Normal mi,değil mi?

açıklamasını yaptım dumaam artık uzatmayalım şimdi kendimi suçlu hissedeceğim.hayır kaçırmadım hepsini okudum ve evet yazdım sonra gereksiz gördüm hayırlı doğumlar dedim uzatmaya gerek görmedim.alınganlığın alemi yok.ha ara ara girdim baktım yorum yazdım.beğeni yapıldığı için.açıklamamı yaptım.

ben başlığa cvp ımı yazdım ve bitti. herşey normal.lütfen uzatmayalım ben başlıkta bulunmaktan bile rahatsızlık duymaya başladım ....

hayırlı doğumlar diliyorum hepinize ....

annenizin tenkitlerinde doğruluk payı yok değil.sizin şu an yediğiniz içtiğiniz bebeğinizi nasıl etkiliyorsa emzirme döneminde de etkileyecek.hem annenize neden tahammül edemiyorsunuz ki kadıncağız sizin iyiliğinizi istiyor muhakkak.siz de anne olacaksınız anca o zaman annenizi daha iyi anlayaca ve ona olan tahammül dereceniz artacak.benim 11 yaşında bir kızım var ve ben de genç kızken annemle sürekli çatışırdım ama ne zaman anne oldum onun kıymetini daha iyi anladım.şimdi kızım bana bir öf dese ya da tenkit etse ağrıma gidiyor.ama insan yaşamadan anlayamıyor malesef.kızım da anne olduğu zaman anlayacak.

ayrıca emzirme döneminizde bırakın annenizi,kardeşinizin ya da arkadaşınızın yanında bile emzirmeye başlayacaksınız.o zaman gelirse anlarsınız.çünkü emzirmek çok doğal bir şey.uluorta memenizi fora etmeyeceksiniz tabiki ama annenizden de çekinmezsiniz.çünkü bu sayısız kere yapacağınız bir aktivite olacağı için alışacaksınız.

kendimi annenizin yerne kodum ve biraz burkuldum.kızım da ileride benim için böyle düşünüp te arkadaşlarına dert yanar mı acaba? ya da yanımda bebeğini emzirmeye çekinir mi?beni eşinden daha mı uzakta görür?sanırım ben de bunlara tahammül edemem...

Ne yani,ciddi anlamda içtiğimiz soğuk su bebeği etkiliyor mu?

Kendinizi annemin yerine koymaya inanın mecbur değilsiniz,böylece burkulmamış olursunuz.
Kim bilir,hayat ne gösterir..Belki bu konuda olmasa bile,gün gelir kızınız sizin hakkınızda herhangi bir konuda arkadaşlarına dert yanar.
Hem konu kendi çocuğunuzla beni kıyaslamak falanda benim mi haberim yok?
Ben burda kendi çoluğunuz çocuğunuzla beni kıyaslayın mı dedim?İçiniz boşuna burkulmuş.
Kimin ne sıkıntı çektiğini kimse bilmez.
Eğer ben tahammül edemeyecek durumdaysam belkide bunun suçlusu annem olamaz mı?
Uzaktan konuşmak ne rahat değil mi?
Ben benim durumumda olan var mı diye sordum..!Bu olanlar normal mi falan dedim..Kızınızla,torununuzla torbanızla beni kıyaslayın demedim.
Dert yanıyorum yada eleştiriyorum,demek var bir bildiğim.
Annemin soğuk su muhabbetinin tıpta bir gerçekliliği var mı?Emzirme döneminde vardır muhakkak o ayrı..
Eğer soğuk su bebeği üşütür görüşündeyseniz zaten size diyecek sözüm olamaz.
Siz ileride kızınız evlendiğinde odasına eşiyle birlikteyken girer misiniz?
O zaman sizde annemin kafasındansınız ve beni anlayamazsınız.
Konu dışı son mesajım uzatmayalım.

Cidden konu dağıldı.
Konu;annem başım gözüm üstüne,ama birlikte karşılıklı anlaşarak beni anlayarak aynı evin içinde yaşayamayız mı?gibisinden dert yanmalarıydı.
Annem gelecek bakacak istediği sürece.Kalmasına falan haşah ne diyebilirim ki?Aksine gelmezse,beni önemsemezse oturur ağlarım..
Fakat benim anlattıklarımı içtenlikle okuyan arkadaşlar zaten gerçek sıkıntımı anlayacaktır.
Lütfen rica ediyorum anlattıklarım dışına çıkılmasın arkadaşlar.Yoksa konunun kilitlenmesini isteyeceğim kendime morel edinemeden..

