.tecrübelerimi yazdim.bu kadar hassas simdi, dogumdan sonra dahada hassas olacak, postmaternal deperesyon bile geciren var.kendi verecegi bir karar.

Tabi ki kendi vereceği bir karar, her fikre saygım var ama keşke "kesin sorun çıkar baştan ön yargılısın" gibi bir cümle sarfetmeseydiniz. Belki lohusalık Nurtopum ve annesi arasında bir yakınlaşma sağlayacak, kim bilebilir?

Ha bu arada: Türkçe yazdım demişsiniz ama ben Yabancı Dil Öğretmeniyim, benim için fark etmez yani.
Benim amacım tartışmak değil. Bende size hayırlı doğumlar diliyorum, hepimiz hamileyiz o yüzden aslında sadece empati bekliyor ve anlaşıldığımızı bilmek istiyoruz.

sagol sekerim bende hem almanciyim hemde biyolog sanada hayirli dogumlar.Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin sana bana ve hepimize.zaten bizi bu hormonlar yiyip bitiriyor.mesela benim su aralar kimseye tahammülüm yok.bazen bir kasik suda bogasim geliyor birini, incir cekirdegini doldurmayacak mevzular yüzünden herse gözüme batiyor.esim abartiyorsun diyor ama elimde degil.bende normalde bukadar hassas degilimdir.ama gebelik lohusalik hakikaten yari delilik :18: hormonlarimiz bizi ele geciriyor ve yönetiyor.kiriliyoruzda kiriyoruzda....

Gölgesinin yeteceğini falan bende biliyorum.
Arayıpta bulamayacağımı falanda biliyorumda konuyla ne alaka?
Oda konuşsun bende.
Bana sıkıntı arz eden şeyleri bi anne olarak,hani evladı için en iyisini düşünüyorlar diyoruz ya şüphesiz.
İşte bu yüzden bi anne olarak nerde nasıl susulacağını başkalarına nasılsa banada bilsin istiyorum.
Bir gün ararım bulamam,çok doğal doğa kanunu tabi..

farklı yönlere çeken sensin.sonra baktım ki size laf anlatamayacağım en iyisi hayırlı doğumlar de geç dedim.

siz bi anne olun.bitek sizin başınızdan geçmiyor ben dahil herkesin annesi rahatsız etmiştir.hatta ve hatta ben hamileyken kimse gelmesin ben kendim bakarım diyordum.annem dedi ki doğduğnda bakamazsın yardıma gelirim .bende dedim ki gerek yok annecim biz eşimle idare edeceriz.

noldu biliyor musun?üç ay annem yanımda kaldı ve giderken de üzüldüm.ha ben alışkınım yalnızlığa kimseyi istemedim evet.gebe iken annem zorla meyve yedirirdi ben artık öyle bi kızmışım ki annem annem kırıldı o kırgınlık gözlerinden belli oluyordu.doğumdan sonra sizin sinir olduğunuz şeyler beni de sinir ediyordu.çek git burdan dediğimde oldu.hemde kaynanama kızıp yaptım bunu.

bebeklerin ağzında beyaz şeyler çıktı karbonat sür dedi.eski kafalı dedim.kontrole gittik.doktor ağzına karbonat sür dedi.

daha ne kadar örnek vereyim acaba ? olayı resmen tartışmaya döndürdünüz.

o yüzden vazgeçtim ve hayırlı dpğumlar dedim geçtim.

gebe değilim resimdeki benim bebeklerim 6 aylıklar....

başlık sahibi cvp istiyor ya kısaca "evet normal "deyip çıkıyorum ....

Son düzenleme:

1. Farklı yönlere çekmedim.
2. Tartışmaya döndürmedim.
3. Bende mesajımı değiştirmiştim ayrıca
4. Nisanyağmuruna yazdığım mesajı okumadın sanırım ya da onun mesajını beğendiğimi mi göremedin?
5. Kim kiminle tartışıyor onu da göremedim, konunun devamını okumadığınız için böyle düşünüyor olmayasınız?
6. Bebeklerinizi de allah bağışlasın, sağlıcakla büyütün inşallah. Darısı başımıza.

ohohooh biz daha biribirimize tahammül edemiyoruz.bizden bir generasyon önde, kimi zaman eski kafali annelerimize nasil tahammül edecegiz hanimlar.hayat zaten yeterince zor yapmayin böyle.hepimizin yasadigi sikintilar var elbette.konu sahibi aldi alacagi cevabi.

Sevgili Nurtopum istersen kendini parcala,anneni asla degistiremezsin.uyarsanda,bagirsanda,kizsanda,tavirda yapsan ANNEN hep ANNEN kalacak ve gerekli gereksiz konusacak müdahele edecek.üzgünüm gercek bu.onu öyle kabul et ve sabretmeye calis.yok buna gücün yoksa baska bir cözüm bul.benim annem 33 senelik kocasini halen azarliyor, yapma anne adam senin cocugun degil dedigimiz halde.degismezler sekerim.kendinide bebeginide yipratma.yaninda rahat edemiyecegini düsünüyorsan gercekten baska birinden yardim iste.inan bana seni anliyorum.benim anneminde cok garip taraflari var ama caban nafile.

bak sana altin bir örnek.2 sene önce dogurdum.kayinvalideminin türkiyeden gelecegi belli oldu 3 ayligina.cocuguma can havliyle süt pompaliyorum, sütüm az kesilecek yavrum doymuyor.üzülüyorum.annemin yorumu; "kizim kayinvaliden gelince onun yaninda süt pompalama emi?" "niye anne"?

