Oğlum

yasmincafe

Canımın Üçlüsü...
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2011
1.712
1.703
333
Arkadaşlar benim Temmuz'da iki yaşına girecek bir oğlum var, ayni zamanda 3 aylik bir bebeğim var. Eşim işi dolayısıyla 7 ay yanımızda olamayacak ve ben yalniz kalacağım. Büyük oğlumu krese vermeyi düşünüyorum ama haftanın sadece 3 günü...Yüreğime sorarsaniz asla kiyamiyorum, Çok üzülüyorum icim rahat değil. Bu konuda deneyimli annelerden fikir istiyorum. Ona yetememek korkutuyor, yorgunluktan ona kizmaktan korkuyorum. Sizce kreste mutlu olurmu farkli önerisi olan varmi. Dışarı islerini ikisiyle nasıl halledebilirim. Özellikle ergonomik kanguru aldim birde ikiz bebek arabasimi alsam diyorum. Çok kararsizim anlayacağınız

Kreşe vermeni öneririm.kızım iki buçuk yaşında küçük sekiz aylık...bebeğim doğduğunda kızım iki yaşındaydı ve kreşe gidiyordu.sabah bebekle yemekle ev işiyle ilgileniyorum,büyük kızım geldiğinde de onunla ilgileniyorum.iki yaşında sosyalleşmesi lazım zaten...aksi takdirde sen çok yıpranırsın ve ister istemez sinirlenip çocuğa kızabilirsin.bence haftanın beş günü gönderebilirsin.
Bence kanguru değilde ikiz araba daha mantıklı.

Haftanin 3 günü göndermeyi planliyorum ama kardeşi oldugu için onu gönderdiğimi düşünür diye de cok korkuyorum. Hic ayrilmadik ve çok hareketli bir çocuk orda iyi bakarlarmi acaba demekten kendimi alamiyorum. Yipranirim onun da farkindayim. Teşekkür ederim cevabin icin.

Haftanın 3 günü biseycik olmaz sen ikisine birden yeticem diye harap olabilirsin ama hemde tek başına..

Bence kreş şu durumda çok mantıklı bi karar
Evet mantik yönünden bakarsan tek secenek beni vicdanim zorluyor o yüzden sizlerden de fikir almak istedim. Teşekkürler

kolay gelsin, ins biraz yardim decek birileride varsa etrafinda bakarsin zorlanmazsin.
haftada 3 gun kres iyi olur bence, sosyallesir ark edinir sende azcik baska islerine bakarsin.
sen buyuksun abisin krese gidebilirsin gibi yureklendirebilirsin bence :)

Siz beni yureklendiriyorsunuz bende oglusumu yüreklendireyim. Sagol canim

Verin ne olacak ki cocuk ta ne guzel aktivite yapar arkadas edinir onada sizede iyi gelir

Kreş yerine part time yardımcı olabilir
Aslinda onu düşündüm ama ben evdeyken yabanci bir insanin varlığı beni rahatsiz eder. Evimde rahat olamam diyorum. Annem var yakinim da ama o kadar hamileliklerim de sıkıntı yasamama rağmen hic desteğini görmedim sagolsun minnet etmeyi de sevmiyorum kresi o sebeble düşündüm.

Niye rahat olamıyıcaksınki kreşte ne yapıcagını merak edicegine gözünün önünde olsun daha iyi hem yardımcı sen evde yokkenmi daha iyi varken mi ? Üç yaşından önce kreş erken bence yazık çocuğa temizliğini yapar yemeğini yapar gider sende rahat edersin

Kesinlikle yollama derim
Bi kere kreşe servis mi götürecek . Götürmek sana düşerse Bebek'le Nasıl gidersin
Artı çok küçük
Çalışmıyorsan yollama derim
Senin onu dışladığını düşünebilir
Kendisi tutturmuyorsa gitçem diye . Yollama

Ben hamileyken 2. Ye götürdüm getirdim kreşe
4 yaşındaydı
Doğum yapınca götüremedim
Oğlum da ağlayarak gidiyordu
Bebek gelince gitmedi bıraktı. Evde çok mutluydu ama oğlum.

Kreş bence bu dönem hiç mantıklı değil çünkü siz evde kardeşiyle otururken onun kreşe gitmesi onda yalnızlık ve itilmişlik duygusu uyandırabilir.
uzun süre babayı da görmeyecek
Henüz çok küçük
Siz eve bir yardımcı tutun yarım gün bile olsa ev işlerinize yardım eder siz de çocuklarınızla ilgilenirsiniz
Ben olsam öyle yapardım

Eğer büyük çocuğunuz öyle bişey düşünürse o da kendi sırasını bekliyor senin yaşına gelince o da gidecek diyebilirsiniz. Ayrıca büyüğü haftada 3 gün vermezseniz burnunuzdan gelir günler küçük bebekle, evdeki herkesin ruh sağlığı ve huzuru için doğru bişey yapıyorsunuz :)

Evet canim servis alacak. Bende aynen sizin gibi düşünüyorum cocuk kendini dışlanmis gibi hisseder diye. Babasi gidecek zaten bir tranva birde ben krese gonderirsem iyice psikolojisi bozulur diye korkuyorum. O yüzden karasiz kaldim.

Bu açıdan baktığımızda cok dogru bir karar. Vicdani baktigimda cok üzülüyorum. Cok küçük teyzesi6

of şimdiden Allah kolaylık versin.

bence iki çocukla zor olabilir evde, ikisinin ihtiyaçları farklı olacak.
bir de siz hep ikinciyi kollarken oğlunuz üzülebilir.

ama kreşe gönderirseniz, kreşten dönüşte küçüğü oyalanacağı bir şekilde bırakıp bir müddet oğlunuzla ilgilenirseniz çok mutlu olacaktır.
2 yaş kreş için iyi bir yaş bana sorarsanız.

ama başlama ayında çok zorlanabilirsiniz, o dönemde size yardımcı olmak için birisi gelebilir mi?

bunların dışında eve bakıcı tutabilirsiniz, size yardımcı olması için.

araba için de ikiz arabası yerine, kardeşler için tasarlanmış arabalar var, onlara baksanız, foto bulursam gönderirim.

Bu açıdan baktığımızda cok dogru bir karar. Vicdani baktigimda cok üzülüyorum. Cok küçük teyzesi6
Vicdan yapacak ne var güzel annesi, akranlarıyla oyun oynayacak, kendini ifade etmeyi, hakkını savunmayı insan içine karışmayı öğrenecek, anaokuluna ilkokula başlayınca annemi isterim diye sıraya yapışıp bağırmayacak :)
Teyzesi ikisini de yer öper

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…