öyle anlaşılıyor ki mesajımı baştan savma okumuşsunuz ben soğuk su içmek bebeği üşütür falan demedim,yediğiniz ve içtiklerinizin emzirme döneminde bebk üzerinde de etkisi vardır dedim cümleleri çarpıtmışsınız.
yazdığım cümlelerde en ufak bir art niyet yok ama siz öyle görünüyor ki tamamen anlamak istediğiniz gibi algılamışsınız.neistiyorsunuz konunuzun altına herkes sizin istediğiniz gibi mi mesaj yazsın? neden farklı fikirlere bu kadar tahammülsüzsünüz? ve neden tanımadığınız her insanı bu kadar kolay tenkit ediyorsunuz?mesaj yazmadan önce sizden izin mi alacağım?hakaret içermedikten sonra istediğimi yazarım konu sizin de olsa ayrıca konunun dışında birşey yazdığımı da hiç sanmıyorum.sizden daha tecrübeli olanlara keşke biraz saygınız olsa.ama ben şimdi ne desem boş değil mi?ne yazsam size yaranamam.çünkü belliki istediğiniz türde cevap yazamamışım.

riskli ve problemli bir gebelik yaşıyorum anlayacağınız ve annemle olan sorunlarımdan kat kat daha elzem gündem maddelerim var evet haklısınız o yüzden sizi anlayamam şu psikolojiyle sizin kadar hazır cevap ve hoyrat ta davranamıyorum.
ama inanın bu kadar kırıcı olacağınızı bilseydim okur geçerdim.öyle ya da böyle umurunuzda olsun olmasın sizi tanımasam da size gücendim,aşkolsun...ben uzatmış oldum siz uzatmayın o zaman..

Konu dışına çıkmadan yorum yapan tüm arkadaşların yorumlarına saygı duyup kaale alıyorum arkadaşlar.
Bana 'neden annenize tahammül edemiyorsunuz' gibi soruları dikkate almıyorum.
Şiddetle söylüyorum ben sizden 'annendir ne yapsa yeridir,anneni çok ararsın,annenin gölgesi yeter,ben kendi kızımla kıyasladığımda içim burkuldu' gibi yorumlar istemedim.İstemedim çünkü bu tarz cevap alacak soru sormadım yada dert yanmadım.
Allah aşkına saçma sapan,konuyla ilgisi olmayan şeyler yazılmasın.
Benim gibi olan var mı?Diye sordum,benim gibi olanlar anlatır dertleşiriz mesela olmaz mı?
Yukardaki saydığım cevapları alacak bir sorum olmadığı için bu tür cevapları,nutukları dikkate almıyorum.

Bende herkes kadar annenin değerini,kimsenin anne gibi çocuğuna bakamayacağını biliyorum.
Kimileri beni neredeyse hayırsız evlat konumuna getirdi vallahi pes.
Sorun değil genede,ben ne anlattığımı biliyorum çünkü..
İyi akşamlar herkese..

Son düzenleme:

Siz daha sizi düşündüğü için kendince tavsiyelerde bulunan bir yetişkin olan annenize bile tahammül edemiyorken bebeğinize nasıl tahammül edeceksiniz çoooook merak ettim doğrusu...

Bana doğumda da doğumdan sonra da 40'ım çıkana kadar en iyi bakacak kişi annem olduğu için ben mesela annemlerin yanına geldim, eminim size de en iyi bakacak insan annenizdir. Henüz 30. haftada bu kadar gerginlik, asabiyet.. Allah korusun bunun lohusalık zamanı da var.. en zor süreç.. Annenizi kırmak dökmek yerine kendinizi bir onun yerine koyun..

Unutmayın siz de anne oluyorsunuz...

Yo gayet dikkatli okudum mesajınızı ve anladım ne demek istediğinizi.
Yediğiniz ve içtiklerinizin bebek üzerinde etkisi vardır,demek ne demektir?
Sudan muhabbet ediyoruz akşamdan beri değil mi?
Demek soğuk suyunda etkisi var demek istediniz.
Söylediğinizin arkasında durun bence..Ya neyse Allah aşkına uzatmayın,burda hamile insanlarız,sorun çıkartmayın ya..
Tamam sağolun yorumunuzu yaptınız çok dikkate aldım..ama gerçekten sağolun..Bitsin artık öff..

yaaa çok pardon bak bu mesajını okumadan yorum yazmışım... Allah sizin çevrenizdekilere sabır versin diyorum.. amanha azarlamayın beni de çoook korktum inanın..

(siz böyle kaprisli olduğunuz sürece bırakın annenizin yardımını tavsiyesini bilmemneyi aramayı yanınızda iki dakika duracak insanı mumla ararsınız..sizi çok ama çok ayıpladım.. herkes hamile oluyor, ne ilksiniz ne de son. dünya da sadece sizin etrafınızda dönmüyor bunu da unutmayın.. Alçakgönüllü ve sevecen olduğunuz sürece el üstünde tutulursunuz.. yoksa anca millet bebeğin hatırına yanınıza gelir.. kendinizi törpüleyin biraz.)