Cevap: "eee gögüslerinin sarktigini görür, gözü takilir, ogluna yakistiramaz, laf eder"........................

yani cok affedersiniz ben bebegime bir damla süt cikartmak icin o salak pompayla yirtiniyorum annemin derdine bakin.ölürmüsün öldürürümüsün simdi??????anne dedim benim umrumda degil onun ne düsündügü ben yavruma biraz daha süt vereyim diye cirpiniyorum, gögsümü almiyor, senin estetik kaygilarini paylasamiyacagim kusura bakma dedim. gördügün gibi benim annem de bu iste ama canimdir annemdir paspasi olurum ayri konu.

Valla canım doğru söylüyorsun.

Konu nereden nereye geldi inan anlamadım, kabak benim başıma patladı Sana yazdığım dilciyim sözünü ortamı yumuşatmak için smileyle yazmıştım ama arkadaş yanlış anladı, ben konuyu farklı yönlere çekiyor oldum vs.vs.
Neyse, tartışmak en son istediğim şey zaten.

Bu arada dil konusunda branştaşmışız. Neyse ben konuyu daha fazla farklı yönlere çekmeyeyim.

Vallahi bu konudan bile tartışma çıkar gibi oldu ya pes.
Kendime bi morel bulayım,teselli edineyim dedim ama konu başka yerlere gitti.

Melitta;Anneciğin seni doğru yönlendirmiş tabiki hak vereceksin.
Fakat benim sorduğum yada anlattıklarım tam tersi insanı sinir edici şeyler.
Uyardığım halde tekrar yapılan şeyler.
Odada eşimle dururken yada ben yalnız dinlenirken eskiden beri içeri girmeler.
Annem bile olsa sınırın aşılmasını istemiyorum.
Siz annenizin olumlu yönlerini anlatmışsınız,ben olumsuz yönlerini.
Ben anne yada kaynana arasındaki farkı sormadım ki,sorsaydım eğer gerçekten güzel şeyler anlatmışsınız şüphesiz.

Neyse konu daha fazla kaymadan sorunu keselim derim kendimce.

Dumamm da sadece konu içinde olmamızı,dışarı çıkmamamızı önermiş sadece.Herkes kendince haklı..

Olan konuna oldu canım. Ben kendi adıma senden özür diliyorum, keşke böyle olmasaydı. Öpüyorum canım çok.

Olan konuna oldu canım. Ben kendi adıma senden özür diliyorum, keşke böyle olmasaydı. Öpüyorum canım çok.
Asla öyle birşey yok dumamcım sen rahat ol lütfen.
Özür ne demek,estafirullah.
Yanlış anlaşılmalar oldu sadece.
Sen kusura bakma asıl.

beğeni yapılmasa gelmicektim başlığa ama yorumlar yapılmış cvp vereyim.

hepinizde haklısınız ne diyim şimdi gebesiniz hassassınız.ayrıca ben dil yönüne çekmedim.siz çektiniz.

nurtopum odaya girme konusunda haklısın.benim şu an lojman ve bir salon birde yatakodası.odada olsak annem çalar mutlaka.

ben olaya başka bi taraftan baktım hani doğum olursa annem yanımda kalıcak olayına .

ama gerçekten o kadr yorgun oluyorsun ki belki odada annenle bile kalabilirsin.eşin bebek sesinden diğer odaya gidebilir.

biz öyle yapıyorduk mesela eşim ben uykusuz kalıcam iki saate bir kalkıyorsunuz bebekler ağlıyor sabah mesai var dedi izin aldı salona gitti.
annemde mecbur yanıma geldi.ama o kadar yorucu günlerdi ki :):) hatta bi gece kızım ağlarken eşim uykusunda göğsüne vurup pışpışlıyordu

birde bebek tutarken şöyle tutma dicen ,giydirirken böyle yapma dicen , sinirler gerilecek :):):) daha neler var neler :):):):)

birde gündemde olan bi başlığın daha var ona da cvp yazıyım.benim bebeklerimin kafa çapları hep 3 hafta ileriydi.bi doğdular kafaları minicikti.ultrasonda bile koca kafalı görünüyordu oğlum ama kızımın kafası uzundu doğarken büyük değildi :)

sonra annem her yıkadığında bebekleri kafalarının sivri tarafları var ya o bölgeyi avucunun içinde ovaladı hep şimdi çok güzel kafaları var hatta çok tatlılar :)

Asla öyle birşey yok dumamcım sen rahat ol lütfen.
Özür ne demek,estafirullah.
Yanlış anlaşılmalar oldu sadece.
Sen kusura bakma asıl.

Ben üstüme düşeni her zaman yaparım canım. Yanlış anlaşılmalar oldu evet, çünkü arkadaşımızın yazdığı mesajda "çince de mi biliyorsun" vs tarzı iğneleyici şeyler vardı. Tabi kendi mesajını silip işin içinden bir açıklama yapmadan çıkınca ortada ben kaldım. Bende konu sahibi olduğun için senden özür diledim.
Melitta keşke konuyu baştan sona tekrar bi okusan.
Nisanyağmuruna yazdığım esprili bir ifadenin başka bir üye tarafından çarpıtılarak bana yazılması beni çok rahatsız etti, rahatsızlığımı dile getirdim. Ama arkadaş o mesajını sildi. Sildiği için bende cevabımı sildiğimi söylemiştim ama arkadaş ara ara girip okuduğu ve aradaki mesajları kaçırdığı için "konuyu farklı yönlere çeken SENSİN" şeklinde suçlandım ki hiç hoş değildi.
Canım, seni seviyorum biliyorsun konuna yazık oldu sadece. Bu konudan çıkıyorum ben herkese sevgiler.:92:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…