Bebeğimizi neden karıştırıyorsunuz şimdi?
Size ne ki?Geçmişimdeki yaşadığım sıkıntılarımı bebeğim mi yaşattı bana sanki?Ona tahammül edemeyeceğim?Allah a şükür kaç senedir beklediğim yavruma sonuna kadar Allah ımın izni ile sabır ederim.

Daha ne sorduğumu anlayamadan bebeğimi karıştırmışsınız..Size ne?
Ben size bebeğime nasıl tahammül edeceğim diye mi sordum?
Saçma sapan cevaplarınızı kendinize saklayın..!
Ben anneme sadece hamileyken değil,eskiden beri tahammül edemiyorum..Belkide yetiştirilme tarzıdır sorun..
Hamilelik haftasıyla ne ilgisi var?Laf olsun torba dolsun..

Senin yorumuna ihtiyacım yok,kaale almıyorum dedim..Saçma sapan yazmaya devam et.Konu ile anlattıklarım çok farklı..Senin yazdıklarınla hiç bir ilgisi yok.
Belli ki mahalle ağızlısın ve sana cevap vermiyorum.Çok korktuysan çık git konudan.
Sen kendini ayıpla,olur olmadık konularla muhatap olduğun için.
Sen kimsin bana telkin veriyorsun?
Ben seni ayıpladım asıl...

MrtYlz;hem senin bu konuda ne işin var ki?Sen kendi topiğini neden boş bırakıyorsun?
Kızının kıyafetlerini,ona aldıklarını,odasını falan sergile hadi..Sanane benim bebeğime olacak sabrımdan..
Sen kendi kızının odasını müze haline getirip cümleten yayın yap.
Herhalde boş kaldın saldıracak konu aradın kendine..
Ha bu arada bende senin müze topiğini gördüğümde çok ayıplamıştım.
Herkesin evladı oluyor,herkesin bebeği oluyor,olan var olamayan var.Bebeğinin tulumuna varana kadar yaygara yaptığın için gerçekten çok ayıplayıp gülmüştüm sana:)))
Ben en azından dert yanıyorum,gösteriş yapmıyorum doğmamış bebeğimin odasını.
Sen kızının odasını biraz daha fotoğraflayıp at bize..Belki unuttuğun detaylar olur karyolasının içindeki görünmeyen kıymıkları vs.
Ayıp çok ayıp,olanı olmayanı düşünmeyip müze yaptım kızımın odasını demiyorsunda gelmiş sıkıntısına dert arayan beni ayıplıyorsun..Allah sizin çevrenizdekilere sabır versin..
Bebeğinizin odasındaki detayları millete göstereceğim derken gelen misafirleri kaçıracaksınız acıdım şimdi gelenlere..

sen nasıl bir evlatsın ki annenin iki üç cümlesinden rahatsız olaileceğini yazıyorsun..kadın sana bakmaya gelecek ve tahammülüm yok diyeceksin...bin tane koca bulursunda ikinci bir annne bulamazsın...şaka gibi ya.dik dik cevaplar kırıcı laflar...ilginç...annesine tahammül edemeyeceğini söyleyen bir anne adayı..o zaman anneniz gelmesin kocanıza söyleyin size bir bakıcı bulsun azarlayıp kırıp dökebileceğiniz...ne ilk doğuransın nede son...herkes sana cevap vermiş kimseyi kırmaya hakkın yok tek doğuran değilsin sonda olmayacaksın..git bu kaprisleri eşine yap..allah senin gibi evlatlardan uzak tutsun....seninki düpedüz nankörlük....yazık kınadım ayıpladım.annenize anlatın bu sıkıntılarınızı bakın bakalım gelir mi??gerçi anne gelir koşa koşa...hani bir laf vardır anne evladına bir bağ vermişte evlat anaya bir salkım vermemiş diye....2.kez anne olacağım ilkindede annem baktı herşeye müdahaleyle...ama kraliçe gibi baktı...nankör değil kadir kıymet bilenimm..yazıkkk

kaba uslübunuza ve burada tanımadığınız insanlara karşı bile inanılmaz tahammülsüz ve saygısızsınız herşeyden önce.. Size saçmasapan gelen kusura bakma ama gayet de akıllı mantıklı şeyler.

Annenizle geçmişte sorununuz varsa o zaman gazınızı başka şekilde dile getirin.. konuyu bu şekilde açıp 'bayan kapris' olarak yazarsanız ve yorum yapanlara da böyle yaklaşırsanız kusura bakmayın ama gerilmekten öte işe yaramaz yaptığınız..

İnsan gibi geçmişte annemle şöyle şöyle problemlerim oldu, tahammül edemiyorum geçmişten bu yana şu şu davranışlarına derseniz siz de insan gibi cevaplar alırsınız.. Üslup çok önemli. Sizinse üslubunuz inanılmaz itici ve kaprisli..

'Bize ne' ise, ya da şahsen algılayayım 'bana ne' ise o zaman konu açmayın. konuyu yorum almak için açıyorsanız kusura bakmayın sadece kendinizi destekleyici yorumlar alamazsınız. (ki bu çok normal.. yazdığınız annenizin kendi aklınca sizi ve bebeğinizi kendince korumaya çalışması.. siz bundan şikayet etmiş ve tahammül edemiyorum demişsiniz.. doğal olarak da bu insanlara anormal gelir..)

Hamilelik hatasıyla ilgisi de şu canım benim azıcık okuduklarını bi akıl süzgecinden geçirerek yorumlasan cümleyi bütün okusan anlarsın.. henüz 30. hatanızdasınız ve daha bunun lohusalığı var vs.. dedim.. yani daha 10 hatanız var, gittikçe ağırlaşacaksınız,doğum ile ilgili doğum sonrasıyla ilgili, bebeğinizle ilgili daha fazla düşünüp daha fazla gerginlik yaşayacaksınız.. heyecan,korku,endişe vs... ardından lohusalık dönemi başlayacak.. yeni hayatınıza adapte dönemi.. bunların hepsi şu anki hatanızdan daha da zor süreçler.. umarım anlatabilmişimdir alakasını..

yani yazdığım her cümleyi bu kadar açıklaya açıklaya siz anlayın diye yazmaya kalksam...........

herneyseya..

Allah analı babalı büyütsün.. İlk önce size ve ardından da çevrenizdekilere sabır selamet diliyorum.

Vallahi sadece gülüyorum.: )))))
Siz hayırlı evlat olun,vahhh bana vahhh ben nasıl bi evlatmışım vahhh: ))
Ben ne hayırsız,ne kıymet bilmeyen mişim vahhh..
Anneciğim kıymetini bilemedim,bak burda dörtt dörtlük evlatlar var annee,gördün mü analar neler yetiştiriyor anne:)))Çok komik şaka gibisiniz,siz beni güldürdünüz Allah ta sizi güldürsün

senin tedaviye ihtiyacın var..

mrtylz;sana cevabımı verdim,hadi canım sen biraz daha kızının odasını fotola..Unutma mobilyaların herhangi bir köşesindeki kıymıkları falanda çekeceksin.
Kendine iş arıyorsun belli,ama kızının müzesinde,ay pardon odasında bulursun kendine bir iş..
Saçma sapan mesajların senin olsun..

Vah bana hayırsız evladım ben..
Sizin gibi hayırlı evlatlar bu dünyayı kurtarsın:)
Ben nasıl bi evladım off,anneciğim özür dilerim senden: )
Konu neydi,ama bu beyinler yüzünden nerelere geldi: )
Ben kendime kavga değil,dert arkadaşı aramıştım ya: )
Bu son mesaj yazmaya devam edin..Vayyy ben ne hayırsız evlatmışım vayyy..

senin tedaviye ihtiyacın var..

Olabilir,günümüzde kimin tedaviye ihtiyacı yok ki?
Kişi kendinin kusurlarını görmez miş..Benim tedaviye ihtiyacım varda,senin yok mu sanki?
Hayırlı evlat olayım derken,çocuğuna bir karyolayı zor alan insanları düşünmeyip bebeğiinin odasını müze gibi sergileyen düşüncesiz birisi olacaksam böyle olayım daha iyi..Bebek arabasını bile alamayıp kucakta taşıyan anneler varken,sen bebeğin arabasına kadar,hatta ana kucağına kadar sergile..En azından ben olmayanların ahını almıyorum.Gözleri kalmıyor çektiğim resimlerde..Varsın kendime hayırsız olayım..
İyi akşamlar...

Son düzenleme:
konuya bak konu sahibine bak saldırıya laflara üsluba bak....sanal ortamda eline geçse parçalayacaksın insanları.sizlerde kalkmış annendir iyilik yapıyor diyorsunuz...konu açıyorsanız iyide kötüde yorumlara açık olmalısınız...haklısın kız bağır anneni kov dense beğeni:etme annendir sabret sakin ol diyene saldırı.konuyada konu sahibinede sadece tek tepkim
tuttuğun yol harika devam et....

Aynen bende böyle gülüyorum ama bende tutukluk yapıyor bu ifadeler
Yani tekniksel bi sorun.
Allah razı olsun benim yerimede güldün

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…